Galaxy blog: Reklámfilmen a Galaxy Gear

A Samsung alig több, mint egy hónapja rántotta le a leplet a Galaxy Gearről, melynek személyében a dél-koreai gyártó első okosóráját tisztelhetjük. A jelenleg csak Galaxy Note 3 és Galaxy Note 10.1 2014 készülékekkel használható, egy, a Galaxy S4 készülékekre hamarosan érkező frissítés az említett telefonnal is kompatibilissé teszi a kiegészítőt.

A Gear előlapján egy 1,63 hüvelykes képátlóval és 320 x 320 képpontos felbontással rendelkező Super AMOLED kijelző feszít, mely 277 ppi pixelsűrűséget eredményez; ez okostelefonok esetén is korrektnek számít. Ezzel az okosórák között az élmezőnyben van a Samsung újdonsága, összehasonlításképpen az I'm Watch 240 x 240, a Pebble 168 x 144 képponttal operál. Ehhez hasonlóan hardveres fronton is remekel a Gear, az egymagos, 800 MHz órajelű Exynos processzor mellé egy Mali-400 MP4 grafikus gyorsító és 512 MB RAM jár. Arról nem is beszélve, hogy az eszközön egy 1,9 megapixeles kamera is helyet kapott, mely 640 x 640 pixeles felbontású videót is tud venni.

A készüléket már mi is kipróbáltuk, így hamarosan az írásos teszt is olvasható lesz, addig is ajánljuk a bekezdés feletti reklámfilmet, mely könnyen mosolyt csalhat minden geek arcára. A felvételen számos kultikus okosóra látható, kezdve Dick Tracy kiegészítőjétől Michael Knight karóráján át a Jetsons, a Power Rangers és a Star Trek kütyüjeiig. A reklámfilmből egy második variáció is elérhető, melyet ezen a linken lehet megnézni.

Azóta történt

Előzmények