iPhone-on lassabban terjed az iOS 17, mint elődje

De az elmúlt négy évben megjelent iPhone-ok 76%-án már így is az új rendszer fut, ami azért nem rossz arány.

Közzétette az iOS 17 telepítési statisztikáit az Apple, mely szerint a szeptemberben megjelent operációs rendszer már az aktív használatban lévő iPhone-ok jelentős részén ott van. Ez az elmúlt négy évben piacra került iPhone-ok 76%-át, az összes aktív iPhone 66%-át jelenti. A maradékba tartozó aktív készülékek 23%-a még az iOS 16-os rendszeren, míg 11% valamelyik régebbi iOS verzión van.

Táblagépen is hasonló a helyzet, az elmúlt négy év iPad készülékeinek 61%-a már iPadOS 17-es rendszerverzióval dolgozik, 29% maradt az iPadOS 16-on, 10% pedig valamilyen régebbi rendszeren. A teljes aktív iPad állomány 53%-a használja a legfrissebb rendszert, 29% iPadOS 16-ot és 18% valamelyik régebbi szoftvert.

Így néz ki jelenleg az iOS és iPadOS 17 elterjedtségeÍgy néz ki jelenleg az iOS és iPadOS 17 elterjedtsége Így néz ki jelenleg az iOS és iPadOS 17 elterjedtsége (forrás: Apple) [+]

Az előző év adoptációs statisztikáival összehasonlítva az látható, hogy az iOS 17 azonos idő alatt lassabban terjed elődjéhez képest, az iOS 16-ot a meghatározott négyéves távlatban megjelent telefonok 81%-ra telepítették. Ezzel szemben az iPadOS 17-et azonos időszak alatt 8%-kal több felhasználó telepítette táblagépére, mint az iPadOS 16-ot egy évvel korábban. Ebben közrejátszhat az is, hogy 2023-ban egyáltalán és 2024-ben eddig nem jelentek meg új iPad eszközök.

Az iOS és iPadOS 17 szeptember óta elérhető minden kompatibilis iPhone és iPad készülékre, az Apple eddig három nagyobb frissítést eszközölt a rendszerhez, a 17.4-es verzió pedig márciusi megjelenéssel várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés