A Huawei nyeri az 5 nm-es teljesítménycsatát?

Nem gurított igazán kövéret az iPhone 12 AnTuTu-ban – lehet, hogy az Apple idén inkább az alacsonyabb fogyasztásra megy rá.

Minden gyártósori generációváltásnál eldöntheti a chiptervező, hogy egy új node teljesítmény- vagy fogyasztásbeli előnyére koncentrál, esetleg a kettő kombinációjára. Az Apple A14 Bionic az első 5 nm-es node-on készülő mobilchip, amely a 7 nm-es A13-at váltja, és az iPhone 12, illetve a 12 Pro AnTuTu eredményei elsőre arra utalnak, hogy Cupertinóban az alacsonyabb fogyasztásra mennek rá. Elmúltak persze azok az idők, amikor a vásárlót a benchmark pontszámok győzik meg vagy tántorítják el a vásárlástól (legalábbis reméljük), és 100%-ig nem lehet megerősíteni, hogy a végleges iPhone-ok jártak teszten, mindenesetre az alábbi képernyőképeket maga az AnTuTu közölte Weibón.

Az iPhone 12, az iPhone 12 Pro és a Mate 40 Pro állítólagos AnTuTu eredményeiAz iPhone 12, az iPhone 12 Pro és a Mate 40 Pro állítólagos AnTuTu eredményeiAz iPhone 12, az iPhone 12 Pro és a Mate 40 Pro állítólagos AnTuTu eredményei Az iPhone 12, az iPhone 12 Pro és a Mate 40 Pro állítólagos AnTuTu eredményei [+]

A fenti egyébként vegyes teszt, amely a CPU, a GPU, a memória, a tároló és a rendszer sebességét külön-külön és együttesen is pontozza. Végeredményben az iPhone 12 564899, a 12 Pro pedig 572133 pontszámot ért el, ami alacsonyabb a szintén 5 nm-es Kirin 9000-rel vált Mate 40 Pro állítólagos 693605 pontos szereplésénél. A grafikus teljesítmény jellemzően az Apple territóriuma szokott lenni, ám ezúttal az ARM Mali-G78 egyelőre ismeretlen konfigurációban a Kirin chipset felé billenti a mérleget. Manapság persze a megfelelő optimalizáláson több múlik, mint a puszta pontszámokon, bár ebben a Huawei csúcskészülékek egy ideje nem hibáznak, a Mate 40 Prónak pedig lehet még egy ütőkártyája: a 90 Hz-es panel a iPhone 12 60 Hz-es megjelenítőjével szemben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés