Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bodz

    Topikgazda

    X-Szekeres II rövid verzió (bkercso érti) :)

    Violectric V100 volt az ellenfél, a DAC Denon DA-300USB. Csak a hangról lesz szó, minden másban egyértelmű előnyben van a V100.
    Kellemes erősítő, rögtön tetszett a hangja. A kötelező közhelyeket röviden le is tudom, természetesen tisztán szól, ez nem kérdés, illetve felesleges, idegesítő zajok sincsenek. Nagyon élő, határozott, "míves" hangja van, talán icipicit mondhatjuk keménynek, hamar magával rántja a hallgatót. Hamar kiderült, hogy a mélyei jóval testesebbek, ütősebbek, mint amit mostanában megszoktam. Igazából nem megy a többi tartomány rovására, de az érzés megmaradt hogy kissé uralja mindig a zenét. Filmeknél, pláne akciónál határozott előny. Az AKG K612 Pro és Beyer DT 880 Pro meg kifejezetten hálás is volt... :) Két olyan fejhallgató, ami kicsit lapos és unalmas alul.
    A középtartomány se okoz csalódást, finom, folyékony, nagy élvezet hallgatni. Ami jó, az jó, ezen nincs mit tovább ragozni. Ilyen téren bkercso eddigi legjobb alkotása az általam hallottak közül.
    A magasak csillingelnek, de nem túlzóak, egyáltalán nem fárasztóak, magas kiemelt fülesekkel sem (pl. a DT 990 Pro). Egyfajta kellemes kiterjedt magas, bírom az ilyet (is). Bár itt előnyben van a V100, mivel alapvetően puhább hangja van, ez igaz a magasakra is, így talán kevesebb ugyan az izgi faktor, de megszoktam, jobban szeretem.
    Újabban mindennél sarkalatos kérdés nálam a tér. Tudni kell, hogy a DA-300USB egy piszok kis csaló (de jól csinálja), baromi nagy, széthúzott tere van, kitölti a világmindenséget. A V100 ebbe nem rondít bele, kifejezetten jó partner. Az X-Szekeres szintén, de kicsit közvetlenebbül, kevésbé távolságtartóan, mélységében talán kevesebb, de tetszett. Odavissza játszottuk az erősítőkkel, közelebb, távolabb van az énekes, melyik a jobb? Furcsa volt mindig az erősítő csere, fene se tudja, hogy melyik megközelítés a nyerőbb.
    Igénybe vettem más füleket is, ha már van nálam valami újdonság, akkor ide csődítettem pár ismerőst, barátot. Egyértelmű siker volt, nem sok negítívum hangzott el. Ezek közül talán a legérdekesebb, hogy mindig szól a Szekeres, képtelen a háttérben maradni, szóval teljes odafigyelést igényel, nem az a háttérzenélős fajta. Ezzel még egyet is értek, csak én nem sorolnám a negatívumok közé. Shure SRH440 tulaj kifejezetten boldog volt, hogy ilyen jól, ilyen frankó mélyekkel még nem is hallotta a fülesét. :)
    Szvsz bkercso eddigi legjobb erősítője, ha nem lenne szegénység még én is beszereznék egyet a V100 mellé.
    A végére akartam írni még egy közhelyet, mégpedig hogy árán túlmutat a hangja. Nagyon. De aztán rájöttem, hogy nem is tudom mennyibe kerül. Azért megelőlegezem neki a dolgot, biztosan olcsóbb a nagy nevű, márkás társainél. :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák