Galaxy blog: Bemutatták a Galaxy Nexus készüléket

A Google és a Samsung közös hongkongi rendezvényén nem csak a legújabb Android verziót mutatták be, a következő Nexus készülékről is lehullt a lepel. Mint azt már előre sejteni lehetett, a legújabb Nexus-t a Samsung fogja gyártani, a név pedig az előzetes várakozásokkal ellentétben nem Nexus Prime, hanem Galaxy Nexus lesz.

A telefon részletes specifikációira is fény derült. A gép lelke egy Texas Instruments OMAP4460 SoC, amelyben egy kétmagos, magonként 1,2 GHz órajelű processzor, egy PowerVR SGX540 grafikus gyorsító és 1 GB LD-DDR2 RAM található. A belső tárhely pedig modelltől függően 16 vagy 32 GB kapacitású lehet. A 135 grammos tömegű, mindössze 8,49 milliméter vastag telefon hajlított formatervet és műanyag borítást kapott, ami egy 1750 mAh teljesítményű akkumulátort rejt. A hátlapon egy LED-es villanóval megtámogatott kamera kapott helyet, amellyel akár 1080p felbontású videókat is rögzíthetünk.

A Super AMOLED képernyő 4,65 hüvelyken terül el, a felbontása a várakozásoknak megfelelően HD, azaz 1280 x 720 pixeles. További érdekesség, hogy a homorú felületű panel szélességében szinte az egész előlapot ki fogja tölteni, azaz egy edge-to-edge kijelzővel lesz dolgunk. Az adatkapcsolati képességeket tekintve a szokásos WiFi, Bluetooth és a-GPS triumvirátus mellett az LTE és a HSPA+ is elérhető lesz a telefonban.

A masina az android rendszer legújabb, 4.0-ás verzióját fogja futtatni. Ennek megfelelően az Ice Cream Sandwich összes újítása elérhető lesz rajta, mint például a Google+ kliens, a megújult UI és a Beam névre hallgató NFC-alapú megosztó-szolgáltatás, a képernyőzárat arcfelismerés alapon is feloldhatjuk (Face Unlock), az üzeneteket pedig már le is diktálhatjuk (Voice Typing). A készülék Európában, Ázsiában és az Egyesült Államokban november elején debütál; a pontos magyarországi megjelenés egyelőre nem ismert.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények