Hirdetés
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
CJ4567 #31246 üzenetére
Munkatársamnak, egy hölgynek... egy fehér Alcatel Idol-ja van... mondhatni testvérek... de ő földhöz vagdosná... annyira elégedett vele.
Szóval itt is igaz, hogy valami user error lehet nála... mert ezek telefonok már nem Nokia5110-ek. Aztán, hogy mi fut neki a háttérben és mi okozza a merülést és a gondot.. azt ő, mint 45 éves nő honnan tudná??Én továbbra is tartom, hogy okos telóhoz okos ember kell... .OR. csúcs droidot kell(ene) mindenkinek vennie és abban általában van annyi kraft és mAh, hogy toleránsabb a user errorral szemben .OR. zárt rendszerű telefont kell venni WP, IOS... ezek csak úgy működnek... bár esetenként butábbak... egy droid mágus hamar megunná őket, mert nem csak nem kell velük semmit csinálni, de sajnos/szerencsére nem is lehet.
Mindenki szabadon besorolhatja magát... de az igaz, hogy akik az ilyen topikokban megfordulnak azok többsége az első csoportba tartozik. De a korábbi hozzászólónak az alapfelvetése igaz... az Xperia P-hez Power User-nek kell lenni... és be kell vallani, hogy nem az egyetlen telefon amihez kell a tudás a rendeltetésszerű használathoz.
Szerk a kollégának lehet, hogy IDOL 2-van... de a lényegen nem változtat... akkor uncsitesók...
-
Teljesen egyetértek veled.
Ha visszaolvasol (korábbi link), akkor látod, hogy hogyan alakult a sztorim. Fejlődtem én is a telefonnal együtt.
Megjegyzem, hogy a P-vol az első okostelóm és csak múltból hozott technikai tudás és a fórum hátszele együttesen volt arra képes, hogy a skynet-et kordában tartsam... a telefonom. Már 1 éves van Lumia 925-öm is mellette és belátható időn belül nem lesz droid-os telefonom. Ennek oka van. A droidnál az a baj, hogy csak nagyon drága csúcs készülékekkel lehet csak elérni azt a gördülékenységet és atombiztos megbízhatóságot... amit már egy belépő szintű WP-s teló is tud... és bár igaz, hogy ha láttál egy WP-s telót, akkor az összeset láttad... de ez a N5110-es időkben sem zavart senkit. Mindenki megbízható kommunikációs eszközt keresett és az önkifejezés eszköze kimerült a hátlapok és tokok cserélgetésében... Én továbbra is zárt rendszerek megbízhatóságában hiszek.... a környezetemben csak azok elégedettek hosszabb távon egy droidos telefonnal akiknek olyan erős vas és akkumulátor van..., hogy azzal a skynet sem képes végezni.Ennek ellenére a JB is kordában tartható, de igazad van, hogy nem sima user-nek... és úgy is csak kompomisszumok mellett. Az ICS-el nem volt gond... de sajnos előfordulhat, hogy az egyre frissebb app-ok már nem fognak úgy futni az öregebb droidon... Másodlagos telefonnak szeretem használni a
Nem akarok senkit WP-re rábeszélni... Nekem is addig jó amíg kevesek használják. Addig marad csak meg egy nagyon biztonságos, belterjes és egyben különleges telefonnak. Ami 512 MB RAM-al és 2 gagyi magos telefonokon is normálisan fut... Egy 1GB RAM-os ma más mosolyogni való dual core Snapi S4 Plus és egy Snapi 800-as, 2GB RAM-os zászlóshajók közt nincs különbség, mert egyszerűen nem tud a WP az 1GB feletti résszel mit kezdeni.
-
válasz
koshmar #31134 üzenetére
Ha jól tudom annyi értékelhetőt azért tesz, hogy a készüléket offline-ba teszi...
Tehát az adatforgalmat leállítja... és néha már ez jelenthet valamit, hogy feleslegesen a nem forgalmaz a háttérben a mobilnet és a Wifi...
Nekem mindig be volt kapcsolva és nem is nagyon volt kivétel beállítva. Főleg céges(!) telefonnak volt használva... néha fényképezés és Opera Mini-s net.. így elment 2 napot biztosan.... szerencsés esetben hétvégén... 3 napot is. Tehát én pl. elégedett voltam az üzemidővel...
A droid-os felületet utáltam meg... még pontosabban a WP-be szerettem bele... de ez ízlés kérdése. Másodlagos telefonként mind a mai napig megvan a 'P'. Nem is akarom eladni, mert szép állapotban van és egyébként is nagyon szép a telefon. -
neorow1
aktív tag
válasz
TomWexX #30779 üzenetére
Tudom, hogy egyeseknek hihetetlen, de nekem tökéletesen működik a telefon, nincs hívásbug, GPS max 2 perc alatt talál jelet, egyedül a ragasztó jött szét az átlátszó sávban, de elfogadtam így, a működését nem befolyásolja. Teljesen elégedett vagyok vele, csak már szeretnék nagyobb kijelzőt meg hosszabb akkuidőt.
2 évet és 3 hónapot töltöttünk együtt.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
zsoltzsolt #30010 üzenetére
Én meg elégedetten használom JB-vel
-
Zigi
senior tag
válasz
zsoltzsolt #30010 üzenetére
Én meg elégedetten használom ics-vel
-
zsoltzsolt: Én a Z1C-t venném. Ha nem gagyi, karcolódó hátlapja lett volna (amit üvegnek harangoztak be), akkor azt vettem volna a P helyett.... de droid-os telefon nem kell többé. Anno első közt volt a kezemben és a még helyesbítő sajtó hír előtt írtam meg a topikjában, hogy nem üveg a hátlapja. Darvinya is jelen van ott, de egyébként nagyon jó kis közösség alakult ott ki, sok ex P tulajjal.
Gondolkoztam még a Ascend P6-on, HTC mini-ken de ezekkel is vannak gondok.De azért írok, mert lassan búcsúzok. A P-vel tökéletesen meg vagyok elégedve, ha visszakeres bárki itt a nick-emre. Ez mindvégig így volt. Az én retro felhasználási szokásaim mellett (szinte csak telefonálás), no hívábug, gyári JB és jó akksiidő volt. A Droid-ot utáltam szükségtelennek tartom mind a mai napig egy telefonra. Szerintem tabletre való OS és visszaolvasva látható, hogy az első naptól kezdve én hívtam skynet-nek. Utáltam a kis ikonokat, a sok millió beállítást, hogy rootolni kellett, hogy Greenify-al lehet csak biztosítani azt, hogy ne merüljön, mint egy balta. Ehhez itt kezdettől fogva minden segítséget megkaptam és így váltam elégedett P tulajjá. Amit még egyszer köszönök
A Windows Phone OS-be kb. 2 hónapja szerettem be. Villámgyors, egyszerű és nekem nagyon szép. Nagy kontrasztos betűk és a csempék és a nagy feliratok miatt 1 kézzel kezelhető a 7cm széles telefon! Egyre több ismerősnek van. Tőlük irigyeltem meg az OS-t, ami hardvertől függetlenül mindig minden eszközön ugyanolyan felhasználói élményt nyújtÍgy egy hete egy Lumia 925-t vettem és használom. Elvileg ez a mostani legszebb Lumia (a 930 majd csak most jön), de még így is messze nem olyan szép, mint a P.Sőt ez az igazán fájó pont, hogy nincs igényesen kidolgozott nokia, más céges WP-s telói, pedig firmware dolgok és support miatt nem tutik egyenlőre.
Készül a Droidról WP-re való átállásomról egy blog (az első írásom). A kételyek a konkurens típusok, az oda vezető út... és maga a WP droidos szemmel. Ha meglesz, akkor ide linkelem.A P-t most már csak arra használom, amire szerintem a droidot gyártották... netezek rajta... ritkán, napi 5-10 percet. A többi majd kiderül a most még félkész írásomból.
-
calamites
őstag
válasz
razorka777 #29600 üzenetére
Kipróbálod majd? (ha igen várnék rövid értékelést)
Én jelenleg a 7-es szám bűvöletében élek, és eddig elégedett vagyok.
-
Imike20
senior tag
válasz
razorka777 #29516 üzenetére
Ha ilyen marad vele a telcsi teljesen elégedett leszek! Én is és Párom is mert övé a telcsi már!
-
rjakab
csendes tag
válasz
S. Szabi #28069 üzenetére
Ha fel tudtam volna valahogy nyomorítani a telefonomra, valószínűleg én is elégedett lettem volna vele, vagy a 10.2-vel, de el sem jutottam odáig.
Függetlennek független az enyém is, nyitottam is a bootloadert, de nem akarta az igazságot mégsem... Ezek szerint léteznek olyan példányok, amikre nem lehet felküzdeni. Ez van. -
nintendojet
tag
válasz
bluemirage #27694 üzenetére
Én most úgy érzem megvagyok a P-vel. Nem 100%-os az elégedettség, de annyira meg nincs gond vele, hogy most sok pénzt költsek telefonra. Mondjuk így, hogy látom mellette tesóm SP-jét néha elfog az irigység
-
nintendojet
tag
válasz
razorka777 #27077 üzenetére
Ó dehogy!
Csak újabbra cserélném, ha esetleg van infó arról, hogy jobb lenne.
Ezzel tökéletesen elégedett vagyok, csak ez a fránya billentyűzet. Az alap, ami benne van, az nem szimpi, nem tudok vele olyan gyorsan gépelni, és van benne egy grafikai hiba is. Viszont gyorsabban ugrik fel, mint a swiftkey. -
horvath85g
aktív tag
szerintem a CM 11
több ramot fogyaszt, de amíg nem fogy el, addig mindegy is.
kisebb hibák (bt, giroszenzor, nfc, csak belső tárhelyre lehet appokat installálni) vannak még benne, de a sebességgel én teljesen elégedett vagyok.
stabil is, még egyszer sem fagyott le. régebben volt, h magától újraindult, de mostanában ezt nem tapasztaltam. -
rob210
nagyúr
válasz
razorka777 #26446 üzenetére
Nekem nem lenne bajom se a hardverral se a telóval.
Ha a kurva GPS-úgy menne 4.1 alatt ahogy 4.0 án ment.
De 4.0 át se tudok visszarakni, mert ott meg nem tudtam felvenni a telefont mindig panaszkodtak, hogy hallják a csengőhangot miután felvettemA legnagyobb baj, meg az, hogy mi már minden féle frissítésből kimaradunk, mert már csak az "új telók kapnak frissítést.
Pedig igazán megerőltethették volna magukat, hogy a P-re kidobnak még egy 4.4-et.
Akkor elégedett lennék a sony-val.
De ezt amit manapság művelnek, hogy vegyél új telefont az új "javított" szoftver miatt hát ez botrány részemről.
Én telefont nem 6hónapra veszek. -
horvath85g
aktív tag
válasz
rObika8802 #26328 üzenetére
én az enigmát használom és elégedett vagyok vele.
-
válasz
kecskebégető #26108 üzenetére
Szomorú, hogy ilyet írsz és de nincs kritikus hiba a Stock JB-ben. Az egyetlen mindenkinél is jelentkező hiba a kamera képe 4:3-ban fekete sávos lehet. Megoldás... használd 16:9-ben. Egyedül a dokumentum fényképezésnél jelent hátrányt a 16:9. De ha nem te vagy James Bond besurranó ügynök, akkor ez a funkció valszeg ritkán kell.
A hívásbug elszórt jelenség. Nem mindenkinél van, kinél gyakoribb, kinél ritkább. Nálam pl. több havonta fordul elő 1x, ami elég szép eredmény, hiszen én sokat telefonálok vele. És igen az eredeti tárcsázóval!!
Vannak emberek, akiknél különböző -jellemzően user error- problémák vannak, melyekre itt igyekszünk közösen megoldást találni az adott esetben. Az én véleményem, hogy ezt sok esetben az általam skynet-nek csúfolt droid és nem megfelel user találkozása okozza. Példaképpen: Jellemzően ezek a gyors merülések, a gps nem működése... esetedben a leálló kamera, ami szintén user error gyanús. (bocs). Ebből nekem pl. semmi sincsen és pont itt okosítottak ki és innen tanultam mindent. Ez az első droidos telefonom és nagyon szeretem.
...és persze vannak renegátok, akik belefáradnak... és ICS-t vagy éppen GB-t raknak fel... és ők éppen azzal elégedettek.Egy ilyen nyílt rendszer sajnos túl nagy szabadságot ad, mind a fejlesztőknek, mind a usereknek... emiatt az okostelefonok még igénylik a hozzáértőbb törődést. De biztos vagyok benne, hogy a nyílt rendszereken is ez változni fog idővel.
Hasonlóan... mint a PC-k a Windows XP megjelenéséig. A PC is akkor vált viszonylag bolondbiztossá és néhány kattal uralhatóvá. A Dos-os, Win95/98-as világ pedig több szakértelmet és odafigyelést igényelt, aki sokat használta, az tudja, hogy miért ez a párhuzam.
Természetesen tévedhetek is, de a kamera 4:3-as módjánál jelentkező, félig fekete képen kívül kérlek írj a Stock firmwarre, kritikus, mindenkinél jelentkező hibát.... ami miatt szükséges a javításMár engem is érdekel, hiszen lehet, hogy pont azokat a funkciókat nem használom és ezért nem vettem észre.
Persze így már kérdéses, hogy mitől kritikus... de mindegy.
-
oszi666
őstag
válasz
horvath85g #25816 üzenetére
Ne haragudj meg de ez a fikázós flameles kiborít. Erre azt tudom válaszolni hogy az android lassú fos bughalmaz, a gyártók b@sznak normális szoftvert kiadni, lásd xperia p-nél hívásbug. Hívásbug egy telefonnál!!!! Hát mintha egy tévéből kifelejtenék a képernyőt, és nem javítják. Tudom, nem mindenkinél van, de amikor már tömegesen panaszkodnak az emberek, akkor az igenis baj, és javítsák ki, ha egy valag penzt kiad a felhasználó. Miért az én dolgom hogy a szar szoftverra gyógyírt keressek? Utólag belátom, én voltam a hülye, hogy nem olvastam utána még vásárlás előtt
A lopkodós mondataidra pedig bőven lehetne ellenpéldát is sorolni, amikor a droid nyúlt az appletől. Miért baj az, hogyha hasznos újításokat átvesznek a gyártók egymástól? A szabadalomháború engem is kiborít, de rohadtul nem érdekel, hogy az apple vagy a droid honnan nyúlja a megoldásait ha működnek, felőlem lopjatnak a microsofttól is, ha ügyesen ültetik át a megoldásokat. Nem vagyok márkabuzi, hogy amiatt ne használjak valamit, mert mástól vették át. Most épp az apple nyúlt le dolgokat, előtte ők találtak fel korszakalkotó dolgokat.
Ettől függetlenül akinek az android megfelel, használja. Nekem nem jött be másodjára sem, és nem valami őskori galaxy minim van.
A fentieket úgy írom, hogy nem vagyok applefan, pl macbookot az életbe nem vennék, ahogy ipodot sem. Egy terméküket vettem meg, amivel 99%ban elégedett vagyok. Az android jó dolog, versenyt teremt, nem is kicsit, és nagyon innovatív megoldásaik vannak. Barátnőm a galaxy s3 mobiljáért odavissza van, hát egészségére. Nekem nem azt nyújtja amit elvárok egy mobiltól.Egyébként a kérésedre válaszolva szeretnék írni egy logoutos cikket android-iphone összehasonlításból, szigorúan mezei, egyszerű user szemmel, aki nem ért az informatikához szinte semmilyen szinten, tehát a vásárlók nagyon nagy részének a szemszögéből. Jómagam is ilyen vagyok, nekem buta amerikiaknak tervezett mobil kell
Ti a droidban vagytok királyok, én meg a laborban. -
faham
aktív tag
válasz
razorka777 #25435 üzenetére
Megint hülyéskedett a 10.1 így feltettem az FXP216 os CM9et Transcendence Kernelel és nem is érzem szinte a különbséget sebességre a kettő között. Nagyon elégedett vagyok
ÉS CRT effect a lezárás animáció
Álom -
neorow1
aktív tag
válasz
razorka777 #25332 üzenetére
Amíg nem volt 2.1 addig az 1.6 (én azzal kezdtem a droidozást) volt a tökély
Fejlődünk, mindig lesz jobb, 2 év múlva a JB lesz a vén róka, amire majd visszaáll néhány "elvetemült" (no offense), mert azzal jött ki gyárilag és az milyen jó volt már..
Egyébként nekem az elmúlt 3 hónap alatt egyszer jött elő a hívásbug, 3G-n, nagyon gyenge térerővel, szerintem ahhoz van köze. Ha EDGE-n használom, nincs hívásbug, bár már írtam, hogy valószínűleg az én telóm valami spéci széria, mert én elégedett vagyok vele.. vagy csak tudom használni..
-
válasz
koshmar #25181 üzenetére
A rossz hír, hogy rendeltetésszerű használattal, okostelóként használva jó ha kibír 2 napot. Tabletként használva 1 napot. Sima telefonnak használva is csak 3-4 napot.
A jó hír az, hogy ahogyan az előbbiek irányában küzdesz, megvan az esély, hogy a legprofibb droid felhasználók közé küzdjed magad
1., Előbb rájössz, hogy az Alkalmazások MIND fülön mit kell letiltani és mi minden szemét van ami nélkül működik a telefon: FB és Timescape, Sony Select, Google+, Talk és az összes Auchen kék madár
2., Majd megfejted, hogy a 2G-t és 3G-t, no meg a Wifi-t hogyan lehet egész okosan használni
3., Majd a Stamina-t kezdet el jól beparaméterezni.
4., Esténként és néha napközben leállított a Futó/Tárolt/Mind füleken azt ami nem kell, de a droid viccesen majd el-elindítja, hogy fogyjon az áram és Paks blokkjai is le legyenek kötve.
5., Aztán telepíted a Greenify fizetős verzióját (root) kell hozzá és egy csomó mindent fagyasztasz, rendszerappokat is... és közben rájösz, hogy a telefon ezek nélkül is működik... persze, ha kell kattintással indulni fognak.
6., Aztán egyre több alkalmazásnál tiltod le a háttér adatforgalmat... és marad csak az előtér.... és ez még csak a jéghegy csúcsa...
bluemirage, aki tényleg elégedett a fenti -egyébként itt tanultak- miatt az akksival.
Úgyhogy hajrá
-
razorka777
veterán
válasz
vicces #25086 üzenetére
Nagyon is használható a telefonon a CM, hihetetlen mennyit tud dobni a teljesítményén.
A legfrissebb a 10.1, amiben pár apróság nem megy, de ettől független mindennapos használatra erősen ajánlott.
Nyitott BL-re nem is érdemes mást rakni.
CM10
CM10.1(#25087)nintendojet:Én flip tokkal használom és teljesen elégedett vagyok vele.
-
Egyre több appnak lesz gondja a GB-vel. De a GB-t csak az akksi miatt visszarakni nem jó.
Továbbra is úgy gondolom, hogy az akksi merülésért a user a felelős, nem az OS és nem is a Sony.
- A Sony max azért felel, mert nem nagyon méretezte túl az akksit.
- A Google meg azért, mert a droidját ha nem tudja valaki uralni és kordában tartani, akkor pl. ez lesz a vége.De a két gondolatjelből nekem nem az következik, hogy a Sony és a Google szar és GB-t rakok vissza, hanem inkább az, hegy egy ilyen mAh-ban kiélezett helyzetű telefonnál, mint a Xperia P, a usernak még jobban kell(ene) értenie a dolgokhoz sajnos. Ezért írom mindig, hogy a panaszok mögött nagy adag user error van, amit itt vagy meg tudnak távoli segítséggel oldani vagy nem.
Az egyre nagyobb kijelzőkkel és nagyobb procikkal az akksik még egy ideig nem fognak lépést tartani a mobil szegmensben. Ez alatt lehet tabletet és bármi mást is érteni. Az OS-ekbe egyre több gyárilag fojtó cucc kerül be, egyre izgalmasabb nevekkel* a többmagos rendszerekbe meg gagyi segédprocik az alapfunkciókhoz, hogy a 2-4-6-8 mag még alapon se fusson és pl. egy telefon alapfunkcióit ez a coproci' (nosztalgikus kifejezés a 90-es évek első éveiből) lássa el. De ez mind kevés, a legtöbbet egyenlőre itt is a user tehet. Azt sem tudom, hogy hány szőke nő tudja, hogy ha a kijelző direkt fény éri, akkor az sok mAh-ba kerül... hány ember használ bekapcsolt 3G-t, rossz lefedettség mellet, úgy hogy nem is használja valójában, hány ember tanulta meg, hogy a futó folyamat az nem fényevő és még csak nem is fotoszintetizál, hanem árammal megy és ha olyan folyamat fut ami egyébként nem kell, az áramba kerül. Az ilyen usereknek különösen sokat segít pl. egy stamina... max nem ébred fel, mert nem állította a kivételek közé a 3rd Party apot...
Tehát a telefon már okosabb általában, mint a gazdája... ez van*lsd Sony Stamina videókamerák a 90-es évekből
A mostani 20 éves marketinges valszeg' ezt nem tudta már, ezért a párhuzam
Én hálás vagyok, hogy első droidos telóm ez lett és a segítségetekkel sikerült ezt a kiélezett akksival rendelkező telót úgy használni, hogy az azt mondhassam: az akksi idejével elégedett vagyok. Ezek után majd egy másik típus gyerekjáték lesz. -
válasz
haypro #24534 üzenetére
Nem szabad ilyen task killert és mást használni. Jobban merül tőle a telefon és nem old meg semmit. A korábbi droidoknál volt csak értelme, a hős'korban.
Ha a leírásom és a topikösszefoglaló elolvasása után is megakadnál, vagy bármi, akkor biztosan segítenek/segítünk itt.
Ha ezután sem lennél elégedett a gyári ROM-al (illik egy hetet várni vele), akkor természetesen próbálkozhatsz custom rommal. Ha visszaolvasol már most több linkkel találkozhatsz. Ezek telepítése néha még nagyobb tapasztalatot igényel, de ebben is tudnak itt segíteni. Ezért írtam, hogy előbb a sima telepítést emeljük profibb szintre. -
faham
aktív tag
Én most tegnap tettem vissza a legfrissebb ICSt. Nagyon elégedett vagyok vele a JBhez képest, de lehet csak kiakasztottak már a hülyeségei
Nem lassú, nem merül gyorsan, minden megy rendesen és telefonálni is tudok
Persze kiszedtem a felesleges dolgokat de na
Nem játszom telefon max szókereső vagy candy crush így nem tudom a játékok milyenek ICSn -
válasz
oliwire #24035 üzenetére
Nem tudom... Sajnos, még megtippelni sem, hogy mennyit ment a kijelző.
Én nagyon-nagyon elégedett vagyok az akksi idővel.
Most áll 48%-on, 3 nap 20 óra, ebből csak 51 perc telefonálás volt most, nulla repcsi, mert céges előfizetés.
Természetesen ennyire nem mindig jön ki, de aktívabb telefonálással is megvan a 2-3 nap, amiben van némi angry birds is.... Ez a normális nálam. De ez most 4-5 nap lesz, ami nálam is ritka -
horvath85g
aktív tag
válasz
FirstAndroid #24006 üzenetére
szerintem az akku idővel senki sem igazán elégedett
napfényben viszont tényleg jól a kijelzője, ez egy elég jó tulajdonsága.
nem tudom mire vagy kíváncsi. elég sok embernél jelentkezik a hivásbug, ami tényleg nagy probléma..csak BL nyitással tehető fel rá a legújabb droid.
hivatalosan csak 4.1-es van. és nagyon valószínű, h nem is lesz frissebb. -
Deck
titán
Öcsém vissza kapta a P-t. 5munka nap alatt. Kapott új kijelzőt, új átlátszósávót, hátul a lötyögő kupakor fenn is kicserélték pedig nem írtuk gondnak. Nagyon elégedett a szervizeléssel!
-
Csirkejozsi
tag
válasz
nintendojet #22424 üzenetére
Na, eddig csak olvasgattam, hogy egyeseknél van ez a probléma. Ma nálam is megőrült az iránytű. Csak körbe-körbe forgott. Aztán egy idő után jó lett, de néha megint elkezdte. Ráadásul tegnap a GPS is meghülyült, mert megszakadt a jel, és utána sehogy nem akarta újra megtalálni. Nagyon bosszant a dolog, mert a telefont használom geoládázásra is. A régi kis olcsó Samu telefonomban etéren mindig megbízhattam. Azt reméltem, hogy ennyi pénzért minden téren jobbat kapok. :/ Persze szeretem ezt a telót, csak kicsit megbízhatatlanabbnak érzem magát a rendszert az ilyen bugok miatt. A .400-zal a kamerám is összeomlott párszor "memóriahiba" üzenettel. .100 óta ezt legalább nem tapasztaltam.
Egyébként ezeket leszámítva elégedett vagyok vele. Főleg az akku idő tetszik, .100-as verzió óta nekem 3 napot elmegy, pedig azért használom rendesen, és nem használok staminát vagy ilyesmit, csak repülő módba teszem éjszakára. -
puszta123
tag
válasz
razorka777 #22473 üzenetére
Amit te használsz annak meg tudod adni a linkjét? (Már ha elégedett vagy vele
) Amúgy a bootloader kinyitása nélkül nem is lehet CWM-et felrakni?
-
sz.cs
tag
válasz
Hegyirabló #22326 üzenetére
Sziasztok
Először is szerintem is lehallgatnak munkahelynem is ez van kb. mindenki tudja de már senkit nem érdekel
Másodszor. 3 nap .100 használat után tök boldog vagyok (majdnem) minden javult ami idegesített. Hívásbug 1x jött elő, de az sem volt zavaró kb. 1 másodperc utáncsörgés hívás felvétele után.
A híváslista szaggatott scrollozása megmaradtde ezzel még együtt tudok élni.
Összességében gyorsabb lett minden. Kevesebbet gondolkodik a telefon, szinte azonnal reagál mindenre
Én tök elégedett vagyok.Harmadszor. Olvastam feljebb, hogy lesz e valamiféle frissítés e még P-re. Logika azt diktálja, hogy max bug javítás. Bár ahogy olvastam, hogy mit terveznek az 5.0 Androidba...hát nem vagyok lenyűgözve, meg tudnék lenni nélküle. Bár szerintem már egy ideje a mérnökök izzadnak mint malac, hogyaszondja "milyen tök felesleges, de mégis hasznosnak feltüntetendő appot rakjunk az oprendszerbe" nem irigylem őket....
-
DaDa
senior tag
válasz
bluemirage #20419 üzenetére
Tényleg nem vitatkozni akarok, de én nem értek egyet az "egyből tiszta telepítés" logikájával. Nekem 4 éve van droidom és sosem tiszta telepítést csináltam. A mások által leírt bugok jószerint sosem jelentkeztek. Viszont megmaradt minden programom. Általában én azt szoktam tenni / tanácsolni, hogy mentsenek le mindent, frissítsék a telót (csak akkor ha előtte nem voltak bugok, mert azok nem fognak kijavítódni nagy valószínűséggel). Tehát ha elégedett vagy a mostani állapottal, miért ne lenne elég a frissítés? Persze nem OTA-n kizárólag SUS-al. Utána teszteled és ha nem jó akkor jöhet a tiszta telepítés de ha jó, akkor megúsztál egy fél napos procedúrát, ha rossz akkor meg vesztettél 20 percet. Én most is updateltem sus-al és tökéletesen jó eddig..lekopogom. Ez az én véleményem persze, de ha belegondolunk és nem lesznek gondok, akkor rengeteg időt spórol az ember, ha meg lesznek...na 20 perc elment az életemből.
Ez persze csak akkor működik ha előtte elégedett voltál a rendszereddel.
-
skynet666
tag
válasz
nintendojet #19848 üzenetére
Nekem az a véleményem, hogy itt a fórumon is van olyan aki panaszkodik, és van aki teljesen elégedett. Azért azt kijelenthetjük, hogy a hardver ugyanaz, nagyjából azt is kijelenthetjük a szoftver is régióktól függetlenül ugyanaz. Ergo mi marad?
Nem megfelelő telepítés, széthekkelt rendszerre húzás, netről letöltött alkalmazások amivel összeakad az oprendszer folyamat, tehát jórészt felhasználói hiba. Ehhez jön hozzá, hogy nem mindenki egyforma. Vannak emberek akik a legkisebb problémát is felfújják és minden sz@ron hisztiznek, és vannak olyanok akik élvezik a rendszert, és elfogadják annak számukra elfogadható mértékű hibáit.
Nem hibátlan a JB, de korántsem működik olyan szarul, mint ahogyan azt néhányan állítják.
Szerintem...
-
Az ICS alatt nekem elegendő volt minden facebook-szerű letiltani, hogy elégedett felhaszánló legyek. A 4:3-mas vaku probléma (ami root és CWM után megoldható), továbbá a felvétel után néha(!) még meg-megy csörrenen kívül nincs gondom. Tehát vállalható és akár lehetnék én is a P és a rajta lévő ICS reklámarca
.
Amióta megvan a P azóta minden más telefont, főleg azok külsejét és kijelzőjét lesajnálóan nézem. A kevlár/üveg/fémr "Razr i" az egyetlen ami úgy-ahogy... alternatíva. De az sem tökéletes. Sőt...
Az android viszont már nem az én világom. De ez van, ezt kell szeretni, ha egy szép fém telefont akar az ember. Illik ugyanúgy megszokni, az az office 2007+-ot. Ez van. -
válasz
zerdelyi #18663 üzenetére
5-10 nappal korábban még a world generic-re gondolták többen, hogy jó és jobb, mint a többi. Az összefoglalóba viszont egy CE-s változat került.
A jelentős méretbeli különbségek az egyes FTF fájlok között főleg az előre telepített alkalmazásoktól függenek, azaz mit csomagolnak még hozzá.
A felhasználók viszont nem egyformán telepítik őket és azután nem egyformán használják, így a visszajelzések nagyon eltérnek. Nincs egy FTF ami mellett szignifikáns' elégedett csoport lenne. Miközben van aki sima OTA-s frissítéssel is meg van elégedve, míg a másik véglet sokadik próbálkozás és több FTF tiszta telepítése után is inkább ICS-t rak vissza, sőt volt aki GB-t. A nagy tömeg a 2 véglet között próbál eligazodni. Ezért nagyon nehéz egy adott FTF-t nyugodt szívvel ajánlani. Voltak akik azért segítőkészen ajánlottak, de aztán a visszajelzés szerint az illetőnek mégis gondjai voltak vele, miközben az ajánlónak nem. ::: i love android ::: -
skynet666
tag
válasz
werszomjas #18319 üzenetére
Tegnap néztem egy SP-t Sony márkaboltban. Még az sem egyértelmű előrelépés számomra
Értem hogy hardveresen jobb, de nem voltam elégedett az anyaghasználattal, és bizony ennek is szarabb a kijelzője. Egy fokkal jobb mint a Z-jé, de még mindig nem olyan mint a P kijelzője. Milyen lehet az L?
Utolsó lehetőségem a fotós mobil lesz. Ha nem domborít valamit a Sony, HTC lesz belőle
-
Deck
titán
Nagyon elégedett vagyok már most a JB-vel. Kijelző ment 4óra18percet, 3G folyamatosan, böngészés, egy 45perces sorozat rész, whatsapp, telefonálás, kis egyszerű játék, zenehallgatás stb
És 4%-nál raktam töltőre. Megvagyok elégedve!
A rendszer gyors és sima. Gyári böngésző is remek. A kamera meg, hogy egy szempillantás alatt elindul és gyorsan csinál képet nagyon jó. A töltés is jó lett már nem órákig tart hanem mint ICS-en.Más: Ezt érdemes használni? Van valami gyakorlati haszna? [link]
-
freemanone
addikt
válasz
eladogeppc #17388 üzenetére
tárcsázóba: *#*#service#*#*
és ott: sercice info > configuration
helyettesítsd be a betűket számnak, én így tartom fejben.
ICS-en attól függ melyik, de a gyári alap launcher elég döcögős... JB ilyen téren jobb, de nem voltam vele elégedett teljesen. ICS-ből már építettem egy rendszert ami nagyon jól megy, de JB hoz pár újítást amire fáj a fogam egy ideje. pl: google now és a zárképernyőről történő gyors reply lehetőség.
Valamint ami nagyon megfogott benne, hogy a kamera nagyon gyors lett, ami ICS alatt akárhogy próbálkoztam nem ment. 3-10 sec közötti fókuszálás valahogy már nagyon idegesített, de megszoktam... most viszont nem akaródzik elengedni, mert kvázi ~1sec/kép-el dolgozik. -
Hegyirabló
veterán
válasz
nintendojet #16800 üzenetére
A beszámoló, amit ígértem Cordon Electronicsnél jártamról.
Nyitás előtt odamentünk ma az ügyvéddel, így elsőnek kerültünk sorra. Kilenc körül be is hívtak.
- Miben segíthetek?
- Szerda este még nem volt ez a folt, csütörtökre megjelent.
- Van garanciajegy?
- Van, de volna egy olyan kérésem, hogy mivel rémtörténetek keringenek magukról, rejtélyes módon beázó és mechanikai sérült telefonokról, és olyan jogi képtelenségről, mint "garancia megvonás", szeretném, ha előttem nyitnák ki a telefont, nézzük meg együtt, hogy milyen az indikátor, és hogy van-e belül sérülés. Írunk róla egy papírt, aláírja ügyvédem és én, maguk részéről ketten, és akkor rendben vagyun.
- Egy pillanat! - feláll, elmegy.Visszajön két perc múlva egy fickóval.
- Jó napot kívánok, XY szerviz vezető vagyok, miben segíthetek.
Elmondom neki ugyanazt.
- Sajnálom, hogy ilyen hírek keringenek rólunk, de ez csak pár száz elégedettlen ügyfél panasza, a több ezer elégedett bezzeg nem ír semmit. Egyébként már egy ideje nem állítunk ki ilyen papírt, hogy "garancia megvonás", a magyar nyelv rejtelmeit figyelembe véve "garanciálisan nem javítható" kifejezést használjuk. Kérésének nem tudunk eleget tenni, mert a telefont elektrosztatikusan védett, steril körülmények között nyitjuk ki, és oda ügyfelet nem engedhetünk be. Mi kiváló minősítésű, kizárólagos Sony partner vagyunk, ez önmagáért beszél, és ennyi kölcsönös bizalom kellene, hogy legyen, bla-bla.
Most jön a lényeg.
- Azonban én most megvizsgáltam a telefonját, szemmel láthatóan nincs rajta külső sérülés, ezért ha az megfelel Önnek, személyes garanciát vállalok rá, hogy bármilyen állapotban legyen belülről a telefon, megjavítjuk garanciában.
Nekem ez elég volt, ezt elfogadtam.
Amire kíváncsi vagyok, hogy ez default jófejség, vagy annak tudható be, hogy eleve egy jogász társaságában mentem oda. A többit majd meglátjuk.
-
Zigi
senior tag
válasz
freemanone #16986 üzenetére
"ahoz usb3 is kell, mert usb2-nek 500mA a vége." Az újabb alaplapokon van "töltő" usb port amin megy a 1A.
Giga és az asus-nak is van hozzá szoftvere erre gondolhatott a kérdező.A jb-ről....én nagyon elégedett vagyok vele. Nem tudom kinek hol és mi akad de én nem vettem észre ilyesmit.
Walkman helyett mást használok, és az akku is elég jól bírja legalábbis jobban mint a 75-ös fw-vel. A szabad ram nálam 370-380 (reggel óta megy), bekapcsolás után pedig 400 körül van. Ha negatívumokról kell beszéljek akkor 2 dolog zavar, a lehúzható sáv gyenge próbálkozás (de biztos csinál valaki oda zseblámpát meg gps-t) és a kamera az istenért sem akarja megjegyezni hogy ISO100-ban szeretnék fotózni. Szóval most érte utol magát a P így kellett volna kiadni kb. ez már egy jó alap, most már jöhetnek a szakácsokHa lesz zárt BL-re CM azt majd szívesen kipróbálom, de jelenleg nagyon jól fut ez a gyári FW.
-
Dave1984
őstag
válasz
#63068790 #16472 üzenetére
Én is pont a JB frissítés miatt cserèltem le az U-t,
Már bocs,de ha csak emiatt..inkább nem kommentálom.
Egyébként lesz JB,de semmi olyan pluszot nem nyújt,amiért ennyire vehemensen értelme van érte "nyavajogni"
Teljesen elégedett vagyok az ICS-el.Szerintem a legtöbb P user is. -
törölt tag
új rommal 2 nap alatt ment le 9%-ra a töltöttség.
Ebben volt 1 óra telefonálás, 4 óra netezés!
Enyhén szólva elégedett vagyok... a korábbi alienes romnál 1 nap alatt elfogyott az akksi, este már csak reménykedhettem, hogy kibírja hazáig. -
eternity0086
csendes tag
Sziasztok! Januártól én is szerencsét tulaja vagyok a készüléknek. Abszolút elégedett vagyok vele, egy dolgot leszámítva amit a napokban vettem észre. Ugyanis egy barátomnak is lett most egy ilyen készüléke és ami feltűnt hogy, ha egymás mellé rakjuk a két telefont, az ő kijelzője valamint azon a színek... különösen ugye a fehér, világosabb és fehérebb. Ami fontos!...ugyan az a rendszer van mindkét telón, ugyan azok a beállítások és a kijelző fényerő is mindkettőn ugyan arra volt állítva. Viszont ha automatán volt vagy ha maxon a fényerő... mindkettőnél lehetett tapasztalni a különbséget. Az enyém különben független a barátomé viszont szolgáltatós telefon.. Nem hiszem, hogy ez adna okot a különbségre.. bár sosem lehet tudni
Szóval kicsit azért bosszantó a dolog...
Valaki tapasztalt -e hasonlót, vagy esetleg lehet tudni, hogy mi ennek az oka? Érdemes -e egyáltalán szervizbe mennem vele? A válaszokat előre is köszönöm! -
Tomajdon
aktív tag
válasz
Cornelius79 #14198 üzenetére
Nekem egyszer fagyott be, amikor megvolt nyitva pár ablak a chrome-ban, és videót akartam megnézni... akkor újra is indult, de azóta semmi. Nekem SGS Plus-om volt, én annál mondtam ilyeneket, mint amiket leírtak a kommentben, tehát egy kicsit elfogultak. Szerintem nagyon jó kis telefon, egy játék sem akadt még rajta, közepes használat mellett 1 éjszakát kibír töltés nélkül. Egyedül a kijelző zavar hogy "csíkozódik" illetve nem olyan mint a SAMOLED, de ezt tudtam, amikor megvettem. Kamerával nekem semmi hibám sincs, a Wave-nél és SGS+-nál jobb képeket csinál, videók is egyértelműen jobbak. Nekem tetszik, hogy magától fókuszál videózás és fényképezés közben (olyan mint iphone-on, csak ráirányítom valamire, és fókuszál). Bár a fókuszálás kicsit hangos, ha csönd van (szobádban fekszel az ágyban), hallom ahogy a fókuszmotor "berreg".. engem annyira nem zaver, de ez nem tudom mennyire normális
Szerintem legjobb (és van rá lehetőséged), hogy elmész és kipróbálod egy üzletben.. Ha ott fagy, akkor szívás
lehet hogy csak a szoftvere van tele hulladékkal. Nekem tetszik ez az xperia p, nagyon minőségi, "smooth", jó képeket csinál, és én az akksi idővel elégedett vagyok.
Ui.: Az biztos, hogy olyan szivatások nem lesznek, mint a wave-nél (újraindulások random, elfogy a memória böngészés közben és társai), és sokkal boldogabban fogod használni
-
Tome08
tag
Sziasztok!
Xperia Ray tulajdonos voltam és én rendkívül elégedett voltam vele, nagyon sajnálom, hogy elszakítottak tőle.
Legszivesebben most is olyat vennék, de még mindig horror ára van. Így már inkább egy Xperia P-t vennék.
Tegnap jártam is egy Vodába és jól megnyomkodtam, elégedett is voltam vele, de kamera az katasztrofálisnak tünik, csináltam képet és videot is amit átküldtem magamnak, hát PC-n elég gyenge kinézete volt.
A ray kamerájával az ég világon semmi bajom nem volt, akkor ezt hogy sikerült így elcseszni??
Bár a teszt alanyon még 2.3 valami volt és épp update-re várt....
Tehát kedves Xperia P tulajdonosok ICS alatt sikerült ezen javítani valamit? ha már tudná a ray minőségét egy percig nem gondolkoznék a vásárláson.Válaszotok előre is köszönöm
-
A kutyás kép magáért beszél... Éles, minimális zaj, hű színek. Jó!
A helyzet egyébként ismerős. Anno a C902 egy ritka rossz kamerával jött ki, számtalan gyári szoft csere után, a támogatás ciklusának a végére érte el azt a szintet, ami egy Cybershot-os mobiltól akkor anno elvárható volt. Lehet, hogy itt is kora nyárig kell várni... (firmware support végét addigra becsülöm) mire a gyári alkalmazással eléri a normális szintet.
Én is nagyon elégedett vagyok a telefonnal. Az android az egyetlen csalódás.De ez nem a Sony hibája. Valószínűleg én már ahhoz az életérzéshez és felhasználói csoporthoz tartozom, akik nem az android célcsoportja... Az igazság az, hogy az XP és a Win7 mellett már én is ellustultam... most meg úgy érzem magam az androiddal, mint anno a Win95/98-al. 15 évvel ezelőtt, fiatalabban, akkor még élveztem a dolgot. De manapság már, mind a számítógéptől, mind egy telefontól azt várnám el, hogy felhasználói hegesztések, paraméterezések nélkül kompromisszumok nélkül lássa a feladatát. Ez egyenlőre csak a számítógépen lévő OS esetében mondható el. De igyekszem úgy felfogni,... hogy ahogyan elmúlt a 90-es évek vége (túléltem), úgy még néhány év és az android is kiforrja magát.
-
werszomjas
addikt
válasz
Nordschleife #11779 üzenetére
Többen vásároltuk meg ettől a bolttól, tudomásom szerint mindenki elégedett.
A csomagban van plusz HDMI kábel és gyári Sony bőrtok (ezek a t-mobile csomagban nincsenek benne) és gyárilag ICS-vel jön a telefon.Van pick-pack pont, személyesen is átveheted Debrecenben, vagy a futár olcsón kiszállítja.
2év hűséggel nagyon sok az a 72kÉn is hasonló időre vásároltam a telefont, az 1GB ram nálam alapfeltétel volt, illetve a max 4"-os méret, a P is már határeset, tepsit nem akartam, 4"nál nagyobb telefont sztem sose fogok venni.
-
kengyel
nagyúr
Tegnap elvittem egy jó hosszú navigációs túrára a telefont ,és szépen helytált. Tartotta a jelet ,és csinálta a dolgát. Ezen részével is elégedett vagyok. Kicsit leszívta az aksit ,de szépen lehet menni vele
-
s4tch
veterán
válasz
Frozzy #11560 üzenetére
Nincs egyikből sem végleges, "hivatalos", stabil verzió. Az xda-n találsz CM9-et, de zárt bootloaderes telefonra az sem fog felmenni.
Én ezt használom:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2022536Kolléga nem volt vele elégedett, bootloopba került tőle a telefon. Nálam tulajdonképp tökéletes, nova launcherrel gyors, stabil, az akksi is bírja.
-
Csaszi87
tag
válasz
darvinya #9401 üzenetére
Nálam sincs (vagy én se találtam), de én nem is hiányolom..
Más: Nálam nincs kamera bug, pedig direkt kipróbáltam 8mp-en simán ls vakuval is és teljesen jó.
Mikor már fel vagyok készülve a rosszra pont akkor nem következik beSzóval teljesen elégedett vagyok idáig. Talán az akksi bír kicsit kevesebbet: Pl .544-en eddig éjszaka 1-3% körül esett reggelig. Ma esett 10%-ot .54-en.
-
válasz
darvinya #9081 üzenetére
Miért akartok egy fém telefont, ahol az árazás része a design és egy presztizsérzet' egy előző szériás egy magoshoz hasonlítani?
Ez újabb és fémből van, 2 magos, és már ezek a szavak elegendők ahhoz, hogy drágább legyen.
Ha nem kell fémből telefon, akkor ne adj ezért plusz pénzt. Mert neked nem éri meg.
Ha nem érzed, hogy 2 magos teló kell, mert az 1 magos sebességével is elégedett vagy, akkor ne adj érte plusz pénzt... mert neked nem éri meg.
Ahol összehasonlítják a P-t, ott sem egy régebbi 1 magossal teszik, legyen szó akár árról, akár szintetikus értékekről. Nem is értem, hogy miért veted össze így.
Azért írom, mert én is meg vagyok elégedve a C902-vel, sokat netezek róla és sokat fényképezek vele... sok nyaraláson volt társ. Nem is akarom összehasonlítani a napokban jött P-vel.
Pedig a P:
- nehezebb
- nagyobb, egy kézzel én épphogy tudom kezelni...
- kesztyűben télen felejtős
- 4-5 napot nem fog kibírni, mit az 5 éves C902, pedig sokat kell vele majd telefonálnom, mert cégtelefon
- sőt a fényképezője
- A net sem lesz gyorsabb, hiszen az "m-es" oldalakat használom én is, olyan terülteken vagyok, ahol egyébként is csak EDGE van
- A régin még egy karc sincs, a P-n nem fog 4-5 évet kibírni, nemhogy karcmentesen
- A P fényképezője vs C902 fényképezője 1080p-s TV-ken nem fog látható különbséget mutatni, lévén, hogy a C902-nek a végére sokat javították a kameráján és közben megtanultam kezelni is. A kijelzőn meg aztán semmit sem lehet látni a különbségből.Miért vettem P-t?
Mert szép és beleszerettem. Nincs észérv mellette és nem is akartam a régihez hasonlítani, mertNeo V Mobilarena:
"A felhasznált anyagok nem különösebben jó minőségűek, fémből készült felületekkel sehol nem találkozhatunk, mindenhol lakkozott plasztikot tapinthatunk, mely egyébként egészen kellemes. Recsegést-ropogást a ház erőteljes nyomásával sem csalhatunk ki, az illesztési hézagok is bőven a tűréshatáron belül vannak, bár a pattintós módszerrel rögzülő hátlap azért elárulja, hogy vannak jobban összerakott okostelefonok is"Nem akarlak bántani és értem én, hogy magát adja, hogy a mostanival vesd össze. De ilyen megközelítéssel egy darabig nem fogsz telefont cserélni, ami persze nem biztos, hogy baj.
-
s4tch
veterán
"heavy user vagyok"
Akkor egy kalappal.
Nézd, én 99%-ig elégedett vagyok a telefonnal, alighanem ez lesz a második telefonom, amivel nem fogom centit vágva várni a szerződéshosszabbítások közötti másfél évet, de ha egész nap a kezemben lenne a telefon, nem ezt a készüléket választottam volna. Hardcore júzer szerintem vegyen Razr Maxxet, S3-at, Note-ot, Razr i-t (én ezt venném most), vagy valami olyasmit, amiben legalább 2000mAh-s akksi van. A P-nek kicsi az akkuja, ha egész nap geotaggelt fotókat lövöldözöl és teljes fényerőn lesegeted őket vissza, meg folyamatosan lógsz a lehetőleg nem teljes lefedettségű 3G hálózaton, nyomod a vibert, foursquare-t, fb-t és a többi bizbaszt, akkor hamar az akksi seggére lehet verni, nem biztos, hogy kibírja reggeltől estig. Persze te tudod. Jobbnak látom előre gondolkodni, mint utólag verni a falba a fejed, hogy "há' ebbe a Trabantba nem fér el a kiccsaládom".
A kupak az ezüst telefonon színezett, a kopás alatti szín a fotókból ítélve az a tipikus csontszínű, világosszürke natúr műanyag, gondolom, a fekete is ilyen. A kamera nekem megfelel, de tényleg csak kiegészítőnek használom a tükörreflexes mellé. A Samsung Wave fényképezője kiegyensúlyozottabb volt.
SZERK: itt egy kép. Egészséges vagyok, nem egy répatúladagolt mongol.
-
dajkapeter
senior tag
Imádom a készüléket. T-nél vettem 4-5 hónapja és teljesen elégedett vagyok vele! Már kijött rá az ICS is.
A tárhely hiányosoknak csak annyit, hogy miért tesznek rá 5-10 gigányi zenét? 1 nap mennyit hallgattok belőle végig? Ezelőtt egy i900-as Omniám volt, 8 gigás. Sose tudtam tele rakni. Bár én nem telón hallgatok zenét, arra ott van most egy iPod-om, előtte meg egy felső-közép mp3-am.
Hangzásra egyébként egy hangyányival talán jobb mint az Appel terméke! Ja és természetesen nem egy 1-2 ezres fülessel próbáltam ki, hanem egy Akg k324p-m van.
Böngészésre teljesen alkalmas, akadást nem tapasztaltam, se GB alatt, se ICS alatt. A gyári is van olyan jó, mint a Google szüleménye.El is felejtettem! Végre egy teló, amit tűző napon, napszemüvegben is látok!
Csak 2 kérdés:
- ha majd a későbbiekben úgy gondolnám, hogy kiugrok külföldre, akkor hogy lehet függetleníteni? Vagy inkább mobilosba vigyem el? Nem akarom meghackelni, nekem jó gyárilag is a rendszer.
- JB fog rá érkezni vajon? -
s4tch
veterán
válasz
TomWexX #7221 üzenetére
Nézd, miről lehetne még beszélni? Szarvashibák nincsenek a szoftverben, stabil és kellően gyors a telefon, az 1-2 kopás elő-előkerül, az elégedettségét senki nem hangoztatja naphosszat - marad az akksi. Mondjuk erről meg az adatlapot csak felületesen átfutó érdeklődő is látja, hogy nem túl erős - ahhoz képest viszont jól teljesít. Ez jobb híján hálás téma.
Amúgy én is sokkal szívesebben olvasnám a tapasztalatokat főzött ROM-okkal kapcsolatban. Tegnap lementettem mindent (van nandroid az .544-ről és titanium backup mindenről, ennyi elég), és ma nekiállok feltelepíteni 1-2 ROM-ot. Szép estét mindenkinek, én elleszek...
-
csabesz89
tag
aki úgy viszonylag elégedett az akksiidejével, az kb mennyi kijelzőidőt hoz össze 1 töltéssel? még visz új a teló...most 3óra körül tartok, de nagyon keveslem..szal ha van akinek duplája akk sztem factory reset lesz...
-
Jaffa75
őstag
válasz
magicbox #6608 üzenetére
Itt jön a képbe az, hogy minden user már szeretné megkapni múlt héten a frissítést - én egy kicsit megfelelőségi kényszernek is érzem, de ami nagyobb probléma, az az hogy nincs elegendő fejlesztője egyetlen androidos oprendszert futtató gyártónak sem... pl: LG - nézd meg a topic-ját
, még az ICS sincs mindenre meg!
Abban igazad van, hogy ez a lagg nem oly könnyen emészthető (pláne hogy egyfajta szimbólumként is szolgál az xperia készülékeknél), de talán a Sony adta ki a legtöbb ICS frissítést a készülékekre!Dany: wifin 78%-->73% lett az eredmény! Elégedett vagyok vele, mert még kiforratlan a lelkem...
-
Jaffa75
őstag
Sziasztok!
Tegnap sikerült hozzájutnom egy ilyen "jószághoz".. Nem újan vettem, hanem 10 naposan egy sráctól, aki iszonyatosan nagyot csalódott benne, a szerencse annyi, hogy ezt az árban is érezhettem...
. Valami botrányosan merült, amíg hazaértem vele, nem is akartam elhinni...
Elég sokáig vártam a készülékre, aztán egy S-t vettem áprilisban, de az most bevonul egy kis szervízelésre, mert a jó öreg sárgulás hónapokkal a kortársai után utolérte
. Elvárás nyilván van a P felé az S után, de bízom benne...
Végigolvastam a topic felét (első 1500-t, meg az utolsó 2000 hsz-t), kicsit vegyes a kép. Sokan küzdenek bizonyos appokkal amik beragadnak, és szívják az akksit hihetetlenül, de szerencsére többen elégedettek és jól fut a telójuk!
Kezdésnek újrahúztam flashtoolal az egészet, majd root-oltam /ha szabad javasolnom a root leírásba 2 dolgot tegyetek bele - az egyik, hogy a futtatás elkezdése után a képernyőt fel kell ébreszteni, és az visszaállítás opciót választani. A másik, hogy a telefon 2x indul újra...! ( először az első után lehúztam, olyan volt a képernyő, mintha egy régi filmtekercs negatívját láthattam volna.../. Titaniumot rátettem, és már fagyasztgattam is lefelé a "felesleges" alkalmazásokat a fogyasztás csökkentésére.
Első blikk: repcsi éjjel 8 óra alatt -3% , kezdésnek nem rossz, de ez javulhat még!
Ha Dany fórumtárs gondolod, lefuttathatom a 10 perces tesztet egy majdnem szűz telón, szűz rendszeren hogy itt mit produkál
!
Várakozásaim szerint az akksiidőnek jobbnak kell lennie mint az S-en, de mivel nagyon fiatal még a telefon,időre még tuti szüksége van, hogy beálljon, és az üzemidő egyre jobb legyen!
Ha vki kíváncsi esetleg egy SXP vs. SXS összehasonlításra szívesen megosztom a tapasztalatokat...
-
Hubzsi
tag
Sziasztok!
Érdekes, hogy mennyi gond van Trés ICS - el. Nekem Trés a teló, de flash - toolal raktam fel rá az 544 - es bulidet. 1-2 gond akadt vele, úgyhogy csináltam egy gyári visszaállítást és egy SUS frissítést. azóta teljesen hibátlanul megy.
Aksi témához hozzászólva én annyit kapok amennyit vártam. másfél két nap használattól függően. Persze ha egész este a youtube - on ülnek rajta, vagy a gyerek játszik vele 2 - 3 órát akkor merül keményen.
Mondjuk a Samu Wave - em jobban bírta szusszal, de az amoled plusz nem is volt rá normális app amit hosszútávon gyilkolni lehetett volna.
Összességében én nagyon elégedett vagyok a cuccal --> szép okos gyors és a minden napokban remekül használható. Egy nagy pofára esése volt már neki, ami kráteresre karcolta a gyári fóliát. ( A leszedése kicsit para volt, de sokkal könnyebb mint elsőre látszik!)
Üdv!
Hubzsi -
Attish_v8
csendes tag
No, én is leírom a személyes tapasztalatom ICS ügyben. T-mobilos Xperia P, gyári frissítés volt, semmi bizgerálás, minden a maga útján ment, hivatalosan.
Nos. Az elmúlt 2-3 nap tapasztalatai egyértelműen azt mutatják, hogy az aksit jobban meríti, mint ahogy korábban GB alatt merítette. Ennek nem örülök annyira. Nem sok alkalmazás van telepítve a gyáriakon kívül, tehát nem egy szétfregmentált rendszerről beszélünk. Az tény, hogy gyári visszaállítást nem csináltam (még). Egyelőre nem is akarok, egy sima visszaállítást azért csináltam (amitől még megmaradnak a felhasználói adatok, csak a telefon egyéb beállításai kerülnek vissza gyári alaphelyzetbe), meglátjuk ez segít-e rajta valamit.
Egy durva dolog történt csak a frissítés óta: tegnap este 100%-on húztam le a töltőről és reggelre totál lemerült, be se tudtam kapcsolni. Tudni kell, hogy éjszakára semmilyen adatforgalmam nincs engedélyezve, csak be van kapcsolva a készülék normál üzemmódba. Ilyen eddig nem történt, remélem egyszeri hülyeség volt, de most figyelni fogom pár napig az akuhasználatot...
A másik idegesítő hiba, amit néhánnyal feljebb egy másik kolléga is írt, az pedig az, hogy a telefonkönyv sorrendezését lehetetlen beállítani, mert csak egy darabig jegyzi meg a beállításom, utána megint visszaáll az eredeti (számomra nem kedvező) sorrendre. Ez GB alatt is így működött nekem és úgy látszik ICS alatt ez már nem bug, hanem feature... Ha valaki tud rá megoldást, az szívesen venném.
Amúgy a fentiektől eltekintve az új rendszer szép, jó, gyors. De egyelőre kicsit még dolgozhat a Sony az elégedettségi faktor jobbá tételén.
Bocs, ha hosszú lett.
-
sajo13
senior tag
Na de, hogy az Xperia P-ről is beszéljek, az aksival én sem vagyok maradéktalanul elégedett. Ma kb. negyed óra netezés alatt 3G-n 12%-ot esett a töltöttség. Így 2 óra netezéssel ki lehetne nyírni az aksit. A Neo azért jobban bírta...
Így utólag azt hiszem ebben az árkategóriában illett volna egy kicsit izmosabb, olyan 1650 mAh körüli aksival kijönni. Azért mégsem egy Galaxy minit szorongatunk a kezünkben.
-
rbalint88
addikt
Biztos az én hozzáállásommal van a hiba, de tegyük fel, hogy telefonvásárlás előtt állsz. Kinézel egy telefont, tetszik, kényelmes használni, stb. Megveszed. Az, akkor, adott pillanatban egy kész termék. tehát kijelenthetjük, hogy ha hibajavítás nem szükséges, akkor onnantól a gyártó leszarhatja a szoftverfrissítés kérdéskörét, mivel a telefon teljesíti a megvételkori elvárásokat.
Az okostelefonok előtti időben volt szoftverfrissítés? Nem, maximum garanciális javítás esetén.
ÉS most az okostelefonoknál is van egy max 10%-nyi felhasználói réteg, akinek sír a szája, hogy újabb szoftvert akarunk (meg írogat ilyen oldalakra), a maradék 90% meg használja a telefonját és elégedett vele (vagy nem és lecseréli), ha meg kap új szoftvert, akkor örül neki, hogy ez ilyet is tud.
Szóval user oldalról is kicsit túl van lihegve ez a szoftverfrissítés dolog, azért ezt lássuk be. Aki arra hegyezi, hogy mindig a legfrissebb android legyen a telefonján, vegyen Nexus-t és rögtön meg van oldva a problémája. -
Dany007
veterán
Nem nincs az se. Sima gyári óra widget van csak kint.
Furcsállom a dolgot, mert szoktam én szórakozni a GPS-szel. Az elején volt is vele egy kis probléma. Tehát a térképet is gyakran nyitottam... De az elmúlt 2 napban direkt nem. Egyszer sem. A futó alkalmazások közül is kilőttem. Úgyhogy passz. Igazából így is elégedett vagyok a fogyasztással, csak nem értem ez most mi ott... -
harijani
tag
Rokonom amióta létezik okos telefon függő. 2-3 havonta cserélgeti a telefonjait. SGS3 is megvolt. Hááát nincs nagy véleménye róla.
Mindenkinek saját magának kell megtalálni a szívéhez közeálló telót.
Magam részéről azt vallom, hogy az biztos, hogy ha az ember belemegy a fw frissítések, rootolások, és hardware kérdések világába, akkor sohasem lesz igazán elégedett a telefonjával. Ami már nem is telefon, hanem "társ".
-
DarkDeer
senior tag
válasz
bluemirage #4544 üzenetére
Én rendkívül elégedett vagyok a P üzemidejével. Az eddigi androidos mobiljaim fele ennyi ideig bírták. A Motorola Defy és az LG Optimus Black max. 2 napig bírták, de csak akkor ha alig használtam őket. Ha a P-t nem nyúzom egyáltalán akkor majdnem 4 napig megy. Természetesen nem kell csodát várni, ha nagyon nyúzod akkor ezt is naponta kell tölteni. De nyúzás közben is kevesebbet fogyaszt mint a legtöbb másik, és ami rendkívüli, hogy ha tényleg nem nyúzod, csak pihen a tokban akkor rendkívül keveset eszik.
-
rebrov100
csendes tag
válasz
spawn21 #3276 üzenetére
Sziasztok!
Az átlátszó sávban nekem is előjött a buborékos hiba, főleg sötét háttér előtt látszik.
Gondolom ez szervizt jelent, majd összeragasztják valahogy.
A telefonnal egyébként nagyon elégedett vagyok. DE:
Vérlázítónak tartom, hogy 20e forintból előállított kínában ki tudja kik által összetákolt telefont 100 ezer forintét adnak és ezt a minőséget kapja az ember. Ugyanez volt már a tapasztalatom sok nagy gyártóval, pixelhibák, hanghiba, stb....
Ezért a rohadt magas árért igazán letesztelhetnék mielőtt kiadják kereskedelmi forgalomba.
Megérdemelné az összes, hogy egy telefont se adjanak el, kicsit elszaladt a ló a gyártókkal.
Vagy adják annyiért amennyibe a kínai Sony kerül. Én a japánt jobban szerettem.......
Vigyem vissza a T-be, aztán két hétig nincs telefon. Majd a sok "hozzáértő" szervizes meg több kárt csinál, mint hasznot!
Javaslat? -
t-rac
senior tag
Üdv!
Tegnap gazdagabb lettem egy ilyen telefonnal. Maximálisan elégedett vagyok vele, nem bántam meg, hogy ezt választottam a Motorola Atrix 2 helyett.
Eddig Maemo-t, Symbian-t és Badát használtam, ez az első Android telefonom. Van pár dolog, amiben segítséget kérnék a tapasztaltabb userektől.1. Először is, tudnátok mondani olyan zenelejátszó progit, ami mappák szerint is tud lejátszani és nem csak album-előadó-playlist stb?
2. Hogyan tudom beállítani (android 4.0.4.) hogy ne 5 asztal legyen ahova a widgeteket pakolom, hanem 3?
3. Nagyon idegesítenek a reklámok a free appokban... Van olyan free file manager, amiben nincs reklámsáv alul?
4. Van valami gyorsabb megoldás az ablakok, programok bezárására annál, hogy nyomok egy menüt vagy egy visszát, majd a futó alkalmazásoknál kihúzom oldalra?
Bocs az amatőr kérdésekért, még kezdő vagyok
-
DarkDeer
senior tag
Épp most kapcsolt ki a mobilom, 3 nap 18 és fél óra után. Átlag napi 10 perc beszélgetés, 10 e-mail, 10 perc net wifivel, 10 perc zenehallgatás. Éjjel-nappal be volt kapcsolva, éjszakára sem volt repülő módba téve. Nagyon elégedett vagyok az üzemidővel. Tény, hogy nagyon keveset használtam, de az eddigi androidos mobiljaim ugyanennyi használat mellett max. 2 napot bírtak.
-
DarkDeer
senior tag
válasz
Robbie85 #3930 üzenetére
Mostanában rengeteget melózom, nincs időm nyomogatni a P-t. Naponta 5-10 perc hívás, meg 10-20 perc netezés, meg 10-20 perc zenehallgatás. Ezzel a használattal teljes 3 napot elmegy, úgy, hogy éjszakára sincs repülő módba téve, és semmilyen energiatakarékos funkció nincs bekapcsolva. A kijelző fényereje automatikus fényes beállításon van, a Gmail és az időjárás folyamatosan szinkronizál. Ha semmit nem csinálsz a mobillal, tehát csak kikapcsolt kijelzővel szinkronizálgat a háttérben akkor nagyon sokáig bírja. A P-m előtt több androidos mobilom volt, egyik akkuja sem bírta ilyen jól, ezzel a P-vel rendkívül elégedett vagyok.
Ja és TP-Link TL-WR1043ND routerrel mindenféle állítgatás nélkül tökéletesen működik! -
rbalint88
addikt
a wp7 is egész jó, de nekem valahogy az androidban több "élet" van.
ios-t nem szeretem, nem az én logikám szerint való a kezelése.
wp8-ra kíváncsi leszek, de nem fogok venni, most ezzel a telefonnal elégedett vagyok.
szerintem várd meg a wp8-at, de ha mindenképpen venni akarsz most, akkor vagy htc, vagy lumia 800. ja amúgy nem szokása fagyni a windóznak újabbannagyon nagyon off:
én igazából arra várok, hogy valaki meghekkelje az iphone 5-öt és lehessen rá droidot tenni -
TomWexX
addikt
válasz
privatposta #3510 üzenetére
(#3512) neyra79: Nem mindig kell hinni a tesztnek. Semmi komoly gond nincs ezzel a telefonnal, akik megvették, szinte mind egytől egyig elégedettek vele. Minimális akadás itt-ott van, de ez még egyáltalán nem nevezhető zavarónak.
-
nintendojet
tag
Szia,
én most vettem ilyen telefont és nagyon-nagyon szuper, én úgy látom mások is elégedettek vele. Szép és különleges, nagyon - ez szubjektív, de nekem fontos volt, hogy öröm legyen kézbe venni, nem csak a hw-t néztem. Sőt még a rendszer is tetszik rajta, pcn szinte mindent meg szoktam machinálni, ez viszont nagyon tetszik így együtt az összhatás szép, nem érzem, hogy nekem itt le kéne cserélnem launchert, romot bármit.
Az Android is nekem megfelelő, zárt iOS-ből elég volt. ICS-vel nagyon tetszik az adatforgalom figyelő, nem tudom, hogy ICS a többi alternatívádra elérhető-e.
A teló egyben van, és ez nagy előny, nem szeretnék külön hátlapos telót.
Kijelző:igényeimet maximálisan kielégíti. A whitemagic és a felbontás adja. Gyorsaság nekem tökéletes. Nem vagyok egy játékos, legalábbis telón nemigen, widgettel se tolom tele, egy időjárás és egy naptár van kint az óra mellett és kész.
A szoftverben nekem a wifi csatlakozás néha bibis, látja a hálót otthon és mégse csatlakozik magától, rá kell bökni. Szerintem ez olyan, amit javítani fognak.
Meghibásodás itt a fórumon nem volt jellemző, valakinek kamera lencse nem volt rajta az előlapon, másvalakinek a felületben volt egy kis pukli. Ez minden ami előjött, sárgulás nem jellemző, mint az S-nél.
Mivel filmet se nézek, ennyi tárhely elég lesz, gépre áttolom majd a fájlokat ha kell hely, elég ennyi.De én csak egy felhasználó vagyok és ilyenek az igényeim és egyelőre maximálisan elégedett vagyok a készülékkel.
-
Aranygyerek
aktív tag
Üdv
Én spica-ról váltottam és eddig (1 hét) nagyon elégedett vagyok.A pc-hez való kapcsolódása egyszerűbb ,mint a fent nevezett telefonomnak,mondjuk furcsa hogy a total commander nem látja mint háttér tár,de szokható. -
NY_A
őstag
A fényképezővel nekem már alapból sem volt gondom, igaz homályban kissé szemcsésedik a kép. Az ICS-el nem romlott a helyzet, igaz szerintem nem is javult. Tegnap voltunk asszonnyal kirándulni ott lőttem néhány fotót, és videó is készült. Miután visszanéztem PC-n és tv-n őket, teljesen elégedett voltam a minőségével. Szerintem teljességgel elfogadható a minősége.
