Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lacika_LP

    csendes tag

    válasz vojna #4759 üzenetére

    Hááát, ez azért nem egészen így van :)
    Soha nem voltam erős, és nem is célom, hogy az legyek. Kinyomom a súlyom felét katonai nyomásban meg leguggolok egy lábon vele, de legyünk őszinték, ez azért nem olyan nagy szám.
    Divatos most az sfg -ben ez a kifejezés, és hogy mindenki nagyon erős..

    Azért vannak sorrendek.. Tanulni kell technikát, sokat gyakorolni. Utána lehet állóképességet fejleszteni, és ha már van valami kis kondíció jöhet az erő. Nagyon nagy vonalakban persze....
    De abban szerintem mindenképp megegyezhetünk, hogy ameddig nincs jó technika és nincs állóképesség, ne akarjunk se erősek lenni, se 10 perces szakításra vagy lökésre készülni...

    Szóval mindegy, hogy sfg, vagy verseny technika... Kis súllyal kell rengeteget gyakorolni. Ez nagyon sokat számít. Mindkettő technikát lehet gyakorolni, mindegy, hogy kezdő, vagy profi vagy.. Az sfg ben valóban, azt mondják az elitnek való a lökés. Ez vicc. Nincs benne semmi ördöngősség. Nem egyszerű dolog az tény, sőt. Jó felvétel kell hozzá, nyomás és push press. És persze rengeteg gyakorlás.
    A szakítás szintén. Nyilván ez is jóval nehezebb technikailag, mint az sfg-s szakítás. (könnyűnek tűnik kívülről, de nem olyan könnyű elérni, hogy annak tűnjön :) ) De tanulható bárki számára.

    Egy a közös a két dologban, a gyakorlás. Bármiben is akarsz maxot nyújtani magadhoz képest, ahhoz tökéletes technika kell és még rengeteg dolog, amire figyelni kell.

    Nos ez nem egyszerű így forumon, picit hosszú is lett. Bocsi. De így gyorsan, nagy vonalakban ennyi a gondolatom.

Új hozzászólás Aktív témák