Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szaki58

    aktív tag

    Tisztelt Fórumozók!

    Segítséget szeretnék kérni azoktól, akik a streamelés témában otthon vannak. Sajnos, semmi féle ismeretem nincs a témában, most olvasgatok utána, de úgy gondolom, hogy efelé kell tovább lépnem. Azt hittem, hogy nincs rá szükségem, és nincs is, csak is a hangminőség miatt, ami nálam első rendű kérdés.

    Jelen pillanatban (már korábban írtam) egy Lenovo tábláról (micro SD kártya+Tidal) hajtom meg aHifiman EF 400 erősítő+DAC kombót, és egy Hifiman HEK SE fejest használok hozzá. Szépen szól, nagyon együtt van a két Hifiman.

    Úgy érzem, és mások mondták is, hogy a leggyengébb láncszem a táblagép a maga jitterével. Ezt szeretném kiváltani valahogyan. Először egy DDC közbeiktatására gondoltam, ami a jittert rendbe tenné, de úgy hallottam egy okos embertől, hogy kutyából nem lesz szalonna. Ezért mozdultam el a streamerek irányába, mert ott a hordozóról a digitális jelfolyam nem megy át egy androidos táblán, és pusztul le.

    Amit kinéztem kezdetnek (tanulás céljából is) az az iFi Audio Zen Stream. Úgy gondolom, hogy ezzel a készülékkel betekintést nyernék a streamelés világába, és nagyban javulna a hangminőség is a táblagép után. Azért erre a készülékre esett a választásom, mert sajnos minden erénye ellenére az EF 400 szűkölködik a bemenetek terén, és csak USB bemenettel tudok gazdálkodni. Az iFi Streamernek van USB kimenete, tehát tud csatlakozni a meglévő DAC-omhoz.

    A kérésem az, hogy mivel teljesen járatlan vagyok a témában, mint azt írtam is, ha valaki lenne olyan szíves, és segítene, azt nagyon megköszönném. Egy picit sürgős, mert én percember vagyok, és lehet, hogy már holnap megrendelem a készüléket, de jó lenne, ha néhány kérdést tudnék tisztázni ez ügyben.

    Természetesen nem a fórumot akarom terhelni a problémámmal, ezért elsősorban az a kérésem, hogy aki tud és szeretne segíteni, az privátban jelezze! Ott nem zavarok senkit a hülye kérdéseimmel.

    Előre is köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák