Hirdetés
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Tasker
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Megjelent a OnePlus 13T
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Huawei Ascend P6 szakmai topik
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kemotox
addikt
válasz
icemad #25383 üzenetére
Hát attól én is. Ilyen van amúgy? Ennyi volt, kifújt a hardver? Egyszer töltőn volt és nagyon felforrósodott, úgy, hogy nem töltött semmit, azóta random felmelegszik és lefagy. Akksi nem púpos, szétszedtem megnéztem. Lehet nem bírta valami alkatrész a hőemelkedést? Akkor csak jöhetne már viszont a Redmi 3 Pro
Kár azért a kis Péhatért, még azért elhasználnám néhány évig. Mikor vettem akkor úgy voltam, hogy vigyázok rá és kb másfél-két évig használom max, aztán eladom és jöhet az új. De azóta megváltoztak az igényeim, és megfelelne ez is.
Keresek valami nagyon stock/nagyon gyári cuccot azt ha azzal is fos, akkor tényleg lejárt már szegényke ideje. -
Tomacko
őstag
válasz
Zsocy155 #25296 üzenetére
Nálunk is így van ez.
Én sajnos tavaly január végén fent hagytam az autó tetején.... megsértődött és elhagyott ez miatt
Az asszonyé viszont több mint 2 éves már és nem csak működésre hibátlan, de küllemre se lehet rá egy rossz szót szólni, a sokat szidott szálcsiszolt borítás is jó rajta körbe oldalt is és a hátulján is karc mentes, nem púpos, nem áll el, nem engedte el a ragasztás sehol. Hja és mindezt úgy, hogy ipari környezetben van használva nála is, mindösszesen a hozzá kapott gyári tokot használja hozzá meg valami noname fólia fityeg rajta mindig
Nála meg ráadásul hardcore használatnak van kitéve, mert ha a lányom tabletje valamiért lemerült mindig
akkor naná, hogy az asszony telefonján lóg ő is, pedig opció lehetne számára az én asusom is station-l, de valamiért nem
Szóval kapja a telefon az áldást de mégsem panaszkodnak rá
....és én sem tettem soha a bő egy év alatt míg el nem hagyott
-
|AP|
veterán
Szerintem pár hónapon belül megválok a P6-tól, de mielőtt eladnám szeretném beadni szervízbe, hogy segítsenek két apróbb hibán.
Nem akarom megszivatni az új tulajt, így megcsináltatnám ezeket eladás előtt.
1. A bekapcsoló gomb szerintem kezdi megadni magát. Néha ha le akarom zárni a képernyőt, akkor azt hosszú nyomásnak érzékeli és az újraindító menü jelenik meg.
2. ha a hátát nézem, akkor a jobb felső sarokban van egy kis púposodás okozta hátlap elválás (nagyon kell mereszteni a szemet és nyomogatni a hátlapot)T-mobile-os a teló, de független. Ők 1+1 évet adnak, és én már a másodikban járok, ami már ugye korlátozott garancia, amiről ezt írják:
"az első évben a garanciális igényt az értékesítési pontjainkon vagy gyártói márkaszervizben, a második évben pedig kizárólag a gyártó márkaszervizében tudod érvényesíteni."Jól sejtem ugye, hogy ezek már nem ingyenes javítások lennének? Érdemes egyáltalán ilyen hibákkal bevinni? Mennyire korrektek?
-
duvi
nagyúr
Ja a zenehallgatás kimaradt
Az is rendszeresen használva van. A fotós képességek nem a legjobbak. Mondjuk, hogy közepes. Makróban világbajnok, szabad téren, jó fényviszonyoknál egész jó. Beltéren drámaian romlik a képminőség. Sok a képzaj és gyakori a bemozdulás. A navigáció egy másik sarkalatos pont. Van akinél hibátlanul működik, van akinél az istennek nem akar jó lenni. Többen szervizeltek már emiatt. Ezt mindenképpen teszteld le alaposan, mielőtt megvennéd! Még egy apróság, ami fontos lehet. Fehér készülékek esetében, elég gyakori a hátlap púposodása. Ha teheted, akkor inkább feketét vegyél!
