Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AMDFan

    addikt

    Sziasztok!
    Itt is felteszem a kérdésem, mert máshol nem igazán kaptam rá normális választ, csak mellébeszélést, pedig nem gondolom, hogy annyira érthetetlen volt a kérdésem.
    Sokszor felmerült már a téma, hogy az olcsó DAC-ok szimmetrikusnak hirdetett kimenete valójában nem szimmetrikus. Általában a fórumokban a drágább DAC-ok tárgyalása esetén írják ki azt, hogy “valódi szimmetrikus” kimenete van. A kérdésem az, hogy mi a különbség a nem-valódi és a valódi szimmetrikus kimenet között?
    A kérdésem abból fakad, hogy szórakozásból elkezdtem kábeleket forrasztgatni. Két kábelt csináltam, az egyik TS-XLR a másik pedig TRS-XLR. Az első ugye nyilvánvalóan egy mono aszimmetrikus kábel, a másik pedig mono szimmetrikus. MAudio Mtrack DAC-ot kötöttem össze APS Aeon aktív hangfallal. A két kábel ugyanabból a Klotz MC2000 mikrofonkábelből készült. Azt tapasztaltam, hogy a szimmetrikus kábellel a hangfal alapzaja ugyanannyi volt mint jelkábel nélkül, magyarul nem hozott át semmilyen zajt a kábel. Az aszimmetrikus kábellel pedig átjött a tipikus számítógép alapzaj, mintha egy jack kábellel rákötöttem volna az alaplapi hangkártyámra a hangfalakat. Ha a hangkártyának nem szimmetrikus a kimenete, akkor mivel magyarázható ez a jelenség? Hiszen egyértelműen megszűnt a felvett zaj szimmetrikus bekötés esetén.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák