Honor blog: Earbuds 2 Lite TWS fülhallgató

Megannyi funkció mellé nagyon tisztességes hangzásvilágot tudott társítani a Honor legújabb fülesébe, a termék ismeretében pedig elég vonzó az ár is.

Számos gyártónál nagyon sokat kell fizetni egy minden fontos extrával ellátott TWS-fülhallgatóért, viszont a Honor kifejezetten jó áron kínálja az Earbuds 2 Lite-ot, ami funkcionalitásban egyáltalán nem Lite: van benne telefonhíváshoz és tartalomfogyasztáshoz is tartozó aktív zajszűrés, zajbeengedő mód a biztonságos használathoz, 10 órás fülhallgató-üzemidő és 32 órás össz-üzemidő, alacsony késlekedésű játék mód, 10 perc alatt 4 óra extra zenehallgatást nyújtó gyorstöltés, érintésvezérlés, és in-ear kialakítás egy teljes értékű, 10 milliméteres dinamikus meghajtóval.


[+]

A fekete és fehér színekben elérhető eszköz dobozában háromféle méretű gumiharangot és egy USB-A -s végű Type-C kábelt találunk, tölteni kizárólag vezetékesen lehet, a Qi-opció kimaradt a töltőtokból. 410 mAh kapacitású a tok, ez az 55-55 mAh-s, egyhuzamban akár 10 óráig is hallgatható füleseket legalább két további alkalommal feltölti, így értelemszerűen nem tud miniatűr lenni, de egy közepes farmerzsebbe még így is kényelmesen berakható (45,5 x 61,2 x 25,3 milliméter), lapos szappantartó formája egyáltalán nem teszi vaskossá, inkább a hosszúsága és a szélessége markáns. Mindenestül körülbelül 50 grammos tömege visszafogott, ezzel sem lesz problémánk.


[+]

Kellemes kialakításúak a fülesek, lefelé hosszasan elnyúlnak, viszont a fenti bogyó viszonylag kicsi, így a kisebb füllel rendelkező felhasználók is tudják kényelmesen használni, jól sikerült a súlypont is, nem akar kiesni a fülünkből az eszköz, vetőcsöve pedig elforgatva és döntve is úgy van, hogy ergonómiailag nagyjából mindenkinek kiadja, manapság ezt szinte alapnak gondoljuk, de sajnos még mindig nem mindenkinél általános.


[+]

A Honor modellekkel villámgyors párosítás, és azonnali töltöttség-visszajelzés adott, de mindenféle mobilhoz vagy egyéb Bluetooth-hangforráshoz könnyedén csatlakozik az eszköz, hangminőségét pedig elsősorban a mélyek intenzitása és térérzete határozza meg: én viszonylag kevésbé preferálom a mélyekre építő füleseket, itt viszont a basszusok energiája és ereje tényleg nagyon meggyőző, így kifejezetten szívesen hallgattam az eszközt, ha pedig olyan felvételek kerültek porondra, ahol a mélyek kevésbé tudtak előtérbe kerülni, ott kiderült, hogy a közepek is kellemes tónussal, közepes részletességgel vannak jelen, ugyanez a helyzet a magasakkal is, ám az a mélyekkel együtt is tud jól működni. A szeparáció és a tisztaság abszolútértékben nem kiemelkedő, viszont a kategóriatársakhoz képest remekül megállja a helyét a Honor.


[+]

Az aktív zajszűrés egészen kellemes intenzitással van jelen, és bár konkrét dB-értéket nem kapunk a tompításra, ezek a szélsőértékek jellemzően nem is mondanak el sokat egy fülhallgató specifikációjában, a gyakorlat sokkal inkább a mögöttes algoritmus pontosságát és a mikrofonok jó elhelyezését szokta dicsérni, ez esetben pedig dicsérheti is, a különféle monoton menetzajokat és a szokásos háttérzsizsegést nagyon precízen leveszi, mellette pedig természetes az awereness (amit a gyártó nyers fordításban tudatossági módnak hív, valójában a biztonságos, külső zajbeengedő funkcióra utal) mód viselkedése is, tehát a fülkontrollt valószínűleg nagyon jól oldotta meg a Honor.


[+]

Alacsony késleltetésű módnak ott van a külön aktiválható Játék mód, ez valamelyest visszafogottabb bitrátával pörgeti fel az adatátvitelt, és egyszerűbb játékokat játszva tényleg érezhető a hatása, de valószínűleg az esport szinthez még mindig a vezetékes fülesek lesznek a legjobbak, ami viszont örömteli, hogy filmnézéshez már a sztenderd mód is bőven elegendő, nem érezni semmilyen feltűnő csúszást a hangban. Kellemes a beszélgetési hangminőség, zajszűrt hang jut át a mikrofonon keresztül a másik félhez, igaz, a hangszint pont ugyanúgy nem magas, mint a TWS-ek többségénél, kicsit hangosabban beszélni a megszokottnál, ha valaki a mobilos, és nem a headsetes környezethez szokott. Telefonálás közben egyébként az a hangmód marad aktív, amivel zenét is hallgattunk, tehát nem automatikusan vált áttetsző módba az eszköz.


[+]

25 ezer forintért ez egy nagyon jó vétel. Egyszerűen használható, kényelmes a kialakítása, jól szól, tisztességes az aktív zajszűrése, kellemes az üzemideje, van a fülesekhez jól működő gyorstöltés, kizárólag a töltőtok töltöttségére kell nagyon ügyelnünk a vezeték nélküli lehetőség hiánya miatt. Ennyi extrával felszerelve nehéz ennél jobb vételt kifogni most, de persze érdemes folyamatosan figyelni a piacot, mert a Honor is jellemzően félévente újból megmutatja, hogy valamilyen téren tud még többet adni ebben a kategóriában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények