Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Devas

    őstag

    válasz Lacpas #61288 üzenetére

    "Sziasztok!
    Elhangzott, hogy újonnan nem éri meg s3 minit venni. A nővérem pedig pont ezen is gondolkozott, úgyhogy érdekelne: ti mit vennétek helyette ebben az árkategóriában?
    Még néhány plusz infó:
    - Függetlenül újonnan gyártói garanciával venné meg.
    - Mire használnád? Normál felhasználás, fényképezgetés, wapozgatás.
    - Hosszú távra tervez. Jó lenne, ha az alkalmazásokat és/vagy ezek frissítését még később is tudná használni.
    - Milyen kialakítású telefont keresel? (bar, slide, flip, stb..) Mindegy.
    Operációs rendszerek terén nincs elvárás.
    Nem fog játszani komolyabb 3D játékokkal rajta.
    Inkább angol nyelvűt használna mint magyart. :D
    Szóba jöhetnek minőségi kínai cuccok is, ha megbízhatónak tartjátok én elhiszem. :D"

    Mindenképpen valamilyen újabb modellt lenne érdemes választanotok, az S3 mini már eléggé idejétmúlt készülék.
    Ha androidos készüléket szeretne, akkor érdemes megemlíteni a Motorola-t mint gyártót. Nagyon jó ár/érték arányú készülékeket ad ki a keze közül, alap tiszta gyári androiddal és a frissítéseket is szépen megkapja, többet mint a telefonok többsége. A problémát itt az jelenti, hogy nincs a Motorola-nak magyarországi képviselete, tehát nincs benne magyar nyelv (pl a navigáció lehet angolul beszél hozzánk, nincs magyar nyelvű automatikus szövegkiegészítés chateléskor, angol a menürendszer), valamint a garanciális ügyintézés lehet hosszadalmas vagy nehézségekbe ütközik. A másik kecsegtető alternatíva a kínai Xiaomi gyártó Hongmi 1S-e. Ahhoz képest hogy kínai a cucc, igényes erős hardware-t kapott, van benne magyar nyelv és nagy rajongói hátterének köszönhetően nagyon komoly támogatást kap frissítések terén. Ha valamilyen népszerűbb gyártótól vásárolnátok mégis, akkor esetleg az LG L70-est és az LG L90-est érdemes megnézni. Samsungot nem merek ajánlani, mert annyiféle készüléket kiadnak, hogy a támogatottságukról hajlamosak megfeledkezni és a Touchwiz UI is sok RAM-ot zabál és lefoghatja/lassíthatja a telefon müködését, holott a gyártói garancia és a képalkotásuk kellemes. Sony-t sem merek ajánlani, nem igazán erősségük bugmentes szoftver megírása, kamera is okoz gyakran csalódást.

    Megemlítenék még pár fontos információt: A KitKat android esetén már nem lehet az alkalmazásokat az SD kártyára telepíteni, tehát ennek tudatában válasszatok készüléket a belső tárhelyt illetően. 1 GB RAM az alap, az alá semmiképp ne adjátok.

    A WIndows Phone rendszerűek között a Lumiák között érdemes körülnézni. Elég jó Macro képeket csinálnak, és nagyon jó az offline navigációjuk. Az árúház ugyan szűkösebb, de vírusmentes. A készülékeik eléggé gördülékenyek 512 RAM-al is. Kevesebb a lehetőség a zárt rendszer miatt, de ezért biztonságosabb, megbízhatóbb, egyszerűbben használható a rendszer.

    Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.

Új hozzászólás Aktív témák