IFA 2019: Jön a kétkijelzős LG, de miért?

G8X néven fogják bejelenteni az újdonságot, ami még elvileg nem létezik, de az újságírói standbejáráson már ki volt téve a falra.

Hirdetés

Ahogyan azt pletykálták, az LG-nél úgy döntöttek, hogy a hajlítható kijelzős, méregdrága, még kvázi prototípusként létező okostelefonok helyett egy sokkal egyszerűbb megoldással próbálja megkavarni kicsit a mobilos állóvizet, ez pedig az LG G8X nevet kapó, két kijelzővel felszerelt újdonság. Lesz, mert hivatalosan még nem jelentették be, de az IFA kiállítás nulladik napján végigterelték az újságírókat az egyébként grandiózus standon, amelynek egyik szegletében már lepel alatt ott voltak a termékek, a falakon pedig futottak a reklámanyagok.


[+]

Ezekből viszont egyelőre csak azt tudjuk, hogy miképpen néz ki a termék, gyakorlatilag olyan, mintha két G8-at egymásra tettünk volna, összességében persze vékonyabb, de a lényeg az, ami a képeken is látszik: ha kinyitjuk, akkor két kijelzőt kapunk egymás mellett. Vagy alatt.


[+]

Az LG-nek persze elő kell állnia egy korrekt indokkal azügyben, hogy ez így miért is szükséges, mi az előnye és kiknek szánják, annyi bizonyos, hogy a demonstratív módon a falra szerelt termékeknél direkt olyan alkalmazásokat mutatnak meg, amelyek ki tudják használni a dupla megjelenítőt, ahol az elsőre is szembeötlő, hogy mindkét kijelző tetején van notch, de csak az egyikben ül kamera. A másik ablaknál inkább úgy tűnik, mintha csak a szimmetria kedvéért tették volna oda. Tippünk szerint a G8 hardverét fogja tartalmazni az újdonság, inkább a kezelőfelület és a szoftver lesz egyedi.


[+]

A G8X-eken futó példák alapján az LG szerint ez a kialakítás jó lesz játékokhoz, különböző produktivitást igénylő alkalmazásokhoz és minden olyan feladathoz, amihez több app egyidejű láthatósága hasznos, jegyzeteléshez, irodai munkához, fotó- és videószerkesztéshez ajánlják és bizonyára lesz majd szó arról is a hivatalos bemutatón, hogy ez mennyivel olcsóbb, mint a hajlítható konkurensek, amik alig-alig vannak piacon, ha egyáltalán. Mindenesetre holnap egy kicsivel okosabbak lehetünk a témában és persze első dolgunk lesz majd megkérdezni Ken Hongot, hogy mi is volt itt a cél.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Hirdetés