15%-kal estek az Apple mobilos bevételei

Lassan megindult a mobilpiac szűkülése, és mivel messze az Apple hozza a szekcióban a legnagyobb bevételeket és nyereségeket, az ő kincstáruknak fájhat legjobban a negatív trend. Tavaly kénytelenek voltak feladni az ezüstérmes pozíciót az eladott darabszám alapján a Huawei-nek, az év végét pedig először zárták céges szinten árbevétel csökkenéssel azóta, hogy Steve Jobs 12 éve az iPhone-t felmutatta.

2007 január: Steve Jobs felmutatja az iPhone-t, és elindul az Apple történelmi sikersorozata
2007 január: Steve Jobs felmutatja az iPhone-t, és elindul az Apple történelmi sikersorozata (forrás: Wired) [+]

Az 5%-os éves visszaesés azért nem a világvége: 2018 utolsó három hónapjában 84,3 milliárd dollár (23,4 billió forint) folyt be Cupertino konyhájára. Jelentősen csökkent viszont az iPhone vásárlási kedv: hiába a döbbenetesen magas árazás, az ünnepi időszakban 15%-kal kevesebb pénz csorgott a kasszába, mint 2017 végén.


Nem fogynak olyan jól a friss iPhone modellek, mint korábban [+]

Tim Cook vezérigazgató megjegyzi: az érdeklődés leginkább a kínai piacon és a feltörekvő országokban csökkent, míg más régiókban nem nőtt az iPhone-láz eléggé, hogy ezt kompenzálja. Az Apple egyéb eszközei és szolgáltatásai ugyanakkor erős számokkal zárták az évet. Ennek ellenére az Apple 2019 első három hónapjában is visszaesésre számít.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Apple iPhone XR - amikor az olcsóbb is drága

    Ebben a készülékben nincs különösebb izgalom, minden pont ott van és úgy működik, mint tavaly. Azt biztos nem mondhatjuk rá, hogy a ennyi pénzért hülyének is megéri.

  • Apple iPhone XS - kerül, amibe kerül

    A nulladik perctől hatékonyan működő, tökéletesen összerakott, akárcsak az elődje. Örülni a dual SIM-nek, az IP68-nak és az elképesztő erejű hardvernek lehet, a magas ár pedig csak afféle velejáró.

Hirdetés