5G 50 ezerért

De sajnos csak Indiában. A Lava a szubkontinens legolcsóbb 5G-s ajánlatát mutatta be.

Az indiai Lava a szubkontinens legkedvezőbb árú, 5G-képes mobilját mutatta be az India Mobile Congressen, ami "10 ezer indiai rúpia körüli" összegért kerül piacra a Fények ünnepén (Díváli), vagyis október 24-én. Mondjuk, ha pont az árazás a fő attrakció egy készülék esetében, lehettek volna kicsit pontosabbak, de azért a "nagyjából" 52 ezer forintnak megfelelő helyi pénz is kellően informatív.


[+]

Az alsó középkategóriás eszköz a Dimensity 700-zal dolgozik 4GB rendszermemória és 128 GB belső tárhely mellett. Az 5G adatkapcsolat mindkét szolgáltatói kártyával elérhető, melléjük pedig egy microSD is elfér. Gyorstöltés nincs az 5000 mAh-s telephez, de a 6,5 hüvelykes, HD+ felbontású LCD panel képfrissítését 90 Hz-re húzták.

A hátlapi kamerarendszer fő szenzora 50 megapixelen rögzít, mellette pedig két másik szenzor látható, valószínűleg 2-2 megapixeles segédegységek, esetleg egy alacsony felbontású ultraszéles, de ezt egyelőre nem részletezték. A hátlap egyébként üvegburkolatot kapott, ujjlenyomat-olvasó a bekapcsológombban, tölteni Type-C csatlakozón keresztül lehet, szelfizni pedig a kijelzőbe cseppenő, 8 megapixeles előlapi kamerával.

Érdekesség: A Deloitte adatai alapján Indiában jelenleg 1,2 milliárd előfizetés aktív, amelyek közül nagyjából 750 milliót használnak okostelefonnal, ez a szám 2026-ra a 1 milliárdra nőhet.

Azóta történt

Hirdetés