Keresés

Aktív témák

• bokrosolajos

őstag

válasz ADAM1337 #48781 üzenetére

Miért kellene multiloader? Ez a béna még a port beállításokat sem ellenőrizte le, mielőtt elkezdte. Szerintem nem tudja eltolni a kémjelentést a sárgáknak és ezen break-el
    Most itt van a telefon, ami ugyanúgy működik de még mindig JF2-es szoft van, de nem tud Exchange-t szinkronizálni, mert nem engedi elmenteni a beállításokat :P

Soha az életben nem veszek többé Samsungot, az biztos!
    Tegnap elkeseredettségemben már a Nokiákat is nézegettem. Pedig az elmúlt húsz évben sikeresen megvoltam nélküle ;]

TomWexX: nem, az összes hiba nem jelentkezett még nálam, ne essünk túlzásokba, nálam a fényképező gombja szuperál, a képernyő sem égett be és videot is tökéletesen rögzít kártyára. De az biztos, hogy a nem szeressük egymást a badával kölcsönös :DD

Utánaolvastam én a beállításnál jelentkező misztikus Save failed hibaüzenetnek is, de arra sem, soha senki nem kapott választ. Ennyit a Samsung kliens elégedettségi programjáról

• bokrosolajos

őstag

válasz HaKo #48769 üzenetére

Pofajenő a kérdés az volt, hogy milyen lesz a következő telefonod! Úgy gondolod, 95% az esélye, hogy vegyél még egy Wave I-est? :)

Szopás 2. Exchange beállítás végén azt mondja, hogy 'A mentés nem sikerült'. Ezzel vége a folyamatnak, nem lehet felvinni új fiókot. Bravo Samsung!

• duvi

nagyúr

válasz pikkubee #47086 üzenetére

Saját fiókok/Exchange ActiveSync (itt kiválasztod a létrehozott Exchange fiókodat). Az itt megnyíló menüben pedig nyomj rá a fogaskerékre. Itt találod a szinkronizálás beállításokat. Ennyi az egész. :K

• pikkubee

tag

válasz duvi #47078 üzenetére

Te most nem a sima email fiókról beszélsz? ez az exchange bekapcsolt push-al máshogy fest. intervallum beállítást nem is találok. na majd utána olvasok, ha gép elé kerülök. köszi

• duvi

nagyúr

válasz pikkubee #47075 üzenetére

Az exchange használatához kell net vagy wifi kapcsolat. A levelek lekérésének az idejét te állíthatód be. 5, 15 perc, 1, 4 ....óra vagy csak kézi lekérés. Részletes beállítási lehetőséged van csúcsidő, csúcsidőn kívül, csúcsnapok.... megadására. Minél gyakoribbra állítod a lekérdezést, annál többet használja a netet v. wifit. Ennek arányában meríti az akksit is.

A beállításokról itt találsz bőséges infókat: Exchange beállítás

• consono

nagyúr

válasz mrhitoshi #42008 üzenetére

Hát, hosszú összefoglalóra ne tőlem számítsatok :)

Ugye a főbb dolgokat mindenki tudja már: pl browser fényévekkel jobb és támogat html5 videót, folyamatos autofókusz videófelvételnél, mappák használata a desktopon és a menüben, működő social hub minden üzeneteddel és twitter, fafacebook frissítésekkel egy helyen, PSH hackelés nélkül is van MSN, Gtalk, hangvezérlés, stb, stb. Ami nekem fájt és ami miatt visszatettem az 1.2-t az az alkalmazások inkompatibilitása (remélem, hogy ezen a következő béta amit a hétvégére ígérnek változtatni fog) volt - meg persze az, hogy emellett nem fut az Android, még. Sok apróságban van előrelépés: pl. nekem csak miután visszatettem az 1.2-t akkor tűnt fel, hogy a 2.0-nál nem kellett létrehozni egy újabb embert a telefonkönyvben, hogy csengőhangot tudjak rendelni hozzá, megcsinálta az exchange-ről leszinkronizált kontaktomon is.Lehet külön háttérképet beállítani a lock screenre (itt mutatja az időjárást is, ha beállítottad a homescreenen), illetve változtatni, hogy hova tegye az órát. A billentyűzet is új, kisebb lett a szóköz, de pl. a helyzettől függően változik: a browserben "GO" gomb van a jobb alsó sarokban, menükben pl. "Next", hogy tovább lépj stb. Az új Samsund Apps progi szerintem jóval gyorsabb és szebb lett. Apropó kinézet: teljesen máshogy néznek ki a progik, legalább is a rendszeralkalmazások: eltűnt alulról a felhúzható menü, amik ott voltak vagy bekerültek a Settingsbe vagy külön gomjuk volt. Tényleg, így visszaemlékezve mintha kicsit iOs-esebb lenne minden kinézete, vagyis nem a kinézet, hanem a használati mód. Nekem az új kezdő képernyő nagyon tetszik, jó lenne, ha lehetne ide is widgeteket fejleszteni. Ki lehet tenni programok és mappák mellet kontaktokat is a kezdőképernyőre - illetve a kezdő, kezdőképernyő, vagy hogy is mondjam is tartalmaz egy kedvencek sávot ahonnan lehet hívni. A kontakton jobbra balra simítás megváltozott: mindkettő ugyanazt a kis sávot hozza fel, ami kibővült a hívás és sms mellett videohívással és azt hiszem email-lel (erre nem teszem le az esküt, hogy az a 4.) is.
    Persze vannak dolgok, amiket szokni kell majd és itt a bugokról nem beszélek, mert azokat úgy is kigyomlálják (pl. flashnél újraindul a telő, stb.). Kisebbnek tűnik a használható képernyőméret a vastag alső és felső sávtól pl a beállításokban, de más programban is. Szerintem hülyeség, hogy mikor szerkeszteni akarod a menüt (ami most már kisebb ikonokat tartalmaz, mert 4x4-es + plusz dokk) egy kicsit lekicsinyíti még jobban, hogy design-os lehessen a képernyőváltás/rendezés, de ettől az eltávolító kis piros karika még kisebb lesz... Nem jöttem rá hogyan lehetne a homescreenek számát csökkenteni. Ilyesmik. Meg még egy dolog ami remélem csak a béta miatt volt: érezhetően lassabb a 2.0 mint az 1.2. Igazából ez is csak most 1.2-re visszaváltva tűnt fel, de akkor is...

Na kb. ennyi ami egy szuszra kijött. Ha tényleg lesz új béta hétvégén, akkor valószínűleg azt is kipróbálom majd, meg az augusztus közepére ígért következőt is, Android terén úgy is nagyon nyár és uborkaszezon van (bár többé kevésbé megoldottam a MIUI-s ROM-nál, hogy lássa az SD-t, de piszkosul belassult tőle, szóval ez sem előrelépés)

szerk: még valami eszembe jutott: nem volt memória problémám amíg használtam, persze lehet, hogy olyankor simán csak újraindult ;) Heapnek a debug menüben ugyanúgy 247 MB körül mondott nekem is mint a Wave II-n, szóval lehet, hogy lassan elfelejthetjük azt is, hogy a Wave II-ben több a RAM...

• Darellus92

aktív tag

E-mailt szerettem volna beállítani, de nem hoz fel semmiféle POP3 vagy hasonló beállítási lehetőséget. Csupán szolgáltatót, azonosítót és jelszót van lehetőség beírni, de ha így aktiválom akkor kis gondolkodás után kiírja hogy sikertelen. Ugyanez történt az exchange próbálkozásnál is.

• duvi

nagyúr

válasz KlinkerDR #38233 üzenetére

Szia!
    Az első hozzászólásban szereplő beállításokat nézted már?
    "Hogyan kell GMail fiókot beállítani?"
    Exchange ActiveSync Gmail esetén
    Push beállítása

• s4tch

veterán

válasz TomWexX #37696 üzenetére

Memóriaelfogyásom _nincs_, amióta nem használom a gyári böngészőt. Az egy fos. Az Opera Mini nekem tökéletesen megfelel némi olvasgatásra. Videót nem nézek rajta, nem érdekel, hogy nem megy a flash.

(#37697) leslieke: persze,
    - valóban fasza 720 soros videókat készít, ami nélkül ugyebár nem létezhet az ember, de azért arra figyelj, hogy nem minden kártya lesz ám jó,
    - meg ha jól koncentrálsz, soronként 1-2 elütéssel lehet vele SMS-t gépelni,
    - meg meg lehet próbálni navigálni, csak figyelj oda, hogy más masinákhoz képest lassan talál jelet, a route66 csúful be tud lassulni, az ndrive meg néha elfelejt szólni, hogy le kéne fordulni,
    - meg meg lehet vele nyitni közepes méretű pdf fájlokat,
    - meg tud korrekt exchange-et, csak kéthavonta beszarik a Samu szervere,
    - meg van rajta pop3 kliens, ami a közepesnél is gyengébb,
    - meg van ébresztője, ami ha megfelelően mented el a beállításokat, viszonylag jó eséllyel fel is ébreszt.

Szinte minden funkció mellett ott van egy kis "de". A viszonylag olcsó árat leginkább ott érzed, hogy elég sok kompromisszumot kell kötni. Együtt lehet vele élni, hónapok óta nincs sok hasfájásom, feltöltöm 3-4 naponta, viszem magammal, használom, ahogy az előző telefonjaimat is, de el tudnék képzelni komplettebb felhasználói élményt is.

Egyébként az olcsósággal kapcsolatban is van némi fenntartásom. Egyik telefonomon sem buktam még ennyit ilyen rövid idő alatt. Sem nominálisan, sem az eredeti ár arányában nézve. Ahogy elnézem, T-függőként reálisan talán 45 ezret kérhetnék érte. Nem túl sok egy újonnan 75 ezres, ~9-10 hónapos, újszerű állapotú telefonért.

• victorio79

tag

válasz consono #31736 üzenetére

Nekem T-s volt, de a Samu orvosolta JI2-ra. Ugye most a premium soc hubbal lett JL2. A mysamsungwave.hu-n linkelt customer.xml (amit a XEH-be oltottam be) tartalmazza az összes hazai szolgáltató beállítását, tehát nyugodtan lehet arra preconnfig-ot nyomni.

Mondjuk a csomagkapcsolt profilok közül hiányzik a W'n'W, de van NET (internet apn-nel) ami szerintem gyakorlatilag ugyanaz, nekem megy róla minden vidáman.

A fw frissítés szerintem kell, mert van benne egy PFS file is (Premium File System?), szerintem ez tartalmazhat valamit. Bár az alap fájlrendszerben is benne van a SevenIM, de rosszul nem jön az biztos.

Itt meg ugye az ShpApp-ból hiányzik az Asphalt5, de azt úgyis le lehet tölteni ha volt már rajta. Én meg már meg is untam, úgyhogy nem hiányzik. :P

Szerintem ha mindent a leírás szerint csináltok akkor menni kellene. De a FW frissítéses változatot érdemes próbálni, mert ha eredeti T-s a garival úgyis ugyanott vagy (senki nem tudja hol :D), a preconf miatt meg úgyis úsznak az adataid.

Szerintem a legfontosabb, hogy preconfig után a saját fiókokban először adjátok hozzá az új push (nem exchange) fiókotokat (Goggle, Yahoo, Hotmail, Facebook vagy akár Samsung) és akkor felhozza a premium nyilatkozatot amivel lehet egyetérteni, és ekkor aktiválja a dolgot. :U

Addig ne lépjetek be az IM-be sem, illetve ha beléptek szerintem akkor is Palringo lesz. Még egy e-mail-t is fogtok kapni arra a címre amire először beállítjátok a fiókot, hogy nagyon boldogan üdvözölnek a premium SH táborban. Mindezt ráadásul magyarul küldik (biztos készültek rá, hogy meg...ik az SH-t. :DDD

• ABal

őstag

válasz Kinder #30498 üzenetére

Saját fiókok --> exchange --> fogaskerék. Itt találod az ütemezési és egyéb beállításokat.

• victorio79

tag

válasz Varszegig #29975 üzenetére

Az a baj, hogy telefonon éppen újrarakott fióknál, első szinkronizálásnál is ez fogad.
    A hotmail-en webes felületén pedig kitöröltem az összes mail-t (bejövő, kimenő, kuka, spam), illetve csak egyet hagytam a bejövőben, hogy le tudjon tölteni valamit azért. Így sem akarja. :W

Sosem hagytam benne 100-150 levélnél többet, ezért nem is értem. De 1 levéllel? :F

Megnéztem s-tune-al, elvileg a User\Mass\Msg\EAS\ mappában vannak az exchange fiókból érkező levelek a fiók sorszáma szerinti mappában. Az hogy melyik fiókhoz tartozik pedig a Registry\ActiveSyncAccounts.ini -ben találtam meg. Az mappa teljesen üres, a fiók beállításaiban sem látok semmi hibát. Egyébként minden újrarakás után a fiók száma egyel növekszik. Mint látható már megpróbáltam párszor... :U

...
    #Account0051
    ServerEmailAddr=bulcsu79@live.com
    ServerUrl=m.hotmail.com
    ServerDomain=
    ServerUsername=bulcsu79@live.com
    ServerPassword=***
    ServerUseSSL=1
    AutoDiscoverDisplayName=
    AutoDiscoverUserEmailAddress=
    AutoDiscoverCertEnroll=
    ...

...
    EmailSync=1
    EmailDateRange=1
    EmailSize=4
    EmailSizeIfRoaming=4
    EmailAttachmentSize=0
    EmailSendImmediately=1
    EmailNotification=1
    EmailCCMySelf=0
    EmailBodyType=2
    ...

Ha a telefonon romlott volna el valami akkor egy fióktörlés/újraindítás/fiók újrarakása csak megoldotta volna a problémát, nem? Vagy ezen csak egy teljes törlés segítene?

• consono

nagyúr

válasz Kobe #29709 üzenetére

Valószínűleg azért nem oldják meg, mert nem az ő hibájuk. Rendes exchange-el hónapok óta tökéletesem működik a dolog, a GMail exchange implementációjában (vagy a biztonsági beállításaiban?) lehet valami ami nem teljesen kompatibilis... Mit tartasz a másik nagy hibának?

• Vesalius

csendes tag

válasz Varszegig #28645 üzenetére

Na, visszatettem az exchange-re, már csak kérlek azt mond meg, hol lehet a kézi frissítést belőni. Mert a fiók beállításoknál nem lehet.

• graffg

csendes tag

Üdv!
    Miután a héten megvettem a Wave-t, be is állítottam rajta a levelezést.
    Nos a sima web alapú, pop3/smtp-vel üzemelő működött rendesen.
    A gmail-es exchange activesync-en keresztül viszont az elején szinkronizált egyet vagy kettőt aztán helló. Pontosabban lehet, hogy az után halt be, hogy a naptár szinkronizálást is hozzáadtam, de a lényeg, hogy megállt.
    Ok, mondom felteszem az 1.2-t. Fel is ment gond nélkül a leírás szerint, Kies-el.
    Utána kipróbáltam, és a beállítások módosítása nélkül egyből ment a gmail és naptár szinkronizálás oda-vissza. Ha telefonos naptárban módosítok valamit egyből megjelenik a google naptárban, vagy fordítva.
    Szóval elsőre úgy tűnik az 1.2-vel minden oké ezen a téren. :)
    Csak ennyit akartam. Üdv.

• GeoJoe

senior tag

válasz DonMedve #26774 üzenetére

Ha lesz mivel kéne többet tudnia? Elolvastam az első hsz-t, pont az im-ről meg a levelekről szól, ha saját fiókoknál az új fiókra megyek már tudja a samsung, exchange google yahoo windows live (+egyéb) automata beállításokat.

• victorio79

tag

válasz GeoJoe #25354 üzenetére

Hát nekem a gmail exchange még mindig egy sz@r, de a hotmail megy hibátlanul. Legalábbis a gmailnél a kontakt, naptár, feladat megy szépen, de a mail összecsinálja magát. Ez a hotmailnél viszont tökélete, úgyhogy át is portolttam/pártoltam :), a Gmailt is POP3-on tölti le és az Outlook is onnan szedi meg ugye a push is szépen fut a telón.

Beállítás nagyjából ugyanaz mint a google-ön, felhasználó név után kell a domain (@live.com , @hotamil.com), tartomány mező üres, a szerver meg m.hotmail.com, és végül SSL pipa.

• peterk

senior tag

válasz Varszegig #25172 üzenetére

Akkor nem a kerio a gond, hanem esetleg valami exchange-es beállítás, ami nálunk nincs bekapcsolva, másoknál meg igen? (Nem tudom, csak tippelgetek...)

• peterk

senior tag

válasz zack #25155 üzenetére

Ezt az Apple se tudta, aztán mégis kvázi szabvány teremtett belőle. :) Másrészt a Samsung nem csak Bada-t gyárt, szóval ezt hagyjuk.

Az exchange esetén szerintem a Gmail mail részével, illetve talán a Kerio-val(??) lehet gond, mert amióta MS exchange-t használok, azóta nálam kiakaszthatatlan a sync. Pedig próbáltam pusht/nem pusht, naptárt össze vissza, maileket itt-ott, névjegyeket itt-ott, és minden mindig flottul (és push-al azonnal) megjelent. Nem tudom mi lehet más a gmail-ben illetve Kerio-val (ha az a gond) való synchben, de valami itt nem működhet flottul. Esetleg egy szerver beállítás amit a Bada nem támogat, vagy az isten tudja. Annak idején a roadsync-el futottam bele hasonlóba, ott se nagyon derült ki, hogy mi a hiba. Egy ideig ment, aztán egyszer csak az istennek se. Aztán egy idő után megint elkezdett "magától" működni. Akinek fontos, annak az ilyesmi baromi idegesítő tud lenni. :(

• MaciE36

csendes tag

Sziasztok!

Kint voltam Svédországban, a sim-en nem volt aktiválva a roaming ezért hálózatom sem volt, de erről nem tudtam, gondoltam, h valami beállítási probléma. A beállítások menüben a visszaállításnál kiválasztottam amit úgy gondoltam, h érdemes, aztán a készülék visszaállítottam magát, majd szólt, h újra fog indulni.
    Ez meg is történt, és kérte a telefonjelszót, amit nekem is az exchange szerver beállítása óta kért.
    De nem fogadta el azt, amit én előzőleg használtam.
    8 lehetőségem volt, próbáltam a 8db nullát, a 4 db nullát, 1234-es stb, majd zárolta a telcsit.
    most valami helyreállítási jelszót kér, tud erről valaki valamit?
    Vagy valami gyári telefonjelszó? ugyanis bekapcsolás után 1 lehetőségem van mindig.

Help me plz

• csabám

addikt

válasz formanekzs #25026 üzenetére

Beállítások-Exchange ActiveSync-Fogaskerék-Ütemezés

• peterk

senior tag

válasz the radish #24941 üzenetére

Nekem 500 kontaktom van, mind felhőben, de én is lementettem a telefonra is, mert a kontakt képek bármelyik felhőben (gmail, exchange, stb.) túl picik, hülyén néz ki, amikor híváskor megjelenik egy ikonméretű kép a nagy feketeség közepén. :)

A telefonra mentésre a legegyszerűbb, ha regisztrálsz a mobical.net-re. Az képes áthúzni online a gmal kontakt listát, majd azt egyszerűen le tudod szinkronizálni a telefonra. (Van leírás a beállításokról.)

• victorio79

tag

válasz the radish #24875 üzenetére

the radish: Biztos nem mail widget okozza a problémát, nekem is ki van rakva pár napja, de csak azért pakoltam fel, hogy könnyebben tudjam kezelni az exchange fiókot, mióta ilyen szeszélyes.

Varszegig: Bocs a menüt elfelejtettem, tényleg nem volt JF2-n, de az nekem csak egy hétig figyelt a készüléken. :D
    Egyébként szerinted jó nálam a push mappák beállítása?
    Alapból a Gmail mappa is ki volt jelölve pushra az almappáival (All mail, stared, spam) egyetemben, de onnan ki vettem a pipát. Nem is tudom, hogy azokat hova szinkronizálta volna. :F

Egyébként most megint besz@.t az egész exchange, picit tele van nekem is a zsákom vele. Hónapokig jól ment, most meg egy hete haldoklik. :W

• Varszegig

veterán

CarCon
    Ajánlom mindenkinek, aki vezetni akarja a kocsira költött pénzeket. Nagyon jó program, és szuperül meg van csinálva. Ország alapján beállítja a ft-ot valutanemnek, grafikonokat csinál, egyszerű, jó :C :C :C

zazumisi: samfirmaware-n minden firm ott van. JI3 helyett JI2 annak nincs sok értelme, ott a JI5.
    exchange: igen ez szerintem egy bug. Ha törölsz, az nem aktiválja a pusht. De a következő levél érkezésekor leszinkronizál mindent. Vagy az is elég, ha odaélsz a géphez, megnyitsz egy olvasatlant, azzal elindul a push folyamat, és azonnal törli a már törölteket. Valóban van olyan beállítás a JI2-ben amit írtál, de nem oszt, nem szoroz:) Szerintem ez egy hiba, amit ezek szerint az 1.2-ben sem műtöttek ki?

• peterk

senior tag

válasz mostoha #23276 üzenetére

A szívlapátot kihagyom, mert én vagyok a cégemnél a rendszergazda. :D

De rávezettél a dologra, ha nem is "rendszergazdai jelszókérés"-nek hívják, de valóban volt az exchange-ben egy "device password required" opció, amit kikapcsolva megszűnt a jelszókérés. :R (Ne kérdezd, hogy mitől kapcsolódott be, mert nem tudom. ;) De az exchange-től már megszoktam, hogy időnként, frissítés letöltése után elkefélődnek a beállításai. Valószínűleg megint egy frissítőcsomag volt a ludas. Lám-lám nem csak a samsung áll hadilábon a frissítésekkel. :))

• victorio79

tag

válasz Motion_Blur #23172 üzenetére

Torry, Motion_Blur:
    Hát a kijelzőt esetleg csak fólia védheti, mert ugye kapacitív érintőpanel révén egyébként használhatatlan. Az meg fölösleges, mert elvileg nem karcolódik, az ütésnél meg nem foghat sokat, max. egyben tartja az üvegdarabokat kívülről. :)

Ez a tok a vastagságából adódóan megvédheti a telefont ha esetleg a kijelzőre esne, mert a peremek adnak egy kis biztonságos távolságot, ha ugye valamennyire egyenletes a talaj.
    Meg aztán a kijelző törhet úgy is, hogy a telefon a sarkára esik és a feszültségtől elpattan. Ezen azért megint véd egy kicsit a tok, mint lökhárító felfogja az ütés nagy részét.

Na akkor egy kicsi tokelemzést, ha nem baj. Nekem ezek vannak most:

1. Merev "féltok"
    Ez jól néz ki (nem csúfítja el annyira), de ha pofára esik a telefon akkor nem védi. Inkább csak a hátlapot védi a karcoktól ha olyan felületre rakod aminél fennáll ennek a veszélye. A színe picit meghatározhatatlan, a fénytől függően sötét-narancssárga és bordó között változik. Fogása kiváló, ad egy kis biztonságérzetet, hogy nem csusszan ki a telefon a kezedből. Műszerfalon kb 30-40 fokos szögig nem csúszott le a telefon.
    Ára 1,3$ (280Ft) szállítással.

2. Merev teljes tok
    Ez pict többet véd, mert egy kis peremet ad a kijelző köré. Összepattintós, és jó stabil a fogása ennek is. Ha összepattintod elég stabil, de azért vigyázni kell mert a fülek törhetnek. Ebben már leejtettem, úgy hogy nem lett semmi baja. Derékmagasságból, aszfaltra, a sarkára érkezett, a tok utána szétpattant ugyan és a telefon kiesett belőle de akkor már a földön volt. A kijelzőre dőlt, ami természetesen karcmentes maradt (tényleg egy aprócska sem látszik rajta, pedig ijedtségemben átvizsgáltam rendesen), a tok sarkán látszik a becsapódás, de a telefon sarkán nem, meg egyébként sehol máshol sem.
    Jó a fogása és a tapintása is, szolid matt műanyag színe van (vállalható még az utcán), de azért merev. Én még 2.5$ (500Ft)-ért vettem, most 3.5$ (750 Ft).

3. Gumitok
    Ez pedig a jelenlegi strapatokom, terepre. :) Nem szép, de elviselhető. Nagyon jól illeszkedik, a fogása meg a színe viszont már nem annyira jó mint a másik kettőnek, de elviselhető. Könnyű eltávolítani, de ebből biztos nem esik ki a telefon. Ha leejted meg sokkal jobban véd mint a merev tokok. Ára: 1.6$ (340Ft).

Ami meg az előbbi hsz.ben van, szerintem külsőleg vállalhatóbb mint pl. az utolsó kettő, mégis sokkal nagyobb védelmet ad. Nem hiszem hogy túlélő vagy barkácseszköz lesz a telefonból, és nem is szánom igazán extrém körülmények közé, nem lesz egy Sonim vagy Samu b2100. De azért ha néha magaddal viszed egy kisebb túrára, síelni vagy bármilyen nem otthoni, irodai viszonyok közt használod, akkor nekem megéri, hogy szerintem 50%-al csökkenti a kijelzőcsere valószínűségét, meg azért a készülékházat is védi.

Szerintem...

(#23176) the radish:
    Régebben írtam
    Vagy ez....
    De olyat is lehet, hogy egyből az exchange fiókodban hozod létre a névjegyet, az új névjegynél válaszd ezt a beállítást.

félisten

válasz nyesix #22882 üzenetére

Az, hogy minden a Samsung szerverein keresztül megy, a telefon nem közvetlenül az Exchange-dzsel kommunikál. Ezt egyébként a fiók beállításakor elfogadod egy popup ablak leokézásakor. Nem tűnt még fel?

• victorio79

tag

válasz bokrosolajos #22763 üzenetére

bokrosolajos: Engem a gyorstárcsázó érdekelne a 3. képernyőről, lehet lecserélem a hátterét feketére. Előre is köszönöm.

Egyébként tényleg vannak idiótaságok a wave körül amik alapvetően idegesítenek, ez most például az új e-mail nélkül is minden letöltés alkalmával játszott hang. De az exchange megy, a GPS nagyon jó nálam (épületen belül is), WiFi gyors, DLNA frankó (szerverként és playerként is), fényképező éles, szép képeket csinál (kicsit játszani kell a beállításokkal), HD videó felvétele sima, DivX nem szaggat, leejtettem (a sarkára esett, majd a kijelzőre borult) és karcmentes maradt, nem tört az üveg (a sarkán látszik egy picit), stb.
    Én is néha szívom a fogam amikor szívat a ketyere, de nem bántam meg. Lehet csak optimista vagyok nagyon.

• gamek!ller

őstag

válasz Dapro #22269 üzenetére

[link] Ezek az aktuális Exchange Sync beállítások.

Szerver URL: m.google.com
    tartomány: hagyd üresen!
    Email cím: Az email címed.
    Felhasználónév: Magától beírja.
    Jelszó: Jelszavad.
    SSL használata: Pipa, kell!

• Dapro

senior tag

Próbálgattam a email beállításokat a bada alap szoftverével ami a menüben található.

Így:
    (az alábbi az első hsz.-ből van másolva)
    -Exchange ActiveSync Gmail esetén:
    E-mail cím: Saját e-mail címed
    Felhasználónév: Email cím a @gmail.com nélkül (beírja magától)
    Jelszó: Gmail-es jelszavad
    Tartomány: Hagyd üresen

Hiba: A hálózat nem érhető el.

-És úgy is próbáltam, hogy:
    egyéb email.
    Majd beállítottam mindent jól
    (google súgó is segítségemre volt.)
    Szóval minden jó.
    De itt is volt hiba: Egyszerűen nem csinált semmit csak töltött és töltött és utána se lett semmi.

• mostoha

csendes tag

Sziasztok! kérdésem lenne E-mail beállítással kapcsolatban. Létrehozom az Exchange Act E-mail fiókot működik is a dolog, de minden képernyő feloldás után telefonkódot kér ami rohadtul idegesítő. A biztonsági beállításoknál nincs engedélyezve, illetve ha eltávolítom az E-mail fiókot akkor nem kéri a kódot. A teló független Fw JI2 :))

• gamek!ller

őstag

Jelenlegi Gmail beállítások Exchange ActiveSync-el.

tartomány: hagyd üresen!
    Email cím: Az email címed.
    Felhasználónév: Magától beírja.
    Jelszó: Jelszavad.
    SSL használata: Pipa, kell!

Ezzel a beállítással működik.

• victorio79

tag

Vessetek rám követ, mert lehet, hogy volt már, de visszaolvasva sehol sem találom. :W

A Beállítások / Kapcsolatok / Szinkronizálás menüpontban is be lehet állítani szinkronizálási profilokat. Picit hasonlít a Saját fiókok / Exchange ActiveSync -re. Erről tudna valaki bővebbet mondani? Talán Karma ha erre téved.... :U

• cancerbats

csendes tag

sziasztok!

huh, egy kicsit nem voltam, és mennyi rengeteg hozzászólás!

sajnos én is kénytelen vagyok írni, mert felmerült egy elég furcsa problémám.

kint van főképernyőn gyári widgetként az exchange active sync, meg a gmail fiók is. egyébként az exchange is ugyanarra a gmailre van beállítva. na a lényeg, hogy kb. 2 hete valamiért nem akarja szinkronizálni az exchange fiókot. ha nyomok egy kis nyilat jobbra és a gmail felület jelenik meg a widgeten, és azt 'download'-olom, akkor azonnal letölti a maileket. de az exchange meg sem mozdul. és nem csak a widgetről indulva, hanem az emailbe belépve sem akarja az igazságot. mivel a lehetséges összes beállítást megnéztem, leellenőriztem, valamint emlékszem is, hogy nem nagyon nyomtam el semmit, ezért fordulok hozzátok, hátha volt valaki másnak is hasonló rejtélyes esete, vagy esetleg van ötlete.

időben összefügg a dolog azzal, hogy lejárt a mobil net egyenlegem, amit azóta sem töltöttem fel, de technikailag nem hinném, hogy bármi összefüggés van. wi-fin próbálkozom.

annyit látni, hogy rámegyek, hogy 'sync', egyet mozdul a kis narancssárga nyíl a wi-fi jelen, és annyi.

