Hirdetés

Apple blog: iPad játékok - 4. rész

Keresgélésünk során rá is találtunk három különleges játékra: az egyik a Fruit Ninja folytatása, a Fruit Ninja: Puss in Boots, a másik a sportos vikingek kedvence, a Flapcraft, a harmadik pedig a misztikus Contre Jour. Három egyedi játék más-más stílusban, de mindhárman a casual játékok táborát erősítik. Lássuk, mire is számíthatunk!

Fruit Ninja: Puss in Boots

Az eredeti gyümölcsharcos továbbfejlesztett változata ez, melyet a híres animációs film, a Shrek egyik karakterével reklámozva. Mondhatnánk, hogy csak egy újabb rókabőrt húznak le a Dreamworks alkotásáról, de nem tesszük, ugyanis Csizmás Kandúr karakterét teljesen jól integrálták a játékba. A programban két játékmód áll rendelkezésünkre: a Desperado az előző részből már megszokott Arcade játékmódot takarja, ahol is három élettel, a bombákat elkerülve kell minél több gyümölcsöt lekaszabolva minél több pontot szereznünk. Ha ügyesek vagyunk és egyszerre több gyümit is elkapunk kombózunk, amit a plusz pontok mellett még kedvenc kandúrunk is kommentál. A Bandito játékmódban konkrétan a szívatás magasiskolájának, három plusz egy szintjén kaszabolhatjuk át magunkat. Direkt nem négy szintet írtam, ugyanis a negyedik maga a finálé, ahol némi jutalomért kaszabolhatunk, ellenben az előtte lévő három szinttel, ahol is négy-négy, a program által kisorsolt feladatokat kell időre megoldanunk. Ezek a kihívások változatosak, nem egyszer meglepőek, s természetesen alaposan megdolgoztatják a reflexeinket.

Flapcraft

Az alapsztori szerint a vikingek korában járunk, épp egy olyan időszakban, amikor is nincsenek háborúk. Unatkozó harcosaink azért, hogy formában maradjanak, egy új sportot találtak ki, amelynek a lényege az, hogy egy hegyről leugorván, egy farönk hátán minél messzebb tudjanak siklani és eközben a levegőben különböző feladatokat is végre tudjanak hajtani. Magának a játékmenetnek az alapja a Yeti Sports-szal elindult klasszikus pingvinröptetős móka,   annyi különbséggel, hogy itt fejlesztéseket is vehetünk a minél biztosabb cél elérésének érdekében: példának okáért a kezdeti farönkünk helyett vehetünk jobbat és, majd rakétával, madárszárnyakkal és sebességmérővel is felszerelhetjük azt. A tutorialt elvégezvén a program szinten, egyre nehezedő feladatok sokaságával teszi próbára ügyességünket. A missziók többsége nem könnyű, de szerencsére nem is okoznak frusztrációt, mert elég változatosak. A program nagyon bájos, ami határozottan a grafika érdeme: a vikingünk, valamint a háttér kidolgozottsága kellően részletes, megrajzolásuk aranyos. A videóért köszönet -nek.

Contre Jour

Színvilágában a Limbora, karakterábrázolásban a World of Goo-ra hajaz, ez már nem lehet rossz! A játék lényege, hogy egy morcos szemgolyót irányítva az adott pályán lehetőleg minél több pontot felszedve jussunk el a célig. Maga a játékmenet a fizikára épül: ahhoz, hogy karakterünket mozgásra bírjuk, a talajt kell mozgatnunk alatta. Több világ van, melyeket pontok gyűjtésével nyithatunk meg, de a lényeg nem ez, hanem a letisztult játékmenet, mely rengeteg kihívást tartogat, a szakadékokon és tüskéken kívül szörnyek is utunkat fogják állni kalandjaink során. Némi ritmusérzék, reflexek és ügyesség nem árt, ha élvezni akarjuk a programot, mely kiválóra sikerült. A videó a Gametrail érdeme.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple