Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• NePee

csendes tag

Végre elkészült a GUI-s flashelő / particionáló / fastboot indító app.
    Elég sok időm ráment mire sikerült egy javított fastboot-ot fordítanom. (Lényegében a printf-ek után került be mindenhova egy fflush fügevényhívás, hogy folyamat közben is megkapja az adatokat a fastboot-tól a progi.)

A funkciók szerintem egyértelműek, így ezt nem részletezném külön.
    Gyárilag 3 féle partíció kiosztás került a progiban:
    Large - 5180MB data
    Extra large - 5823MB data
    Factory - 2152MB data (gyári partíció kiosztás)

A zip-ben található image-ek az Abel féle v3 packból származnak, a gyári v2 update utáni állapotot adják a "Factory" partíció kiosztást választva.

Minden folyamat progress bar-al jelezve, hiba esetén egyértelmű hibakiírás jelenik meg a status mezőben (Ready feliratos rész). A hibáról a progi log fájlt készít errorlog_[timestamp].txt néven.
    A fehér szöveges részben nyomon követhetők a végrehajtott parancsok és a fastboot válaszai.

Partíciós méreteket moddolni vágyóknak feloldható az alapértelmezett csak olvasható mód a következő képpen:
    - progi bezár
    - resources/config/config.ini 2. sorában található "0" lecserél "1"-re.
    - progi elindít
    - Partíciós táblákat tetszés szerint szerkeszt :)

Ebben a módban a minimum és maximum partíció méreteket úgy adtam meg, hogy legyen lehetőség némi kísérletezésre, de ne lehessen nagyon elrontani a dolgokat.
    Minden bemeneti mezőbe csak a megfelelő számok írhatóak be, ellenkező esetben jelzi a progi hol van a hiba. Ha a system partíció kisebbre sikerül mint a system.img a progi akkor is figyelmeztet.

Ha valaki super expertnek érzi magát és nem fél a beállított korlátokon kívülre merészkedni a partíciós méretekkel / úgy véli az általam megadott korlátok nem biztonságosak az könnyen átírhatja a beállított limiteket is.
    Ezt a resources/config/limits.ini-ben lehet megtenni hasonló módon mint a config.ini esetén.
    A min max értékek egymás után vannak felsorolva a fájlban a programban található partíciós sorrend szerint.

A fejlesztéskor a legfőbb szempont az egyszerűség és a biztonság volt, így minden helyzetre felkészítettem a programot ami az eszembe jutott. A saját tabletemmel a fejlesztés során kb 20x ujraflasheltem a készüléket mindenféle partíciós kiosztással, így stabilnak mondható a program.

Néhány kép az appról:

A progi innen tölthető le:
    [link]

Op3n_Dott_flasher.zip tartalmazza a progit az Op3n_Dott_flasher_source.zip a forráskódot (Lazarus).
    Ha valaki megcsinálná a magyar nyelvű változatot az jelezze, nekem ehhez már nem volt türelmem.

A forráskód szabadon változtatható bővíthető stb.
    Rémélem jó hasznát veszitek :)

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák