Galaxy blog: MiniApps bemutató

A Samsung Galaxy Tab 10.1 esetében a Samsung szakított a Honeycomb megszokott felhasználói felületével, helyette az előszeretettel használt ToucWiz UI legújabb változatát bámulhatjuk. Ennek köszönhetően az átrajzolt alkalmazások mellett egy hasznos adalékkal is bővült a rendszer a tálcáról elérhető MiniApps személyében. Az angol szóösszetétel hat widget-szerű alkalmazást takar, melyeket a tálca közepén lévő nyilacskával indíthatunk el. Az egyes programocskákat bárhonnan elérhetjük, így akár mozizás vagy internetezés közben is fellőhetjük; egyszerre viszont csak egy lehet aktív. Az alkalmazások kis ablakokban jelennek meg, melyeket akár mozgathatunk is a képernyőn. Az ablakokat a jobb felső sarokban található X feliratú gombocskával zárhatjuk be, amíg ezt nem tesszük, folyamatosan az előtérben maradnak.

A sort a Feladatkezelővel kezdjük, amely kéz a kézben jár a hasonló névre keresztelt alkalmazással. Segítségével monitorozhatjuk az aktuálisan futó programok memóriaéhségét, valamint be is zárhatjuk őket. A Naptár ikonját megérintve havi bontásban böngészhetjük a bejegyzéseket, alul pedig az aktuális napra vonatkozó teendőket láthatjuk. A Világóra segítségével pedig, mint a neve is mutatja, az általunk választott városok pontos idejét listázhatjuk ki.

A Feljegyzések segítségével jegyzeteket készíthetünk a készenléti képernyőn. Az irományokat a virtuális billentyűzet mellett akár kézzel, rajzolva is bevihetjük; a szövegek színét pedig mi határozhatjuk meg. A Számológépet elindítva egy alapműveletes kalkulátor tárul elénk, a Zenelejátszó segítségével pedig muzsikák lejátszását vezérelhetjük. Utóbbit egy kissé feleslegesnek tartjuk, hiszen ugyanezt a tálcán lévő ikon segítségével is megtehetjük, melyet ráadásul egy érintéssel kevesebb művelettel érhetünk el.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények