- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scooter74
őstag
válasz
szinimini #61631 üzenetére
Driverek fent vannak?
MTP módban csatlakozik a telefon a géphez?Amúgy ajánlom figyelmedbe slice14 Root leírását
-
kj007
tag
válasz
szinimini #61631 üzenetére
Hát töredelmesen bevallom, hogy ezekhez nem tudok hozzászólni, én mindent parancssorból csináltam (nekem az tűnt egyszerűbbnek és követhetőnek).
Egyébként jelenleg milyen rom van a telefonon? Ha már Marsmallow, akkor azon alapból USB töltés beállításon van, és minden egyes alkalommal kézzel kell átállni MTP módta, hogy intézőből lásd a telefont.
-
t181
senior tag
válasz
A_ScHuLcZ #61425 üzenetére
A GAPPS azért ekkora, mert más készlékekhez is jó (más képernyőméret, más felbontás -> más dpi) és csak a megfelelő komponenseket rakja fel.
Ha lehúzod az értesítési sávot, írni fogja, hogy "Csak töltés". Erre ráböksz és ki tudod választani az MTP módot. Ezt minden alkalommal el kell játszani. Azt hiszen erről a problémáról nem rég írt is az xda, tehát nem a készülék hibája.
Én 5.1-ről történő váltásnál találkoztam 2 appal (az ~50-ből), ami nem működött megfelelően, de miután újrahúztam őket Play store-ból, megjavultak. -
Cifu
félisten
válasz
A_ScHuLcZ #61425 üzenetére
Install után nagyon kevés app jelent meg a menüben, még a Google alkalmazásai sem voltak ott (pedig telepítve lett a Gapps is), egyedül a Google play, így áruházból kellett leszedni az appokat. Ez normális? Nem ezeket telepíti a Gapps a maga ~250mb méretével?
Bevallom a legfrissebb linkelt GAPPS-ot nem ismerem, de anno az volt, hogy csak az alapok kerültek fel, és mindenki rakja fel azt a Google Play-ből, ami kell neki. Ez egyébként régi téma, mert ugyebár a 8GB-os Nexus 4-eseken sokan szenvednek a helyhiánytól.
A telefont gépre csatlakoztatva nem jelenik meg a belső meghajtó, mit kell csinálnom, hogy láthatóvá váljon? (USB hibakeresés be van kapcsolva)
Lehúzod fentről a menüt, és az USB csatlakozási opciók közül kiválasztod az MTP-t.
Especiel ez engem is zavar, de állítólag most ez az alapértelmezett a 6.0-ban.TB mentéseket visszarakhatom, vagy ekkora ugrásnál (4.4.4 --> 6.0.1) inkább ne is próbálkozzak vele?
Egy próbát megtehetsz, szabadidő kérdése, hogy van-e kapacitásod vele foglalkozni, ha esetleg valami nem kóser. Gondot inkább az jelenthet, ha olyan alkalmazás van fent, amely nem vagy nem jól fut 6.0 alatt.
A régi exchange e-mail alkalmazást (sárga ikonos) kukázták, a gmail maradt, mint beépített excange kliens?
A Gmail kliens csak Gmail kliens, ott nem tudsz plusz e-mailt megadni. Ha kell külső, Exchange-t is kezelő mailkliens, akkor valamit nézni kell a Google Play-ből. Én Outlook-ot használok erre a célra.
-
Cifu
félisten
Van egy tippem, de gyári 5.1.1-et én nem láttam soha.
Ha USB-n rá van dugva, húzd le fentről a menüt, és ott kell legyen egy USB beállítás, itt válassz MTP-t.
Alapvetően a következőkre lenne szükség, bootloader kinyitása (Nexus Root Tool kit), rootolás (az NRT jó erre is, vagy ott van például a SuperSu. Ha ez is megvan, akkor jöhet a recovery. Én a TWRP-t ajánlom, amit ezen keresztül fel is tudsz telepíteni. Ha megvan, akkor jöhet a custom ROM. A Chroma linkekkel tele a topic, letöltöd a Chroma-t, hozzá a Gapps-ot, felmásolod a telefonra.
A TWRP-s telepítést már leírtam.
Mivel most először raksz fel custom ROM-ot javasolt teljes wipe (Dalvik és Cache mindenképpen kell, a Data nem feltétlen). Aztán reboot...
-
Üdv!
Egy régi telefonról szeretném átjuttatni a képeket egy Nexus 4-re úgy, hogy a képek (fájlok) létrehozási dátumai megmaradjanak. Ez kivitelezhető valahogy MTP-vel? Már próbálkoztam azzal is, hogy rar-ba pakoltam a képeket, és telefonon pedig kicsomagoltam. De hiába, a kicsomagolt fájlok új létrehozási dátumot kaptak.
Valakinek van erre a problémára valami ötlete?
Előre is köszönöm az esetleges válaszokat!
-
krypton
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy nem tudok az eszközre másolni számítógépről, nem látja mint MTP eszközt. Próbálkoztam hogy letöltöm a Nexus Root Toolkitet, és felteszem a harmadik lépés alól a Google drivereket, de nem oldotta meg. Tudjátok valamit javasolni hogy oldjam meg?
-
válasz
adamfriday #58071 üzenetére
Mtp,ptp,hol ez hol az.
A ptp-vel felismerte,dcim,pictures...de utána már az sem.Mtp-vel meg egyátalán nem,most. -
válasz
Just_Reboot #58063 üzenetére
Csak egy gépem van.Annyi driver van,azt sem tudom melyiket telepítsem,amelyik tuti.Sajàt kábelével csinálom,3usb-n is próbáltam,MTP nem megy,hibakeresés kapcsolva, ..
Kinlódás.
Ma már nincs hozzá idegzetem. -
-
t181
senior tag
válasz
TheBikerider #57917 üzenetére
Gondolom PTP-ként van csatlakoztatva a teló, nem MTP-ként. Ezt kell átállítani. (szerintem)
-
Scooter74
őstag
válasz
Diamond500 #57232 üzenetére
Gyári recovery van fent, vagy TWRP?
Ha twrp van a telefonon, és belépsz akkor az MTP-t engedélyezni kell és felismeri a gép a telefont!
Így le tudod menteni a dolgaidat, és utána mehet a factory Images!Bootloaderben sem?
-
janosibaja
őstag
Sziasztok, ha egy jótét lélek megkímélne a fórumban való keresgéléstől, s szájbarágósan leírná, mit csináljak....
Az asztali gépemen Win 8.1 fut, eddig remekül csatlakozott a Nexus, most meg, tán egy Windows frissítés nyomán (?) már nem látja a mobilt MTP módban. Mi a teendő? (Csak egyszerűen, hogy megértsem...) -
bAtt001
addikt
válasz
peter.tamas #56193 üzenetére
kamera módban is simán újra tudod húzni a telefont factory image-ből... nem kell hozzá mtp, én régen csak azt használtam mert lusta voltam rendesen megcsinálni h működjön az mtp
-
peter.tamas
csendes tag
válasz
szuladam #56191 üzenetére
Legalább 5 különböző helyről(többek közt a google oldaláról is) szedtem le különféle .inf fájlokat, hogy betallózzam az mtp eszközhöz, telepíti, aztán kiírja, hogy telepítve, de az eszköz nem indítható el, kód: 10.
Ez volt a legtöbb, ahova jutottam, ha egyáltalán felismerte, hogy csatlakoztattam valamit. Kamera módban hibátlan.
-
peter.tamas
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek.
Tegnap vettem a telefont, törött a hátsó üvege, de emiatt 30.000ft volt csak.
A telefon tele van romokkal, vagy 3 féle 5.0, meg vagy 4 különböző 4.4.4, csomó busybox, LTE fix, stb, látszik, hogy volt vele rendesen szórakozva.
Viszont van egy csomó problémám vele, pl, nem tudok a gépemmel felismertetni, az MTP usb eszköz akár mit csinálok, tiltom az eszközkezelőbe, máshonnan teszek hozzá drivert, kamera módba váltom, majd vissza, akármit csinálok, semmi... Egész nap ezzel szórakoztam, nem sikerül.
A telefonon random valami.android.phone vagy .media vagy akármi ilyen alkalmazások leállnak, van, hogy boot közbe egyszerűen kikapcsol, van, hogy 5 percet megy a rendszer, majd kikapcsol, van, hogy fél órát át semmi baja, majd kikapcsol.
Nem tudom sehogyse megoldani, hogy teljesen leüritem a rendszert, mindent leszedek róla, és valahogy ráteszek egy full gyári kernelt, romot, mindent alapra, hogy nézzem meg, úgy mennyire stabil, mert ez így nem állapot.
Recoverybe akármit csinálok, akármennyi ideig, sosem fagy ki, sosem kapcsol ki, semmi baja, csak a szoftver. De bármit rátettem, ami rajta van a memórián, akármilyen kernellel, akkor is meghal random időben.Erre az MTP módra kéne valami megoldás, mert valahogy hozzá kéne kössem a géphez.
-
jakec
tag
Akinek nem megy az USB csatlakozás az kövesse végig ezeket a parancsokat! PONTOSAN így!
Step 1: Uninstalling Previous Drivers
To ensure driver configuration goes smoothly, it is advised to first remove any previous drivers you may have already attempted to configure:
1.) Plug your device in with USB debugging enabled - Settings > Developer Options > check USB Debugging
2.) Launch Device Manager using the button bellow.
- Identify whatever device resembles your Nexus and right click it
- Select 'Uninstall'
- Check the box for 'Delete the driver software for this device'
- Select 'OK'
3.) Unplug your device and Launch USBDeview using the button bellow
- Use USBDeview to uninstall any;
- Android ADB Interface device's,
- Samsung USB devices,
- Google USB drivers
- ... or ANYTHING else you see that resembles your Nexus.
- In particular look for devices with Vendor ID - "18d1" or... "04e8"
- Simply right click these devices, and select the option to:
- "Uninstall Selected Devices"
4.) Reboot your computer (recommended) then proceed to step 2 ...Step 2: Configuring your MTP drivers
- This step is to ensure you can access the files on your devices sdcard through windows explorer via USB.
1.) Disable USB debugging:
- Setttings > Developer Options > uncheck 'USB Debugging'.
2.) Plug your device in via USB.
- Wait a few minutes to see if your computer auto-configures MTP.
3.) Disable MTP mode:
- Settings > Storage > Menu item in upper right > 'USB computer connection' > Uncheck MTP.
- Wait a few minutes to see if your computer auto-configures MTP.
4.) Re-enable MTP mode:
- Settings > Storage > Menu item in upper right > 'USB computer connection' > Check MTP.
5.) Re-enable USB debugging:
- Setttings > Developer Options > Check 'USB Debugging'.
6.) Check to see if you can access your devices internal storage through explorer using the button below.
- 'Launch Explorer' > 'My Computer' > 'Devices' > Your Nexus device.
7.) Proceed to Step 3.Step 3 - NExus root Toolkittel INSTALL DRIVER... de enélkül is automatikusan instalálja és csak akkor szükséges, ha ADB-t akarunk használni.
Nekem sem látta a telefont MTP módban, ezeket a lépéseket végigvittem s pöccre megy!
-
Simtu
senior tag
Sziasztok!
Frissen szerzett Nexus 4-emmel (lollipop) a következő a hiba: hiába csatlakoztatom a géphez mtp módban, látja a tartalmát, de sem rámásolni nem tudok, sem pedig új mappát létrehozni. A hibaüzenet: az új mappát nem sikerült létrehozni ezen a helyen. Az eszköz nem válaszol vagy nincs csatlakoztatva. 2 gépen is próbáltam, mindkettő win7. Több usb portban is. Töltöttem le drivert is, de utána sincs is ott az eszközkezelőben mint nexus 4, csak Android composit adb interface látszik. Ha ezt letörlöm, akkor megint felismeri, de kezdődik előröl: másolni nem tudok.
Ötlet?
-
mihione
őstag
Usb temahoz:nekem a napokban volt olyan hogy feldugtam gepre es nagyon nehezen talalt mtp modot,toltes ment pc-n is.neztem is h mivan mert nem szokott gond lenni vele,aztan eszrevettem hogy a csatlakozo kicsit ferden all benne kihuztam fogtam egy fogpiszkalot es kitakaritottam egy jo mm-nyi osszetomorodott szoszt a csati belsejebol,utana gond nelkul azonnal megtalalta,bedugva is faszan a helyen volt a kabel stabilan.Ugyhogy erre sem art figyelni de ez igaz minden micro usb telora.
-
szuladam
aktív tag
Kérdeztem valamikor, hogy 5.0 alatt miért nem ismeri fel a PC a telefont, de nem jött rá válasz. Nem tudom azóta jött-e válasz vagy sem, de végül megtaláltam a megoldást.
Ha valaki hasonló cipőben jár és még nincs meg a válasz most leírom!1, dugd a gépre a telefont. MTP módban
2, nyitsd meg az eszközkezelőt a sz.gépen (vezérlőpult vagy simán keresőbe megtalálod)
3, fura néven találod meg a telefont (asus, lg, nexus, akár mi is a neve, de lényeg hogy nem nexus 4, ez lehet az első sorban, az usb eszközöknél vagy a hordozható eszközök között is)
4, jobb klikk , illesztőprogram keresése a számítógépen!! (a második) MAJD "Választás a számítógépen található illesztő program listájából" ÉS "MTP usb eszköz" re kell kattintani.
Felteszi frissíted a sajátgépen az eszközöket és kész, ott is a telefon, pakolhatod a képeket zenéket videókat lollipop alatt -
NTonee
veterán
válasz
mrbarbrady #55595 üzenetére
mivel én mindig azonnal telepítem ezt a drivert a buherálás miatt, így most erre nem tudnék válaszolni. Ez a driver nálam elsőre felmegy, mtp ugyebár az alapértelmezett beállítás, mellé csak az usb hibakeresést kapcsolom be a telefonon és már így dugom be a gépbe. Azonnal működik minden frissen felrakott win8.1 alatt.
szerk: ha 1600 fénykép van a telefonodon, akkor miért nincs valami olyan appod, amivel vész esetén tudsz dolgozni? Van legalább egy ES file explorered? Ha van regisztrált dropbox/drive fiókod, akkor abban is fel lehet venni, azt is próbáld meg.
-
NTonee
veterán
válasz
mrbarbrady #55590 üzenetére
azt írtam, hogy telóval töltsd le az apk-t! Így rögtön tudod telepíteni is, mert ott lesz a telefonon. Internet sem megy? A legfrissebb áruházas appot keresd meg lehetőleg.
A g fiókot miért nem tudod törölni? Én azt is törlöm bármikor, nem értem, hogy mi van nálad.
A pc-re meg húzz egy friss windowst (normálisat, nem valami hülyére hackelt warezolt hulladékot), dugd rá a telefont usb2-re gyári kábellel és mtp módban rögtön működni fog. -
mrbarbrady
tag
Akkor térjünk át a pc csatlakozásra. Win7 64bit. Eszközkezelőben látja, de drivert nem talál hozzá. Próbáltam netről eltölteni, megmutatom neki, de akkor sem telepíti. Az MTP módot felraktam TC-re, látszik is a MediaAudio2 könyvtár, de üres. Mivel próbálkozzak még hogy lássa a gép?
-
NTonee
veterán
jah, igen. Tüske0614-nél is lehet a megoldás. Azzal nekem is szórakozott korábban valamikor, hogy ha nem volt az usb debugging is pipálva az mtp móddal egyszerre, akkor nem látott semmilyen készüléket.
,,KTU84Q-s lett a buildszám, de gondolom ezt csak a fejlesztő nevezte el így, mert hivatalosan ilyen nincs"
egyébként ez így nem igaz. A Nexus4 hivatalos szoftverei között nincs ilyen, de attól még létezik. -
NTonee
veterán
-
viger
tag
Tiszteletem emberek!
1 hete vagyok Nexus 4 tulaj. Az lenne a kérdésem, hogy nektek sem ismeri fel a Windows a telefont?
Sem MTP sem PTP és az USB debug módot sem.
Rádugom a gépre és ismeretlen eszköznek ismeri fel. Hiába szedem le a google usb drivert és telepítem manuálisan az eszközkezelőből.
KitKat 4.4.4-el kaptam KTU84P-s buildszámmal.
2 és fél napi(mikor nem dolgoztam) keresgélés után rájöttem és megcsináltam a root-ot és a bootloader unlockot ADB azaz kábel nélkül.
Raktam rá Custom romot, mert ugye az android itt kezdődik(KTU84Q-s lett a buildszám, de gondolom ezt csak a fejlesztő nevezte el így, mert hivatalosan ilyen nincs
)
De ugyan az a probléma megmaradt.
Szóval a 4.4.4 miatt nem ismeri fel a gép vagy a telóval van baj???Ja igen Windowsok amiken próbáltam:
Windows 10, 8.1 X64/X86, 8, 7, XPMár a Linuxon gondolkoztam mire rájöttem hogy lehet kábel nélkül.
Igazából már megoldottam ugye a Custom rom kérdést, de ha jön az Lollipop azt gondolom nem OTA frissítéssel dobják rá a telefonra, szóval ahhoz kábel kell, viszont akkor nem tudom majd frissíteni.
-
janosibaja
őstag
Sziasztok, Win 8.1-em van, rootolt a Nexus, gyári ROM-mal.
Eddig remekül csatlakozott a géphez, most rádugtam az USB-re, s nem hajlandó megjelenni a gépemen csak kamera kapcsolatban, MTP kapcsolatban nem látszik semmi belőle. (Fejlesztő módban az USB-hibakeresés természetesen be van kapcsolva.) Pedig a PC látja valahogy, mert a Nexus kikapcsolása lehetőség meg van a képernyő jobb sarkában... csak épp nem találom a gépen sehol... Mit csináljak? Plíz!
-
n-tek
aktív tag
válasz
Peterhappy #52385 üzenetére
Nekem is volt hasonló problémám.
Újratelepített Windows 8.1 Pro N (médiával kapcsolatos dolgok nincsenek benne, vagy valami hasonló) verzió. Múlthéten rá akartam dugni az N4-et és nem akarta felismerni. A megoldás az lett, hogy felraktam egy Microsoft Media Feature Packot (Windows6.3-KB2835517-x64). Tehát ha neked is N-es 8.1-ed van akkor ennek a telepítése segíthet. Legalábbis nekem megoldotta a problémám.#52383 wttfw: lehet, hogy neked is ez hiányzik.
#52389 wttfw: és az eszközkezelőből kitörölted az N4-eket és MTP-ket? nekem volt vagy 6 darab elrejtve
-
Sziasztok,
Na ugy nez ki, hibas a telefonom...
Barmilyen USB-kabellel is probalom barmely portra radugni a telefont, nem ismeri fel. Probaltam masik szamitogepen is.
Reggel ota vacakolok kulonbozo driverekkel, oda-vissza vegignyalaztam a forum kb. egyharmadat es tucatnyi kulfoldi oldalt, de nem talalok megoldastA Windows eszkozkezeloje folyamatosan villodzik, mintha ki-be huzigalnam a kabelt folyamatosan. Probaltam MTP-kent, PTP-kent es ugy, hogy egyiket sem pipaltam be (ezeket csak a Tarhely/Szamitogepes USB-kapcsolat alatt ertem el, mert a szokott menu elo sem jott automatikusan!).
Probalkoztam azzal, hogy elocsalogattam a fejlesztoi lehetosegeket, de az USB-hibakereses bekapcsolasaval sem valtozott semmi.Haromszor probaltam factory resetet, probaltam wifi mellett, mobilnet mellett es azok nelkul is; angol es magyar oprendszerrel, Google acc hozzaadasa es anelkul is - semmi
Egy-ket portalt talaltam elvetve a neten, ahol hasonlo problemaba futottak bele, de megoldas szinte sosem akadt, ami megis, az nalam nem valt be.
Otlet?
Dropboxom van, azon keresztul tudok felmasolni fajlokat a telefonra, ha kell (eddig is azt hasznaltam, nem szoktam USB-zni)
Elore is koszonom,
PeterKieg: a toltes minden esetben mukodik, csak adatforgalom nincs.
-
pcnet
addikt
válasz
adamfriday #50571 üzenetére
MTP helyett inkább FTP-t használj. Shuttle FTP-t kell letölteni Playről, gépen én FileZilla-t használom (linux), de Total Commander is tökéletesen megfelel.
-
adamfriday
senior tag
Ezt az iszonyat lassú MTP-t nem lehet valahogy megkerülni és háttértárként csatolni a telefont? Ma először használtam volna több gigányi cucc mozgatására, mert nem volt nálam a pendriveom, de ez így vicces.
-
jakec
tag
válasz
NTonee #48729 üzenetére
Pedig a windows alól felismeri működik az mtp és az ADB is, mivel elkezdte a rootolást a program.
Ilyen a kábele... ami sajnos nem az eredeti. Vajon ez a gond? Vagy valamit nem jól csinálok?Miútan a program újrainditja a teleofont, belép a fastbootba és ott megáll a PC-n irja hogy waiting device, de addig minden rendben volt, Prepare Rooting...stb.
Benéztem az eszközkezelőbe és azt irja ANDROID BOOTLOADER DEVICE és semmi felkiáltó jel. Windows 8.1 lehet a baj?
-
aizen92
addikt
válasz
Stimpy001 #46689 üzenetére
Wugfresh toolkitet rakd fel és ott menj végig a full driver installation guide-on.
Win 8.1en én MTPt sehogy nem tudtam megoldani, így PTPn flasheltem végig.
Egy hátránya van, hiába tudom így flashelni, sajnos ES file explorerrel hálozaton másolom a fájlokat vagy airdroidon keresztül.
-
NTonee
veterán
-
pcnet
addikt
válasz
Stimpy001 #46684 üzenetére
Ha nem megy, hagyd. Playről töltsd le Shuttle FTP-t, gépre pedig Filezilla-t. De gépen megteszi Total Commander is. FTP kapcsolaton tudsz telefonra másolni. Vagy AirDroid szintén Playről. Nekem eddig nem sikerült MTP-t varázsolni, akármilyen drivert tettem fel. FTP-n másolok mindent, nem kell madzagozni.
-
RECSKA
veterán
válasz
szentkuti11 #46265 üzenetére
tölti persze, és ADB fel is ismeri.
MTP nincs
De megoldottam FTP kapcsolaton, letojom...
Még mindig nagyon tetszik a sebessége a telefonnak, voltak azóta durca telóim, de ezzel még a 8 magos MTK sem vetekszik.
-
RECSKA
veterán
Sziasztok!
Visszatertem.
Szerintetek miert nem latja a nexus 4-em mtp-ben a win8.1?
-
Sziasztok! Win 8.1 Update van fent egy új notebook-on, és a nexust hozzádugva nem ismeri fel, nem is tölti. MTP drivert felrakta, de sárga felkiáltójeles lesz egy pár pillanat után. A N4 látszik, de az is sárga felkiáltójeles. Mit tegyek fel, meg honnan, hogy jó legyen?
Ja, és az USB3 slotban csak jön a sok "új eszköz" hang, néha egy "eszköz leválasztása", és soha nem hagyja abba. Erre ötlet?Szerk.: Ezt már nem csinálja. -
gzbotii
nagyúr
Na, most az a problemam, hogy nem jelenik meg a keszulek Windows Explorerben, nem tudok ra fajlokat masolni. A ToolKit latja, le is futott a root es a nyitas.
Nyitas elott leszedtem a drivereket manualisan (mindet, ahogy a toolkit javasolta) es telepitettem a szuksegeseket.
Most ha csatlakoztatom MTP modban, akkor semmi sem tortenik. Otlet? -
szentkuti11
addikt
Változás:
Azóta töltöttem le egy másik ROM-kernel kombót a telefonnal, ami okés lett, de továbbra sem működik az USB funkció. Be van kapcsolva az MTP, az eszközkezelő nem lát Ismeretlen eszközt (a driverek elvileg rendben vannak), de nem látja a készüléket a számítógép. Másik kábellel, több géppel és két oprendszerrel (W7 és W8) is próbáltam, de sehol semmi. Mi lehet ez a probléma?
-
Axe Miskolc
tag
Már két számítógépen próbáltam letölteni a képeimet az N4ről.6-8 képet áttesz,utána befagy,nem jelez mozgást a TC.A készülék MTP-ben van (PTP-ben nem látja sehol) debug on.Mi lehet a probléma/megoldás?
update:kisvártatva kiírja,hogy hibás a letöltött fájl.
-
atillaahun
veterán
válasz
madexx #42298 üzenetére
Ugyan rég próbáltam már, de asszem nekem kikapcsolt MTP és PTP móddal ment a másolás simán. Mindenestre azóta sem kábelezek, csak ES Explorer-rel tolom át LAN-on keresztül a cuccost. Tudom javasolni.
(#42297) bwoay
Ezt most ábra alapján meg nem mondom, de ahogy mondod - nem az iPhone-os, hanem a másik. De nem tisztán kiosztásfüggő a probléma amiről én beszélek. Mert onnantól, hogy a jó kiosztásút használom is kell egy custom kernel, amiben lehet nyomni egy +10-est a Mic Gain-re, hogy egyáltalán értsenek anélkül hogy a számba lenne a mikrofon és üvöltenék mint egy halláskárosult, és akkor még utána jelentkezik néha eközben a lehalkulgatás, vagy a beállítás teljes le-reset-elödése. Erre én nem tudok mást elképzelni mint kernel hibát. -
madexx
tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszi, mindjárt falnak megyek. Sehogy sem akarja látni normálisan a telefont a laptop... nem tudom mi a fene lelte, elkezdtem másolni a képeimet usb-n, kiírt egy hibát, azóta nem látom a telefont sajátgépben. Eszközkezelőben ez fogad. Telefonon MTP mód van bekapcsolva, fejlesztői mód és usb debug kikapcsolva (próbáltam bekapcsolva is, az sem megy). Telepítettem már a drivereket WUG Toolkitből is, találtam még az előző romolgatásból megmaradt drivert, egyikkel sem jó...
Windows7 64bit oprendszer, nexus 4 stock 4.4.2. Kifogytam az ötletekből...
Tudna valaki segíteni?Ui.: A telefon töltődik usb-ről, talán ezzel kizárhatjuk az usb problémát... vagy mégsem?
Eléggé kesze kusza hozzászólás lett, sorry, csak már a fejem szétmegy a próbálkozásoktól... hogy nekem sose 30 perc egy rom felrakása... hihetetlen :/
-
NTonee
veterán
válasz
rantottsajt #42103 üzenetére
Csak pipa az mtp mód mellé, ahol csináltad telón és úgy kell maradnia.
-
NTonee
veterán
válasz
rantottsajt #42098 üzenetére
Jahh... hát ez eszembe nem jutott volna.
Nem alapértelmezett beállítás az mtp mód?
Amúgy az mtp mód drivere kell, azt tudja a Windows magától is, de több embernél is megzavarodott már. -
fatal`
titán
válasz
ruzsabazsa #40405 üzenetére
Az MTP-hez ha jól emlékszem kell a Media Player, ami viszont az N-es windowsból hiányzik.
Ezt tedd fel és jó lesz.
-
ruzsabazsa
aktív tag
Sziasztok.Mi lehet a probléma ha a laptopom(win
7 64 bit N ) nem látja a a telót?Az asztalinál(win 7 64bit) semmi gond.Laposon eszközkezelő,és csak 28as kódot dob és MTP sárga felkiáltó jel. -
NTonee
veterán
még nem jött meg a kábelem, de erősen kétlem, hogy lehetne ilyet is vele.
trulli75: Eszközkezelőben megtalálod a telót valamilyen néven, távolítsd el a drivereket. Húzd le, pár mp múlva dugd vissza, mtp módban legyen csatlakoztatva, felrakja magának drivert. Legalábbis win7-en igen, remélem ikszpén is. A telefonnak sem ártana egy factory reset... mi csinál ilyen fájlnevet?
-
gipsztigris
addikt
válasz
Styleair #40131 üzenetére
Tegnap végre megcsináltam a root+recoweryt. Banális hiba miatt szívtam vele. Azt hittem Windows 8.1 miatt nem látja a telefont a laptop MTP módban. Megpróbáltam másik PC-n Win7 alatt, de ott sem volt jó. Aztán elővettem kínomban a gyári adatkábelt és azzal első rúgásra ment minden mint az ágybasz@rás!
Samsung adatkábeleim vannak mindenütt eddig minden készülékkel jól működtek, ezzel valahogy nem akarta a jót.
Örömet még nem okozott, hiába mondtam neki, hogy "Térdelj le és szeress!"Egy kérdés. Elvileg fent van a TWRP és a CWM recowery is, de nem tudom előhozni csak a TWRP-t. Hogy kell előszedni a CWM recoveryt?
-
randras_83
addikt
válasz
NTonee #39705 üzenetére
amennyire én olvastam a kérdésről, mtp-ben van nyűgje, de van rá megoldás. Nálam win7-t van, illetve linux, szóval nincs gondom, de használtam a toolkitet linux alatt virtualból is szóval meg lehet oldani.
egyébként amióta bekacsoltam az USB hibakeresést, azóta ha az ki van kapcsolva, nem akarja az mtp módot...szóval a windowsnak vannak csodái.@ gipsztigris: ha rádugod az eszközkezelőben mit ír ki?, amúgy most olvastam, hogy ha bedugod a telefont és rögtön utána sz eszközkezelőben eltávolítod a drivert, majd lehúzod a telót és vissza, akkor újratelepíti a drivert. volt akinek működött.
-
NTonee
veterán
válasz
gipsztigris #39702 üzenetére
igen, bootloadert mindenképp nyitni kell, szóval ha bármi fontosat felraktál a telefonra, akkor mentsd is le.
W8.1-en még nem nagyon vandálkodtam, egyszer volt fent a gépemen pár órára. Nem jött be.Arra emlékszem, hogy próbáltam piszkálni a telót és nem volt gondom. Majd érkezik valaki, aki win8.1-en használja, addig is én inkább nem zavarnálak össze.
randras_83: na de nem is látja a notebookja a telefont mtp módban. Vagy ott már másképp van valami?
-
-
daniele
aktív tag
-
törölt tag
Sziasztok, van valami mód, hogy adb nélkül rakjam fel a 4.4.1 ota zipet? Mert mtp modba es fastboot modba ismeri fel a telomat a gep, adb-s modszerekkel pl toolkitet nem is tudok, használni wugs toolkitjevel a adb drivert telepitettem elol hatul bedugtam mar az usbt a gepbe de sehogy se ismeri fel, valami mod lenne ra, hogy adb nelkul rategyem, vagy esetleg, hogy az adb-t mukdoesre birjam?
-
Senki nem járt még úgy, hogy nem tud usb-n nem látja a telót a pc? Érdekes, hogy root stb minden ment, de mikor másolni akarok mtp módban, akkor nem látja a gépem. Ptp módban viszont látja. Szerintetek mi a fene lehet? Miui-nél is ugyanez volt a gondom, most 4.4-en is megmaradt.
(#36805) Benex: be van pipálva.
-
bruxelles
tag
Hello! 4.4 ota nem latja a gep a telot. Hol tudom bekapcsolni az mtp modot? Ertesitesekkel van meg valakinek gondja rajtam kivul?,facebook messenger nem teszi a dolgat.
Gondoltam hogy csinalok egy visszaallitast, a galeriam tartalmat es a zeneim hogy tudom menteni legegyszerubben. Root nincs. -
FordFair
tag
válasz
sonique #34050 üzenetére
az usb debug engedélyezve, megpróbálom a drivereket újratenni
(#34053) sonique
igen, pont ez lett volna még kérdés, az újrakényszerítés, de lövésem sincs ...gondolom, ha leszedem/felteszem a drivereket, akkor újra kéri, nem?
Ezeket már próbáltam:
- usb debug ki/be
- MTP/PTP ki/be
- telefon/PC újraindít -
truefx
aktív tag
Sziasztok nekem olyan problémám van, hogy lefagynak az MTP-s másolások. Ha bedugom az N4-et USB-re, akkor felismeri a gép (Win7), de amikor másolnék rá, akkor csak homokórázik, megáll a másolás. Korábban működött, nem tudom mi történt. USB drivert megpróbáltam frissíteni, de a Windows szerint a legfrissebbet használom. Tipp? (köszi)
-
Scooter74
őstag
Eltünt a telefonomról az mtp és a ptp azt hogy lehet visszahozni?
Hiába inditom újra és huzom le a gépről nem jön vissza. -
Scooter74
őstag
skacok az mtp modot hogy lehet vissza varázsolni a telefonra?
-
fatal`
titán
válasz
kovsol #32039 üzenetére
Felrakod az sdkból az adb drivert és kész. Nálam simán működik win 8.1 alatt. MTP, ha jól emlékszem azonnal működik, driver sem kell hozzá.
Nem lehet, hogy USB3-ba dugtad a telót és annak a drivere nincs feltelepítve?
Ha sehogy nem megy másolj FTP-n WiFivel.
(#32048) rolii21: Nagyon nagy valószínűséggle kijelzőhiba lesz.
-
kovsol
titán
Már felforrok az idegtől a Win8 driver miatt. Win7 alatt rádugtam és megy, itt miért nem lehet?
XDA ról leszedtem már az usb drivert is és azt se engedi ráfrissíteni: [link]
MTP mód be van pipálva. -
szabosasito
aktív tag
Köszöntök mindenkit, ma beszereztem ezt a csodás telefont nagy az örömöm. Segítséget kérnék nem csatlakozik a számítógépre. Eszköz illesztő települt de hiába állítom MTP vagy PTP módba nem jelenik meg a telefon a gépen. Mi a teendő, kérlek segítsetek.
További szép napot. -
NTonee
veterán
válasz
A_ScHuLcZ #30921 üzenetére
töltsd le ezt és csomagold ki egy könyvtárba. Dugd rá a gépre a telefont (mtp mód, usb hibak. bekapcsolva), nyiss egy parancssort, lépj át a könyvtárba, ahova kicsomagoltad a zipet. A telón a képernyő legyen bekapcsolva homescreenen. Majd a parancssorba írd be ezt:
adb devices (itt lehet, hogy a telefon fel fog tenni egy kérdést, engedélyezd a hozzáférést)mit ír?
-
NTonee
veterán
ha csak ma raktad fel, akkor nyugi, holnapra abba fogja hagyni. Ha nem ma tetted fel, akkor nem tudom, hogy mi van. Nekem nem csinál ilyet.
Slukkica: A yandi v06-al nem megy nálam a wifi.
A_ScHuLcZ: win7 alatt: Töltsd le ezt, csomagold ki valahova. Dugd össze a telót a géppel mtp módban. USB hibakeresés legyen bekapcsolva. Nyisd meg az eszközkezelőt. Keresd meg a telefont, jobb klikk->eltávolítás, pipa a kis négyzetbe és ok. Húzd le a telefont, várj egy kicsit, majd dugd vissza. Hagyd, hogy a windows feltelepítse magának. Amikor kész, akkor keresd ki ismét az eszközkezelőben és telepítsd rá a kicsomagolt könyvtárban lévő drivert.
-
mm89
őstag
válasz
David3 #30764 üzenetére
Háttértárat nem tud. Az MTP kell neked. Akkor fogja felismerni, ha felrakod a kellő drivereket.
Rádugod, kiválasztod az MTP módot, nyitsz egy eszközkezelőt pc-n. Valószínűleg felrakta a drivereket magától, akkor működnie kell. Ha sárga kérdőjeles vagy felkiáltójeles vagy mi, akkor viszont jobb gomb, illesztőprogram frissítése. -
David3
őstag
Azt nem tudjátok, hogy hogyan tudnám a telefont háttértár módban csatlakoztatni a laptophoz? Próbáltam MTP és PTP módban is, de nem jó... a Total Commander egyikkel se ismeri fel.
A zenéim ID3Tag-jeit szeretném módosítani, de egyszerűen nem megy...
-
mm89
őstag
válasz
papeti01 #28847 üzenetére
Ezeket próbáld ki (ilyen sorrendben):
1. Dugd rá a telót mtp módban. (gondolom ez már megvolt)
2. beállítások/ fejlesztői lehetőségekben kapcsold be az usb hibakeresést (ha nincs fejlesztőid, akkor about, aztán a build számra nyomj rá 7x egymás után és lesz)
3. pc-n menj az eszközkezelőbe,
--ha ott látsz olyat ami sárga felkiáltójeles, akkor arra jobb gomb, illesztőprogram telepítése/frissítése
--ha látsz olyat hogy android device (vagy valami hasonló, legfelül kell legyen), de semmi mást ami köthető a nexus, android, vagy egyéb nevekhez, akkor töröld az illesztőprogramját. Ekkor frissül a lista és lesz egy sárga felkiáltójelesed. Arra jobb klikk, illesztőprogram frissítése, majd kézi frissítés. Ott kell kapnod két lehetőséged, az egyik valami android, a másik meg valami usb storage vagy ilyesmiNa ott az usb-t válaszd.
Én valami ilyen módon oldottam meg, nem emlékszem pontosan mert elég ideges voltam
-
papeti01
senior tag
Sziasztok,
Tud valaki abban segiteni hogy a win 7 miert nem latja a nexust?
Eddig latta, mtp mod bekapcsolva, probaltam tobb usb portot is...
Ptp modban felismeri...(Minden gyari a telefonon)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Egyedi ékszerdobozka
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest