IFA 2015: Két platformra is csúcskategóriás Acer érkezik

Melyikkel kezdjük? Az Acer Liquid Jade Primo egy olyan Windows 10-es phablet, amely támogatja a Continuumot, azaz a megjelenítési felület aszerint változik, hogy éppen milyen módon kezeli az eszközt az ember. „Papíron” a Jade Primo egy 5,5 hüvelykes, Full HD felbontású SuperAMOLED panellel felszerelt Win 10-es okostelefon, amelyet a hatmagos Snadragon 808 hajt meg az Adreno 418 társaságában.

PC vagy mobil? Az Acer szerint mindkettő, és elfér egy zsebben.
PC vagy mobil? Az Acer szerint mindkettő, és elfér egy zsebben. [+]

Eddig még annyira nem is lenne meglepő a dolog, bár jó látni, hogy egy Windows 10-es csúcsmobil is készülőben van, ám a Jade Primo előnyei akkor mutatkoznak meg igazán, ha a mellékelt dokkolóval, egy monitort, egy egeret és egy billentyűzetet rákötve mini PC-vé válik az eszköz. A Continuum itt jön a képbe: elvileg dokkoláskor a Windows 10 asztali felületére vált a telefon, illetve a csatlakoztatott monitor képe. No de azért, ha épp nem Windows 10-es munkaállomásként működik a cucc, akkor egyéb okostelefonos funkciói is bevethetők, mondjuk kameramobilként villoghat a 21 megapixeles hátlapi és 8 megapixeles előlapi szenzort bevetve, egy-egy ledes villanóval megtámogatva.

Hathüvelykes Predator játékmobil is érkezik
Hathüvelykes Predator játékmobil is érkezik

A Predator 8 táblagépet meg lehetett tekinteni, a Predator 6 phabletet viszont egyelőre nem állították ki. Ez a készülék egy tízmagos SoC-vel (valószínűleg a Helio X20-szal) érkező androidos mindenes masina lesz, amely 4 gigabájt RAM-mal és 21 megapixeles hátlapi kamerával hódíthat. A Predator 8-hoz hasonlóan ez a készülék is felkeltheti a játékos kommuna figyelmét, csak nem az IFA-n, ahol egyelőre nem volt testközelből megpillantható. A fenti csúcskészülékek árairól és megjelenéséről egyelőre túl sokat nem tudni, mindenesetre érdekes adalékai az amúgy sem unalmas mobilvilágnak.

Az IFA 2015-re való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés