Hirdetés

A Samsung szerint az Apple első hajlítható eszköze táblagép lesz

Arra számít a hajlítható termékkategóriát uraló dél-koreai óriás, hogy az amerikai vállalat 2024-ben hajlítható táblagépet mutathat be.

A koreai The Elec című lap azt írja, a Samsung mobil divíziójának forrásai szerint az Apple is készül belépni a hajlítható piacra, méghozzá két éven belül. A dél-koreaiak arra számítanak, hogy az amerikai cég telefon helyett táblagéppel vagy számítógéppel próbálkozik majd, egy hajlítható iPhone piacra dobása ugyanis sokkal kockázatosabb lenne. Elemzők szerint akár táblagép, akár számítógép lesz az első hajlítható Apple eszköz, az minimum 2500 dolláros árral debütál majd.

A 2020-as iPad Prót is meg lehetett hajlítani. Egyszer.
A 2020-as iPad Prót is meg lehetett hajlítani. Egyszer. (forrás: JerryRigEverything) [+]

A foldable kategória a legnagyobb ütemben fejlődő ág jelenleg a mobilpiacon, a 2020-as megjelenése óta 300%-os növekedést ért el, a Samsung szerint az iram megmarad és kitart minimum 2025-ig. A Samsung úgy látja, az elkövetkező három évben további 80%-os növekedés jöhet a hajlítható készülékek piacán. Az előző évben 10 milliónál is többet értékesített csak a Samsung, ezzel a teljes piac 70%-át uralták, de a kínai konkurencia egyre erősebben nyomul. Az Apple ugyanakkor sokkal konzervatívabb stratégiát folytat termékei kapcsán, így hajlítható eszközről egyelőre csak pletykák szintjén hallani felőlük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés