IFA 2017: Két 360-as Acer kamera meg egy okos jutalomfalat-adagoló

Elindult a berlini IFA, pontosabban a techkiállítás kapunyitása előtti sajtóáradat, amikor a gyártók színe-java letudja friss termékei bemutatását. Az Acer gyorsan a lovak közé csapott, és számítógépei és Predator termékei mellett lerántotta a leplet két új 360-as, azaz az egész teret rögzítő kamerájáról.


[+]

A Holo360 egy hordozható androidos ketyere, az ImmerVision által hitelesített, panomorf optikákkal, amelyekkel a 4K-s videofelvétel és a 6,9k-s fényképrögzítés is megoldható (a pontos pixelszámot ez utóbbihoz a gyártó nem közölte). Az Acer teljes látószögben torzításmentes, minőségi felvételeket ígér, amiket természetesen VR-megoldásokkal is vissza lehet nézni.


[+]

A Holo360 érdekessége, hogy 7.1-es Androdot futtat, így telepíthetők rá a közösség alkalmazások a megosztáshoz, emellett valós időben képes streamelni LTE-n és WiFi-n. 3 hüvelykes képernyőjén a vágás, a szerkesztés és a visszanézés is megoldható, ezt hardverileg a Snapdragon 625 támogatja, Másodállásban persze telefonálni nem lehet vele, hiszen mégiscsak egy kameráról van szó, amely a negyedik negyedévben, 350 eurós javasolt végfelhasználói áron lesz elérhető.


[+]

A Vision360 egy felhőbe integrált és szintén csatlakoztatott 360-as kamera, csak ezt a járművekbe szánja az Acer. A 4K-képes felvevő a videofelvétel mellett rögzíti a mindenkori GPS koordinátákat és automatikusan indítja a felvételt valamilyen közúti incidens vagy parkolás és a jármű elhagyása esetében. Adatkapcsolat esetében ráadásul a lokális mentés mellett a felhőbe is szinkronizál, az élő felvételeit pedig távolról is vissza lehet nézni. A Vision360 kijelzője az aktuális sebességet is megjeleníti. Az ára és a megjelenése egyelőre még nem ismert.


[+]

Nem csak a VR-felvételek és a gépkocsik szerelmeseinek tartogatott kütyüt az Acer: a Pawbo iPuppyGo egy háziállatot figyelő aktivitáskövető, amely a szőrös társ alvási szokásait, mozgását és egészségét is monitorozza, kapcsoló appon nyomon követve az eseményeket. A kis ketyere mindössze 35 milliméteres, a nyakörvre öt színben lehet rögzíteni. A Pawbo WagTag egy nyomkövető GPS, A-GPS, WiFi és 3G tudáslistával a pontos helymeghatározásért és a távfelügyeletért. Az alkalmazással biztonságos zónákat is ki lehet jelölni, és a WagTag értesít, ha a négylábú elhagyja azt. Az ugatásfigyelő (!) pedig akkor jelez, ha az eb túl sok ideje járatja a száját – bele lehet hallgatni, mi folyik a környéken. A Pawbo Munch pedig minden kutya álma: egy okos jutalomfalat-adagoló, amely távirányítóval és mobilos appikációval is működik. Itt kezd egy kicsit bizarrba fordulni a dolog: a Munch-hoz egy nyerőgép-szerű játék (!) is tartozik, ahhoz pedig musical betétek. Mi van?

Az utazásunkat az EuStock és a Porsche Hungaria támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Előzmények

  • Acer Liquid Jade - elkésett a munkából

    Nem siette el az útját mihozzánk az Acer pillekönnyű, öthüvelykes középkategóriása, amelynek azóta már megjelent a folytatása, csak éppen nem a hazai piacon.

  • Acer Liquid E700 - SIM-háromság

    Az Acer új középkategóriása nem egy, nem kettő, hanem mindjárt három SIM-kártyát is képes befogadni, emellett a nagy telep is ígéretes, ám becsúszott néhány hiba.

  • Acer Liquid E3 - konszolidált középkategóriás

    A Liquid Z5 után a középkategóriás E3 is ellátogatott hozzánk, amely 4,7 hüvelykes HD kijelzőjével és kompakt méretével próbálja letenni a névjegyét a hazai piacon.

Hirdetés