• s4tch

veterán

válasz Polllen #14221 üzenetére

Gmail exchange jó. Freemail csak a normál klienssel megy, az finoman szólva nem jó: nem szinkron a mail fiókkal (a webmailből törölt üzenetek fejlécei a telefonon maradnak), nem paraméterezhető "csúcsidő", mint az exchange-nél, és ennyi már bőven elég ahhoz, hogy csak korlátozottan legyen használható. Ehhez hozzájön, hogy a freemail automatán letöltött beállításai nem alkalmasak mail küldésre.

Termine rosszul kezeli a kétheti ismétlődéseket.

Varszegig: tudom, azt csináltam én is, de így mégis körülményes. Nem nyomkodni meg buzerálni akarom a kütyüt, nem szeretnék problémát megoldani, nem élvezem már a rendszerek felfedezését, használni szeretném a telefont. Nagy "SMS BACKUP" gombot akarok, amit megnyomok, ha szükségem van rá. A körülményesség nem felhasználóbarát. Együtt lehet élni a körülményes megoldásokkal, csak nem kellemes.

• Varszegig

veterán

válasz user137 #13327 üzenetére

hol van olyan beállítás, hogy ne töröljön a szerverről, ha a telefonról törtlöd exchangenél? Az exch olyan mint az imap, minden művelet a szerveren jelentkezik, nem a telefonon. A törlés is. Nem?
    Én nem találtam ilyen beállítást, de logikailag nem is látom értelmét.

• Kis@

tag

válasz peretyo #12154 üzenetére

Hát gmail-lel csak tud szinkronizálni exchange-en keresztül az a szifon, nem?

Szerk.:

Benceclick:

Beállítások -> Alkalmazások -> Üzenetek -> Szöveges Üzenetek -> Karakter támogatás

• Varszegig

veterán

válasz Sopi #9910 üzenetére

ez nem firmware függő, mert nekem megy a push a jf4-el:)
    1) Először is dobd ki a mostani fiókot a telóról legyen tiszta lap.
    2) Saját fiókok, új fiók
    3) Exchange-es fiókot választod
    4) emailcm a teljes mailcímed értelemszerűen
    5) felhasználónév a teljes gmail-es mailcím (ez nagyon fontos!!)
    6) tartomány: Google (így ahogy írom, nagy kezdőbetűvel)
    7) tovább, majd a server url: m.google.com
    8) use ssl zöld

Ezzel kész. Push beállítás: saját fiókok, kiválasztod a postafiókot, aztán fogaskerék, és ott van. Ennek így mennie kell. Ott állíthatod be azt is hogy mit szinkronizáljon.

• s4tch

veterán

válasz leslieke #9336 üzenetére

"Ezt kifejtenéd? Főleg, hogy mitől logikátlan?"

Mondok párat.

Pl. a nehezen követhető integtálás, csoportosítás: minek több helyre szétszedni a fiókbeállításokat? A levelezésnél nem elég az e-mail kliensben beállítani a dolgokat, ott vannak a saját fiókok. A névjegyzékben nem tudod beállítani a facebook-szinkronizálást, át kell menni a saját fiókokba. A social hub nem fogja össze az üzeneteket, csak parancsikonokat tartalmaz. Ennél sokkal egyszerűbb vázat is lehetett volna tervezni ezeknek.

Pl. e-mail kliens, na, az úgy pocsék, ahogy van. Ha lejön egyszerre 10-15 üzeneted, egyszerre nem tudod őket olvasatlanná állítani, egyesével kell ezt megtenni. Törölni, áthelyezni bezzeg tudsz csoportosan. A pop kliens nem képes szinkronizálni. Nincs olyan jellegű helyi törlés, mint minden normális kliensben (azaz a letöltött mailnek csak a tartalmát nem lehet törölni úgy, hogy a fejléc maradjon; vagy nem törölsz, vagy az egészet törlöd). A pop kliens a maga által letöltött beállításokkal - freemail fiókról van szó - nem tud üzenetet küldeni. A pop kliens automata szinkronizálását képtelenség emberi napirendhez igazodóan beállítani. Az exchange néhány naponként elfelejt szinkronizálni.

Pl. billentyűzet: a full qwerty billentyűzet másképp jelenik meg a böngészőben (ott a .com gomb), mint az üzenetkezelésben. Mennyivel tartott volna tovább amolyan opera mini-módon automata kiegészítést programozni a böngészőbe, különböző domainekkel?

Pl. ha már böngésző: nem tördel, ezt tudjuk. Dupla kattintásra teljesen kiszámíthatatlanul nagyít.

Pl. menü: java programokat nem lehet kitenni főmenübe. A környezeti profilok is erősen el vannak dugva, tudtommal widget sincs rá. Kb. az összes telefonnál alapfunkció a gyors profilállítás, ebben csak a némítás érhető el könnyen.

Pl. nincs egy pofonegyszerű gyári shortcut widget, amire 6, szabadon választott ikont kitehetnél. Ez annyira alap és annyira praktikus, nem is értem, hogy hagyhatták ki.

Stb. Hadd ne soroljam, még felmérgelem a szemellenzős fanokat, ahhoz meg nincs ingerenciám, hogy oldalakon keresztül olvasgassam, hogy "mévettedmeg, ménemadodel". Ahogy írtam, jó ez a telefon, csak a szoftveres oldala még friss, ennek megfelelően nem 100%-os. De legalább stabil, nekem legalábbis még nem volt fagyásom.

"Az óra menü alatt van. nincs az annyira eldugva."

Előző néhány telefonomban ugyanígy volt, annyi különbséggel, hogy a kezdő képernyőről elérhető volt az óra/ébresztő. Az M600i-n a főképernyőn lévő óra interaktív (megnyomható) volt, ezt itt is simán meg lehetne csinálni. A HTC Clockot vagy valami hasonló elrendezésű óra widgetet kellene csak úgy átprogramozni, hogy nyomásra behozza az óra alkalmazást, sokkal jobb lenne.

• s4tch

veterán

Mail klienssel továbbra sem vagyunk haverok: gmail úgy nézett ki, működni fog exchange beállításokkal, de nem. Két napja nem szinkronizált, se kézi, se időzített szinkronizálással nem találta az új beérkező leveleket.

----------

Vett már valaki autós töltőt ill. szélvédőre rögzíthető autós tartót? Milyet, hol? Ebayen van kalapnyi, látatlanban fogok venni, ha itt nem kapok valami jó tippet.

• Bloody86

csendes tag

Egy érdekes dologgal találkoztam, gondoltam fontos lehet, így aztán megosztom veletek!

Először is, mint ahogy azt már korábban írtam, én is csatlakoztam a wave-esek táborába pár hete. A telefont Hollandiába vettem és fekete színű. Ha jól emlékszem a szín pontos megnevezésére akkor asszem metallic balck. Na mármost... ez a készülék annak ellenére, hogy a tulipánok hazájában vettem, német régiókódos rendszert kapott, mármint a pre-config alapján ez látszott (DBT). Ez nem volt valami hú de jó, mivel a social hub-on belül volt vagy 6 különböző e-mail beállítási lehetőség, de hotmail egy szál se. E nélkül, bárhogy is próbáltam, nem tudtam belőni a hotmail-t. Átállítottam XEU-ra, ami ha jól sejtem az Egyesült-Királyságban honos. Tökéletes volt első látásra, itt már a menüben is megjelent a Hotmail felirat, szal gondoltam marad. Úgy egy napos használat után, a telefon fagyogatni kezdett, újraindul. Gondoltam ez nem f@sza, majd rádugtam gépre és frissíteni szerettem volna a KIES-el. Ahha, csak szerettem volna, ugyanis az nem ismerte fel a telót win7 alatt. Sebaj, átmentem egy xp-s gépre és ott már felismerte. Nagy bőszen megyek rá, hogy frissítés... erre kiírja, hogy a szoftver ami a telón van, nem támogatja ezt az opciót. Visszaállítom DBT-re, semmi.

A folyamatos fagyásokat megelégelve aztán úgy döntöttem, hogy szépen visszaküldöm a forgalmazónak és kérek egy másikat, de ezúttal már az ebony grey színben pompázó modellt. Így is lett. Pár napja jött meg. Szintén megnéztem a pre-configot és látom ez is DBT-n van. :( Átállítottam XEU-ra, rádugom az xp-s gépre (mivel a sajátomon nem is meri fel a telót a KIES) és felajánlja, hogy van új szoftver... frissítsem. Elengedtem egy harci mosolyt, gondoltam felcsillant a remény, hogy esetleg premium hubos lesz aztán, de nem. Frissített a XJF8-as XEU-s verzióra, gond nélkül. Hibátlanul működik, nem fagy, nem akad... semmi gondom nincs vele (a KIES-es mrhaságot leszámítva :((( )

Nah a de a nagy fájdalmam az, hogy a Hollandiában vett készülék, német rendszerrel a fedélzetén érkezik és még csak hülyeségből sem hallottam holland régiókódról. Miért is olyan fontos ez nekem? Csupán azért, mert elvileg a holland készülékeken, egy évig ingyenes premium social hub szolgáltatás van. Ebben a tudatban egy kicsit azért fájó dolog.

Lenne egy kérdésem is. Nem tudja valaki, hogy be lehete állítani Exchange ActiveSync-re a hotmail fiókomat? És ha igen, akkor hogyan?

• mozsoo

csendes tag

válasz leslieke #8034 üzenetére

Ok,de ha nekem a saját fiókokban csak az Exchange Activesync van beállítva, ott emlékeim szerint smtp beállítási lehetőség nincs istehát küldeni nem tudok.Vagy nem így van?
    Ezért hoztam létre egy külön email fiókot (Webfiókok címszó alatt jelenik meg a saját fiókokban),ott volt smtp beállítás, ezért kérdeztem,hogy akkor most ez hogy van?

• mozsoo

csendes tag

Valaki elmagyarázná nekem,hogyan kell korrektül használni a levelezést a telón? Nekem gmailes email címem van, Először beállítottam az Exchange Activesyncet úgy ahogy itt többen leírtátok,erre jöttek szépen a beérkező leveleim, és ugye elvileg szinkronizálhatnám a névjegyzéket,amit eddig nem nagyon használtam a gmailben,de törekszem rá. Nade akkor így még nem tudok levelet küldeni. Csináltam egy email fiókot a telefonon szintén a gmailhez, itt már mindenféle kimenő beállítással is, így már tudok levelet írni telóról, letöltéskor pedig azokat kapom meg amiket a gamil webes felületén még nem olvastam el (amik még vastagon szedettek :) ). A kérdés, hogy most akkor az activesync -ben tiltsam le az emailek szinkronizálását mert akkor az innentől felesleges? Vagy hogy szokták ezt csinálni?

Másik továbbra is fennálló problémám,hogy a samsungapps nekem még mindig azt csinálja ha telóról akarom használni, hogy szól,hogy frissíteni akarna, csak egy "Megerő-sítés" gomb van, ha megnyomom akkor mintha tölteni akarna,de sosem kezdődik el a letöltés. Valakinek volt hasonló gondja?
    A teló T-s, JF2.
    Köszi, Mozso

• HaKo

aktív tag

válasz rizso #6916 üzenetére

Exchange ActiveSync Gmail esetén:
    E-mail cím: Saját e-mail címed
    Felhasználónév: Email cím a @gmail.com nélkül (beírja magától)
    Jelszó: Gmail-es jelszavad
    Tartomány: Hagyd üresen

A frissítési beállításokat a saját fiókok menüpontban tudod elvégezni.

• HaKo

aktív tag

válasz Varszegig #6322 üzenetére

Akkor a Gmail-t pl az exchange-el kéne beállítani? Gmailben megtaláltam az IMAP beállításokat, de tartomány nem szerepel sehol, viszont az exchange activesync-nél kér olyat. Nem olvasgattam túlságosan utána ,de ez az exchange szerveres dolog nem a vállalati levelezések beállításához kell használni?

fhunor: Én a Nimbuzzt próbálgattam tegnap, nem rossz. Használható teljesen. Előtte neten regisztrálni kell hozzá!

Egyébként a Parlingo jobb a Nimbuzznál? Van valami lényeges különbség a kettő között?

• HaKo

aktív tag

E-mailt szeretnék beállítani a telefonra. Mi a különbség az Exchange ActiveSync és az egyéb e-mail beállítás között? Melyiket mikor érdemes használni?

• user137

őstag

JF4, Exchange 2007 tapasztalatok, hibák (ha valaki céges felhasználásban gondolkodna...):

- push sync gyakorlatilag 30 másodpercenként frissít, teljesen használhatatlan, napi full akku. Megoldás: manuál 5percenként. Napi 50% akksimerülés.
    - riasztások: az email sync után MINDEN alkalommal szól, ha maradt olvasatlan leveled, akkor is, ha csak az az egyetlen levél pendingel az inboxodban 7 órája. (ez különösen akkor idegesítő, amikor egy SMS-t pont nem veszel észre).
    - sync után mindenképp megzizzenti a "Message Sound"-ot, akkor is, ha ez az eseményértesítéseknél le van kapcsolva az XCH accountra
    - olvasatlan levél nemléte esetén is világít a kis sárga levél ikon a tetőn.
    - recurring appointmentek módosulását nem követi a telefon. Se az egyetlen esemény átütemezését (heti meeting elmarad, stb). A recurring appointmentek dátuma 1 órával csúszik (minden más jó), kézzel utánaállítandó.
    - outlook naptárszinkronizációnál a "figyelmeztetés" mezőt figyelmen kívül hagyja, minden egyes eseményre kézzel kell beállítani a figyelmeztetést. A naptáresemények figyelmeztetésére nincs Snooze gomb, ha egyszer elnyomod, sosem látod újra.
    - emailek törlésekor a beállítástól függetlenül töröl a telefonról ÉS a szerverről is. (Gmaillel ez jól működik, a céges XCH-en rosszul)

van valahol hivatalos buglista vagy posztolható ez a Samsungnak bármilyen hivatalos formában?

• peterk

senior tag

válasz Szuszoka #4302 üzenetére

Dehogynem tudod. :) A gmail csak annyit tud, hogy ad a kapcsolatnak egy gmail ikont, plusz a beállításokat tudja "fejből". De természetesen fel lehet venni ugyanilyen beállításokkal manuálisan is.

Az exchange activesync pedig push szinkronizációt ill. contact syncet is megoldja. A beállításai már többször le lettek írva itt a topicban, keress rá az "activesync" szóra.

félisten

No fenn van az eredeti CSC-jével. Eddig erősen nem ajánlom.

A Palringo klienst uTalknak hívják, és nem a Palringo szervereit használná... Úgyhogy nem működik, maximum ha az oroszokhoz is beregisztrál az ember.

A My Accounts kitartóan basic módot mutat, a Web accountsban is csak három opció van az eddigi 5 helyett: Exchange, Google és Others.

DST beállítás még mindig nincs.

A kamerafirmware-t még nem frissítettem, most megy.

félisten

válasz csofti #3010 üzenetére

Ha csak GMailt használsz, akkor Exchange ActiveSyncként kell beállítani, és működni fog az amit szeretnél. ;) A beállításokat nemrég leírtam, keress rá a Google szóra.

• Peterku

csendes tag

Az új frissítés óta néha meghal az Exchange Activesync profilom, a push nem működik, nem lehet belépni a beállításokhoz, és manuális szinkronizálásnál hibát jelez, ki-bekapcsolás vagy új profil sem segít. Így elég nehéz munkához használnom.

Visszatettem a SIM-et a Blackberrybe, várok egy-két hónapot a kiforrottabb frissítésekig, vagy odaadom a barátnőmnek, vagy ha valakinek kell, óccsóért elviheti. :((

• user137

őstag

használja valaki céges Exchange-hez kapcsolódva? Nekem csak molyol egy ideig, majd "belső hiba", vagy "kapcsolat nem elérhető"-re hivatkozva leáll. :( nincs valami debug módja a csatlakozásnak?

elküldték az iPhone-os csatlakozási manuált, de nem sikerül a wave-nek megoldani, pedig elég egyértelműek a beállítások.

félisten

válasz user137 #2637 üzenetére

Igen, lehet Facebookon linkelgetni. A Google fiókot viszont csak Exchange interfészen keresztül tudod beállítani, de az se annyira vészes, ha az ember egyszer bemagolja a beállításokat. GTalkolni nem tudsz viszont.

Az Exchange kapcsolat tud Push syncelni is (így a GMail is megoldható ha muszáj), periodikusan letölteni meg azt hiszem minden fiók tud. Beállítható egy Peak Time külön, amivel meg lehet oldani amit írsz.

félisten

válasz taschner #2601 üzenetére

Nem lehet befolyásolni a kijelzőt. (Igazából egyetlen platformon se.)
    De egyébként nekem nincs bajom vele.

Tételesen milyen beállításokat használok? Exchange ActiveSynckel szedem a Google-ből a kontaktjaimat, mindig le van némítva a telefon, Wifi sosincs bekapcsolva, és bármely gombra éled a kijelző. Ja meg ki szoktam kapcsolni, hogy döntögetéssel lehessen lapozgatni a képeket, valamint mostanság rászoktam az inverzben böngészésre.

Aktív témák

Hirdetés