Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dedehu

aktív tag

A Windows 10 mint tudjuk megköveteli az Eszköz-illesztőprogramok digitális aláírását, ez pedig megnehezíti (de nem teszi lehetetlenné) a Flashtool driverek feltelepítését. A neten van rá néhány megoldás, de eddig nem találtam magyar nyelvűt, ezért (+toto0569 kollega kérésére) összedobtam egy All-in-one megoldáscsomagot. Gondoltam közkinccsé teszem, hátha valakinek hasznára válik:

Ha Windows 10-re szeretnénk telepíteni a flashtool drivereket három lehetőségünk:
    A. Teljesen kikapcsoljuk az Illesztőprogram-aláírás megköveteléset

Előny:
    -Ha menet közben újra kell indítani a gépet a beállítás megmarad így bármikor telepíthetünk olyan drivert, ami nincs aláírva.
    Hátrány:
    -Bármikor települhetnek aláíratlan driverek, amik veszélyeztethetik a rendszer biztonságát.

B. Ideiglenesen, a számítógép következő újraindításáig kikapcsoljuk a digitális aláírás szükségességét

Előny:
    -A beállítás a rendszer újraindításáig él, kisebb biztonsági kockázat.
    Hátrány:
    -Esetleges újraindítás után ismét be kell kapcsolnunk, ha aláíratlan drivereket szeretnénk telepíteni.
    -A Windows hajlamos elfelejteni, hogy engedélyeztük a driver telepítését, később lehetséges, hogy ismét telepíteni kell a drivert

C. Bekapcsolhatjuk a Windows 10 tesztmódját így teljesen figyelmen kívül hagyja a rendszer a driver aláírásokat

Előny:
    -Egyszerű bekapcsolni
    -Újraindítás után szintén nem kapcsol ki
    Hátrány:
    -Biztonsági kockázat
    -Kikapcsolása után a telepítet driverek nem használhatóak (elméletileg, én most próbáltam ki és nálam működnek)

A. Illesztőprogram-aláírás kérésének teljes kikapcsolása

1.

Nyissuk meg a "Futtatás" ablakot (Windows gomb + R vagy egyszerűen írd be a keresésbe hogy Futtatás) és írjuk be, hogy gpedit.msc.

2.

(Ha túl kicsi a kép jobbklikk/hosszan rajtatartod az ujjad > Kép megnyitása új lapon)
    A felugró ablakban válasszuk a
    Felügyeleti sablonok > Rendszer > Illesztőprogram telepítése > Kódaláírás eszközillesztőhöz
    elemet.

3.

Engedélyezzük majd pedig a Beállítások dobozban a "Ha a Windows digitális aláírás nélküli illesztőprogram-fájlt észlel:" szöveg alatt a legördülő menüben válasszuk a "Kihagyás" opciót.

4.
    Újraindítás után telepíthetjük a drivereket.

B. Illesztőprogram-aláírás kérésének ideiglenes kikapcsolása

1.
    A Start menüben válasszuk a "Gépház" menüpontot

2.
    A Gépház Frissítés és biztonság almenüjének bal oldali menüsávjában válasszuk a "Helyreállítás" menüpontot

3.
    A Speciális rendszerindítás alatt válasszuk az "Újraindítás" gombot.

4.
    Itt navigáljunk a Hibaelhárítás > Sepciális lehetőségek menübe majd válasszuk ismét az "Újraindítás" opciót

5.
    Újraindítás után válasszuk a 7. lehetőséget, ha betölt a Windows telepíthetjük a kívánt drivereket.

C. Windows tesztmód
    Tesztmód bekapcsolása:

1.
    Futtassuk a Parancssort rendszergazdaként (Jobklikk a Start menüre > Parancssor (rendszergazdai))

2.
    Vigyük be a következő parancsot:

Bcdedit.exe -set TESTSIGNING ON

3.
    Indítsuk újra a gépet majd telepítsük a kívánt drivert

Tesztmód kikapcsolása:

1.
    Futtassuk a Parancssort rendszergazdaként (Jobklikk a Start menüre > Parancssor (rendszergazdai))

2.
    Vigyük be a következő parancsot:

Bcdedit.exe -set TESTSIGNING OFF

3. Indítsuk újra a gépet.

U.I.: Nekem az A és a C módszer kombinálásával sikerült hosszútávú eredményt elérnem, így jelenleg a tesztmód kikapcsolása után is működnek a driverek.

Új hozzászólás Aktív témák