Európába érkezett a Huawei Nova 9

Kecses kivitel, kamerafókusz, villámtöltés és meglepő OS a tudáslistán.

A Huawei Nova 9 kínai startja után megtörtént az európai premier Bécsben, és egy izgalmas, ám de ellentmondás telefon hazai startjáról tudunk beszámolni. Mivel a Nova 9-et már kézbe vehettük és használhattuk, mindenképp elsődleges infó, hogy 175 grammon kifejezetten kecses lett, kevés káva által 6,57"-es OLED panelt közre fogva pedig a fogásváltás sem túl gyakori.


[+]

A szélein lekanyarodó kijelző csúcskategóriás, hiszen a 1080 x 2340 pixel mellett megvan a 10 bites színmélység, a 120 Hz-es képfrissítés és a 300 Hz-es érintésérzékelés, valamint a beépített ujjlenyomat-olvasó és az apró lyukat vájó, 32 megapixeles szelfikamera. A gördülékeny működésért a Qualcomm Snapdragon 778G nyolcmagos chip felel, épp csak ezúttal 4G változatban, lévén jelenleg nem használhat a Huawei 5G-s chipeket. Nyilvánvalóan Google-szolgáltatásokat sem, szóval ez egy újabb Huawei Mobile Services csomagot használó phablet, ám itt következik a váratlan csavar.


[+]

Bár az operációs rendszerről a telefon hallgat, sehol egy HarmonyOS felirat, ehelyett a gyártó a termékoldalon az EMUI 12-t emlegeti (ez a menüben is leolvasható), az AIDA64 pedig Android 11-es alapokról regél (erről a felület hallgat). Mindazonáltal az új UI nagyban hasonlít a régire, csak átvette azokat a HarmonyOS 2.0-s vizuális jegyeket és újításokat, amelyeket a MatePad 11 kapcsán már megismertünk, és nagyjából megegyező az alkalmazástámogatás is.


[+]

Nincs jack kimenet, tárhely bővítés vagy sztereó hangszóró, van viszont 38 perces villámtöltés a 4300 mAh-s telephez, és 66 wattos adapter a csomagoláson belül a SIM-tű, a leírások és az USB-C kábel mellett. 4K videót pedig az előlapi kamerával is rögzíteni lehet, persze a hangsúly hátul van. 50 megapixeles a főkamera (RYYB szenzor, f/1,9-es rekeszérték, autofókusz), 8 megapixeles az ultraszéles (f/2,2, fixfókusz) és 2-2 megapixeles a mélység- és makróegység (f/2,4, fixfókusz). 2160p videót a főkamera és az ultraszéles is képes rögzíteni, illetve az előbbi 50 megapixeles AI fotót. Nem hiányzik az éjjeli és a kézi mód, ahogy esti szelfit is összedob az algoritmus.


[+]

A Huawei Nova 9 8/128 GB-os kiszerelésben 190 ezer forintért helyezhető kosárba a mai naptól, és november 11-éig több online és offline áruház FreeBuds 4 fülest ad mellé ajándékba 55 ezer forint értékben. Ajándékokért a szolgáltatóknál is érdemes körbenézni, a telefont pedig kék és fekete színben lehet kiválasztani. A teszttel hamarosan jelentkezünk, akárcsak a bemutató többi, mifelénk releváns termékével.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés