Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Speciali

    tag

    válasz Márton111 #9530 üzenetére

    Igen, már leírtad párszor, de megkérdezem, törtél már szét dominóval összeragasztott kötést? Nem. Akkor honnan tudod? Amiket írsz, az elmélet, és igaz lehet, ha egy 5x2 cm-es lécbe benyomunk 1 db domino csapot, de egy ilyen keresztmetszetű saját csapos kötést is könnyen szétnyekkent bárki.
    De egy ajtó, aminek a kerete legyen mondjuk 10x45 mm, abba 4 vagy akár több domino is bele megy. És a szétrepesztés, amit már annyiszor leírtál, nem következik be, mivel nem az anyag szélére kerül, én legalábbis 3,7 cm,re teszem. És a bütü rendesen oda van húzatva, tehát az is ragasztási felület, ami nem elhanyagolható.

    Eddig is világos volt, mire gondolsz, még ha nem is reagált rá senki. De ne hidd, hogy ha valamit nem ismersz, és nem használtál még, az attól rossz lesz, hogy elméleteket gyártasz az igazad bizonygatására.
    És mi az hogy, nem számít, csak a megrendelő vegye át a munkát addig ne essen szét a portéka?! Én nem így gondolkodok, és dolgozom. Szétszáradt, megereszkedett ajtót meg láttam jó párat olyat, amit a te általad favorizált csapozással készítettek.
    A hosszlyuk fúrós csapozásnál a csapokat le kell kerekíteni. Ez egy gyenge pontja ennek a módszernek. Ennél sokkal jobb, a szögletes csapfészket készítő láncmaró, ha már erről a csapozásról beszélünk.
    50 évvel lehet vagdalózni, de majd ha kibírt bármelyik ajtód ennyit, akkor lehet erről érdemben beszélni.
    Nekem az a a véleményem, hogy a te általad favorizált ajtókészítés felett eljárt az idő, magyarul elavult. Nem, nem is dominoval kell ajtót készíteni, mielőtt még erre gondolnál.

    Ha van egy új technológia, nem kell mindjárt világ megváltó hülyeségeket látni mögé, hogy csak lehúzás, hogy vegye meg a hülye nép, mert 2 év múlva úgyis szétesik, aztán vehet újat, és ez milyen jó a gyártónak, blabla...

    Van, amikor egy új dolog, jobb mint a régi, és ezt el nem ismerni, és kötni az ebet a karóhoz, amikor már se karó, se eb, azzal csak saját magunkat korlátozzuk le a jobb dolgok megismerésének lehetőségeitől.

    Lehet kézzel is csapot fűrészelni, évszázadokon keresztül ezt tették az asztalosok. De feltalálták a gépeket, hogy a szemét kapitalisták még több pénzt kereshessenek, és költhessék rossz dolgokra a sok pénzt. Nem inkább csak arról van szó, hogy milyen szar, hogy nem te költheted rosszra, vagy jóra, vagy akármire azt a sok pénzt?

    Szar a domino, szar az ablak gyártó professzionális gép és marókés, és minden más, amire neked nincs lehetőséged. De a te csapozásod az bezzeg mindent kibír, az ám a kvajó!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák