Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    válasz Uzi74 #14732 üzenetére

    Jó kérdés, hogy megéri-e várni. Jelenleg nem tudom, nem emlékszem, hogy olyat olvastam-e hírekben, hogy a Cherry Trail-ből is lesz integrált procis, passzív változat. És ha igen, akkor mondjuk lesz-e annyi SATA vezérlő, amit natívan tud, hogy érdemes legyen rá építeni.

    Braswell-lel fogyasztásban jól járnál, szerintem proci erőben (NAS-hoz csak ez számít, a grafikus képesség semmit) ez túltesz majd a Brazos-on és 4-6 W-tal elketyeg. De már ennek is az a nyűgje, hogy natívan csak két SATA3-as portot kezel, a többit az alaplap gyártók teszik rá integrált vezérlővel.

    Én úgy vagyok most ezzel az otthoni hálózatos mókával, hogy inkább a szerver legyen erős és a kliens gépek így lehetnek kis teljesítményű + alacsony fogyasztású, könnyű, kicsi eszközök. Az aktív hűtést, meg stb. meg legyen a szerver dolga. Igen, otthoni környezetben is.

    Én a proci erő miatt döntöttem az Intel vonal mellett, mert NAS/szerver gépnek építettem az enyémet. És sikerült szerencsére fogyasztásban sem nagyon elszállni. És Intel 1155-ös foglalattal szerencsére van/volt olyan ITX lap, amin van 6 db natív SATA3-as csati. AMD vonalon is létezik, FM2+ foglalattal, de ott a bele való proci inkább grafikában erős, prociban nem ugyan olyan árban Intelhez képest. Így biztos, hogy pár évig elég lesz szervernek, kiszolgálónak ez a gép. További fogyasztás csökkentésnek meg nem láttam értelmét, mert már nem térülne meg, amennyit nyernék fogyasztásban.

    Nem tudom, hogy neked hány lemezes a cél, de nekem már megvan a szükséges HDD is, így inkább építettem NAS-t, minthogy a nagyobb és jóval drágább HDD-ket vegyek.

    OK, most már elérhető Seagate 8 TB is, és egész jó az ára is, csak kb. annyiba fájna, mint amennyiért a gépemet építettem.

    Később nem tudom merre fognak változni a HDD árak, de így még ráérek egy darabig a nagyobb HDD vásárlással.

    Vagy még esetleg a Skylake lehet járható út. Ha nem sürgős, akkor év végéig még bírd ki, és akkor okosabbak leszünk. :K

    (#14733) bozont:

    N3700-zal vigyázz! Nem biztos, hogy olyan olcsó lesz az. N3150 jobb választás lehet.

    A J1900-as és J2900-as lapok árkülönbségéből kiindulva én ilyesmi árkülönbségre számítok a Braswell lapoknál is. Ráadásul Asrock Braswell lapokból nem is mindegyik lesz forgalmazva Mo.-on, így a DC-In-es változat sem. :(((

    + Vedd figyelembe, amit fentebb írtam. Hiába N3700-as erősebb/drágább proci, ha jól rémlik ezeknek is csak 2 integrált SATA vezérlőjük van, a többi külön vezérlős, és így is max. 4 lesz szerintem ezeken a lapokon.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák