Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vargalex
Topikgazda
válasz
nagyfejü
üzenetére
Persze, van rá lehetőség. Egyetlen, vagy külön file-okba.
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Amatőrmódon hogy lehet kinyerni a kodiból a mediatartalmat mondjuk valamilyen szövegfájlba?
üdv -
Hyena
senior tag
válasz
Bodor
üzenetére
Hat nem tudom mi a helyzet Homatics boxon mert olyan nincs nekem, de eleg sok mas eszkozon hasznalom (fire tv stick 4k maxok, ugoos am6b+ ... ) es mindegyiken megy hiba nelkul...
Nyilvan elofeltetele , hogy legyen telepitve plex szerver a nasodra vagy valamidra amiben bennevan a szukseges adatbazis... -
Hyena
senior tag
válasz
Bodor
üzenetére
joydrv-nak igaza van, a plex 99%ban mindent megtalal atnevezes nelkul es automatikusan szinkronizal az adatbazissal pl plex kodi connecten keresztul.
Masik lehetoseg az , hogy pl sonarr alkalmazason keresztul toltesz le sorozatokat es radarron keresztul filmeket ezek pedig megfelelo file neveket fognak alkalmazni es igy a kodi scraper is megfogja talalni es beazonositani.
Egyebkent tapasztalatom szerint filmekhez az universal movie scraper a leghatekonyabb de meg ez sem er a nyomaba se a plex-nek.... -
Beni2360
félisten
válasz
Bodor
üzenetére
Azért nem annyira forró ez a kása.
Ha a sorozat rész benne van egy fő mappában ami megegyezik a The TVDB.com oldalon szereplő megnevezéssel akkor már elboldogul a sorozat epizódokkal, mivel nem nézi hanem a netről szedi le az infókat. Az egyenként leszedett sorozatoknál már gubanc van ha rögtön nem csinálsz neki egy fő mappát és oda helyezteted át a letöltés végén.
Azért csak a KODI a ludas szvsz mivel ugyan ezt a videó bázist 99%-ban a Zidoo megcsinálja.
-
tomp
félisten
Elhoztam magammal vidékről a Xiaomi TV Box S 3Gen-t.
A wifije valóban lepkefing. Egy ilyen gond nélkül működne vele?
Ami érdekes, hogy Disney+ esetén nincs 5.1
Netflix, AppleTV, HBO Maxnál van.
Megpróbáltam Kodiból használni a Disney+ addont de film indításnál csak teker és nem történik semmi. Ha ezután kilépek és indítanék valami streaminget akkor semmi sem indul el. Se Disney+ se Netflix semmi. Ez így normális?
-
junkpod
nagyúr
A ce fórumon volt említve S905X3 gépen sikeres Dolby vision, de elég régi topic, már le is zárták.
Ezek szerint lehetséges a dovi lejátszás X3 chipsettel?
[link] -
gyűrű
addikt
válasz
Bodor
üzenetére
Oké, akkor tehát azért nem látszik mert nem szkennelte be. Igaza lehet a többieknek, nem megfelelő az elnevezés vagy a mappastukúra.
Most akkor csináld meg rendesen.
Nálam soha semmi gond nincs, mindig mindent beolvas. Én se használok semmilyen plexet, sokkal jobb nekem a kodi mysql adatbázissal.
Évekkel ezelőtt kiirtottam mindent itthon, amiben a plex szerepel.
Aztán ha egyszer kész vagy, és jó minden , akkor exportáld ki a kodi adatokat, mediatárat külön külön a saját mappájukba , így bármikor helyi szkenneléssel azonnal beolvassa, nem kell a neten keresgélnie..
-
cof
veterán
válasz
Bodor
üzenetére
Ez a megoldás, bár kezdted volna az elején ezzel, de nem baj, legalább van egy friss, ropogós rendszerem.
Nemigazán, ez csak részmegoldás az aktuális rendszer foltozása, de nem végleges megoldás. Végleges megoldás az, ha beolvas minden filmet/sorozatot egy szűz Kodi rendszer. Én mondjuk már rég feladtam ezt a médiatáras dolgot, mert tök jól nézett ki, hogy vannak infók, de összeomlott az egész x idő után. Mondjuk lehet a watchdog add-on is beleszólt anno, nem tudom, jó pár éves sztori. Addig még buli amíg van 10-20 filmed/sorozatod, de egy többszázas adatbázissal nem akarsz így kézzel kínlódni az átnevezésekkel. Egyszer kell csak megcsinálni, és jól. De a Kodi-ra tényleg nem bíznék ekkora mennyiségű adatot, minimum egy sql adatbázis, de a Plex biztos modernebb.
De azért az elég nagy baj, hogy a filmeknél mindegy a mappastruktúra, a sorozatoknál meg nem
Filmeknél sem mindegy, de az általában mappa-fájl, pofon egyszerű felépítés, ott nincsenek évadok, epizód számok.
-
Bodor
veterán
válasz
Beni2360
üzenetére
"Sajnos nálam is sok sorozatot nem szkenel be és egyenként kell változtatni (55 MP) a címén."
Ez a megoldás, bár kezdted volna az elején ezzel, de nem baj, legalább van egy friss, ropogós rendszerem.
Köszönöm szépen a segítségedet!

#108710 joydrv : Ha van valami, amit utálok, az a Plex, (ízlések és pofonok), nem szeretnék vele görcsölni naphosszat.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
#108711 cof: Nincsenek ömlesztve a filmek/sorozatok egy mappán belül.
#108658-ban írtam is, hogy rendbe lett rakva."A Kodival nincs baj, csak a mappastruktúrát be kell tartani."
De azért az elég nagy baj, hogy a filmeknél mindegy a mappastruktúra, a sorozatoknál meg nem, de nem gond, így már nekem jó. Igazából az volt a fontos, hogy a főoldalon lássam, hogy melyik sorozatnál, filmnél hol tartok, mert legalább nem kell kikeresni.
Elég lesz az aktuálisokat újraszkennelni , a régieket meg ha majd lesz ráérő időm... -
cof
veterán
válasz
Bodor
üzenetére
Teljesen mindegy, hogy szerveren vannak a filmek, vagy hálózaton, a kodi-val van valami baj, ami nem igazán érthető, mert friss telepítés.
A Kodival nincs baj, csak a mappastruktúrát be kell tartani. Nem fog működni a beolvasás ha ömlesztve vannak a filmek/sorozatok egy mappán belül. Ekkora mennyiségű adatra inkább én is használnék valami adatbázist már, mint mindig scannelni az összes tartalmat egy újratelepítésnél.
-
joydrv
aktív tag
válasz
Bodor
üzenetére
Mi köze ennek a problémához?
Teljesen mindegy, hogy szerveren vannak a filmek, vagy hálózaton, a kodi-val van valami baj, ami nem igazán érthető, mert friss telepítés.
Egyáltalán nem mindegy, mert a szerveren a Plex kezeli/szedi le az információkat/borítókat a filmekhez/sorozatokhoz. A Plex ebben nagyságrendekkel jobb, mint a Kodi, ami így "készen kapja" tőle az egészet és "csak" a lejátszást végzi.
De te tudod, mivel szeretsz görcsölni naphosszat. -
Beni2360
félisten
válasz
Bodor
üzenetére
Sajnos nálam is sok sorozatot nem szkenel be és egyenként kell változtatni (55 MP) a címén.
Vagy eleve csak a sorozat eredeti címe és bent sallang nélkül az epizódok. Van amikor mindennel együtt megtalálja van amikor meg nem. Ez valószínü az nfo-ban lévő hiba okozza.
Bosszantó dolog. Ugye van a sorozatoknak is egy mappa struktúrája amit letöltésnél kellene korrigálnunk. -
Bodor
veterán
válasz
joydrv
üzenetére
Mi köze ennek a problémához?
Teljesen mindegy, hogy szerveren vannak a filmek, vagy hálózaton, a kodi-val van valami baj, ami nem igazán érthető, mert friss telepítés." #108707 gyűrű " A megnézettek elrejtése nincs bekapcsova a kodiban ?
Nincs, az a két sorozat, ami látszik egyáltalán a főmenüben, az látszik a folyamatban lévő, legjobbra értékelt, legutóbbi és véletlenszerűek között is.
A többit nem mutatja. -
joydrv
aktív tag
válasz
Bodor
üzenetére
Miért nem használsz valamilyen szervert? Pl nekem Plex szerver fut egy épített gépen és egyebek mellett 64 sorozat van pillanatnyilag rajta. Semmi gond nincs, ha új boxot/CE-t telepítek vagy tesztelek, csak pár kattintással felteszem a pm4k-t és már ott is van minden naprakészen.
-
Bodor
veterán
válasz
Beni2360
üzenetére
Minden régi megosztás törőlni kell és az új mappákat kell felvenni. Erre sajnos nincs más megoldás.
Tehát nulláról kell kezdeni.
Hdd-ken a változásokat kell szkeneltetni.Ezekkel kész vagyok, sőt a teljes coreelec-et újratelepítettem.
Eredmény: A mappában lévő 17 sorozatból csak kettőt jelenít meg a főoldalon, a sorozatoknál, és a folyamatban lévő sorozatoknál is, hiába néztem bele többe, több percen át. Én nem látok lényegi különbséget a 2 megjelenített és a másik 15 sorozat fájljai között.
Nem az Artic Fuse 2 cpm skin beállításaival van a gond, mert az alap skinnel is ugyanez a helyzet. Tehát valamilyen rendszer beállítás lehet a ludas szerintem. Amit nem igazán értek, mert friss telepítés, és direkt nem nyúltam bele semmi olyanba, ami ezzel a problémával kapcsolatos lehet.
Átnéztem a TMDb Shows kiegészítő beállításait, nem találtam semmit, ami okozhatná a problémát.
Feltettem a TVmaze és The TVDB v4 sorozat tartalom szolgáltatót is, és azzal újra szkenneltem a sorozat mappát, semmi változás.
Több ötletem a megoldásra egyelőre nincsen. -
Mentolka
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ja, az nálam is látszik.
-
nfsu17
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ott meg az a "baj", hogy régebbi android, nem teljesen (vagy semennyire?) netflix/google, stb certified box, nincs hw-es AV1 (jövőre gondolva).
De amúgy jó box, tény, az ára is.
-
válasz
nfsu17
üzenetére
AM6B Plus-al hibátlan NG alatt is! DUNE Rev d alatt szétesik

egyébként Ugoos X4Q Extra BOXról nem is gondolkodtok? ugyan az mint a Homatics csak nincsenek vele ilyen gondok, meg az ismert LAN hiba sem ami DUNE és Homatics alatt is jelen van!
És árban sem drágább mint a Homatics
-
válasz
Mentolka
üzenetére
jót nézel de nézd végig és 80.másodpercnél jön a lényeg, amit látnod kell!
így ahogy nálam

ilyet kell látnod 80.tól#108686 blakey : pont ezért linkeltem a CE fórumát, nem a direkt linket mivel ott van a teszt fájlok linkje alatt egy kép a videóból hogy mit kellene látni!

-
nfsu17
veterán
válasz
Mentolka
üzenetére
De amúgy a virágbolti DV anyagok jól jelennek meg.
Mert azok Progresszív anyagok és H265 (x265) (legnagyobb részt), kódolásúak.
Ez meg Interlaced ÉS h264.
Ezzel lehet valamit kezdeni?
Lehet. Amit gyűrű mondott.
Vagy az NG helyett NE vagy NO verziót teszel fel. Ott meg búcsút mond(h)a(t)sz a DV P7 FEL-nek -
Mentolka
senior tag

A dovi.ko fájlt innen szedtem: [link]

-
Mentolka
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
A listában szereplő FEL_test.mkv lejátszásakor a szöveg színe fehér.
(should show white text with FEL, or grey text when FEL is not played) -
Mentolka
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
A listában szereplő BL_EL.mkv: [link]
-
blakey
titán
válasz
DroiDMester
üzenetére
A FEL réteget úgy lehet tesztelni, hogy látszódik-e a réteg vagy sem, mert a legtöbb lejátszó simán vinni fogja és fel sem merül, hogy valami hiányzik, mert nem tudja a felhasználó, hogy mit kéne nézni. Tehát egy FEL-t úgy érdemes tesztelni, hogy előtte tisztázzuk, hogy mit kell látni, ha az nincs, akkor nem működik a FEL.
-
Beni2360
félisten
válasz
Bodor
üzenetére
mindent lehúzni" Honnan ? - vagy a jállózatról leválasztani addig.
Ki mondta, hogy bármi is rá van kötve a boxra? - ki írta ,hogy hállózaton van?
Részletekben adod a tényeket.
Minden régi megosztás törőlni kell és az új mappákat kell felvenni. Erre sajnos nincs más megoldás.
Tehát nulláról kell kezdeni.
Hdd-ken a változásokat kell szkeneltetni. -
nfsu17
veterán
válasz
Mentolka
üzenetére
Én azt szeretném tőled kérni, hogy valamilyen CE NG verzió alatt 1080i fájlt nézzél meg nekem kérlek. Pl
https://kodi.wiki/view/Samples
https://drive.google.com/file/d/0BwxFVkl63-lEbFBzak1sbmU1N0E/view?usp=sharing&resourcekey=0-GOK3gZYAmP-ywn6T9zCDoQ -
-
Mentolka
senior tag
Ezt hogy tudom tesztelni?
"teljes értékű FEL kizárólag Ugoos AM6B+ on van, én így tudom!" -
nfsu17
veterán
válasz
gyűrű
üzenetére
Igen ezt eddig is tudtuk.
Én nem írtam, hogy nem tudtátok, csak kérdeztem, hogy "még mindig igaz"?
Válaszoltam is rá.
"nem tudom milyen interlacedre gondolsz"
Mivel nem tudtad, ezért leírtam.
az amb6+ alatt biztos megy az is..
Ami egy S922X-J. Én meg X4-et kérdeztem.
De te ilyen fájlokat használsz?
Rengeteg 1080i tévéfelvételem van korábbról, de még most is tudok letölteni (F1, tévéadások, amikről lemaradtam, vagy én veszek fel vmi tévéadást (egyre ritkább), és így rakom el archívba).
VC1 is van szerintem, de az tényleg porszem a sivatagban. Az 1080i fájdalmasabb.De amúgy android kodi (pl VLC, Kodi) alól sem jó ez, vagy mondjuk a Dune saját mediacenterével lejátszva sem jó?
-
nfsu17
veterán
válasz
gyűrű
üzenetére
https://discourse.coreelec.org/t/white-artifacts-with-s905x4-video-decoder/26695
https://discourse.coreelec.org/t/white-artifacts-with-s905x4-video-decoder/26695/65
Though this bug is quite old there is still no fix, because it is a hardware-bug? Or do I understand anything wrong? (2025. júl.)
Portisch
Use CE-NO, CE-22.https://discourse.coreelec.org/t/white-artifacts-with-s905x4-video-decoder/26695/44
s905x4 rev d is affected by an AML bug in interlaced h264 playback on kernel 4.9 (CE-NG). The bug doesn’t exist in kernel 5.4 (probably your Android kernel version). Amlogic didn’t provide a 4.9 kernel fix. This problem doesn’t exist in CE-NE (5.4) and CE-NO (5.15).
Amúgy blakey fedezte fel. [link] -
Joshi
titán
A topik összefoglalójának a ~80%-át simán lehetne törölni, mert olyan szinten elavult, hogy a lőtéri kutyát nem érdekli. Arra jó csak, hogy az embert összezavarja. Persze a jelen divatos megoldásai meg nincsenek benne az összefoglalóban. Vagy csak érintőlegesen, de semmiképpen se összeszedetten, érthetően. Ez csak az én véleményem, nem több.

-
Bodor
veterán
válasz
Beni2360
üzenetére
"mert vannak rajta még Android mappák"
Miért lennének?
"mindent lehúzni" Honnan ? Ki mondta, hogy bármi is rá van kötve a boxra?
Minden hálózaton van.
"gyári vissza állítás. Fw marad de mindent kipucol."
Ja, köszi, ennyi eszem nekem is lenne, pont ezt akartam elkerülni.
Na BUÉK. -
Joshi
titán
válasz
gyűrű
üzenetére
Viszont ezt te linkelted a leírásodban az ir mododná. Most akkor mégse ez jó, hanem a gyári remote conf?
Illetve a kovi.do fájllal kapcsolatban lenne olyan kérdésem, hogy az a Ugoos AM6B+ lejátszóhoz ugye nem kell? Csak mert a dovi.co oldja meg az Amlogic 905X4 boxoknál a FEL megjelenítést gondolom szoftveresen? A Ugoos meg ezt hardveresen már eleve tudja (dual soc). Vagy rosszul gondolom? -
Beni2360
félisten
válasz
Bodor
üzenetére
Törölted a régi megosztott hdd-ket?
Minden régi megosztást kellett volna törölni és a média tárból automatikusan törölte volna a rendszer. A szemét kosárban maradt mappákat is beolvassa. Onnan is törőlni. Tehát minden régi megosztást pucolni kell. Ha egy hdd-n csak mozi filmek vannak akkor is be kell tenni egy mappába. És a hdd megosztást törölni, nem igazán szereti a hdd-t mert vannak rajta még Android mappák és azokat is szkennelni szeretné. Kemény meló de ez van. Van még drasztikusabb megoldás is, mindent lehúzni és gyári vissza állítás. Fw marad de mindent kipucol. Na BUÉK. -
nfsu17
veterán
Még mindig igaz az, hogy X4 esetén az interlaced videók artifaktolnak? Hw kódolással. NG esetén. NE, NO jó. De ott meg ugye nincs FEL. Vagy vagy.
És csak a revb homatics a kivétel.
Tehát végülis létezik 'jó' box, csak már nem kapni. Vagy...?Meg kellene kérdezni Mentolkát, neki Rocktek G2-je van, hátha az egy 'burkolt' revb klón, ott jó-e. Persze nagy eséllyel nem jó
-
Joshi
titán
válasz
blakey
üzenetére
Szia. A fehér Homaticsomhoz nekem is B21-es táv van. Ez tud infrát? Az elejébe látok egy kis sötét plexit, gondolom az lehet az infra? Azért kérdezem, mert én is meg akarom csinálni az infra mod-ot. Ha minden igaz, akkor infra mod után ezt a remote config fájlt kell bemásolni a pendrive gyökerébe?
-
Bodor
veterán
válasz
Beni2360
üzenetére
Módfelett örülök neki, de sajnos a problémámat ez nem oldja meg.
Külön tettem a filmeket és sorozatokat, semmi változás.
Userdata/database mappából töröltem a MyVideos131.db fájlt, semmi változás.
Töröltem a MyVideos131.db fájlt, újraindítottam, semmi változás.
Vissza másolta valahonnan...Valakinek valami más ötlete, ami működik is?
-
vadkörte
addikt
Üdv!
Először is BÚÉK!
Remélem most már jó helyen járok, egy társtopikból irányítottak ide. Sok-sok éve vettem egy Raspberry Pi2-t, elsődlegesen mediaplayer célra. LibreELEC-kel több évig elégedetten is használtam. Aztán kb. 2 éve egy nyári bivararban egy közeli villámcsapástól szó szerint elfüstölt a tápja (ne tudjátok meg milyen rohadt büdös az átégett NYÁK) ezután csak porosodott a TV alatt. Pár napja egy hirtelen ötlettől vezérelve kivettem a TV alól és mediaplayer-ből átvedlett a Hi-Fi rendszerem streamer-évé, szerintem az is marad. Így viszont kellene valami a TV alá... MiniPC-ben gondolkodtam, de ami vállalható HW-ileg és időtálló, az drága. Ami olcsó az kotvány.
Ami kell:
-helyi (belső és USB-s) meghajtóról média lejátszás (480p, 720p, 10800p)
-NAS-ról média lejátszás (480p, 720p, 10800p)
-egyelőre elég az 1080p, de nem ártana ha natívan vinné a 4K-t
-megfelelő HW-es tartalékok
-normális, ha lehet backdoor mentes saját SW de ha kell és van, nem fázok a CoreELEC/LibreELEC telepítéstől sem
-amennyire lehet, legyen aszkéta (alacsony fogyasztású)
Ami nem lényeges:
-streaming szolgáltatások tömkelege, mivel nem fizetek elő semmire
Több eszköznél láttam, hogy a seggén van S-PDIF port. A képeik alapján ez leginkább optikai. Kb. 5m távolságban van (lesz) a DAC-om, amin van optikai bemenet (sztereó rendszer, nem AV).
Valami ötlet, hogy merre induljak??? -
joydrv
aktív tag
BÚÉK! Idén is legyen veletek a mindenható Dolby Vision és égesse a szemeteket néhány ezer nit, mert úgy az igazi
-
Beni2360
félisten
válasz
Bodor
üzenetére
Illene minden hdd-n a filmeket és a sorozatokat külön külön egy fő mappában gyűjteni és azt beolvaststni vele. És ugye minden hdd-nek egy nevet adni. És a végén lesz 11 db Mozi mappa és 11 db Sorozat mappa ha vegyesen van rajta.
Nálam most 3 hdd van állandóra és azokon 1-1 mappa van beolvasva. Ami be volt olvasva de nincs rádugva a kezelőben halványan látszik, mihelyt rádugom automatikusan ellenőrzi és megjelenik a plakát nézetben.
Tehát a lényeg ahol kétfajta van csoportosítani kell. Áthelyezéssel win alatt pillanatok alatt meg van, de sajnos újra kell szkeneltetni a boxban. -
blakey
titán
válasz
DroiDMester
üzenetére
a Rev b -hez már az újabb távot adják?
- ilyet nem kapsz, legalábbis Homatics esetében az első szériák között volt rev.b, utána jött a rev.d, a táv lényegtelen, nem eszerint csomagolták. Ha az újabb alatt a B25-t érted, akkor már a rev.b-nél is megjelent, de eleinte a B21-gyel árulták. R3, R4 távokat az AOSP-s Dune-hez vannak, ott 2024 év végéig többnyire az R3-at adták, és fokozatosan jöttek az R4-gyel ellátottak.Vagy ez csak DUNE -nél változik Homatics.nál nem?
- fehér Homatics esetében én csakis B21-gyet és 1 db B39-et kaptam, B25-öt külön kellett beszerezni -
gyűrű
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
Rev b az első silver verzió volt, kisebb táviranyitoval... nálam.
-
-
Bodor
veterán
Boldog Új Évet Kívánok!
Homatics Box R 4K Plus
ATV 11.8.6261
Avdvplus R4Valamiért nem frissíti a sorozatokat, főképernyő/folyamatban lévő sorozatok nem mutat semmit, pedig nézek párat.
Legutóbbi sorozatoknál pedig felsorol összesen 20-at - pedig jóval több van - de azok között sincsenek a legutóbbiak.
Tmdb helper frissítve és függőségek rendben, trakt regisztráció és hitelesítés rendben,
media tár tisztítása megvolt.
Kb. 35 TB film és sorozat van 11 meghajtón, nem szívesen építeném a média tárat újra, csak ha nincs más megoldás.
Annyi érdekesség, hogy amikor betallóztam először a lemezeket, mappákat, választani lehetett/kellett, hogy filmek, vagy sorozatok, és persze van pár HDD, ahol mindkét típusból tárolok, de valamelyiket választanom kellett.
Szóval, hol lehet a hiba szerintetek? -
hunaqua
addikt
B.Ú.É.K !
Ez a Rocktek G2 milyen cucc, használjátok ?
-
Beni2360
félisten
-
gyűrű
addikt
válasz
Qtya123
üzenetére
Van pár dolog ahol javult a kép, pl. a hdr10+ to DV konverziónál biztosan, de több apró pici dologban is, ami nem ennyire látványos. A hangszinkron is tökéletes.
Az utóbbi hónapokban az ő tesztbuildjait használtam , nekem már természetes, de lehet másnak feltűnő..vagy placebo..
Az av fórumon általában azok sírják tele a topikot, akiknek nem TV-led dv-képes tv-jük van.
A többiek szinte kivétel nélkül elégedettek vele
(persze van aki a bd-isot akarja tökéletesen menüvel, neki nem jó) -
Csabi1984
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
Persze kell a doviko

-
-
Qtya123
őstag
válasz
gyűrű
üzenetére
Pattant is fel az R4!
Amúgy mi az amiben az avdv más, hogy a kép nem olyan, mint cpm esetén. Más is írta és én is látom. Kicsit más a kontraszt és a szín. Talán. Side by side nyilván nem hasonlítottam, de emlékezetből a sokszor játszott teszt jelenetek alapján kicsit más.
-
nfsu17
veterán
válasz
tobias40
üzenetére
holnaptól az alin lesz pár kupon, amikkel olcsóbbra kihozható pár box.
Rocktek G2 (~124$), Homatics (~140$), Am6b+ (bár ez olcsóbb hivatalos helyről).
Nekem a Dune verzió lenne a nyerő (infra+fekete), de az ilyen 65e+ körül megy mindenhol, annyit nem gondolok érte adni. -
tobias40
veterán
Csak néztem az utolsó pár nap hsz-it:valóban ennyire "macerás" a Dune/Homatics gépek vagy csak sok volt itt egy kicsit a kavarás?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Gondolkodom a feljebb lépésen hogy merre tovább,emiatt kérdezem.
Habár amíg csak full hd projektoraim és plazma tv-m van addig felesleges ebben a vonalban gondolkodnom...
(projektorba nem akarok több milliót betenni,tv-k meg még "kicsik" nekem a vetített kép után.
) -
junkpod
nagyúr
Van itt még valakinek X3Air boxa? Régi CE alatt működött a LED szegmens kijelző, most 21.2 van rajta és nem tudom életre bírni sehogy. Próbálgatom az open VFD beállításait de nem jártam sikerrel.
Van valami ötletetek? -
blakey
titán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Használd Homaticson is az NG-t, ráadásul hardveresen is támogatja az AV1-et. Igaz, rev.d-d van, de jól működik azon is a CE21-NG.
-
joydrv
aktív tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Elolvastál és bemásoltál ide egy 2023-as DV leírást, ami az NG megjelenésekor jelent meg.
Csak szólok, hogy holnaptól már 2026-ot írunk
-
-
blakey
titán
válasz
Qtya123
üzenetére
Az NE és az NO esetében nem jelenik meg a FEL réteg, ott történik az átalakítás, NG esetében megjelenik, pont ez a lényeg, hiszen az S905X4 és azon belül a rev.b tökéletesen támogatja a 4.9-es kernelt, tehát minden, amit a kernel tud, azt a SoC is, a rev.d részlegesen támogatja, de a hibák mpeg2 és vc-1 esetében jelentkeznek, a FEL-t nem érinti.
-
gyűrű
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ez már nagyon régen nem így van.
Nem is értem honnan veszed ezt ?
Ugyanazt tudja a homatics CE NG alatt mint az amb6. 🙂 -
Qtya123
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
De ha eldobja a FEL réteg adatait, akkor miért van az, hogy a FEL teszt videókon megjelenik az a réteg? Itt a bukfenc a logikádban. FEL eldobás és 8.1re konvertálás esetén egyből kibukna a teszt fájlokkal. Ahogy teszi is, ha a gyári dune rendszerrel történik a lejátszás.
És nem alakítja át 8.1re. A playerprocess infonál nem 8.1 van, hanem a FEL. Honnan veszed ezeket?
-
blakey
titán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Dune/Homatics csak tévhit hogy kezeli a FEL -t
- nem tévhit, pontosan ugyanazt tudja, mint a Ugoos, ugyanazt kell használni, hogy tudja. Nem tudom, hogy honnan veszed, hogy nem tudja. Ugyanúgy a CE21-NG-t kell használni és hibátlanul működik. Ezért nem értjük, hogy miért szenvedsz az NE-vel és az NO-val.
-
válasz
Csabi1984
üzenetére
teljes értékű FEL kizárólag Ugoos AM6B+ on van, én így tudom!
Dune/Homatics csak tévhit hogy kezeli a FEL -t

Bár a Dune/Homatics CoreELEC rendszerrel valóban le tudja játszani a FEL-es fájlokat (nem fagy ki, nem akad meg, és a TV is Dolby Vision módot jelez), valójában nem dolgozza fel a FEL réteget, csak az RPU-t (a metaadatot).
Íme a részletek, miért terjedt el ez a tévhit, és mi történik a háttérben:
A "trükk": Konvertálás Profile 8.1-reA Dune/Homatics CoreELEC alatt egy szoftveres trükköt alkalmaz (a libdovi könyvtár segítségével).
Amikor elindítasz egy FEL (Profile 7) filmet, a rendszer röptében átalakítja azt Profile 8.1-re.
Mi történik ilyenkor? A rendszer kiveszi a metaadatokat (RPU) és ráteszi az alap képre, de a FEL videósávot (a 12-bites plusz képi információt) eldobja.
A végeredmény: A TV-d kiírja, hogy "Dolby Vision", a dinamikus fényerő vezérlés működik, de a képminőség valójában csak az alapréteg (MEL szint), nem a teljes 12-bites FEL minőség.
Dune/Homatics : Fizikailag nem támogatja a másodlagos videódekóder egyidejű használatát a FEL sávhoz. Ezért kénytelen eldobni a FEL képi adatát.
Ugoos AM6B+ : Jelenleg ez az egyetlen chip/lejátszó, ami CoreELEC alatt képes a valódi (Dual Track / Dual Layer) FEL feldolgozásra. Itt nem történik konvertálás, a chip ténylegesen felhasználja a FEL sáv adatait a kép javítására.
Szóval hiába az NG Dune/Homatics-nál sok értelme nincs!
-
Joshi
titán
válasz
blakey
üzenetére
És akár hiszed akár nem, az Androidon is fakók voltak a színek. Kénytelen voltam csinálni Android alatt egy gyári resetet. Szerencsére így helyreállt minden, kérdés hogy meddig. A LED-es kérdés nem is kérdés, mert szétkaptam a boxot és lehúztam a kábelt a ledről. Hibátlanul működik úgy is. Egyelőre visszaraktam, de szerintem úgy fogom használni hogy a led ne világítson. Szerintem egy értelmetlen fölösleges ficsör. Homatics inkább rakott volna a boxba egy infrát, azzal többre mennénk.
-
Csabi1984
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
Bocsi! DV és CE viszonylatában elsősorban a FEL jut a gondoltatomba

-
-
Joshi
titán
válasz
blakey
üzenetére
Köszi és ott mit milyen néven keressem? Az ok hogy te tudod, de akinek fogalma sincs milyen néven keresse, annak ez kihívás. Gondolom te biztosan nem fogod elárulni, de nem is rád gondoltam aki ebben segíteni fog.
De akkor mondok mást, csak hogy ne legyen ez soha többet gond. Mármint a Homatics LED-je. Ma szétkaptam a boxot és a tetőbe van a LED ami egy szalag kábellel van csatlakoztatva. Ha ezt kihúzom, akkor soha többet nem fog világítani a LED? Van más funkciója annak a panelnek? -
gyűrű
addikt
Avdvplus R4
Pici javítások, pár napja tesztelem jó ez is. -
Csabi1984
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
CE - Piers-ből van NG?
-
Joshi
titán
Kérhetnék egy Homatics LED kikapcsolós CE Add-ont? THX.

-
gyűrű
addikt
válasz
roseA580
üzenetére
Azért írtam mert így igaz.
Nálam is ki volt kapcsolva a boxokon, de mégis frissített ennek ellenére is, szerencsére csak 1 boxnál. Azóta ismét tiltom az ota csatornát.
Ezt nem én találtam ki hanem a homatics. Aztán pár hét múlva gondolom a userek tömeges panasza miatt, hogy ez is egy hibás fw, leállították a kényszerített nyomatást.
-
roseA580
aktív tag
válasz
gyűrű
üzenetére
Szia!
Ezzel miért ijesztgetsz:
"Sajnos csak router ből tiltható, mert az utolsó kényszerített frissítés volt ."
Gyorsan ránéztem, de szerencsére még mindig 12-tön vagyok, pedig semmit sem állítottam át a routeremben!
Természetesen a 14-es frissítés nálam is megjelenik, de nem települ fel automatikusan, mivel én már régen letiltottam!
És nem a routeremben, hanem a beállításokban! -
-
Joshi
titán
válasz
blakey
üzenetére
A képvillogás az az én hibámból volt. Nem figyeltem, hogy egy gagyi HDMI kábel volt használva. De azt már likvidáltam, szóval még1x ilyen nem fog előfordulni. Viszont az ATV12 telepítése tényleg nem úgy ment ahogy a leírásban volt, vagy ahogy itt írták. Fura, de végül megoldódott. Amúgy az én lejátszóm RevB.
-
blakey
titán
válasz
DroiDMester
üzenetére
ATV14 alatt is megy, nem tudom hova tenni az elmúlt napok történéseit, hárman vagytok, akiknél olyan érdekes problémák jönnek elő, amik valójában nem is léteznek.
Egyszerűen nem értem, az összes Homaticsról (5 db) megy a CE, legyen az ATV12 vagy ATV14, nem villog a kép, stb. Azt sem értem, hogy ha visszaraktad az ATV12-t, akkor miért frissítettél egy rosszabb verzióra? Miért akarsz NE-t vagy NO-t használni, amikor az NG-vel lesz több, mint ami?
Új hozzászólás Aktív témák
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- Raidon GR3630-SB3 2-Bay 3.5-inch SATA RAID Storage Adattároló , 1x2TB HDDvel
- 2 db új dobozos 450Gb HDD - 3,5" SAS szerverhez
- EMC DataDomain DD2500 Storage System -12x3TB HDD - deduplikációs tárolórendszer - 64Gb ram
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- 187 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070 (ELKELT)
- ÚJÉVI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Apple iPhone 14 Pro max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 16GB 512GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, nem úgy volt hogy itt nem számít?
vargalex
DoItYourself