CES 2016: Belépő szintű tablet érkezett az Acertől

A Windows alapú Liquid Jade Primo mellett egy androidos táblagépet is bemutatott az Acer, mely az Iconia One 8 nevet kapta. A szám a 8 hüvelykes képátlóra utal, a panel felbontása HD, azaz 1280 x 800 képpontos. A készülék fehér és sötétkék színben lesz megvásárolható.


[+]

Az eszköz Android 5.1-et futtat, egy négymagos processzorral szerelt MediaTek lapka hajtja meg, 1 GB DDR3L RAM és 16 GB háttértár társaságában, utóbbi microSD-kártyával bővíthető. Az akkumulátor kapacitásáról nincs információnk, papíron 9 óráig bírja a tablet. A hátlapi fényképező 5, az előlapi kamera 2 megapixeles. Szoftveres extraként a Kids Center (gyermekbaráttá teszi a tabletet), az EZ WakeUp (a kijelző egyszerűsített felébresztésére szolgál), az EZ Snap (a megjelenítőt három ujjal tapogatva képernyőfotót készít) és a System Doctor (memória- és alkalmazásmenedzsment app) írható fel a masina kontójára.

A táblagép már januárban piacra kerül, az ára mindenféle járulékos költség nélkül 129 Euró, ami 40 ezer forintot jelent, mely talán egy kicsit túlzónak tűnhet a felszereltséget tekintve. A magyarországri megjelenésről és árról egyelőre nincs információnk.

Utazásunkat az LG támogatta

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Előzmények