-
rbalint88
addikt
válasz
Rhino666 #2590 üzenetére
nekem a sensation volt a határeset, pedig a 186 centimmel nem érzem magam kicsinek, és a kezem is elég nagy, még a magasságomhoz képest is.
a 4"-t sokkal kényelmesebb használni, biztosabb fogás esik rajta.
próbáljatok meg felhajtani egy htc rhyme-ot, nagyon jó készülék, barátnőmnek olyanja van. ha minőségérzetre mentek rá, akkor az is etalon cucc, ráadásul csak 3,7". átlag felhasználásra tökéletes és nem tömegtelefon. na meg jár hozzá dokkoló is azért a szép árért, amit elkérnek érte. hardveresen meg desire s-sel egyezik meg.
vásárlásnál szívod a fogad, hogy hűdekurvadrága, de utána csak az elégedettség van -
válasz
darvinya #2541 üzenetére
A One V nem tetszik neki és nem is alternatívaként hoztam fel, hanem egy példaként, hogy annál azért tényleg nincsenek ilyen alapvető problémák (és nem mellesleg a DHD-ben is ez a proci fut, mégis lassabb GB-vel, mint a One V ICS-el). Ahogy talán a tesztben is leírták, ilyesmit nem lehet elnézni egy 100k-s telefonnál. Azt reméltem hogy az ICS minden gondot megold, de ahogy olvasom a fórumot, csak vásárlói nyomásból adták ki és sikerült új hibákat is beleintegrálniuk.
BTW nem JB javítás jött, az év végére várható. Lehet hogy nőről van szó, de informatikusról, nem lenne teletömve minden sz@rral, de ha már gyári alaphelyzetben is vannak gondok, azok csak tovább fokozód(hat)nak, ha egyszer "belakja" az ember.
(#2542) spawn21: Nem, a felállított igények alapján akar telefont venni a barátnőm (nekem HOX van, annál egy jó darabig nem lesz jobb, még ha akarnám se tudnám mire lecserélni). Egyáltalán nem acélos hardver vagy izmos GPU kell neki (talán a One V-ben az lenne?!
), egyszerűen egy időtálló, stabil, megbízható, gyors telefon. Ugyan engedtessék már meg neki hogy elvárhassa azt hogy úgy tudja használni az Androidot, ahogy szánták (folyamatosan), főleg ha már ilyen árú készülékről van szó és végképp, ha már fele ennyiért olyat lehet kapni (gondolok itt az OT-995-re), ami abszolút röccenés mentes. És itt most ne mondd hogy akkor OT-995-öt kellene vennie, mert az több szempontból sem felel meg az elvárásoknak (pl. túl nagy, nem karcálló stb.). Ha már kétszer annyiért kiadtak egy telót GB-el és hónapokat kellett várni az ICS frissítésére, akkor legalább azt a szintet illene megütni amit a kiadáskor elvárt volna a jóízlésű ember tőle (arról még csak szó nem volt hogy kiadáskor még azt ígérték hogy egy hónapon belül lesz rá ICS, ezt hagyjuk is inkább). Szerintem elég alapvető elvárás, hogy két magon ne akadjon az Android, ha már egy magon is sikerült megoldani.
(#2543) xtibi: Nem hasonlítottam a HOX-hoz egyáltalán ilyen szempontból, nem is lehet, nincs értelme. Nem egy súlycsoport, neki az túl nagy, túl drága, túl "okos" lenne. Csak azt akartam alátámasztani, hogy a szintetikus teszteredmények igenis tükrözik egy bizonyos szinten a felhasználó élményt, tehát ha abban van számottevő gyorsulás, akkor az bizony a mindennapi használatban is érződik. Az Android ICS meg (ha utánanézel) leginkább bugfix, optimalizálás, rebranchelés a 2.3.x-hez képest, tehát ha ugyanaz a teló ICS alatt (3-mas kernellel!) mondjuk ugyanannyit ér el szintetikus tesztekben, mint korábban GB alatt, ott bizony vannak gondok, mert az azt jelenti hogy gyakorlatilag lassult a szoftver az update hatására. Ami ugye pont az ellenkezője annak, amit vártam volna. Persze nem erről van szó, de optimalizálás sajnos nem történt (pedig nem ártott volna) és újabb bugok is bejöttek, ami azért csalódás és kicsit olyan, mintha még mindig béta stádiumban lenne az Xperia P firmware. Vagy simán csak nem fektet elég hangsúlyt a felhasználói elégedettségre a Sony és nem is akar ennél többet kihozni belőle.
(#2544) Freeman01:
(#2546) neorow1: Ha azt mondod, hogy a felhasználói élmény összességében jobb ICS óta, akkor ennek csak örülök. Persze hajazhatna a tökéletesség felé is, de gyanítom hogy ez így már végképp megfelelne az elvárásainak.
Ezek ellenére valószínűleg Xperia P lesz a kiszemelt, mert a számára jobban megfelelő és jobb ár/érték arányú teló nincs most a piacon (elég sokat kutattunk utána de tényleg), de azért hagy legyek már elégedetlen azzal hogy nem tökéletesedett a szoftver az ICS update-tel, hanem simán csak "frissült" olyan "nesztek, ICS, ha már annyira ezért sír a szátok" stílusban.
A "T-Mobile-os" ICS-t és a tapasztalataitokat azért még megvárjuk, aztán ezek alapján még augusztusban dönt és vásárol.
-
nintendojet
tag
válasz
globeee #2296 üzenetére
Szia!
Olvass vissza kicsit, pl.:
http://mobilarena.hu/tema/re_sony_xperia_p_femtestver/hsz_2230-2230.html
http://mobilarena.hu/tema/re_sony_xperia_p_femtestver/hsz_2200-2200.htmlÉn úgy látom, hogy mindenki elégedett vele. Nézelődjél, ha ennyi pénzt adsz ki érte, akkor igazán megéri végigolvasni ezt a fórumot, nem túl hosszú. És nem emlékszem nagyon nagy méltatlankodásra senkitől sem, szeretik a telót az emberek.
-
rebrov
csendes tag
Sziasztok!
Én is benn vagyok a klubban. 1 hete van nálam a telefon. Minden tekintetben szuper, gyors, szép kijelző, nem karcolódik. Jó vétel volt. De, egy ponton nagyon ki vagyok akadva: ez pedig az akku. Megvételkor rögtön alapállapotban feltettem a frissítést (6.0.B.3.184). Kijelzőn automatikus fényerőszabályzás energiatakarékos módban. (Próbáltam simán minimumra állítva is). Reggel 7.30-kor leveszem a töltőről (100%), beszéltem 20 percet, Wifi-n netezés 20 perc, óránként levelezés szinkron GSM (EDGE/GPRS) hálózaton. (HSDPA kikapcsolva). 20.00-ára akku 35%-on. Nem akarom bántani a seria.hu-n megjelent tesztet: http://seria.hu/tesztek/2012.07.22.%20Xperia_P/01_resz/Xperia_P_1.html , de az ebben leírt 2-2,5 nap átlagos vagy 3-4 nap ritkább használat elég nehezen tarthatónak tűnik. Hangsúlyozom, a telefon ezt leszámítva nagyon jó. Mivel kb. ez a 30. telefonom Androidban meg az elejétől benne vagyok HTC tattoo-tól, stb, nexus-on és ray-en át a mostani P-ig ezt a készenléti időt nem tudom felfogni! Hol van még akkor a "whitemagic" használata, telefont nem azért veszek 110e-ért, hogy repülőgép módban legyen..... Nem tudom valakinek van-e ötlete, de szerintem ez nem egyedi probléma. Csak átlagosan akarom használni, ennyi. A Ray-em elment 2 napot stabilan, már azzal is elégedett lennék. De ez nagyon messze van.
Üdv. Reb
-
Dany007
veterán
Nem a szolgáltatói szintre gondolok. Hanem a gyártóira. Mért éri meg dobozonként azt a 2 eurós kábelt kihagyva külön "csomagot" készíteni a szolgáltatónak és külön a függetlenül árusítóknak?
De akkor számoljunk bele mindent és legyen 14.000 euró. Mit számít ez egy olyan "megacégnek" mint a T-Mobil? 4,2 millió forint egyszeri kiadás. Mit számít az? Ló***r.
Az 116. boltjának a kisfelújítása többe kerül, mint ezen spórolni.
Szerintem magának a cégnek (T-mobil) hosszútávon jobban megérné 1000 szintekkel elégedettebb vásárló, mint az a 4,2 millió forint.szerk.: igazából tökmindegy. mondjuk ki, lehúzás. Így húzzák le az embert. Majdnem ugyanannyiért árulják 2 éves hűséggel / kártyás csomagban a telefont, mint amennyiért függetlenül meglehet venni. És nincs benn HDMI, NFC, se bőrtok se semmi. Még csoda, hogy töltőt egyáltalán adnak hozzá.
-
rbalint88
addikt
MTP eszköz, ha azt kezeli a TC, akkor fog látszódni. nem úgy mutatja, mint egy SD-kártyát.
3 nap után még mindig tökéletesen elégedett vagyok vele.
közbn töltöttem rá route66 teljes eu navigációt, magyarul nem tud, de a turn leftturn right talán nem fog gondot okozni és ingyen voltde ha valakinek gond lenne, a lifetime licenc 30euro...
-
rbalint88
addikt
válasz
agyas11111 #556 üzenetére
úgy gondolom, bármelyiket is veszed, elégedett leszel, nem lesz ott, hogy "bezzeg a "másik!
a másik dolog, hogy mint az életben nagyjából minden, ez is kompromisszumokkal jár. el kell döntened, mi a fontosabb. a telefonvásárlási canossa-járásod leginkább annak tudható be, hogy te sem tudod igazán, hogy mit akarsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az Xperia S kistestvére spéci kijelzővel és alumínium borítással érkezik a boltok polcaira, árban viszont még kissé húzós.
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Óra topik
- Hyundai, Kia topik
- iOS alkalmazások
- Asustor NAS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi mi 11 működő alaplapot keresek!
- Xiaomi 13 8/256GB Dual Sím Független 8K Kamera
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- iPhone 12 mini 64GB purple akku 98%, 5db tok, szép állapot!
- iPhone 15 Pro Black Titanium 128 GB, 91% aksi független + Nomad fekete bőrtok
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest