Új hozzászólás Aktív témák

• Kedves Fórumlakók!

Mivel sok olyan telefon van itt közkézen, amelyek belső memóriája (ROM) 4GB, amit gyárilag felosztottak nekünk, ezért az aTab5 topikban felmerült a kérdés, hogy a belső és külső sd cseréje után meg lehet-e tanítani a link2sd-t arra, hogy a belső memória-tárhelyet használja 2. Particióként, és ne kelljen a fizikai “külső” sd kártyát ketté osztani.

Nos, első próbálkozásom, amikor is a szkripteket írtam át (szerintem megfelelően), nem jött össze.

Szóval amire meg kellene tanítani az az, hogy ki lehessen jelölni a particiót, amire a linket teszi. (lehet, hogy ez már akkor link2part nevő app lenne;) )
    De már az is elegendő lehetne, ha speciálisan a mi telefonjainkkhoz (MTK 657x sorozathoz, aminek alapból van belső memória-tárhelye) meg tudnánk oldani. Főleg azoknak lehet ez előny, akiknek a telefonjához még nincs átparticionálási lehetőség.

Ha esetleg ért valaki ahhoz, hogy az apk-kat hogyan lehet szerkeszteni…
    A /dev/block/mmcblk1p2 helyett a /dev/block/179:6-ot próbálja meg, és ennek megfelelően készítse el a liknet...

Persze ha kész, akkor – gondolom a link2sd név nem lesz használható, függően a licensztől (GPL vagy hasonló) – a fejlesztőnek ez jelezni kell.

Vagy a legegyszerűbb az lenne, ha a feljesztőnek írnánk ezt a javaslatot?
    (Igazából ez a tabletekre és az MTK-s platformnál a 4GB-os RAM-mal ellátott gépek specialításának tűnik)

Ha valaki hozzáértő tudna valami irányt mutatni, én megpróbálkoznék vele… (esetleg megfelelő fórumba való tereléssel is akár)

(Egy szkriptes megoldást terminálban kipróbáltam, működik a külső sd kártya akármelyik könyvtárába linkelt apk-ra, szóval nem lehetetlen!)

Új hozzászólás Aktív témák