Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • redwhite78

    aktív tag

    Üdv!
    Kis iránymutatásra lenne szükségem, mert azt hiszem valahol útközben elvesztem. Már egy ideje olvasgatom a különféle fórumokat és sok féle megoldást találtam az otthoni hálózati médialejátszás, fáljszerver, nas jegyében, de nem tudok dönteni melyik lenne a legjobb választás. Amire használnám: nas funkciók, távoli fájlelérés, torrent (~50 seed), hálózati médialejátszás (nem kell hightech kép és hangminőség), backup, 240 mbit-es net mellett. Viszonylag csendes kell legyen és úgy 200 ezernél nem szánnék rá többet.

    Eredetileg egy NAS (Syno, Qnap) és egy hálózati médialejátszó (pl. Mede8er, Popcorn) vételén gondolkodtam. De ahogy olvastam ár/értékükhöz képest meglehetősen sok kompromisszumot kellene kötni. Előnyük ugyanakkor az egyszerűségük.
    Lehetne NAS + HTPC (merevlemez nélkül, pl. egy Raspberry Pi 2), vagy olyan HTPC amelybe belefér min. 2 HDD is és ellátja a NAS feladatokat is.
    Felmerült bennem egy microserver (HP Proliant Gen8, Dell T20), ami kaphatna egy dGPU-t, így ellátná a médialejátszó feladatát is egyben.

    Igazából tanácsot kérnék, hogy melyik fenti (vagy egyéb alternatív) módszert érdemes választani? Vagy mikor melyiket és miért? Az is érdekelne ki hogyan valósította meg a sajátját, mert abból is sokat lehet tanulni. Nem igazán akarom feltalálni a spanyolviaszt. Ha vannak kiforrott működő megoldások szívesen adoptálnám valamelyiket. Bármilyen leírásnak örülnék.

    never go full retard

Új hozzászólás Aktív témák