Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thomasvold

    őstag

    válasz Fred23 #182466 üzenetére

    Egy nyelvet beszélünk, csak akkor lehet én vagyok fogalomzavarban a volument illetően. Teljesen egyetértek abban, hogy idősebb korban nagyobb súlyokkal kell dolgozni. Én elég óvatos vagyok, lassan emelem a súlyokat. A bal könyököm így is megérezte.

    Ismétlésben egyelőre kimegyek 15-ig, de maximum addig. Nekem a 15. már bukás, vagy még nagyon szabálytalanul lemegy, de inkább nem, hanem a mozgástartomány felénél megálljt parancsolnak az idegi szinapszisok :D Ekkor emelek a súlyokon és úgy kb. 10-ig megint el tudok menni.

    Pl. bicepsz 2 egykezessel: most edzettem le, emeltem súlyt 2x14 kg-ról 2x16 kg-ra. Itt szabályosan lemegy 4x10, afölött már ülve, kitámasztott könyökkel beleszól a váll, állva pedig kimozdul jobban a könyök. Ezen most elvagyok 2 hétig, kb. addigra lesz meg a szabályos 15, de ez változó szokott lenni. 2-2 kilóval szoktam a bicepsznél, tricepsznél súlyt emelni és néha a váltás nehezebben megy, most éppen könnyebben ment. Pedig azt hittem a dög meleg kikészít.

    Tudom, ez így elég sok ismétlésszám, de egyelőre még látom a fejlődést és amíg látom, nem változtatok ezen a módszeren. Ahhoz, hogy bicepsznél mondjuk csak szabályos 4x5-öt csináljak, fel kellene mennem vagy 2x20 kilóig, ami nekem, mint kezdőnek, irreálisan soknak tűnik bicepszre. Inkább csinálok kicsit több ismétlést és óvatosan emelem a súlyokat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák