A világ legjobb 3G telefonja

A barcelonai 3GSM Világ Kongresszus keretein belül a GSM Association bejelentette, hogy az amerikai gyártó Motorola V3x típusjelzésű mobiltelefonja kapta meg a ˝2006 legjobb 3GSM készüléke˝ díjat.

"A Motorolát nagy örömmel és büszkeséggel tölti el, hogy a V3x-et ilyen komoly elismeréssel jutalmazta a szakma" - nyilatkozta Ron Garriques, a Motorola mobil üzletágának elnöke. A kagylóformájú készülék 99 milliméter hosszú, 53 milliméter széles, 19,6 milliméter vastag (89 köbcentiméter) és mintegy 125 gramm tömegű. Az eredeti V3-hoz viszonyított méret- és tömeggyarapodás elsősorban annak tudható be, hogy a V3 utódja immár UMTS (harmadik generációs) hálózatokon is használható, a 3G mobilok pedig közismerten nagyobbak és nehezebbek 2,5G (GPRS) társaiknál.

A nagyméretű, 2,2 colos képátlóval rendelkező, TFT technológiájú belső folyadékkristályos kijelző QVGA, vagyis 240x320 pixeles felbontással büszkélkedhet, ehhez ráadásul nem kevesebb, mint 262 ezer színárnyalat társul. A CLI technológiájú külső kijelző ugyancsak színes, felbontása pedig 96x80 képpont. A V3x-be épített fényképezőgép 2 megapixeles felbontású képszenzorra épül. A kamera egyébként nyolcszoros digitális zoommal, makró üzemmóddal, valamint LED alapú segédfénnyel felszerelt, ezenkívül még egy második, elsősorban videóhívásokhoz használatos VGA kamera is helyet kapott a készülék belső részén.

A Bluetooth kompatibilitás szinte már teljesen magától értetődő dolog, csakúgy mint az MP3, AAC, WMA, WMV, illetve MPEG4 állományok lejátszása. A telefon belső memóriája 64 MB méretű, de természetesen a memóriabővítési lehetőségről (TransFlash) is gondoskodtak a Motorola fejlesztői.

A készülék 2006 második negyedévétől a hazai piacon is elérhető lesz, oldalunkon pedig már teszteltük is a díjazott telefont.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés