-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aytukabozs
addikt
-
Gerasz
aktív tag
válasz
Graphics #134617 üzenetére
Én a global verziót vettem a Gearbestről, ez az "international" is tudja a B20-at? A 16 giga mire elég? Anno nagyon kellemetlen volt a kis tárhelyű telóknál, hogy a gyári alkalmazások frissítése meg a néhány kötelező telepítése után elfogyott a szabad hely és buherálni kellett (link2sd), hogy az alapfunkciók használhatóak maradjanak. Itt nem kell ettől tartani?
Köszi
-
Jazz
veterán
válasz
Milestone2 #125514 üzenetére
Ezt szomorúan hallom. Akkor ennyi.
Én abból indultam ki amit a (#125512) hsz. utolsó bekezdésébe írtam. Jó lett volna ha hosszútávon is így működik, de akkor ezek szerint nem.(#125513) svgyula:
Tudom hogy működik a fogyasztói társadalom, meg termékpolitika...stb.
Ettől függetlenül a mostani V1277 kínai dual sim-es telefonom 4 éves, rootolt, az egyedüli baja az akksi (rendelve új), és a kevés internal storage (800Mb), erre meg gyógyír a külső sd partícionálás ext4-re + Link2SD app mozgatás. -
válasz
mobilizmo #123735 üzenetére
Gyári rendszer alatt, ha van root jogosultságod, és Link2SD-ben letiltod a "kettős fény" vagy LEDLight apk-t, akkor se?
P70-nél ezzel sikerült üzembiztossá tenni gyári rom alatt a LED-et.
Habár gyors utánaolvastam, lehet nincs is bekötve úgy, hogy használható legyen.
Akkor marad az alsó gombsor villogtatása programmal esetleg
-
Jazz
veterán
válasz
Mr. Y #122493 üzenetére
Milyen három partíció?
A rendszer android, hogy érted hogy rosszul lett megírva.
Egy sim kártyán hogy tároljak összetett névjegyzéket? Ráadásul több százat? Megjegyzéssel, ékezetekkel, címmel, több telefonszámmal? Teljesen alkalmatlan rá, mind kapacitásban, mind formátumban.(#122494) cappa72:
Kicsit részleteztem itt a problémát, a két link-re is felhívnám a figyelmet. [link]
Mi a véleményed erről?
....közben meg is lett a névjegyzék anomália oka: Van a lentebb említett databases mappában 1db 132MB-os file contacs2.db néven. Ez mi??Hogyan tudnék még további helyet felszabadítani? Itt [link] a 3. 4. bekezdést nem igazán tudom értelmezni. foldermount-al külön mozgatni kell a data mapp-okat?
Ha megcsinálom a külön partíciót a belső SD-re, az önmagában nem lesz elég a link2sd-nek hogy teljesértékűen minden adatot átmozgasson a belső sd-re?
(egyenlőre a win10 alatt nem tudom megcsinálni a két partíciót a belső sd-re. Lemezkezelés 1 partíciónak látja, és nem engedi bontani.:S )Köszi!
[ Módosította: Qru ]
-
Jazz
veterán
válasz
Mr. Y #122466 üzenetére
Kicsit belemásztam a telefonba (Link2Sd, Diskusage, EsExplorer), akkor összegzem:
Maga a Névjegytár alkalmazás 2Mb.
Az adat az 150Mb!A helye a következő:
Rendszertároló(internal storage)\data\data\com.android.providers.contacts
- ezen belül 4 alkönyvtár:
Database (3500 file 144MB!)
Files (0byte)
Lib (0byte)
Shared_prefs (200byte)Tehát a Databes-en belül van 3500 file 0 alkönyvtár.
Mindegyik file-r azt írja az EsExplorer: Méret: 73byte. Használt: 4096byte.
Mindegyik file ilyen, hogy:
"contacts2.db-mj17AAGF78"
"profile.db-mj1HFK7HG
Ebből az 1-es szám változik felfelé, gondolom ahány névjegy van. Contacts és profil.De ha a 3500filet megszorzom 4096-al, akkor is csak 15MB-ot kapok. Akkor mi ez a 3500 file? És miért kell ennyi néhány száz névjegyzékhez?
A gond az, hogy van 800Mb rendszer tároló hely. Ebből 144Mb a névjegyzék, 700Mb az app, és marad 64Mb free space. [link], [link]
Emiatt belassul a telefon ha virtuális memóriát szeretné használi.
Telepíteni semmit nem enged mert "megtelt a tárhely".
Hába van beállítva hogy az elsődleges a belső SD kártya legyen.
Az összes app mozgatva van belső SD-re, de hiába, mint látható egy csomó adat marad még az internal storage-on. Nem lehet maradéktalanul átmásolni. Talán a link2Sd-vel, de ahhoz két partíció kell a belső SD-re. -
KTU
addikt
válasz
RVR400 #107241 üzenetére
Nem tök mindegy hogy 5MP-en vagy 12-n sz@rok a képek,
lásd akár P6000Nem 90-ért, hanem 70-ért vettem.
(#107239) zebede:
EU boltok,
CineDOG1 fórumtárs aláírása.(#107238) diegho:
tegnap írtam az akkuról UMI Hammer
[link]
mikrolag, ő hát izé nem játszok telefonon, csak használom,
de mivel nemsoká költözök másikba, próbálom meg makkantani,
és ez az 1. olyan telefon amit nem tartok kordában Greenify-vel, SD Maid-el, Link2SD-vel, sőt fent van a minden napra 1 ingyen app,
és én minden nap szigorúan feltelepítem ami van, a NASA képnézegetőtől a zseblámpáig, ja és van pár játék is ami így jött, és minimum 1x ki is próbálomszóval 222db alkalmazás van fent, meg most felraktam az antutut, 30643
gyorsan bootól, amire rányomok az indul,Ja és ezt "out ot the box" használom
root joy,És ebbe MTK M6732 SoC van, )tudom van ennél erősebb),
nem az 1Ghz körüli butábbak, amit most sok telefonba látok
pl. amit ma rendeltem(#107246) Áfogat: ZP700, V5, és 5.5" a következő
-
válasz
#45553408 #106026 üzenetére
Az akkor szokott lenni, ha a data partíció tele van; legtöbb esetben független ez a hibaüzenet az sd kártyától.
Nézd meg abeállításokban, hogy mekkora a telefon tárhely, és mennyi belőle a szabad.
(de jobban jársz, ha terminálból lekéred a df paracsot, és megnézed, hogy a data-n mekkora hely van szabad)
Vagy telepítsd a link2sd-t, azon is jó a tárhely infó, és ott látod a csatolási pontokat is.(Az sd kártyás hibaüzenet az szokott lenni, hogy "nincs elegendő hely a külső tárolóeszközön" - ez olyankor van, amikor a letöltött program kiegészítő fájljai túl nagyok az sd kártya szabad kapacitásához képest)
-
válasz
Zitababus #104238 üzenetére
Általában ezek a grafikus felületű cuccok nem szokták megmondani, hogy mi micsoda.
A link2sd program kicsit beszédesebb tud lenni. Ha ezt feltelepíted, és az opcióknál megnézed a tárhely infót, akkor az ténylegesen a valós értékeket és csatolási pontokat fog közölni.Ugyanis sokféle szoftver sokféle képpen nevezi a /data partíciót, az esetleges belső SD-t (itt vagy emulált, vagy tényleges fizikai)... tehát a megnevezések eltérőek és férevezetőek lehetnek.
(vagy a terminál emulátoros parancsok vannak még, amikből igen sok dolog kimazsolázható)
-
zsola0518
tag
Sziasztok!
Adott egy THL W200C tip. teló. Rootoltam. Particionáltam az sd-t. Felraktam a link2sd-t és amikor át akarom helyezni az appokat ezt írja ki: "link2sd package invalid"
-
A programok alapesetben a z ún belső tárhelyre települnek (/data partíció)
Utána szokott lehetőség lenni arra, hogy áttenni sd-re alkalmazásokat ha az engedélyezett; vagy link2sd alkalmazása jöhet még szóba.Azonban nem értem, hogy mire jó "megkímélni" az adatpartíciót a programok telepítésétől, hisz pont arra való, hogy oda települjenek.
Ha pedig valamilyen egzotikus felosztású a 4GB ROM, akkor - lévén mt6582 - átszabható a tárhelykiosztás. -
MaxTorque
tag
Sziasztok!
Tudom, hogy ide tartozik, de annyi tudás van itt felhalmozva az MTK-ról, hogy talán tudtok segíteni. Adott egy Beex Rainbow (MTK8127, 4.4.2) tablet, de nem lehet rajta az alkalmazásokat az sd kártyára helyezni. Próbálkoztam már link2sd-vel, de nem megy. Ext2 partíciót nem tudja felcsatolni. SD fix megvolt, az sem segített. Mit lehetne tenni?
-
wwenigma
Jómunkásember
-
include777
aktív tag
válasz
#71562240 #87937 üzenetére
Nekem mindig van külső sd a telefonokban, mtk droid mindig arra is mentett (lehet figyeli melyiken van több hely - mnt/sdcard0 vagy mnt/sdcard1). Viszont mindenféleképp érdemes ilyen esetekre egy kártyát tartani kézközelben.A külső beletett még 1 esetben jön jól, ha átpartícionálás nélkül szeretnél az appoknak több helyet, ezt rootolt telefonnal + a link2sd appal tudod megoldani, nem minden esetben tudja az appot a külső sd-re rakni, de nekem a nagyrészsét sikerült és ment is onnan. Itt egy külső kártyaolvasóban leválasztol 1 vagy 2 gigát a kártyáról, amit ext2-re vagy ext4-re formázol, a maradék maradhat fat32, telóba berak, link2sd elindít, beállít tárhely típusa (ext2 vagy ext4) 1 reboot és utánna örül, mert van több hely
-
pulpi
csendes tag
válasz
csampei #82021 üzenetére
"Aki tárhely gondokkal küzd,unja a natív App2SD-t vagy a Link2SD-t annak erősen ajánlott app EBRTweak
Ezzel a kis appal viszonylag biztonságosan át lehet méretezni a belső memóriát a DATA,és az SD (belső) partíciók között.
Figyelem! Maga a művelet elég hardcore ha valami balul sül el,vagy nem tudod egyértelműen mit csinálsz a készülék téglásodhat!!!
Mellesleg teszteltem 4.4.2,és 4.2.2 romoknál is és működik!"
Szia érdekelne hogy MUI-nál is müködik vagy azt senki nem próbálta még?
-
csampei
senior tag
Aki tárhely gondokkal küzd,unja a natív App2SD-t vagy a Link2SD-t annak erősen ajánlott app EBRTweak
Ezzel a kis appal viszonylag biztonságosan át lehet méretezni a belső memóriát a DATA,és az SD (belső) partíciók között.
Figyelem! Maga a művelet elég hardcore ha valami balul sül el,vagy nem tudod egyértelműen mit csinálsz a készülék téglásodhat!!!
Mellesleg teszteltem 4.4.2,és 4.2.2 romoknál is és működik!
-
csampei
senior tag
válasz
csampei #78806 üzenetére
De csodás kis telefon eddig!Bár egy link2SD kellett neki (vagy én voltam balfasz) de 100dodo+ 27 DHL szerintem nem rossz érte.És MUI támogatás vagy mi a bánat 4.4.2 droiddal.Minden esetre nagyon látványos a rendszere.Minden pörög forog,nagyon bejön!Lehet a Runbo megy a háztól?
-
válasz
sandlerf #73712 üzenetére
Sajnos a belső sd csökkentése/megszűntetése nem egyszerű művelet, MT6572-re egyenlőre nincs átparticionáló program, mint az MT6577 vagy MT6589-re.
Azonban ki lehet számolni a partíciók változtatásához szükséges méreteket és meg lehet változtatni a méreteket.Volt pár MT6572, aminél megcsináltam már (htm a6w, haier w718, apls-987s). Azonban készülék nélkül vak módon "csak úgy" nem állnék neki, az biztos.
Még mindig egyszerűbb a /system/vold.fstab fájlt szerkeszteni, ha csak megcserélni szeretnéd a fizikai / belső SD-t.A link2sd veszélytelenebb mindkét előbb említett megoldásnál.
-
válasz
sandlerf #73576 üzenetére
Létezik megoldás, ám ez a rendszer módosításával jár minden valószínűség szerint.
Ugyan nem ismerem az F1 teljes felépítését és csatolási pontjait, de:
Gondolom van "belső SD" tárhely, illetve van az adatpartíció, ahova a programok települnek.1, A belső SD-t és az adatpartíciót össze lehet vonni, illetve beállítani, hogy a fizikai sd kártyát értelmezze belső sd-nek.
2, simán megcserélni a csatolási pontját a belső és fizikai sd-nek.
3, megnézni a link2sd lehetőséget. Itt azonban a fizikai sd kártyát 2 partícióra kell felosztani.
-
ATM_automata
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, akár privátban is jó. Nagyon hálás lennék, ha valaki rám tudni szánni egy kis időt.
Van a páromnak egy THL W100-as telefonja. Mostanában folyton jelez, hogy kevés a hely...kevés a hely...email szolgáltatás leáll stb. Rootoltam a telót, ajánlottatok egy Link2SD progit, azt feltettem, amit lehetett átraktam vele SD kártyára. Egy darabig jó is volt, most újra elkezdett sírni, hogy kevés a helye, pedig nem került fel semmilyen új program a telefonra. Se játékok se extra cuccok nincsenek a telón, csak a google meg facebook appok. Szóval nagyon nem is tudok semmitől megszabadulni.
Lehet-e valamit tenni, hogy a telefon használhatóvá váljon újra? Anno mintha szó lett volna valami telefon átpartícionálásról...de lehet rosszul emlékszem? Ebben a dologban kérnék tőletek segítséget, ha lehet.
Előre is köszönöm!
-
Baritone
tag
Szép jó estét Mindenkinek!
Még mindig a zopo zp980 belső tárhely megoldáson töröm a fejem. A Link2Sd egy app. átmozgatása végén a következőt írja ki:
Install failed container error
Ez mit jelen pontosan?
A problémám egyébként az, hogy hiába van 27 gb belső tárhelyem, mozgatható appokat sehogy nem tudom áttenni erre a helyre a data paríció 1,5 gb-ról.
Több külföldi zopo fórumon olvastam, hogy másnál is van ez a probléma. Van egy mókolás amivel meg lehet oldani, de előtte kísérleteznék mókmentesen.
Van valakinek valami ötlete?
-
válasz
avena71 #63347 üzenetére
Ez egy érdekes kérdés...
Val'szeg valamilyen MTK professzoros cuccot fogtál ki.
Az első dolgod legyen, hogy csinálsz róla legalább 2 féle mentést. (témaösszefoglaló) ... de inkább 4 félét.
Utána ha kiderül, hogy milyen benne ténylegesen a professzor, és MTK-s, akkor lehetőség van átparticionálásra, amivel a belső tárhely (/data partíció, ahova az applikációk települnek) megnövelhető (hungobunho leírása [link])Vagy használsz link2sd-t, ami az sd kártya 2. partíciójára képes átrakni a programokat.
-
Zeki
nagyúr
válasz
ATM_automata #61697 üzenetére
-
ghop
csendes tag
STAR N9589 SPONTÁN TÉGLÁSODOTT...
No, érdekes dolog történt.
Star (Ulefone) N9589 telót használom szeptember eleje óta. Néha-néha volt furcsaság vele: hetente 2-3x történt olyan hogy menet közben hirtelen elkezdte nem érzékelni a benne lévő 32GB-os C10-es microSD-t. Ilyenkor persze a SD-re telepített progik leálltak, meg minden. Újraindítás segített csak. Ráasásul fura mód nagyon hamar betellt a 8GB belső tárhely (melyből 1GB volt az "Internal Storage"), még úgy is hogy igyekeztem a felesleges appokat rootolás után kikukázni, sőt még a link2SD-vel is próbálkoztam, csak valamiért egyetlen egy újraindítás erejéig működött, utána valahogy "eltűnt" a mount script és nem tudtam mégegyszer életre lehellni. Persze utána kezdtem nézni hogy hogyan is megy ez az egész mount procedura 4.2.1-alatt, és végül egy megpiszkált fstab után a teló nem volt hajlandó bebootolni. Megelégeltem a dolgot, és december 10-körül flasheltem rá újra az eredeti gyári firmware-t, elvileg ugyanazt, amivel jött (20130715_e2001v21_v89_gq2008s), innen: http://www.needrom.com/mobile/star-n9589-10/ . Szépen leellenőrizve a telő factory mode-jában a pontos adatokat, letöltöttem és flasheltem SP Flash Tool-lal. Minden jól ment, és utána a telefon elkezdett stabilan működni. Többé nem volt baj az SD kártyával sem. És egyszer csak, január 5-n, kb 3 hét zökkenőmentes működés után hirtelen gyalázatosan belassult a telefon. Újraindítás során is maradt olyan lassú hogy szinte megállt a boot screen-en. Újabb (akksi ki-be) újraindítás során meg teljesen meghalt. Annyira, hogy rádugom az usb kábellel a PC-re és a flash tool meg sem találja. Mintha fizikailag nem létezne a teló. Pedig a firmware flashelésnél ez működött: telefon kikapcsolva, úgy rádugva a PC-re a flash tool egyből felismerte. Most meg semmi. Bekapcsolni sem lehet, akármit csinálok vele, tégla...Nem tud esetleg valaki leírást, hogyan-miként lehet hardveresen resetelni egy ilyen telót? Esetleg tudtok jó fórumot ajánlani (lehetőleg angol nyelvűt, ne kínait) ahol érdemes keresgélnem ilyen témában?
Persze írtam a seller-nek (aliexpressen rendeltem) aki videót kért a telóról (melyet készségesen megcsinálok) és reményeim szerint ha látszik hogy nincs fizikai sérülés a telón akkor lesz értelme elküldeni - hátha megjavítják/kicserélik. Persze előtte számolok egy postaköltséget, mert lehet hogy végül jobban megéri egy másikat venni... Mostmár a kicsit imsertebb márkákat is nézem (mint Xiaomi, vagy Meizu)....
-
poffsoft
veterán
válasz
motorace #55575 üzenetére
Minden olyan progit keress playan, aminek 2sd a vége:
Link2sd perpill. nem fog segíteni.
Cache2sd talán segít
Meg van valami download2sd is ha jól emléxem (szerk: cache2sd lesz az), az lehet a te programod (a play default download folderét symlinkeli az sd-re).Amúgy valószínűleg jogosultság gondok lesznek ott...
-
petia
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok ebben a kínai telefonos dologban, és lenne pár kérdésem, remélem tudtok segíteni.
Nemrég érkezett meg Feiteng H7189 es telefon kínából. 1gb ram/4gb rom volt írva neki, kapott egy 32gb os kártyát is, de össze vissza van felosztva a belső memóriája. A belső memória 1gb, a telefon belső sd kártyája 1,7 gb, és ezek meg is teltek lassacskán ezzel azzal. Arra lennék kíváncsi, hogy a telefon belső SD kártyáját meg lehetne e cserélni a külső SD kártyával ? Ha letöltök egy nagyobb játékot pl. NFS-et, és a külső SD kártyára teszem, mert ugyebár a belső 1,7esre nem fér, akkor nem működik a játék, töltene lefele, de nem tudja ő sem letölteni az 1,7 gigára. A telefont rootoltam. link2sd-vel sem sikerül az obb meg a többi fájlt a külső sd-re tenni.mellesleg van még valakinek ilyen telefonja itt?
-
-
bendi806
aktív tag
Sziasztok!
nem konkrétan kínai telefon, de hátha ti tudtok segíteni! Van egy akai pha 5800as telefonom, de nemtudom, hogy lehetne növelni a RAM méretét, mert az 512 megát ha fel lehetne turbózni? nemvagyok otthol az android témában, de 4.1es android van rajta, na de most én rootolni nemtudok :S
de ha a googleplayen mondjuk ott van, a Link2sd program?? azzal nem lehetne valamit "bűvölni" rajta??
mi a véleményetek?? -
válasz
Vjankovics82 #44489 üzenetére
Hú ezek a megnevezések olyan furák.
Ha esetleg root-olt, akkor inkább a link2sd programmal nézd meg, az kiírja a csatolási pontokat, és pontosabban definiál.
Erre kéne még válasz: A hibakeresésben fontos volna tudni, hogy lépésről lépésre mit és mivel csináltál.
-
csampei
senior tag
válasz
sasa311 #38174 üzenetére
Na megkésve de itt vagyok.És jöjjön a Runbo!
Első benyomás: Úristen ezt hol fogom hordani!!!!
Második mikor bekapcsolom,hogy ez veszett gyors O2x-hez képest!
Harmadikem lehet csutka hangerőn használni mert meghülyül az ember!!!
Viccet félre.
Eddig frankó minden,de vannak nem tetsző,mint például az elég érdekesen partícionált belső memória.Ugyanis link2SD nélkül sajnos az elfogy!A fényképező rész teljesen rendben van,de itt is van üröm az örömben,például az hogy külső SD-re nem rögzít.HD felvételnél a belső memó meg nagyon kevés.Minden más funkció teljesen rendben van,walkie-talkie, a lézer,stb.Egy nagyon pozitív dolog van benne RAM-ból nincs hiány!Belakva 500-600mb van szabadon.A rendszer amúgy siklik,és nagyon korrekt,a fényképezőnél még annyi hogy az JB romokból kölcsönzött szoft.GPS gyors,és pontos,az adatátvitel szintén gyors.Nem tudom mit írjak még,de ha valami nem tiszta akkor kérdezzetek.
-
7Sony7
addikt
válasz
apeelme #37287 üzenetére
A válaszod részben jogos. Leírtam, hogy 256 kevés, 512 elvileg elég. (RAM) 521 elég kell, hogy legyen az ICS nek is, de ha mégsem az, amit kinézett, az 1Gb val rendelkezik, tehát ebból rájöhetett, hogy jó.
A GB ről azért írtam, mert nekem az van, így erről tudok írni, és más nem válaszolt érdemben, úgyhogy gondoltam megpróbálok segíteni.
Az enyém (ZTE Kis) 200Mb al van elengedve, Ehhez pl kell a link2sd.
Ha hamarabb (a kérdezőnek ) leírod a JB helyszükségletét, el sem kezdünk rajta vitatkozni. Ha tényleg ennyi, ahogy írtad, akkor 1Gb kevés, minimum 1.5 Gb kell.
Nem sértődtem meg, sőt, jó, hogy beszéltünk róla, így a kérdező, ha olvassa több infóhoz juthat.
Köszönöm a hozzászólásod az Ő nevében is.
(Persze én is tanultam valamit belőle). -
apeelme
addikt
válasz
7Sony7 #37281 üzenetére
Nekem sem állt szándékomban sértőnek lenni, ha mégis az voltam, bocs.
1. Én beszéltem ICS-ről, akinek Te válaszoltál egy JB-vel rendelkező készülékről kérdezett...tényleg, akkor hogy jön ide a GB? A GB-vel semmi bajom, sőt...de könyörgöm 2013-at írunk, sima pénzkidobás!!!
2. Én értem hogy miről beszélsz link2sd ügyben, de felfoghatnád végre hogy nincs olyan készülék ami 200MB ROM-al rendelkezik arra te még GB-t sem telepítesz, a DATA partíció esetleg lehetséges 2-3 éves készülékeknél GB rendszerrel.
3. leírom egy átlagos (4.1.1) JB rendszer helyszükségletét:
system : 512MB
cache : 130MB
data: változó, de sosem nulla. min. 512MB de az mai viszonylatban már gáz
boot: 30MB
recovery: 30MB
stb.Egy szóval nem mondtam hogy az ICS és a JB jobb mint a GB, és nem is ez a lényeg. Kérdezett valaki egy 2013-as modellről 4.2-es droiddal, te pedig válaszoltál rá ~3-4 évvel régebbi infókat szolgáltatva GB-ről sztorizva úgy hogy nem is hívtad fel a figyelmét rá!
Nem kell megsértődni, csak Te sem örülnél ha valaki rossz információkkal látna el pl. vásárlás előtt. Ugye?
-
7Sony7
addikt
válasz
apeelme #37266 üzenetére
Kedves Apeelme! Igazad van, tényleg hibáztam. Oda kellett volna írnom, hogy a GB rendszerről beszélek. Kb ennyi hiba volt a hozzászólásomban, és szerintem így is több segítséget adtam, mint te.(Ugyanis a konkrét kérdésre Te sem válaszoltál.)
1. Ki beszélt ICS ről? A GB már nem is android??
2. Igen, a 200 Mb rootot igényel, és így link2sd vel több Gb nyi programod lehet. Nálam is így van.
3. Ha szerinted nem elég 0,5-1Gb, kérlek írd le, hogy miért.
Tudom, hogy az ICS és a JB jobb, mint a GB, de ezenkívül mi bajod vele?
Nem állt szándékomban sértő lenni, ha mégis az voltam, bocs.
-
szabof1
őstag
-
LámaZ
addikt
válasz
hungobungo #23734 üzenetére
A Link2SD-t azért is szedtem le, mert sokszor nem ment neki az áthelyezés a külső SD-kártya fenntartott partíciójára, főleg az appok frissítése után adott hibaüzeneteket.
A Link2Sd eltávolítása és a külső SD-kártya újbóli egyesítése, egyetlen partícióvá alakítása után minden lehetséges (felhasználói) appot kézileg áthelyeztem a külső 32 GB-os SD-kártyára.
Ennek ellenére nem látok nagy javulást, a Belső tárhely még mindig túlzsúfolt, pedig a böngésző adatait is töröltem, mert arra gyanakodtam, hogy az foglal el sok helyet, annak ellenére, hogy a külső SD-n van.
Íme a szemléltető képernyőkép:
Mit lehet még itt csinálni?
-
LámaZ
addikt
válasz
sasa311 #23700 üzenetére
Tévedés. Én a belső tárhelyet bővítettem, nem a RAM-ot.
Tehát én is tévedtem, amikor itt a RAM-ra panaszkodtam, az androidos topikban a kolléga megjegyzésre rávezetett, hogy a belső tárhelyem fogyott el az on-line térképrészletek letöltése során (vagyis a Link2SD egy nagy kamu volt, nem csinált semmi érdemlegeset. Lehet, hogy a fizetős....).
Újra kéne partícionálnom a belső tárhely - telefonmemória tárhelye-elosztást, mert nekem a majdnem 2 GB helyett 100 MB bőven elég a telefonnak, hisz sem üzeneteket nem tárolok egy hétnél tovább, sem névjegyeket nem tárolok helyileg. -
LámaZ
addikt
válasz
sasa311 #23678 üzenetére
Engem nem érdekel, hogy ti mit láttatok, és mit nem, én leírtam a saját tapasztalatomat. 5 hónapig nem volt ilyen probléma, ma előjött.
Pedig használom a Link2SD-t is. Lehet, hogy épp ez a probléma, nem tudom.
Elképzelhető, hogy ezek az optimalizáló programok inkább rosszat csinálnak.
Várom a további véleményeket, a lehúzósakat is. -
Peaceliker
addikt
2 progival sem sikerült törölni, majd a link2sd kiírta, hogy neki sem sikerült, közben törölte …aztán nem sikerült telepíteni az újat, ugyan azzal a hibaüzenettel elszállt … ekkor rájöttem, hogy túlreagálhattam ezzel a törléssel :-)
Aztán a preferált telepítési helyet átállítottam arra, hogy a rendszer döntse el és fel is ment :-) ...playt már törölnöm sem kellett, tudtam is frissíteni a legújabbra :-) -
bubu256
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Zopo ZP500+ -ra de más 4GB belső memóriás telefonra is érdekelne.
Hogyan hova lehet telepíteni nagy méretű játékot pl. Real Racing 3 ami kb 1500MB-ot szeretne letölteni a telefonra. Telefon rootolva, 2,5GB át particionálás meg csinálva, 32GB külső SD kártya, LINK2SD telepítve beállítva. Még sincs elég szabad hely! Mi lehet a megoldás? -
stifi82
aktív tag
Arra jutottam, hogy EASEUS Partition Master 9.1.1 Professional Edition programmal megparticionáltam az sd kártyát 2 partíció lett rá téve amit apk kiterjesztéssel telepítek a kártyáról ott kiírja hogy sima install vagy externál install az utobbit választom akkor sdre telepít pl facebook amit eddig nem tudtam oda rakni de csak 1.9es verzió amit a netet találtam google play-ről telepítve ott ez így nem működik .
Mert ha rootoltam a telt a progi rootcheker azt írja mikor meg futatom link2sd-t az meg azt írja hogy engedélyezem a root hozzáférést .
Szóval ez 1 kínai telo szívat rendesen olcsón akartam megúszni de munkaórában sok ment rá legközeleb samu vagy htc lesz enek csak 200mb memóriája készülék android r5830i agyban modelszámra meg s5830-at írnak.
Remélem tudtam segíteni de itt nagy spiller cappa72 kolléga meg Robi haverom ha ők nincsenek akkor nem jutok el eddig. -
Kedves Fórumlakók!
Mivel sok olyan telefon van itt közkézen, amelyek belső memóriája (ROM) 4GB, amit gyárilag felosztottak nekünk, ezért az aTab5 topikban felmerült a kérdés, hogy a belső és külső sd cseréje után meg lehet-e tanítani a link2sd-t arra, hogy a belső memória-tárhelyet használja 2. Particióként, és ne kelljen a fizikai “külső” sd kártyát ketté osztani.
