Encore 2 – kompakt Windows 8.1 táblagép

A Microsoft sokak számára csalódást okozott az új Surface sorozat leleplezésekor, hiszen a régóta várt Surface Mini a várakozásokkal ellentétben mégsem került bemutatásra – legalábbis egyelőre. A teljes értékű Windows 8.1 operációs rendszert futtató olcsóbb készülékekre vágyóknak érdemes lehet górcső alá venni a Toshiba Encore 2 duóját, melyek közül a kisebbik nyolc-, a nagyobbik pedig tízhüvelykes, 1280 × 800 képpontos megjelenítővel érkezik. A fizikai méretektől eltekintve a két táblagép lényegében azonos paraméterekkel bír, hiszen a hátoldalon 5 megapixeles, az előlapon pedig HD videohívások lebonyolítására alkalmas kamera található, mely mellett sztereó Dolby kihangosítóval, négymagos Intel Atom processzorral, microSDXC kártyával bővíthető 64 GB belső memóriával, valamint Micro HDMI és microUSB csatlakozóval is rendelkeznek.

A mindössze 10,1 milliméter vastag készülékek további érdekessége az egy éves ingyenes Office 365 előfizetés jelenléte, mely az alacsony árfekvés ismeretében több mint meglepő. A nagyjából 465 grammos nyolchüvelykes Encore 2 az Egyesült Államokban 199 dollárért, vagyis nagyjából nettó 44 500 forintért lesz elérhető, míg a nagyjából 544 grammos tízhüvelykes változat ára nettó 60 000 forint körül alakul. Egyelőre nem tudni, hogy a Toshiba új táblagépei más régiókban mikor lesznek kaphatóak, de Észak-Amerikában valamikor július során a boltok polcaira kerülhetnek.

Azóta történt

  • Xolo Win – Windows 8.1 táblagép

    Windows 8.1 operációs rendszert futtató táblagéppel rukkolt elő a korábban kizárólag Android-alapú modellekre fókuszáló indiai gyártó.

Előzmények

Hirdetés