IFA 2013: Tartozékok a HTC-nél

Hirdetés

A HTC újdonságait nézegetve több kiegészítőt is alkalmunk volt megcsodálni, melyekről tesztet valószínűleg nem fogunk közölni, de pár sort mindenképp megéri foglalkozni velük.


[+]

Nincs meglepő a HTC Battery Bar nevű kütyü megjelenésében, mely az új termékvonalhoz dizájnban jól illeszkedő külső akkumulátor; a képen látható modell még nem végleges, a piros része nem elég piros, ezt mindenképp le kellett írnom, mielőtt tovább tudunk haladni. A kiegészítő 97,9 x 42,6 x 23,3 milliméteres, 145 grammot nyom, amihez képest a 6000 mAh-s kapacitás elég korrektnek mondható. USB kimenete és microUSB bemenete van, mindkettőn keresztül 1 Amper áramerősség szaladgálhat. Ha tényleg minőségi, az itthon várhatóan 15-20 ezer forint közötti végfelhasználói áron még lehet is rá vevő.


[+]

Kevésbé tűnik életképesnek a BoomBass név alatt futó hangláda, mely bár nagyon dizájnos, nem sokat javít a hangminőségen, lévén csak a mély hangtartományt erősíti némi dübörgéssel. Igaz, hogy a HTC One széria az átlagosnál jelentősen jobb hangszórókat kapott, de egy ekkora kiegészítőbe azért nyilván több szuflát bele lehetne tenni, szóval nem lenne butaság meg is csinálni. Főleg, mert a 100 euró fölötti áron legfeljebb körberöhögni lehet, ennyiért házimozit is lehet kapni.


[+]

A Fetch névre keresztelt kiegészítő viszont legfeljebb az ára miatt pironkodhat, a funkcionalitásával ugyanis nincs baj. Egy Bluetooth-on keresztül csatlakozó 29,35 x 29,35 x 9,3 milliméteres dobozka Bluetooth 4.0-n keresztül kommunikál a vele kompatibilis HTC okostelefonokkal (One mini és Butterfly S), 6 hónapon keresztül tudja sugározni jelenlétét legfeljebb 15 méteres távolságig; ha lemerül, CR2032-es gombelemet kell beleraknunk). Három dologra is jó; ha nem találjuk a telefonunkat, megcsörgethetjük azt a Fetch-csel, ha pedig a kulcsunknak kélt lába, megszólaltathatjuk a Fetch-et is, plusz használhatjuk a kamera exponálására. A probléma itt is az ár, 40 euró körül terveznek adni egy darabot, ami itthon lazán 15 ezer forint lesz. Ez azért nem oké, mert ott van a StickNFind nevű cég, akik ennél olcsóbban adnak két darabot a saját kiegészítőjükből, ami nagyjából ugyanezt tudja, de kisebb méretű, 40 méter a hatótávolsága és 1 évig bírja szuflával. Velük egyébként készítettünk egy interjút az IFA-n, a napokban azt is publikáljuk majd. A HTC-t mindenesetre nem szeretnénk bántani, de nem biztos, hogy olyan nagyon életképes üzleti modell kizárólag prémium telefonokat gyártani és túlárazott kiegészítőket árulni olyan piaci körülmények között, mint amilyenek 2013-ban vannak.

Az IFA 2013-ra való kijutásunkat az Alcatel One Touch támogatta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Előzmények

  • IFA 2013: Színesedik a HTC One portfólió

    Az ezüst mellett kék és piros HTC One készülékeket volt lehetőségünk fotózni Berlinben. Tessék szavazni, hogy melyik a legszebb, minden vélemény számít!

  • HTC One mini - tenyérnyi csoda

    A tajvaniak újdonsága csak nevében mini, sokak számára inkább ideális méretű. Ráadásul kívül-belül nagyon össze van rakva.

  • HTC Desire 600 dual SIM - okkal pironkodik

    Négy mag, csodás formaterv, két SIM, de mégsem áll össze igazán. Pedig a HTC másodhegedűse nagyon igyekszik, tele van jól hangzó rövidítésekkel a csomagolás is.

  • HTC One - One új a nap alatt

    Ismét egy minőségi készülékkel jelentkezett a HTC, az új zászlóshajó prémium anyaghasználattal, Full HD kijelzővel és Ultrapixel kameratechnológiával támad.

Hirdetés