Nos, első próbálkozásom, amikor is a szkripteket írtam át (szerintem megfelelően), nem jött össze.
Szóval amire meg kellene tanítani az az, hogy ki lehessen jelölni a particiót, amire a linket teszi. (lehet, hogy ez már akkor link2part nevő app lenne
)
De már az is elegendő lehetne, ha speciálisan a mi telefonjainkkhoz (MTK 657x sorozathoz, aminek alapból van belső memória-tárhelye) meg tudnánk oldani. Főleg azoknak lehet ez előny, akiknek a telefonjához még nincs átparticionálási lehetőség.Ha esetleg ért valaki ahhoz, hogy az apk-kat hogyan lehet szerkeszteni…
A /dev/block/mmcblk1p2 helyett a /dev/block/179:6-ot próbálja meg, és ennek megfelelően készítse el a liknet...Persze ha kész, akkor – gondolom a link2sd név nem lesz használható, függően a licensztől (GPL vagy hasonló) – a fejlesztőnek ez jelezni kell.
Vagy a legegyszerűbb az lenne, ha a feljesztőnek írnánk ezt a javaslatot?
(Igazából ez a tabletekre és az MTK-s platformnál a 4GB-os RAM-mal ellátott gépek specialításának tűnik)Ha valaki hozzáértő tudna valami irányt mutatni, én megpróbálkoznék vele… (esetleg megfelelő fórumba való tereléssel is akár)
(Egy szkriptes megoldást terminálban kipróbáltam, működik a külső sd kártya akármelyik könyvtárába linkelt apk-ra, szóval nem lehetetlen!)
-
tthom
senior tag
Akinek Umi X1, vagy végülis tök mindegy melyik van, de ICS, vagy JB-vel.. SD kártya nélkül működik nektek az app átpakolása az sd-ext-re? Mármint ugye van alapból 500mb a progiknak, meg mellette 2Gb tárhely, ami szépen látszik PCről, meg amúgy is. De eddig bármit próbáltam, nem sikerült átpakolni az appokat arra. Van valami tuti módszer? Link2SD-t próbáltam, failed üzenet és nem csinál semmit..
-
válasz
pmikloska #14066 üzenetére
Helló !
Én az efféle átalakításokat link2sd segítségével csináltam a régi 918d-n.
Amit akartam feltettem, azán (mint pl. holo launcer, stb..) beállítottam alapértelmezettnek.
Utána rendszerlaklamazást csináltam belőle a link2sd-vel.
Ezek után a nekem nem tetsző rendszeralkalmazás testvérét átalakítottam felhasználói programmá, és vagy töröltem, vagy jegeltem (szintén link2sd-vel).
Nekem működött, fennakadás nélkül használtam tovább a telefonomat, immár a saját szájízemre szabva a rendszert.
Ezzel igazából csak spóroltam a munkával, a másolgatásokat, a jogosultságok beállításának nyűgjét bíztam egy programra: link2sd. -
válasz
Stiletto107 #13030 üzenetére
Egy verzió: ha van link2sd a telefonodon, akkor telepítsd az apk-t, majd a link2sd-vel tedd rendszeralkalmazássá.
A jogok helyes beállítása?
. -
Akkor van az sd kártyádon egy második partíció is, ha jól értem, és nem a mozgatás sd kártyára opciót választottad (mondjuk, ha a lib-eket is linkelted, akkot ez logikus).
Akkor viszont elég sok program lehet fent.
Viszont az fura, hogy "amikor még nem volt link2sd akkor is volt rajta kb ennyi app." Valahogy nem logikus. -
jFox
addikt
válasz
cappa72 #12147 üzenetére
Köszi a választ, tényleg nem sokat.
Alkalmazás már nincs rajta, mindet átlinkeltem az SD-re link2sd-vel. A goole alkalmazásokat is. Facebook elsőnek repült.
Lib-ek és dalvik-cache is át van már linkelve.
Az a poén, hogy amikor még nem volt link2sd akkor is volt rajta kb ennyi app. Igaz azóta frissültek, gondolom híztak is, de az SD-n vannak! Elvileg nem kéne, hogy tovább fogyjon a data, és mégis.
Na mindegy, majd lesz valami. -
-
sasa311
veterán
válasz
cappa72 #10543 üzenetére
feltettem a link2sd-t, ezt látja:
internal ( /data)
738 / 283 usedSD card (/mnt/sdcard
1.98 Gb / 541 usedExt. SD card (/mnt/sdcard2
7.61 Gb / 710 mb usedSystem (/system)
393 total / 306 usedA beállításokba ki tudom választani, hogy az "external" sd kártyára installáljon. Szerinted az elég is lesz? (mert akkor nem buzerálnám rootal a telefont)
Mégse tudom beállítani, ez a hibaüzi:
Link2sd coujld not obtain ROOT access.
If you have root access make sure you respond allow or grant to bla bla bla... -
válasz
sasa311 #10539 üzenetére
Mivel ezeket én szeretem kézben tartani, ezért ilyen nálam nem is fordul elő
Na jó, az az igazság, hogy nem tudom, csak olyat tippelek, hogy "app2sd" jellegű módon viselkedik. De hogy nem jelenik meg a telepített alkalmazások között, ez új.
A gyári app kezelő helyett én link2sd-t használok, még akkor is, ha nem akarok linkelni semmit. Csak tipp, de kipróbálnám. -
zso76
csendes tag
válasz
MotorBoy79 #4053 üzenetére
Így van. Annak, ami a képen van, 1Gb ramja van. Mindegyik készüléken meg van osztva a memória, általában 400 Mbyte körül szokott szabad lenni gyárilag, legalábbis az enyémen így volt. Ha rootolva van a készülék, Link2sd programmal át lehet tenni a telepítéseket SD kártyára. Nekem kb. 100 alkalmazásom van és még mindig szabad 250Mbyte.
-
Én is vettem egyet, akkuidő (egyenlőre 1 kártyával) kevés játékkal, 20 perc wifi, 30 perc napi beszélgetés, már 3,5 napja megy, 40%-on van.
Egyszer próbáltam két kátyával, ekkor bekapcsolt adatforgalommal, úgy két napig simán ketyegett.
Lassulást akkor tapasztaltam, amikor a híváslistát tekergettem föl, meg le. Ekkor néha "laggol" (akad). Amúgy más esetben nem.
A Sygic gps progi igen jól megy rajta. Angry birds is elviselhető.
Ha több programot szeretnél telepíteni, akkor sajnos kötelező a link2sd és a root.
Illetve fontos lementeni az imei számokat (/data/nvram/md/NVRAM/NVD_IMEI könyvtárban van).
Érdemes olvasni a [918D] fórumát is.
Van hozzá mtk control program, amivel felhúzható a proc. 800MHz-re (amit a lenovo is megcsinált, azt hiszem az A65-ben), és állítható a professzor feszültsége.
Élvezhetőbb készülék szerintem a hasonló kategóriájú Samsung-oknál. Ez persze privát vélemény.
Nos a hang chipset az hát... ööö... vagy az enyémben gány, vagy az összesben. Nagyjából az élvezhetetlen kaegória. Azért gondolom, mert ugyanaz a felvétel ugyanazon a fejhallgatón egy Xperia-n csilingel a fülembe. Eddig ezt a hátrányát fedeztem fel.Memória? Hát az kevés. Nem érdemes sok cuccot kitenni a képernyőre, hamar elvész a memória kevésségében (ez szép mondat volt). De. Aki megveszi az számoljon ezzel. A szabad felhasználható memória valahol 40-60MB környéke nálam. Ha Gemini ram-pucolóval felszabadításra engedem a gépezetet, akkor felmegy akár 75MB-is is, persze ez csak pillanatnyi "idill", a programocskák szépen vissza indulnak memóriafoglaló útjukra.
Erre csk annyit, hogy aki kis autót vesz, az számoljon a kis csomagtatróval, aki nagyobbra vágyik többet kell fizetnie. Ezt tényleg megszívlelendő.Képet a kamerával mellékeltem, nem nagy durranás.
Összességében tetszik, praktikus, ára jó, tudása megfelelő. -
FeZ...
aktív tag
válasz
szakari66 #1357 üzenetére
Menj át az Alcatel 918D topikjában, ott szó volt róla !
[Alcatel 918D fórum]
A #100-as hozzászólásban említik először. Kell hozzá egy progi is, a LINK2SD, és úgy emlékszem root-olnom kellett hozzá a telót. -
Kollégám vett egy Alcatel 918d-t. (Egyik itteni fórumtársunktól.)
Igyekeztem kipróbálni!
Kifejetetten kellemes kézbe fogni, megfelelően érzékeny a kapacitív kijelzője.
Mivel nekem volt egy rövid ideig (ajándékba szánt) Galaxy GIO-m, bízvást állíthatom, hogy gyorsabb az Alcatel - llegalábbis szubjektíven megítélve.
A GPU-ra mindig kiváncsi vagyok, mivel a FragRacing-gel szoktam elütni "unalmas óráimat".
Kipróbáltuk. Jobban megy, mint a GIO Andreo200-asa.
Szerintem a kijelzőjét is jóbb olvasni.Összességében nekem nagyon tetszett a 918d, kollégám pedig kifejezetten szereti.
Ami "gondja" volt vele, az a kevés belső tárhely, de hát a link2sd megoldja ezeket a problémákat.
-
imiadmin
őstag
válasz
imiadmin #702 üzenetére
Jelentem, az Acatel 918D-n működik az installát cuccok áthelyezése SD-re!
minden (pl.: widget, iGO, stb) "átrakható" az SD-re úgy, hogy a Link2sd (ehhez kell a root) átmásolja a progikat az SD-re és egy linket készít a belső NAND-on... így a progi már nem a belső tárhelyet foglalja..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Sorozatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged