i8910 blog: harmadik rész

Nem szeretém senki idegeit húzni, ezért rögtön a közepébe vágnék. Tegnap tettem egy gyors látogatást a Samsung Magyarország központjában, ahol egyrészt megkaptam az i8910 legfrissebb, IE2-es ROM-ját, amit két nappal azelőtt küldtek el végső tesztre, ugyanis egy kiforrott, magyar nyelvű szoftverről van szó. Másrészt alaposan körbe tudtam szaglászni a készülék háza táján, szerencsére az információk publikusak, tehát megoszthatom a tisztelt olvasókkal is.

A készülék szinte biztos, hogy három hét múlva, azaz a 23. héten a boltok polcaira kerül - egyelőre csak a viszonteladókéra és a hivatalos márkaboltokba, a szolgáltató forgalmazásról még nincs információ. Az is biztos továbbá, hogy a készülék mellé mindössze adatkábel, töltő és headset jár majd, de a 3,5 milliméteres fülhallgatókimenet fel van készítve a korábbi Samsungokhoz használható TV-out kábelek kezelésére is - én személy szerint mondjuk nem értem, hogy egy "HD" telefonhoz miért nem adnak ilyen kábelt gyárilag. Ugyanis ismét visszatért a HD a készülék nevébe, az új ROM bootoláskor legalábbis Samsung i8910 HD-t ír ki. A végfelhasználói ár pedig annyi, amennyivel a legtöbben számoltunk: bruttó 180.000 forint. Tény ami tény, ez elég húzósan hangzik, de nem szabad elfelejteni, hogy egy csúcsmodell induló áráról beszélünk, ami biztos vagyok benne, hogy pár hét alatt 10-20.000 forintot esni fog, bár tény, hogy úgy sem lesz épp pénztárcabarát a készülék.

Samsung i8910
Nem lesz lencsevédőnk

Rákérdeztem még egy sokakakat érdeklő dologra, nevezetesen, hogy a végső hardver tartalmazni fog-e lencsevédőt. A választ sajnos nem lehet biztosan tudni, az fix, hogy a végső tesztre a készülék jelen állapotában - tehát lencsevédő nélkül - ment el, ezután a fázis után pedig általában nem szoktak variálni a hardveren, bár erre is van példa, az M110-en például egészen más helyre került a kamera, mint ahol volt. Remény tehát van, de túl bizakodónak nem szabad lennünk, szinte biztosra veszem, hogy az i8910 lencsevédő nélkül kerül majd a végleges dobozokba.

Ennyi fért a mostani blogba. Egyelőre nyüstölöm az új ROM-ot, nagyon úgy fest, hogy érdemi változások történtek az előző nálam lévőhöz képest, a képnézegető sebessége a sokszorosára nőtt, felhasználóbarátabb lett a szövegbevitel, új kinézetet kapott a menü... mindezekről hétfőn lehet majd bővebben olvasni.

Bocha

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés