Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fogtunder

    nagyúr

    válasz Karkarosz #14744 üzenetére

    nagyjából mindenki ugyanazt mondja, a DS214 különböző alverzióit, elég egyértelműek a különbségek közöttük, ha megnézed őket a gyártó honlapján:

    DS214: egységsugarú 2 lemezes Synology NAS, semmi extra, Marvell Chipset dual core 1,066Ghz, 512Mb RAM

    DS214+: Marvell Chipset dual core 1,33Ghz, 1GB RAM, Dual LAN, amivel tudja a link aggregationt, nagyobb sávszélt biztosít, de ehhez olyan switch is kell, ami ezt támogatja, nem tudjuk, hogy rendelkeztek-e ilyennel

    DS214 Play: valóban multimédiára van kifejlesztve, de nem csak itt lehet profitálni az Atom proci erejéből általánosságban sokkal erősebb hw, mint a másik kettőnél, a RAM 1GB ebben is.

    mindegyik bőven erősebb lesz annál a ZyXel NSA-212 klónnál, amit jelenleg használtok, az nem hogy vállalti környezetbe nem jó, én még otthonra sem ajánlanám senkinek. arról nem volt szó egészen pontosan, hogy mekkora terhelést kap, egy átlagos 10 fős cégnél, ha csak dokumentumok és egyéb kis adatforgalommal járó dolgokat tároltok rajta, szerintem elég a DS214 is. ha van igény a nagyobb sávszélre, és a switch támogatja a link aggregationt, akkor 214+. a Playt igazából azért dobtam be, mert a hw sokkal erősebb így időtállóbb és a keretbe ez is bőven belefért.

    I hate morning people. And mornings. And People.

Új hozzászólás Aktív témák