Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Yettel topik
- Friss pletykák a 2025-ös iPhone SE-ről
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
szuper-t
őstag
Összességéében jó!
Kivéve azt a 2 "Divathibát" kijelző, és a burkolat -
GeneraL_XTX
veterán
bőven van ezért az árért jobb i3-as gép is a piacon mostanában.
-
bartucc
addikt
MSI-ből tetszenek a laptop-ok, netbookok, de egyiket se venném meg, bár nem tudom most hirtelen melyik márkára esne a választásom, a sorozatos botrányok miatt.
Szerk: a súlyos tárgyi tévedés javítva, egy ablakkal odébb ment volna.
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
dbius
veterán
Hogy miért nem tudnak egy szabvány magyar kiosztású billentyűzetet rakni erre sem
-
B-L-A-C-K
titán
Jó a cikk, igaz nem olvastam át tüzetesen, és nem is a hibakeresés volt a célom, de találtam egy apró kis hibát...
Ott egy szám lemaradhatott...
-
kovy79
őstag
160K FreeDOS-szal kedvező árú?? Szép...
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Atos23
senior tag
- Nem ment a webkamera? Wtf?
- Miért rak az MSI garcimkét mindenhová? Az okés, hogy a 10 éves Pistike ne túrja szét észrevétlenül anyu garis gépét, de azért durva, hogy nem tudok memóriát bővíteni a garcimke megsértése nélkül. Vagy akár ventit tisztítani, ami egy gyakran ágyba tett vagy ölbe vett notinál minimum félévente elvégzendő művelet. Szerencsére már arról kezdenek leszokni emesiék, hogy a HDD fölé is tesznek, így lehet bátran Getdatabackelni a halott merevlemezeiket. -
Tim82
félisten
Első cikk, így könnyen előfordulhatnak hibák benne. B-L-A-C-K-nek köszönöm a hibajelzést. Most nem fogom tudni ellenőrizni, illetve korrigálni, vasárnap este leszek érdemben gép- és netközelben.
Annyit tennék hozzá, hogy a cikk (és az árról való vélekedés) tavaszi és nem nyári állapotokat tükröz.
Engem konkrétan meglepett ez a noti: korrekt módon összerakott darab. Magamnak nem biztos, hogy ilyet vennék, de nyugodt szívvel ajánlanám másnak. Az árról való vélekedésemben az is benne van, hogy érzésem szerint ez a noteszgép 3-4 év múlva is működőképes lesz, ha a gazdája vigyáz rá. (Azért üzleti kategóriás notebook-okkal továbbra sem ér fel. )
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
kovy79
őstag
Ha erre a notira ezt mondod: "vélekedésemben az is benne van, hogy érzésem szerint ez a noteszgép 3-4 év múlva is működőképes lesz, ha a gazdája vigyáz rá", akkor kb az egész kommersz kategóriára is mondhatnád! Hogy megérzés szerint mi lesz 3-4 év múlva, még nem ok arra, hogy "kedvező" árúnak legyen titulálva ez az emesi.
Egyébként maga a teszt korrekt. Nem is figyeltem a szerző személyét. Gratula!
benoce, van benne valami, de szvsz ott még nem tartunk, hogy egy 160K-s, OS nélküli, kommersz notit kedvező árúnak mondjunk.[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
törölt tag
Látom, az MSI-nek még mindig nem sikerül normális helyre raknia a Í-t.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Pontosan ez az - összeszerelési minőségre jobbnak érződik, mint a kommersz kategória átlagos modelljei. Tartóssággal kapcsolatban értelemszerűen csak találgathatok egy relatíve friss modell kapcsán. (A dicséretet külön köszönöm. )
Megjegyzem, a cikk gatyába rázása, ill. PH!-kompatibilissé varázslása eszterencs érdeme, ezúton is köszönöm neki.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Jaffafa
aktív tag
MSI Megabook S271-ese van az asszonynak immáron 4ik éve. Eddigi hibái :
- új korában azonnali csere, mert a 0 percesen elötte senki sem vette észe, hogy egy függöleges oszlopban nem tudja megjeleníteni a fekete színt, hanem helyette pirosat mutatott
- fél éves korában alaplap csere, ami ráadásul 2 hónapig tartott
Azóta kapott +1 giga ramot, de sajna eljárt már felette az idö. A single Core ma már semmire sem elég. Vennék-e mégegyszer MSI-t? Nemtom, max akkor ha feleannyiért adnák 2szer annyi garanciával, mint a piacon található legolcsóbb cuccot.
[ Szerkesztve ]
"Most már ideje lefeküdni. De előtte elolvasom a NENYI-t, hogy merjek nagyokat álmodni." by Szözö
-
Eight8
csendes tag
Nekem teccik...Csakhát MSI..Ahogy látom azért ők is fejlődnek minőségben mint az Acer.
Bár én se értettem sose, hogy mért kell fényes kijelző -
FeRRaR1
őstag
Ha ez jó áron van akkor ez milyen áron
-
golyajeno
csendes tag
Én kb 1 hónapja vettem ilyen masinát.
Elég bajba voltam a vásárlás előtt, hogy mégis milyen gépet kellene vennem, szívem a Toshibához vagy a Lenovohoz húzott volna, de valahogy nem voltak túl bizalomgerjesztőek a 150ezer alatti kategóriás gépeik.
Szempontom volt hogy a videokari rovására is, de normálisabb processzor legyen benne, és minimum DDR3-as memória (időtállóság). Továbbá hogy tartalmazzon numerikus billentyűzet szekciót.Én 4GB DDR3-al, 500as WD vinyóval vettem (így kevésbé idegesítő az alján a garimatrica) 145.000.- forintért. Szerintem ennyiért egész korrekt, bár nem hibátlan készülék.
Egyenlőre semmilyen probléma nemvolt vele, tényleg viccesen hűvős, viszont a kijelzőjének a megvilágítása hagy kívánni valót, komolyabb grafikai munkára emiatt csak külső monitorral használható. Viszont LED-es kijelző, és az egyenetlenségét leszámítva nincs rossz képe!
Ami számomra fő negatívum, az az, hogy az akksit kivéve (desktopszerű üzemeltetésben ), megbillenhet, mivel az egyik gumitalpa az akkura került, viszont szerencsére ez a pont a gép fő tömegével ellentétes sarokban van, így komolyabb erőhatásra billen csak ki egy picit az egyensúlyából, normál használat mellett nem.
Okos dolog viszont a mágneszáras fedele!
Összességében egyáltalán nem bántam meg a vásárlást. 2 év magyar gari, és remélhető időtállóság. Minőségi kinézet és érzet, nem kell vele szégyenkezni. Számomra kellemes csalódás!
[ Szerkesztve ]
PhenomII X3 720@X4 3500MHz; Gigabyte MA770T-UD3P AM3, 4*1GB Geil Ultra 1600MHz DDR3, Gigabyte GF9600GT 512, WD 1TB Caviar Green + Seagate 750GB, SB X-Fi platinum; Corsair CX400W; Logitech x230
-
echterion
nagyúr
Jó lett a cikk, csak a következtetéssel nem értek egyet. Méghogy jó áron adják. Szerintem meg túl drága.
Viszont jó lenne, ha valaki tudna mondani valamit egy ilyen i3-as integrált vga teljesítményéről. Mondjuk, egy HD4200-as IGP-hez képest mit tud?
-
vlaci79
senior tag
Hali engem zavar egyedül, hogy egy ilyen gépben csak 100Mbites háló van?
-
iwu
addikt
bár mostanság nem néztem árakat, de az misik ár/értékben mindig jók voltak.
amikor a sajátom vettem, körülnéztem rendesen a piacon, és messze az msi volt a legjobb áron adott paramétereket figyelembe véve. vannak apró hibái (pl í), de melyik notinak nincsenek. most már 2,5 éve nyúzom, napi minimum 8 órát, és bírja...
(jah, és amikor a ventivel gariztattam, megdumáltam a szervizest, és adott garimatricát, hogy tudjak magam is ramot cserélni )
üdw,iwuajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
fecc87
tag
válasz echterion #23 üzenetére
Integrált vga-val sosem vennék gépet, mert semmit sem tudnak, talán a hd filmeket lejátssza, de semmi több.
Megjegyzés: a benchmark eredmények nem stimmelnek a Toshibánál, mert a T5800-as 2GHz-ez procim bőven-bőven felette teljesít, ami nem biztos, h normális.
160ezerért sztem is sok, a húgom dedikált vga-val vett ennyiért Toshibát. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz #19617792 #27 üzenetére
"...egy HD4200 és GF9300 simán jó. ..."
Egy Intel GMA akármennyi viszont közel sem annyira....Egyébként, egy nem játék céljára vett notiban a különálló vidikártya elsősorban azért jó, mert nem osztozik (nem lassítva tovább) a rendszermemórián.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
fecc87
tag
válasz #19617792 #30 üzenetére
Egy cikket olvastam ezekről (benne volt a 4500-as is), és nem voltak velük elégedettek. Nem véletlen választja csak az, akinek nincsenek vagy nagyon minimálisak a játékos ambíciói. A core i-k integráltjairól nem tudok nyilatkozni, de sokkal nem lettek jobbak sztem.
Valamire azért jók, de ne várjon sokat tőlük az ember. -
Tim82
félisten
válasz eszterencs #19 üzenetére
Meg április végén még tényleg jó árú volt az MSI, azóta viszont sokkal több hasonló modell jött ki.
-
adik
őstag
Kicsit offként,
Nagyon sokan a fórumozók közül írnak önszorgalomból ki többé - ki kevésbé igényes írást, de ez azon üdítő kevesek közé tartozott, amelyekben igényes fényképek voltak, ez külön öröm és kövér tapsKettő, csipkebokor vessző!
-
simonzé
addikt
??? Jó noti? Jó teszt?
Noti: Fapados i3-as gép integrált intel VGA-val. Tehát semmi extra. Ja, rossz a billentyűzete és a kijelzője. Meg nincs hozzá op. rendszer (3 hónapos win7 bohóckodás haggyukmá!), és dagadt mint a volt főnököm. Magyarul a gép egy hatalmas kamu, a tudásához képest nagyon drágán. Egyetlen pozitívuma: 2 év rá a garancia.Teszt: Pongyola fogalmazás (pl. "figyelmesek lehetünk a 48 Wh teljesítményű akkumulátorra"), és a címben teljesen érdemtelenül szerepel a 'mindenes' jelző. Hát ez a gép éppenhogy nem mindenes, és bőven nem ajánlható senkinek, hiszen minden jelentősebb konkurens kínál ennél olcsóbban sokkal jobb gépet. Ja, az Apple meg a Sony nem.
[ Szerkesztve ]
I don't fit in. I fit out.
-
simonzé
addikt
Bocs Tim82 hogy nyers voltam, csak most látom hogy első tesztről van szó. Ahhoz képest nagyon jól sikerült. Fel a fejjel, remélem az építő jelleget fogod kihallani a kritikából.
A két fő hiba viszont változatlan: 1. Ez a gép baromi drága. 2. Ez nem mindenes gép.Az meg amit írtál, hogy 3-4 év múlva is működhet ha vigyáznak rá... ez nehogy már extrának számítson!
I don't fit in. I fit out.
-
Tim82
félisten
Arra azért figyelj, hogy arra írtam a 3-4 év egybenmaradást, hogy az átlag konzumergépekhez képest jól összerakott masina - nem a cikkben, hanem egy kommentre válaszként. Jellemző az összes idevágó topikra, hogy szeretik úgy jellemezni a konzumer notikat, hogy egy-két éven belül szétesnek, meghalnak, megsülnek, végük van, ipari hulladékok. Ez a gép pedig szerintem nem az. Ami pedig a "mindenességet" illeti: ahogy benne van, ez nagyjából egy minden alapfeladatot kielégítő szinten ellátó gép, ez benne is van így a cikkben, így az erre vonatkozó kritikádat nem értem. Jó, nyilván nem ezen fogsz komolyan játszani, arra nem lesz elég az integrált VGA.
Fogtad már ezt a gépet a kezedben, vagy csak látatlanban tartod szarnak? Merthogy nem tudom elégszer mondani: ez a modell (vagy legalábbis a nálam járt példány) a kategóriájához képest kifejezetten jól van összeszerelve. Sehol egy illesztési hiba, recsegés, nem melegedik, a billentyűzet kényelmes, amennyire egy szigetes megoldású klaviatúra az lehet. Gond nélkül fog a felhasználó rajta netezni, családi videót vágni, HD filmeket nézni, zenét hallgatni, képeket nézegetni-szerkeszteni, igazából bármire jól fogja tudni használni, amihez nem kell komolyabb tudású, dedikált videokártya. A CR620 nyilván nem egy Thinkpad W700 vagy egy Panasonic Toughbook, szóval azért a helyén kell kezelni. Ez egy belépő szintű noteszgép és annak kifejezetten nem rossz választás.
Ami a pongyola fogalmazást illeti, szívesen várom az építő kritikát privát üzenetben és köszönöm szépen előre is. Úgy gondolom, hogy a hozzászólásokból, kritikákból sokat tanulhatok, nem veszem sértésnek, az előző hozzászólásaidat sem, de tudom, mit miért írtam a notebook-ról. Nem biztos, hogy élből szarozni kellene ezt a gépet azért, mert az MSI gyártotta és nincsen benne dedikált videokártya és magnézium-alumínium ötvözetű ház.
Az árával kapcsolatban pedig annyit tennék hozzá, hogy a teszt április végén-május legelején készült, így akkor még nem volt túlárazott a Core i-s notebook-ok között.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Izé, azt hozzá kell tennem, hogy ez nem az én érdemem, hanem rudinak köszönhető.
-
őstag
Én még mindig nem értem azokat az embereket, akik laptopon akarnak játszani.
Ha komoly játékos az ember, értem ez alatt, hogy majdnem napi szinten a legújabb játékokkal akar játszani, akkor oda egyrészt kényelmetlen a laptop ( külső eszközökkel mondjuk már nem ) másrészt drágább sokkal egy olyan gép, ami kompromisszum nélkül futtatja a legújabb játékokat. Egy laptop legyen könnyű, kicsi, menjen sokáig akksiról.
Nem az a lényeg, hány fps-t tud. -
Zanik
addikt
Öcsém barátnője ilyen gépet vett a javaslatomra. Ár/érték arányban bizony simán pariban van a hasonló árkategóriájú konzumer gépekkel. A tudása bőven elég átlagos felhasználáshoz, HD filmeket simán viszi az új integrált Intel vga (gma HD). Egyetlen egy negatívumot tudok mondani, és az bizony a felhasznált anyagok felületének minősége. De más gyártóknál is ugyanezt a szar, csillogós műanyagot találni, én szívből utálom (talán az Asus K52-es sorozatánál láttam matt, recézett csuklótámaszt!). Nem a világ legjobb notija az MSI CR620, de a 150ezres kategóriában kifejezetten egy jó választás jelenleg. Amúgy kapni Ati HD5470-es kártyával szerelve és Win7-tel is, persze drágábban!
[ Szerkesztve ]
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
kovy79
őstag
"ez nagyjából egy minden alapfeladatot kielégítő szinten ellátó gép"
Mondasz nekem egy olyan mai notit, ami nem tudja ellátni ezeket az alapfeladatokat?
"sehol egy illesztési hiba, recsegés"
160K-ért be is baxna, ha olyan minősége lenne, mint az 5-6 éve gyártott "chinaphone"-oknak!
-
Tim82
félisten
Netbook-ok, CULV-k ezek közül nem fognak tudni mindent, vagy mindent maradéktalanul ellátni (pl. videoszerkesztés).
160K-ért be is baxna
Ennél egyértelmúbben tényleg nem fogom leírni, hogy április végén-május elején írtam a cikket, akkor 145k volt és akkor jó ár volt ez egy i3 procis gépért. Azóta romlott az árfolyam, jó pár újabb modell megjelent, kedvezőbb árazással.
[ Szerkesztve ]
-
kovy79
őstag
Noti szó alatt nem netbook-ot értettem. Egyébként úgy is feltehettem volna a kérdést, hogy : Mondasz nekem egy olyan 160K-s notebook-ot, mi nem tudja ellátni ezeket az alapfeladatokat? Szvsz a legolcsóbb "tecsós" noti is mindenre elég, amire ez. Max, ha a tulaj videót akar konvertálni, nem 3 óráig tart, hanem 4-ig. Ennél a kategóriánál, illetve ennél a célközönségnél oly mindegy.
Oké, de most nem április vége-május eleje van, márpedig a cikk, illetve a noti értékelése most aktuális (lévén most került ki az írás).
[ Szerkesztve ]
-
golyajeno
csendes tag
Magyarország a szűk 10 millió notebook szakértő országa
Ahol a fényképezőgép Canon, a tv csakis Panasonic plazma, a Forma1 = Schumacher, és persze Notebook is vagy még IBM logós Thinkpad, vagy Sony Vaio. Ha karóra akkor Rolex, ha kocsi akkor BMW, és mersze mindenki Armaniban jár
És persze ahol egy OLCSÓ BELÉPŐSZINTŰ notebooknak alapfeladata napi 8 órán át Metro 2034-et futtatni természetesen akksiról
Magyarország, én így szeretem
[ Szerkesztve ]
PhenomII X3 720@X4 3500MHz; Gigabyte MA770T-UD3P AM3, 4*1GB Geil Ultra 1600MHz DDR3, Gigabyte GF9600GT 512, WD 1TB Caviar Green + Seagate 750GB, SB X-Fi platinum; Corsair CX400W; Logitech x230
-
Tim82
félisten
Max, ha a tulaj videót akar konvertálni, nem 3 óráig tart, hanem 4-ig. Ennél a kategóriánál, illetve ennél a célközönségnél oly mindegy.
Ezzel nem értek egyet, de ez már messzire visz a cikk témájától.
Oké, de most nem április vége-május eleje van
Sajnálom, én május elején leadtam, pénteken tudtam meg, hogy egyáltalán meg fog (most) jelenni, előbb nem volt rá mód. Ezért is mondom, hogy az akkori állapotot tükrözi.
-
Enemy
aktív tag
Vegyétek!
Néhány jellemző:A cikk szép tetszik, saját véleményem és tapasztalatom az msi márkanévvel az alábbi:
Támogatás igénytelen! Magyarországi képviselet nincs. A szervíz egy bizonyos magar cég melynek központja és neve is Fehérvárra utal.
Kicsit hülyének nézik az embert.Soha ne kelljen szervízbe vinned mert nekem 2 notiból 2 x volt látható nyoma hogy szervízbe volt.
Típushiba miat visszavonás nincs. Típushiba szerintük nincs. Mivel M.O. hivatalos képviselet nincs és a képviseletet ellátó forgalmazók a támogatás és szervíz téren képtelenek tenni mert bár a hibákat és észrevételeket jelzik de a központ képtelen lépni először elvették egy cégtől a szervízt majd egy másiknak adták ez utobbihoz volt szerencsém. Bizonyos típusoknál a SATA hddk használat közben akkorát kattan hogy igen csak meggondolnám tárolok e rajta adatot. Dolgozok e vele. A szervíz kitárta kezét és azt mondta ez ilyen.
Egyszer elfogadtam akkor 2 hdd ment tönkre. Adatok Ko...
Szervíz 1 - 5 ig nálam -1.
Kritikus szemmel nézve tapasztalattal és nem csak fényképekkel néhány kedves sorral NE VEGYETEK MSI-T!„Ragaszkodni a dühödhöz pont olyan, mintha mérget innál, és azt várnád, hogy a másik haljon meg tőle.” (Buddha)
-
kovy79
őstag
-
ClioRS
őstag
Jönnek az újabb notik, tesztek, de egyet valahogy nem értek.
Miért van a touchpad eltolva balra? Tudtommal a világon a jobbkezesekből több van mint a balból
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI Katana 15 Gamer Laptop B13VFK 9S7-158571-072 ÚJ,Számlás,bontatlan!
- HP Spectre x360 14-ef2774ng - ÚJ - 13,5" felső kategóriás 2-IN-1 ultrabook
- HP Spectre x360 14-ef2759nz - ÚJ - 13,5" felső kategóriás 2-IN-1 ultrabook - OLED kijelzővel
- Asus Zenbook 14 UX425E/i7-1165G7/16GB ram/512GB SSD/FHD/IPS/Garancia
- Apple MacBook Air 15" M2 2027.-ig garanciális, kiegészítőkkel.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest