Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Gabonetta #15104 üzenetére

    5-6 évig szerintem tutira jó lesz, ha a Syno támogatásából indulunk ki. Jelenleg még a 2010-es modellek teljesen támogatottak, megkapják a legfrissebb DSM-et (ami most az 5.2-es). A 2009-es modellek azok, amikre a legutolsó DSM verzió már csak a 4.2-es. Ebből kiindulva a 215j még 2020-ban is teljesen szupportált lesz előreláthatólag.

    Bár a 215j hardverileg belépő szint, de már kétmagos, ezen a téren nagy csodák nincsenek. 5 év múlva is ugyanúgy a fájlkezelés, torrentezés, stb. lesz a dolga. Nyilván, ha mondjuk jövőre át akarsz térni valami gyorsabb netre, azt már lehet, hogy nem fogja bírni torrent ügyileg, de azt már most sem bírná. :) Tehát ha megfelel neked például 30 mbit/s letöltés most, és elég lesz 5 év múlva is, akkor nem fog hardverileg túlságosan elavulni.

    Én apámékhoz meg húgomékhoz egy-egy DS111-est tettem le (2011-es modell), most is pont annyira ellátják a dolgukat, mint amikor le lettek telepítve. Itt nem avul el olyan gyorsan a hardver, mint ha mondjuk hardcore játékos vagy, és 1/2-1 évente videókártyát kell cserélni.

    Amit Dave ír, hogy az épített NAS időtállóbb, az teljesítmény szempontból igaz. Egy épített vas ugyanennyi pénzért erősebb lesz, tehát erősebb lesz 5 év múlva is (=később avul el technikailag). De ha az avulást, mint öregedést nézzük, akkor semmivel sem jobb a helyzet, mint a NAS-nál. 6-8 év múlva már egyszerűen elöregszik a hardver, kiszáradnak a kondik a tápegységben, az alaplapon, egyszerűen elkezd tönkremenni. Pláne, hogy a NAS-nak használt gép napi 24 órában megy.

    [ Szerkesztve ]

    The Amiga, Born a Champion

Új hozzászólás Aktív témák