Computex 2012: Windows 8-ra építi új táblagépeit az Acer

Bár hivatalosan június 5-én nyílik Taipeiben a Computex, az Acer már 4-én, magyar idő szerint hajnalban nemzetközi sajtótájékoztatót tartott, ahol összesen hat új terméket mutattak be. Az ultrabookokról és az all-in-one PC-ről a Prohardver írt, mi elsősorban a táblagépeket mutatjuk be. A sajtótájékoztatón kizárólag Windows 8-ra épülő eszközöket láthattunk, ezek között kettő tablet is volt, a kisebb W510 és a durvább W700.

A legfontosabb tulajdonságok a W510-ről az Acer szerint
A legfontosabb tulajdonságok a W510-ről az Acer szerint

Bár sem a prezentáció során, sem pedig a sajtós csomagban nem voltak specifikációk, ráadásul csupán egyetlen gépet állítottak ki mindenből, végül sikerült a demonstrációt tartó emberkéből valamennyi információt kiszedni. Ezek szerint az ismeretlen processzor x86-os Intel, a RAM mérete 2 gigabájt, a felhasználói terület maximum 64 gigabájtos lehet, verziótól függően. A készülékben lehet SIM, ilyen verzió is létezik, WLAN természetesen alap, sztereó hangszórókat kapott a gép, van microSD csatlakozó, HDMI kiement és 3,5 mm-es jack kijárat is.

A tartó amúgy billentyűzet is, de most az néz lefelé
A tartó amúgy billentyűzet is, de most az néz lefelé

Az előlapi kamera mellett a hátlapra egy 8 megapixeles optika költözött. A kütyü legfontosabb ismérve, hogy bár nem tartozik a legvékonyabb masinák közé, de átlagos használattal egy töltéssel 18 órán át munkára fogható. Ehhez a gyártó egy kissé idétlennek tűnő, ám hasznos tartót is ad, amellyel álló és fekvő módú kitámasztás is lehetséges. A géphez billentyűzet is vásárolható, ez hátra is csapható, így állvány képződik belőle, ahogyan a fenti képen is látszik. A kijelző felbontása 1366 x 768, technológiáját tekintve IPS, a mérete pedig 10,1 inch. A W510 áráról semmit nem árultak el, megjelenése pedig a Windows 8 hivatalos premierje után várható.

A helyi erőkkel könnyű szót érteni, bár nem mondhatnak sokat, de odasúgnak plusz információt, ha az ember kitartó
A helyi erőkkel könnyű szót érteni, bár nem mondhatnak sokat, de odasúgnak plusz információt, ha az ember kitartó

A komolyabb motyóban az Intel Core i5-ös processzora fog dobogni (valószínűleg már az Ivy Bridge), a RAM mérete maximum 4 gigányi lehet, de erről még az Acernél sincs végleges döntés. A belső tárhely nagyságáról még nem tudni semmit. A kijelző felbbontása fullHD, s bár a gyártó valamiért nem szereti IPS-nek hívni a technológiát, de gyakorlatilag az. Ehhez a masinához is van billentyűzet, az Acer szerint 8 órányi üzemidő várható, hiszen erőforrásigényesebb a CPU. Ehhez a masinához is van craddle, azaz tartóállvány, amely többféle állapotban képes megtartani a gépet, illetve vásárolható hozzá billentyűzet is.

A készülékből nem gyárt majd olyan verziót az Acer, amelyben SIM is lenne, csak WLAN hálózatokon tudunk majd dolgozni. A hátlapra került kamera felbontása ezúttal 5 megapixeles. A filigránnak nem nevezhető masina már sokkal inkább egy billentyűzettől megfosztott PC, mintsem a mostanság divatos tabletek körébe illik, hiszen más a hardver architektúrája, s mivel a Windows 8 x86-os verziója fog rajta futni, ezért teljes értékű lesz az operációs rendszer funkcionalitása. A W700 ára még nem ismert, debütálását a cég ugyanúgy a Windows 8 megjelenéséhez köti, mint a W510 esetén.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés