Hirdetés

Apple blog: Tim Cook nem akarta perelni a Samsungot

Érdekes cikket közölt a közelmúltban a Reuters, ugyanis az írás szerint Tim Cook egyáltalán nem támogatta a manapság már egyre inkább kiszélesedő Samsung-Apple között fennálló pert ötletét.

Tim Cook, az Apple jelenlegi vezérigazgatója – és Steve Jobs utóda – tehát az elsők között tiltakozott az ellen, hogy az almás vállalat keresetet nyújtson be a Samsung ellen. Az üggyel bensőségesebb kapcsolatot ápoló egyéb személyek szerint ez legfőképpen azért volt így, mert Cook félt, hogy az iPhone-iPad összetevők legnagyobb beszállítója így könnyen hátat fordíthat egyszer a cégnek, de mindenképpen megromlik az addig rózsának mondható kapcsolat..

Tim Cook így egyértelműen amellett foglalt állást, hogy nem lenne okos döntés nekimenni a dél-koreaiaknak, ám Jobs hajthatatlan volt, ráadásul neki pont abból lett elege, hogy a Samsung a jó kapcsolatra építve, vagy azzal fenyegetőzve próbálja majd megvédeni saját érdekeit. Köztudott, hogy ez a per 2011. áprilisában meg is indult, és azóta már Európában, Ázsiában és Ausztráliában is folynak kisebb-nagyobb ütközetek. A legnagyobbat eddig az Apple szakította, hiszen tavaly augusztusban egy 1 milliárd dolláros kártérítési összeget ítéltek meg a javukra.

A heves küzdelmek ellenére a Reuters úgy formálta meg véleményét, hogy az Apple egyre inkább a kiegyezés mellett döntene. Mivel Tim Cook eredetileg sem favorizálta a pereskedést, így erre a végkifejletre lassan nagyobb pénzösszeggel is fogadni lehetne. Jobs persze pont a szöges ellentéte volt Cooknak, ő bármit megtett volna azért, így akár még a cég utolsó centjét is ráköltötte volna arra, hogy az androidos telefonokat száműzze a mobilos világból, hiszen ahogy Walter Issacson is megírta könyvében, Jobs egyszerűen csak "lopott termékeknek" tartotta az Androidot futtató készülékeket.

A megegyezés tehát nincs feltétlenül elérhetetlen messzeségben, habár az is lehet, hogy maga a pereskedés sem olyan óriási, mint ahogy azt a média beállítja. Jó példa erre az egyik bennfentes személy nyilatkozata is: "Az emberek felfújják ezt az ügyet, mert valóságos drámának élik meg, de az igazság az, hogy a valóságban ez korántsem ilyen magasröptű dolog." A cikk mindenesetre egy újabb megközelítése a kisebbfajta háborúnak, lassan, de biztosan csordogál le a folyón a várva várt megegyezés hajója.

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPhone 5 - öt lett S

    Megújult, sokat változott, megnyúlt és vékonyodott, de vajon megőrzi-e piacformáló és vezető szerepét a sorrendben hatodik iPhone, amely a 4S-t váltja?

  • Apple kontra Samsung - mi fog most történni?

    Tényleg ennyire fontos lenne ez a döntés? Miért különleges az amerikai jogrendszer? Kérdezünk, elemzünk, válaszolunk.

  • Mobilos kamerák egymás ellen

    Összeszedtük a jelenlegi mezőny legismertebb és legjobb kamerás okostelefonjait, hogy összemérjük produkcióikat. Óriásteszt következik.

  • Négymagos okostelefonok viadala

    Ringbe szállnak az idei nagyágyúk, a négymagos processzor és a HD felbontású kijelző alapfelszereltségnek számít a mezőnyben.