4K-s kijelzőt kaphat a ZTE Star 3

Már bő egy éve Európában is piacon vannak olyan okostelefonok, melyek 2K-s kijelzővel rendelkeznek, nyilván várható volt, hogy ez sem tart örökké és valami újat találnak majd ki a vállalatok. Úgy tűnik, hogy az első fecske a ZTE közeljövőben érkező csúcsmodellje lehet, mely már 4K felbontású megjelenítőt kap majd.

ZTE Star 3

A Sharp már egyébként bemutatott egy ilyen képernyőt, ami 5,5 hüvelyken kínált 2160 x 3840 pixel felbontást, vagyis az képsűrűség egészen elképesztő 808 ppi-s értéket ért el. A ZTE a Star 3 névre keresztelt okostelefonnal dobbanthat nagyot, a keret nélküli, szuperfelbontású TFT-panel speciális kristályfelépítést kap, ami kevesebb energiát fogyaszt és a megjelenítőt is strapabíróbbá teszi. További információ, hogy a kínaiak csillaga dupla kamerával szerelik majd fel.

ZTE Star 3

Egyelőre még persze ez mind pletyka, és kérdés az is, hogy milyen hardver kell majd ehhez a 4K-s felbontáshoz, valamint az sem mindegy, hogy mekkora akkumulátor kerül majd a burkolat alá. A Star 3 mindenesetre majd arra is megadja talán a választ, hogy van-e értelme a QHD-nál is magasabb képsűrűségnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

  • 4K-s AMOLED panelt mutattak be

    Ezúttal nem valamelyik nagy oledes szereplő, hanem az Everdisplay rántotta le a leplet egy hathüvelykes 4K megjelenítőről.

Előzmények

Hirdetés