2019. február 17., vasárnap

Gyorskeresés

Magyar szolgáltatás a hatékonyabb alkalmazásteszteléshez

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Mobilarena

Elindult a TestJockey, mely számos eszközt ad a mobilos fejlesztők kezébe alkalmazások tökéletesítéséhez, még azok piacra dobása előtt.

Hirdetés

Aki valamilyen formában már részt vett egy mobilos alkalmazás fejlesztésében, valószínűleg tudja, hogy mennyire nehézkes és hosszadalmas munka tud lenni az összehangolt tesztelés, főleg a kissé töredezett Android platformon, ahol a szokásos nehézségek mellett a különféle gyártói felhasználói felületekkel és a rengeteg kijelzőmérettel és egyéb nehézségekkel is meg kell küzdeni. Szerencsére a folyamat egyszerűbbé és költséghatékonyabbá tételére is vannak megoldások, például a nemrég a kapuit a szélesebb közönség számára is megnyitó TestJockey, mely egyébként egy magyar startup alkotása.

A szolgálatás az alkalmazások tesztverzióinak a rendszerbe regisztrált tesztelőkhöz való eljuttatása mellett több olyan információt ad a fejlesztőknek, melyekhez korábban nehézkesebben, több hasonló szolgáltatás együttes használatával lehetett csak hozzáférni. A fejlesztők a rendszer használatával megtudhatják, hogy alkotásuk mely funkcióit használják a leginkább, milyen utakat járnak be az alkalmazáson belül, illetve természetesen azzal kapcsolatban is egzakt adatokhoz jutnak, hogy mikor és mitől omlik össze a szoftverük. Ezek mellett A/B tesztelésre is van lehetőség (vagyis az alkalmazás különböző verziójára adott felhasználói reakciókat is tesztelhetővé válnak), az pedig külön dicséretes, hogy az okostelefonokon és táblagépeken is folyamatosan készülnek képernyőfelvételek, amit a fejlesztők a TestJockey online felületén is megnézhetnek.

A Virgo System által fejlesztett és az AVEC Accelerator által támogatott megoldás jelenleg még maga is béta fázisban van, ezért használata jelenleg ingyenes. Ebben a pillanatban az Android és az iOS támogatott, de hamarosan érkezik a Windows Phone 8 platform is. A szerteágazó funkcionalitás egyszerű bemutatásához a fejlesztők egy demó játékot is készítettek SuperJockey néven, amit az érdeklődők pár lépésben telepíthetnek a weboldalról.

„Elsőként a Magyarországon lévő, a nemzetközi piacra dolgozó alkalmazásfejlesztő cégekkel szeretnénk szorosan együttműködni a TestJockey végleges változatának kialakításában, mivel úgy gondoljuk, hogy ha az ő problémáikra jó megoldást tudunk nyújtani, akkor az ugyanezekkel a problémákkal küzdő külföldi cégeket is könnyebb lesz meggyőzni, hogy a mi megoldásunkat válasszák” – mondta Vidos Péter, a TestJockey alapítója és ügyvezetője.

A fejlesztők természetesen nagyon kíváncsiak minden észrevételre, melyeket a hello@testjockey.com email címre várnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.