-
crue
őstag
Nekem is pont most 40% az akksim, annyi különbséggel, hogy 2 nap, 3 óra és 32 perc a működési időm. Magam sem értem, mióta visszajött a szervizből púposodás miatt, 3 napot elmegy a telefonom. Valami nagyon bitang akksit rakhattak bele.
szerk: vagy az azóta felrakott B521 ennyire jó
-
duvi
nagyúr
válasz
sanyi0627 #21890 üzenetére
Lehetőleg feketét vegyél. A fehéreknél gyakrabban előfordulhat a hátlap púposodása. Nézd meg a szélén körbefutó fémcsíkot, hogy nem-e látszik rajta bármiféle deformáció. Illetve az alsó, ívelt műanyag felület teljesen felsimuljon/illeszkedjen a fém felülethez. Ha itt egy kicsit is eláll, akkor sanszos, hogy meg volt bontva a teló. A jack csatlakozót próbáld ki a helyszínen. Nagyon ritkán (én 2 esetre emlékszem itt a topikban), de előfordult már, hogy kihúzás közben jött az egész foglalat a csatlakozóval egyetemben. Kb. ennyi amit külsőleg érdemes megnézni.
-
crue
őstag
Sajnos az én P6-omat is elérte a púposodás. Februárban vettem a Telekomnál, fekete színű, mostanában alig volt használva telefonáláson kívül másra, két napot el is ment egy feltöltéssel. Soha nem volt leejtve, soha nem volt tokban, soha semmi bajom nem volt vele se JB-vel, se KK-val. Erre ma észrevettem, hogy felül, középen kidudorodik a lemez annyira, hogy majdnem befér a körmöm. Asztalra téve lehet szépen billegtetni.
-
Bópapa
csendes tag
Sziasztok!
Ritkán írok ide, inkább csak olvasva szoktam a fórumot követni.
Kap a telefon hideget-meleget.
Tőlem most egy pozitív hozzászólást fog kapni.
Egy éve vettem szeptemberben, tmobilos de független, fekete verzió.
Csak az kijelző fóliáját cseréltem le jobbra, a hátlapról le sem vettem, majd a gyári tokba bújtattam bele. Deformáció, púposodás, kijelző problémám nem volt vele. Pedig egyszer írtam, hogy elhagytam motorozás közben, azt is kibírta.
A B512 es rommal használtam de semmi panaszom nincs rá. Stabil, gyors, sosem fagyott. Imádtam a telefont.
Ezért döntöttem úgy, hogy eladom és lecserélem a p7 es re, mert azon egy picit minden még jobb.
A p7 egy hete van meg, ha a 6 os jó volt meg szerettem akkor ez tökéletes és imádom!
A fórumot továbbra is olvasni fogom, és ha valaki ez alapján döntene, bátran ajánlom a p6 ost, nagyon jó kis telefon. -
Cultus
tag
Sziasztok. Régen írtam ide, de ez csupán azért van mert tökéletes a teló, nagyon elégedett vagyok vele. Olvasni azért természetesen olvasok folyamatosan.
Lassan egy éve használom a P6-ot és ez az első teló amivel SOHA SEMMI GONDOM NINCS! Nálam a 4.2 tökéletes, az aksival nagyon elégedett vagyok, soha semmi fagyás, semmi negatív meglepetés. A teló, fehér Vodás, nincs púposodás, nincs melegedés....nincs probléma amiért itt írnom kellene.
Ezért is gondoltam, hogy most írok mert szerintem kell ide a pozitív "kritika" is, ne csak a problémákat olvassák az ide tévedők.
Természetesen én funkcionálisan választottam anno a P6-ot. Tudtam, hogy rengeteget fogom nyúzni, napi 50-60 telefonhívás, folyamatos, net-kapcsolat, mail, közösségi oldalak, zene hallgatás, böngészés, fotózás (elsősorban makró), és még fontos volt kinézet, karcsúság, ennyi. Nos, büszkén jelentem a választásom tökéletes volt és egyetlen pillanatig sem bántam meg a választásomat, sőt, napról napra megcsodálom a Telefont és egyre jobban szeretem.
Hát ennyi....
Köszi, hogy elolvastátok! -
ctibor
senior tag
válasz
danyboy1978 #21382 üzenetére
Igen, a P6S az eddigi tapasztalatok szerint minden tekintetben jobb, kiforrottabb, mint a P6.
A P6-nál itt is olvasható típushibák egyikét sem produkálta eddig (gyenge GPS-től a púposodásig), a processzor erősebb, a GPU is (Vivante helyett Mali-450 - nagy különbség! ) , akadás, röccenés nem tapasztalható.
A dual-sim, ami ráadásul dual-aktív, csak hab a tortán.
Nehezen írok le ilyet, mert nincs tökéletes készülék, de a nejem első olyan telefonja, aminek eddig egyszerűen nem tudta-tudtuk bármi hibáját felfedezni.
-
torrrent
aktív tag
Púposodás téma:
Tavaly vettem a telefont. Aug, amikor megjelent. Idén 2014 lejutotteam nyaralni a legközelebbi tengerpartra 3 év után. Végig navigált a P6 közben rásütött a nap minden ok oda vissza, vagy 40 C a kocsiban (nincs klíma) szivargyújtóról üzemelt. Semmi gond nem volt vele pedig néha amikor megfogtam mint egy forró tárcsafék. Azóta is ok nincs púposodás, bal oladlán erős fényben a kiejelző SZÉLÉN nem belül egy kis csíkot látok kb 2 cm és nem px hiba. Étel szállítóként nap mint nap használom Gps stb tökéletes.
torr
-
törölt tag
válasz
TomWexX #21337 üzenetére
A helyzet az kedves kolléga én tiszteletben tartom a véleményed és mások hozzászólását is ha én úgy döntök hogy kidobom a telefont mert valami nem tetszik akkor az az én döntésem nem kérem hozzá se a te se más véleményét, az okoskodó kioktatásokból meg nem kérek se tőled se mástól, oké?
Inkább ahhoz kellet volna ilyen vehemenciával hozzá szólnod mikor egyesek ebben a topicban oldalakon keresztül dicsérték pl az LG G2-tőt vagy a Sony Z-akár hányat a P6 ellenében de érdekes módon az nem irritált annyira mint a púposodásról írtak!
-
|AP|
veterán
válasz
marilllyo #21339 üzenetére
viszont az én púposodásom egészen biztosan a felmelegedéssel és nem más igénybevétellel függ össze. Ugyanis ma nem mentem sehová, nem volt zsebben a telefon. Egész nap asztalon és kézben volt, nem volt leejtve, farmerzsebben.
Ezt csak azért írom, hogy pontosítva legyen a dolog.
-
|AP|
veterán
válasz
Newlachka #21336 üzenetére
tényleg nem akarok vitatkozni, de saját magadnak mondasz ellent:
-azt mondod elriasztja azokat, akik jó telefont keresnek, aztán pedig pontokba szedve leírod, hogy miért is eleve elrendeltetett a púposodás... bármennyire is szeretem a telefont, ha ennyire nyilvánvaló, hogy púposodni fog, és ezt minden gondolkodó ember tudja, akkor ne nevezzük jó telefonnak.
Ha figyelni kell arra, hogy mit és mennyi ideig futtathatok, mert különben eldeformálódik a kezemben, az szerintem gáz... De akkor írjuk le az új idetévedőknek:
Ez egy nagyon jó telefon, de minden értelemes ember számára nyilvánvaló, hogy ha erőforrásigényesebb appot futtatna rajta az ember, akkor felforrósodik, ami deformációval járhat. -
|AP|
veterán
na ácsi
nekem senki ne mondja, hogy úgy vette meg a telefont, hogy előre tudta, hogy ha kicsit meg van dolgoztatva, akkor fel fog púposodni a hátlap... aki ezzel tisztában volt és mégis megvette, ahhoz nincs több kérdésem
Én nem mondtam, hogy soha többé Huawei és ilyenek. Szerintem csak szimplán gáz, hogy egy nem is olyan régen a Huawei csúcsmodelljeként bemutatott telefon egyszerűen kibújik a bőréből, ha alkalmazásokat futtatnak rajta(nem beszélve arról, hogy a Flickr app azért nem egy erőforrásigényes, komoly játék, hanem egy sima képböngésző alkalmazás)
-
törölt tag
válasz
zeon.hu #21333 üzenetére
Ezt ne nekem írd, nem nekem púposodik, eddig még nem de ha fog akkor ha tetszik a kollégának ha nem biztos hogy ilyent nem veszek többet!!
Nekem ne mondja senki hogy ezzel számolni kell , hol van ez leírva hogy alkalmazások számától függően púposodhat az akkumulátor???? Ha ez 3 év múlva történik az még csak de 1 év után? -
törölt tag
válasz
Newlachka #21329 üzenetére
Hogy milyen szöveget nyomunk ide az legyen a mi dolgunk, nem neked nyomtuk ha nem tetszik nem olvasod el ilyen egyszerű!!
Annak sehol sem lehetett utánanézni vásárláskor hogy 1 év után púposodni fog az akkumulátor, én nem olvastam olyant hogy bizonyos appok használata akkumulátor púposodással járhat hiába okoskodsz itt ilyent egyik telefonról sem írnak sehol sem.
Senkit sem köteleztek vásárlásra de téged sem hogy ezt megjegyezd, ez meg itt egy fórum ahol mindenki leírhatja a problémát ha tetszik neked ha nem.
Nekem még nem púposodd eddig de ha fog kibaszom a szemétbe akkor is ha neked ez nem tetszik. -
Newlachka
őstag
nagyon hisztisek vagytok.
elfelejtem örökre szöveget nyomjátok itt,de komolyan, oka van annak,hogy púposodik..
Nem úgy választottatok telefont ami az igényeitekhez igazodik.
Tudtátok nagyon jól,hogy erőforrás igényes appokat+meg minden kutyafszát nyomattok rajta, akkor miért nem vettetek egy ismert procis, megbízható erőgépet?
ki kötelezett rá,hogy ezt vedd..? szerintem senki. itt olvastam,hogy valakinek 100+ alkalmazása van,és kevés a 8 lap neki...
Vásárlás előtt miért nem olvastatok jobban utána?
Első körös vásárló voltam,de így is tájékozódtam amennyire tudtam.
Tudtam,hogy nem egy erőgépet veszek,és nem is csalódtam, nem púposodik stb.
Mert megfelelően van használva.
Amúgy visszatérve:Amint púposodik vigyétek szervizbe addig míg megcsinálják,kicserélik.
Olvassatok utána,hogy lehet-e koncepciós hiba(szóval,hogy már az átvételkor is fent állt a hiba,keressétek a fogyasztóvédelmet,és kérjetek beváltást) -
törölt tag
Attól tartok ez rövidesen legtöbbünknél jelentkezni fog! Alig több mint 1 éves telefonok és sorban púposodnak
A Huawei nagyon elcseszte az akkumulátor beszerzést, igen gagyi aksik kerültek a telókba. Ha ez bekövetkezik nálam is, elfelejtem a Huaweit mint ha soha nem is lett volna.
Nem gondoltál szerviz meglátogatására ez ügyben?
-
|AP|
veterán
jelentem a hátlap púposodás az én fekete (!) P6-omat is elérte. Flickr app futtatása közben érezhetően felmelegedett, de nem foglalkoztam vele nagyon, volt már rá példa többször is.
Aztán gondoltam csak megnézem mi újság a hátlappal és egy szép nagy púp fogadott hátul, felül, a kamerával ellentétes oldalonElső anyázás és ijedség után fogtam és visszanyomogattam, mint a gyurmát, úgyhogy nem tudtam lefényképezni. Most egyelőre oké, de valószínűleg minden egyes melegedésnél púposodni is fog...
-
v1kt0hr
tag
válasz
macsek18 #20671 üzenetére
A selfie visszaszamlalo hangot hol tudom kilőni? a kamera meg videohang már halott.
egyébként az én fehérem is púpos de tok van rajta úgyhogy nem érződik.
Ti telorol hogy olvassatok a fórumot? nem tudon beallitani h mindig asztali nézet jöjjön be valamikor meg át se kapcsolja a mobilos nézet neg ratyi.
Elvileg build. prop módosítással megcsináltam a facebook popup buggot, gyakorlatilag ugyan olyan mint volt. (ujrainditas már volt azóta) -
johnywaler
csendes tag
-
törölt tag
válasz
arminlok #20668 üzenetére
Sok minden elképzelhető, de ha az akkumulátor púposodik azt az 1-2 tized milliméter, papír vékonyságú alumíniumlap nem fogja meg, simán szétnyomja az egészet. Az biztos ha ez idő előtt bekövetkezik nem veszek még egyszer olyan telefont amibe beépített az aksi és a Huawei is köztük lesz.
-
törölt tag
válasz
johnywaler #20663 üzenetére
Ha aksi miatt púpos akkor elvileg garanciában javítják. Vodás fehér?
-
-
duvi
nagyúr
válasz
Caaabi #19406 üzenetére
A feketék valamiért strapabíróbbak. Ne kérdezd, hogy miért, de ez van(talán máshol készülnek, vagy jobb anyagból). A fehérek és pinkek között több esetben is előfordult burkolat deformáció. Hátlap és oldalsó fémcsík púposodás, leválás. Minden külső behatás nélkül. Mintha gyengébb minőségűek lennének. Nem minden esetben, de nagyobb az esély rá. Ezért javasoljuk mindeninek a feketét.
-
icemad
nagyúr
válasz
#73499136 #17655 üzenetére
Értem én, csak ha végigpróbáltad az összes lehetséges megoldást, akkor nem tudom mi tart vissza a szerviztől. Megjavulni nem fog, ha már az fr-t is próbáltad, és nem segített. Akkor ez hw probléma. De ilyen alapon mehetne az összefoglalóba, hogy gyorsan merül, pocsék a kamerája, szaggat, ha görgethető háttérkép van beállítva, púposodik az aksi, leválik róla a díszcsík, stb. Mindegyikről volt már szó. De akkor nézzük az előnyeit is. 5 perc úszás meg sem kottyan neki, simán túléli, ha 190-nél megrepteted motorról, stb.
Mert ezekre is volt példa.
Nekem volt ilyen problémám a gps-el, töröltem az összes cache fájlt, azóta jó. -
törölt tag
válasz
Tompie #16513 üzenetére
Az igénybevételtől nem púposodhat egy akkumulátor az a dolga hogy energiát szolgáltasson. Két dolog miatt púposodhat, vagy gyári hibás vagy már az élettartama végén jár. Nyilván akiknél mostanában jelentkezett ez a probléma gyári hibáról lehet szó, az öregedéshez még fiatalok a telefonok.
-
marilllyo
veterán
válasz
Tomacko #16512 üzenetére
Jó én biztos vagyok benne, hogy itt rengeteg múlik az optimalizálatlan programokon is. Utána hiába rakunk vissza 8-cal korábbi softot, ha pl. a f*s fb messengernek is update-ről update-re nagyob erőforrásigénye van.
(#16513) Tompie: "Volt akinek púposodott". Kb ennyit tudunk róla.
-
törölt tag
Igen így van, és azért vannak előnyei ezen kívül is a cserélhetőségnek pl a púposodó akkumulátor okozta károk nagy része megelőzhető lenne. Sajnos a P6-tal nem tehetjük meg hogy lekapjuk időnként a hátlapot ellenőrizzük nincs e gond ha van akkor gyors csere és kész. Majd csak a deformálódó házon vesszük észre hogy baj van az aksival.
-
törölt tag
válasz
Tompie #15895 üzenetére
Még a P6 ról sem derült ki minden, sorra jönnek a problémák, a legújabb pl a keret leválás. Még 1 évesek sincsenek a telefonok nem tudni hogy mi lesz velük mondjuk 2-3 év múlva. Gondolom sokunk szeretné megtartani legalább 4 évig, kérdés hogy bírja e addig, már most vannak akkumulátor púposodás miatti problémák. Hogy a P7-ről majd mi derül ki?? Azt a legöregebb zsidók sem tudják.
-
törölt tag
Az elég "érdekes" lesz ha az egyre gyakoribb akkumulátor púposodás mellé társul a keret leválás is. Ha tényleg nem történt fizikai behatás és mégis jelentkezik a leválás a szervizes ember jó indulatán fog múlni hogy elfogadják garanciában a javítást,de valószínűnek tartom hogy nem fogják, nem arról híresek, a mechanikai hibát mindig az ügyfélre fogják.
Ha ebből (is) rendszer lesz félő hogy a Kínaiakra nem jellemző minőségi munka mutatja meg magát túlságosan gyorsan, még talán 1 évesek sincsenek a telók.
-
Solad
addikt
Asszem tárgytalan a kérdés, hogy garis-e a keret púposodása.. beszőtte ma a pók a kijelzőmet
áldott legyen a készülékbiztosítás
-
törölt tag
válasz
djbelo #15194 üzenetére
Kérdés hogy átlag felhasználónak miért kellene azzal foglalkoznia hogy milyen rom van a telefonján ha rendben működik, a céljainak megfelel úgy ahogy van? Vannak akik a rom cserék óta panaszkodnak hogy ez tűnt el az tűnt el, ez vagy az nem működik.
Ami a púposodást illeti valószínű hogy akkumulátor hiba miatt van. Sajnos ezzel a problémával előbb utóbb mindannyian találkozni fogunk, 2-év múlva már a mostaninál jóval többen írnak majd erről. A vékony unibody házban nincs hova terjeszkedni az élete végén általában felfújódó aksinak, szétnyomja a házat. -
djbelo
senior tag
Ahogy Gabancs kolléga is írta sokan nem tudják azt sem milyen rom van a P6-on! Mégis megvannak vele elégedve! Nincs ezzel a készülékkel semmi baj. Teszi a dolgát nap mint nap! Hiba nélkül. Amitől tartok inkább az a "rejtelmes" púposodás, hogy ez mitől lehet?!
-
Solad
addikt
Vitte már vissza a sarok púposodása miatt valaki a telefont?
Nekem ma beakadt a zsebembe és kijjebb hajlott, tartok tőle hogy elhajtanak külső behatásra hivatkozva.
-
marilllyo
veterán
Ha tényleg az akksi púposodott fel akkor biztosan garis a történet. Hozzáteszem...szerintem akkor ott már kellenek lennie működésbeli problémáknak is. Vagy előbb utóbb jelentkezik. Gyorsan merül....nem veszi a töltést...stb. Én is azt hittem, hogy az akksim púposodott...ehhez még hozzájött egy sz@r rom is...amitől merült mint állat. Aztán jobban megnéztem és csak az esés miatt vetemedett meg picit....plusz arra azért figyeljünk, hogy ha zsebre van téve ne nagyon hajoljunk le cipőt kötni.
-
Zlika
aktív tag
Persze.Nem is halál komolyan mondtam.De az tény hogy ha teszem azt az aksi púposodása okozza a problémát akkor az nagyon is garanciális.Illetve ha rendeltetés szerűen használtad az eszközt és annak ellenére leválik a sarka az szintén garanciális szerintem.Ha meg "ők" azt mondják hogy nem rendeltetés szerűen használtad (pl. eldobtad/leesett) és amiatt vált le, akkor igenis bizonyítsák be...
-
Pitu
aktív tag
Púposodás vs. szerviz ügyben vannak már fejlemények?
Pénteken sikerült kb. 1 méter magasról leejtenem a telefont csempézett padlóra. Pukkant egy jó nagyot. Gyári tok volt rajta, szerencsére karcolás nélkül megúsztam. Defy után nehéz megszokni ezt a méretet.
-
törölt tag
válasz
shifty85 #13306 üzenetére
Rendeltetésszerű használattól nem púposodhat az akkumulátor. Jól is néznénk ki ha azért tönkremegy mert használja valaki. Tudtommal nem adott ki hozzá a Huawei olyan tájékoztatást hogy mire lehet használni károsodás nélkül és mire nem. Arról lehet szó hogy silány minőségű akkumulátorokat szereztek be , a jelek szerint sokkal gyakoribb a probléma mint hogy ez csak néhány darabot érintő gyári hiba lenne. A kérdés az hogy az összes legyártott készüléket ugyanattól a gyártótól beszerzett akkumulátorral szerelték e mert ha igen akkor hamarosan szinte mindenki számíthat erre,
-
shifty85
tag
Akiknél akksi púposodás jelentkezett, mitől lehetett? Túlmelegedés pl: játék miatt vagy valami más?
Ha nem játék, akkor jelentem, hogy jelenleg teszt alatt áll a gép, mert 2 napja nyúzom játékokkal!
Melegedni melegszik, töltés közben és töltőről levéve is. Anno az Xperia Ray-m olyan szinten fel tudott szó szerint forrósodni (pl: navigáció használata közben, mikor huzamosabb ideig fel volt rakva autóban töltőre), hogy szinte meg se lehetett fogni! A P6 ahhoz képest semmi! -
duvi
nagyúr
A legismertebb problémák röviden:
- játékokra nem ajánlott készülék a chipset miatt
- pár készüléknél előfordul wifi eldobás (ennek a pontos oka még tisztázatlan)
- a fehér változatoknál tapasztaltak néhány esetben púposodás, deformálódást
Bővebb információkat az Összefoglalóban találsz. -
Mankó
veterán
Látom sokaknak púposodik az aksi, ez a hiba a feketéknél is jelentkezik, vagy csak a többi színnél?
-
törölt tag
válasz
Gestas #13201 üzenetére
Erről már sokan írtak, kezd ijesztő lenni a dolog, még talán 1 évesek sincsenek ezek a telefonok és már egyre több az akkumulátor púposodás. Kezdem komolyan azt hinni hogy valamilyen gagyi, olcsó akkumulátorokat gyártó cégtől szerezték be az aksikat. A fő gond az hogy nem csak az akkumulátornak annyi hanem a háznak is, legalábbis a hátlapnak. Az unibody házak "előnye"
-
Gestas
csendes tag
Hurrá, elkezdett púposodni a hátlap
Természetesen fehér a drágám és lassan fél éve. -
Pitu
aktív tag
Nálatok is van a gyári tokon szemből nézve egy kis bemélyedés bal szélen alul? Tegnap azt hittem hogy púposodott az enyém is, de nem!
-
djbelo
senior tag
Nálam is teljesen bevált a P6!! Nagyon szeretem, semmi probléma nincs vele! Gyári tokot használom nekem teljesen megfelelő+ vettem rá fóliát. Sajnálom akiknél előjöttek különböző problémák. A fehérnél az a púposodást, meg nem is értem hogy mitől lehet,bár nekem fekete van, de nemrég fogtam a kezembe fehéret is! Első pillantásra nagyon tetszett fehér színben is! Tényleg nagyon egyedi egy teló az már biztos! Napi szinten használom wifi-viber-sms-whatsapp-email....stb! Mindig számíthattam a P6-ra sosem hagyott cserbe!!
Még mindig a kit-kat várom, januárra ígérték most meg már március lesz lassan! Egyszer csak megjön Európába is!! -
Cultus
tag
Hmmm... Elég sokan panaszkodnak itt a telefonnal kapcsolatban erre-arra, szerencsére én ezeket csak csodálkozva olvasom. Mielőtt megvettem a telót, alaposan körbejártam a témát, latolgattam a lehetőségeket a különböző gyártók termékei között, végül két telefon maradt fenn a rostán; Sony SP és ez. Ezek feleltek meg azon igényeknek amik árban és tudásban is megfeleltek az elvárásaimnak. Én nem játszom, sok hívást bonyolítok (napi 50-60-70), több mailt kezelek, szeretem a közösségi oldalakat (face, twitter, stb) használni, sűrűn használok útvonaltervezőt, menetrendeket, stb, valamint szeretem ha a telefon vizuálisan is jól mutat, a kijelző pedig nem kisebb 4,3-nál, de nem nagyobb 5-nél, esetleg a frissítés is biztosított legyen. A P6 mellett végül a szépség és a közelgő kit-kat miatt döntöttem. Habár nem volt könnyű döntés, de nem bántam meg. A gép gyönyörű, az aksi 1,5 napot bír, nem dobálja a wifit, nincs púposodás, deformáció, (buszon kiesett a kabátzsebemből, de kutya baja sem lett), nem melegszik, amiért vásároltam mindennek tökéletesen megfelel. Nem használom tokban csupán lefóliáztam, csak a fülesen jövő hangerő miatt rootoltam (szeretek hangosan zenét hallgatni), de így már az is szuper és szépen szól. Tehát mindent összegezve én a P6-tal tökéletesen meg vagyok elégedve. Azt hiszem ha most kellene választanom akkor is ezt venném. Nekem fontos az egyediség (ezért Samu kilőve) és ez a gép légies könnyedséggel egyedi. Köszi Huawei!
-
tyukee
csendes tag
az enyén t-s független szeptemberi vásárlás és FEHÉR! nálam január 08-a óta van, de szerencsére semmi púposodás vagy hasonló... mondjuk fel lehet melegíteni, de semmi extra. jól viseli nagyon. Nekem nincsen vele bajom, de ha lesz akkor visszaviszem. nekem az a bajom van, hogy ao OTG kábel vagy bármilyen másik a gyári töltőn kívül nagyon könnyen kimozdul, és már nincsen is töltés vagy otg kapcsolat. erre tud valaki valamit ajánlani?
-
Pitu
aktív tag
Kíváncsi leszek a szerviz mit fog lépni a púposodásos esetekre, mert egyre több ilyen van itt a fórumon is. Van akinek már több hónapja jól működik a fehér színű változat? Ez esetben azt tudom még elképzelni hogy x db fehér telefon valamilyen gyártási hibával jöhetett ki. Nekem is fehér van (Voda), de eddig még nem volt "megizzasztva"...
-
v1kt0hr
tag
válasz
v1kt0hr #12900 üzenetére
[felettem hangrogzitovel ahogy nyomkodom] nyilván nem ilyen hangos csak a telo hallja így (fehér a keszulekem) /hallgassátok meg nagyon brutális :d
Ja és pont ebben a pontban melegszik ( a telefon jobb hátulján) lehet púposodas? -
szori
tag
Nekem is van ilyen púposodás, de nem fent, hanem oldalt, kb. középen. Eddig azt hittem, én csináltam valahogy, mert nem használok tokot, de ezek után elviszem szervízbe. Kérdés, vitte-e már valaki ezért vissza a telót, és megcsinálják-e? Elegendő indok, hogy ezen a fórumon előfordul sokakkal?
Illetve mi a tapasztalatotok a szervízzel? Vodás vagyok, rajtuk keresztül csinálnám, mert a Smart Store ad cseretelefont.
-
TomWexX
addikt
válasz
freemanone #12754 üzenetére
De akkor sem a sarkát nyomná ki, hanem a hátulját. Vagy ha az oldala púposodik akkor is lejjebb, az elválasztó rész alatti fém keretet.... Szerintem.
-
-
-
törölt tag
Meglepő hogy milyen sokan írnak púposodó akkumulátorról, ez a jelenség 3-4 éves telefonoknál szokott jelentkezni, a P6 még fiatal ehhez. Lehet hogy nem valami profi gyártótól szerezték be az aksikat?
-
galbi1972
tag
Le a kalappal, B125 Rom, púpos aksi, karcos kijelző( ezt elsőre azért nem...),cserélték mind a kettőt a Vodánál 10 nap alatt. Szerelésnek nyoma sem maradt. Magyar B610 Vodás ROM letölthető valahonnan? Spanyol verziót találtam csak....
-
arminlok
senior tag
Nekem a hátlap alatti müanyag rész ami gondolom ragasztva van egy icipicikét felvan hullámosodva találkoztatok már ilyennel? Nem gáz csak az a probléma h amikor megvettem akkor még csak a jobbszéle volt egy árnyalattal feljebb bár inkább azt mondanám, hogy a műanyag viszszintes volt csaka fém volt lejjebb.ott a sarokba. Nagyon remélem , hogy ez nem valami akkumulátor púposodásnaka kezdete :S Szerintetek?
-
ShadowX
őstag
Apropó, S4 topikban is megjelent a púposodó akku problémája...
-
gabancs
addikt
válasz
freemanone #9701 üzenetére
És majd jön a sírás, púposodik a hátlap.
-
galbi1972
tag
Gyári töltövel használtam, nem voltak szélsőséges hömérsékleti körülmények. 4 hónapos, általában este szoktam töltőre tenni reggelig. Torrentezés, filmnézés, netezés, navigáció volt amire használtam. Ja és nem tudom mikor púposodott fel, mert a gyári tokban használtam, és ma vettem csak észre, bár egy ideje mintha jobban melegedett volna. Sokáig a B122 volt rajta, a B125 csak ma került fel rá.
-
duvi
nagyúr
válasz
Oldman2 #9639 üzenetére
Szia!
Ha jól tudom, akkor törölni nem lehet, csak a láthatóságot tudod szabályozni. Asztali gépről belépsz a google fiókodba, utána felmész a Play-re. Ezután a Beállítások menüben tudod kiválasztani, hogy melyik eszköz/zök látszódjanak a Google Play számára. Részletes leírás ITT.(#9661) galbi1972
Szia!
Hogy történt ez a púposodás? Töltés közben? Ha igen akkor hálózatról vagy USB-ről ment a töltés? Gyári kábel/töltő volt vagy utángyártott? Nem volt kitéve szélsőséges körülményeknek a teló? (pl. magas hőmérséklet) Milyen idős a P6-od? Bocsi a sok kérdésért de hátha tanulhatunk a sajnálatos esetből. -
galbi1972
tag
Elérte a vég a telefonom, elég durván púposodott fel a hátlapja. Rendesen kikönyökölt belőle az akkumlátor (B125). Irány a szerviz..... :-( Javították itt már valakinek a szervízben ilyet, mit cserélnek benne, mennyi idő?
-
Zsocy155
őstag
válasz
s3nsitivity #7997 üzenetére
Igazad van.
Ha hajlamos a púposodásra a P6 hátulja, akkor nálam jelentkezni fog vagy már jelentkezett volna.
Minden másnap egész éjjel töltőn van, minden másnap reggel 6 és este 8 között kb. 9-10 órát töltöm (szivargyújtóról) és közben filmeket nézek, játszom, böngészek és főleg játék (RR3) közben érzem, hogy melegszik.
Eddig semmi gond nem volt, még ki sem kapcsolt (melegedés miatt) mint ahogy itt valakinek. -
bpdjoco
tag
válasz
bpdjoco #7138 üzenetére
Na most hívott a szerviz hogy új készüléket kaptunk. A hiba oka hátlap púposodás, ha töltőn volt a készülék a kijelző nem reagált vagy rosszul (előzményben a kép). Az enyémen kb. a fél készüléket cserélték itt meg az egészet. Idáig a készülék megbízhatósága elég karcsú. Még szerencse hogy csak két darab van nálunk használatban. Nem is akarom tudni hogy a gyártónak hogyan is éri ez meg. Lehet hogy a gyártó nagy erőket fektet a fejlesztésekbe de véleményem szerint ezekből a nem kis hibákból elég jól érzékelhető hogy egy igen kezdetleges és gyerekcipőben járó cégről van szó aminek minőség téren van még mit fejlődnie. Hozzátenném pozitív a szerviztapasztalat mind a két esetben. Mind a két készüléket szó nélkül javították/cserélték és mind a két alkalommal pont a 8. napra rá kaptuk vissza.
-
borist
tag
Visszakaptam a vodától a telefonom, akkucsere volt, meg sw :-)))))) ezt gondolom azért csinálták, (illetve nem csinálták, mert ugyanúgy B606-tal kaptam vissza) mert nem csak a púpos hátlapot, hanem a hálózat eldobálást is mondtam.
Szerintem nagyon picit látszik, hogy szét lett szedve. Az hogy jó lett majd kiderül. Az értesítési led továbbra sem működik. -
törölt tag
válasz
Vartanus #7216 üzenetére
Az akkumulátor elvileg cserélhető, nem egyszerűen de megbontható, levehető a hátlap, házilag nem ajánlott.
Mivel nem ritka hogy az aksi élete végén hajlamos a púposodásra majd gondokat fog okozni, pl hátlap deformáció, erről már most is lehet olvasni igaz még nem tuti hogy aksi de nagy a valószínűsége. A többi kérdéseddel kapcsolatban javasolt hogy olvasd vissza a fórumot. -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Megrázta magát a Huawei, olyan masinát tettek le az asztalra, amiben minden tudásuk benne van. Állati szép, rettentő kezes, kiemelkedően minőségi készülék lett az Ascend P6.
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB Hibátlan kijelző, S Pennel!
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest