Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bacus

    őstag

    válasz mszl #20752 üzenetére

    Nem is akarja senki, ezt az eszközt egy kommersz router funkciókkal ellátni (mint a nyomtató megosztás). Nem is látom értelmét, a nyomtató ritkán van a router mellett, ezek a boardok olyan körülmények között is megállják a helyüket, ahol a normál kütyük már nem, gondolok itt pl. a működési hőmérséklet tartományra pl.
    Az USB csati (már amelyiken van, mert nem mindegyiken van, főleg nem táppal, mint a tieden), az a 3g stick vagy a proxy háttértár miatt van elsősorban, bár az 5.x már támogatja a samba-t is, de én arra tuti nem használnám..

    Nem véletlen nincsenek eleve dobozba rakva, mert minek vennél meg egy beltéri dobozt, mikor az eszköz lehet felkerül egy kültéri időjárásálló dobozba, több nagy parabola antenna mellé..

    Ez a te boardod már gigabites, jó kis procija van, bármelyik net mellé tökéletes lehet.
    Egyébként nem ezeket a paramétereket kérdeztem, hanem a RouterOS verzióját, amit a winboxal való csatlakozás után látsz. A 2.41-es firmware már az 5.x-es ROSban van, viszont nem a legfirssebb verziót használod, mert 3.02 firmware a legújabb ha jól tudom az 5.23-as verzióhoz.
    A 300as sebesség is arra utal, hogy 5-ös ROS van a boardon. (meg talán ez a board nem is létezett még az 5.x verzió előtt, igy a 4.x verzió eleve kizárt.)

    Azért azt vedd figyelembe, hogy ez egy router, ahhoz pedig két port kell, (lehet lan és wifi is), ennek a boardnak 3 lan portja van, amit lehet pl. úgy használni, hogy az egyik wan, a másik lan, amire ráteszel még egy normál gigabites switchet. A 3. portot nem igen érdemes bekötni (ennél a tipusnál) switchként, mert amelyikben nincs külön chip, az mind a procit terheli. Ellenben kiválóan használható egy másik alhálózathoz, vagy egy második wan kapcsolatra. (ezekhez bármelyik wifi is használható)

    RB switch csak azért jó, mert van 5 portos menedzselhető gigabites switch a világban 10e alatt. Egyébként minden nem menedzselhető gigabites switch jobb lehet..

    Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

Új hozzászólás Aktív témák