A Honor 6 Plus kétkamerás rendszeréről

A Honor 6 Plusról és különleges kamerarendszeréről délelőtt már beszámoltunk, érdemes azonban némi időt fordítani a rendszer bemutatására, hiszen ahhoz több funkció és megoldás is tartozik, a Honor pedig nem győzte valóban egyedi megoldásait hangsúlyozni. A fényképezőgépek, legyen egy típus filmes vagy digitális, fény rögzítésével működnek, és a vékony mobiltelefonokba csak apró, kevés fotont befogó szenzorok férnek, a komolyabb megoldások pedig plusz mérettel és tömeggel járnak.

f/4, ISO 125, 1/100s
f/4, ISO 125, 1/100s [+]

A trükk két lencse használatával az, hogy nem kell méretesebb objektívet használni, hiszen a két optika kétszer annyi fényt küld a szenzorpixelekre, a nyers adatok feldolgozását pedig a képfeldolgozó egység megoldja.

f/2,4, ISO 100, 1/163s
f/2,4, ISO 100, 1/163s [+]

A Honor videója szerint a kétkamerás rendszerrel egy effektív pixelre 1,98 mikronos felület jut, ami magasabb a mobilos átlag 1,4 mikronnál. A jelet "SLR-szintű" ISP dolgozza fel, fejlett algoritmusok segítségével. A kétkamerás rendszerrel a fókusz is sokkal gyorsabb, köszönhetően a "sztereó háromszögelés" technológiának, egytizedes élesítést eredményezve, ami videorögzítés közben lehet különösen előnyös.

f/16, ISO 80, 1/1397s
f/16, ISO 80, 1/1397s [+]

A HDR -mód is profitál a Honor 6 Plus megoldásából, hiszen az ilyen képek is gyorsabban készülnek, este pedig a képzaj eliminálásra fogható be a kétlencsés megoldás. A 3IE technológiának köszönhetően (ImaginE ImagE EnIgma) rekeszérték-állítást is lehet szimulálni (F/0,95 - F/16), így növelve vagy csökkentve a mélységélességet, de egyébként várhatóan az utólagos fókuszválasztásra is érkezik majd megoldás.

f/2, ISO 200, 3,24s
f/2, ISO 200, 3,24s [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

  • December 16-án jöhet a Honor 6 Plus

    A Huawei cégcsoporthoz tartozó, de önállóan működő Honor márka következő készüléke december közepén kerülhet bejelentésre két darab hátlapi kamerával.

  • Honor 6 - becsületbeli ügy

    Új márkát hozott létre a Huawei, Európában és hazánkban is kapható már a Honor 6, ami újfajta értékesítési modellel próbál vásárlókat szerezni. És erre minden esélyük meg is van.

  • Több tiszteletet a Huawei-nek, itt a Honor!

    Berlinben mutatta be a gyártó azt a két készüléket, amelyek egy új brand első modelljei. A Honor 6 és a 3C már Ázsiában debütáltak, Európában is nélkülözik a telefonok a Huawei nevet.

Hirdetés