Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2026. január
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Honda567
üzenetére
Tanúsítvány hiány miatt nem mennek egyes weboldalak, azzal sok mindent nem tudsz kezdeni. Talán egy custom rom segítene rajta (anno volt omni és slim rom"kitkat") de store-hoz azok is kevesek (az android verzió miatt) és a vas is kevés a frissebb, erőforrás igényesebb app-ok megfelelő futtatására.
!Esetleg ha találsz rá CM vagy lineageOs romot MM vagy nugat-al, felteheted kísérletképpen. De nagy reményeket ne fűzz az akcióhoz. Mert bár lehet, hogy működni fog de laaasssúúú lesz.
Jó pár éve elbúcsúztam a p5110-től, mert vállalhatatlan volt a tempó.
Vsz engedd el te is a GT-P5100-et. -
aikidos
friss újonc
Sziasztok, lehet, nem a megfelelő helyen írok, de van egy felajánlásom.
Veszprémiek előnyben!
Ingyenesen átadom Koobe x8 Slim Nav&call tabletem, ha vki lát benne fantáziát.
A tablet Android 4.0 op.rendszerű, 5 éve vettem, 2 éve nem használom, t.i. 3 éves korában nem volt már hajlandó felvenni a töltést. A Koobe márka szervizbe küldtem fel, aksi cserét kértem. nem tették meg, azonban jó pénzemért tönkretették az adatbuszt, a "bevizsgálás" címén, oly módon alkalmazva a forrasztást, h már nem lenne használható OTG csatlakozóként az USB aljzat, csakis töltésre. Azonban a töltést továbbra sem veszi fel. Reklamációm semmibe vették, és nem ismerték el a szervizbeli roncsolást.
Az érintőképernyője ép, a belsején csak a fent említett márkaszerviz munkálkodott. A hátsó fedelén van némi kevés, felszínes karcolás.
Az USB aljzat mellesleg a szervizelés óta némiképp szorul, ha csatlakozom hozzá a töltő kábellel.
Az már csak a hab a tortán, h a legkedvesebb készülékem volt azalatt a 3 év alatt... -
SlayerSub
tag
Tudnatok ajánlani tableteket 50k körül. Fő cél: idősebb ember digitális csatlakoztatása. Slim slotra nincs szükség, csak otthon wifin lesz használva.
-
Venyera7
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy régi huawei ideos 7 slim tabletem és egy olyan kérdésem lenne vele kapcsolatban, hogy meg lehet-e csinálni simán csak monitornak? Gyakorlatilag csak arra szeretném használni, hogy pár információt kirakjak rá. Fixen beforrasztani a tápot és egyebek. Tehát az androidot törölném és valamivel helyettesíteném( ha lehet), hogy amikor jelet kap a mini hdmi akkor induljon és mutassa az asztalt.
Kivitelezhető valahogyan?Köszönöm a válaszokat! 
-
válasz
HyoRemix
üzenetére
Sony nalam mar nagyon reg elasta magat minden téren. Ingyen se kene. A telefonjaik hulladekok, nem csak a moddolt droid, de hardveresen is szethullanak, anyamnak es havernak a z ultraja is igen hamar feladta a harcot. De ott a playstation, a 3-as szeria slim valtozata konkretan megfott jatek kozben

-
T0mBd1gg3R
veterán
Sziasztok!
Mi lenne a legolcsóbb abszolút használható mobilnetes tablet? Érdemesebb 10-est venni vagy elég a 8-as? T-nél a 8-as huawei van 66-ért, annyiért már 10-est szeretnék inkább.
Megfelelő a teljesítménye, akkuja, minősége?
Pár éve vettünk egy Koobe X8 Slim Quadrum tabletet, az valami botrányosan szar volt, annál sokkal, illetve sokszor jobb minőségű kellene.
Igazából kórházba kellene, tehát bérlés is jó lenne, de nem hiszem hogy létezik tablet bérlés, vagy ha igen csak cégeknek napi 10+áfáért.
Találtam még olyat hogy Asus ZenPad Z300CL 32GB Wifi + 4G/LTE Refurbished 50-ért. Ez jó lehet? -
mkRoland
senior tag
Sziasztok.
Fősulira keresek notebook mellé tabletet, környezetkímélés miatt, hogy ne kelljen kinyomtatnom az előadások diáit, egyéb tananyagokat (amik jellemzően A4 méretű papírra vannak optimalizálva PDF-ben). Korábban belenyúltam egy akkori igényeimnek megfelelő tabletbe (Huawei IDEOS S7 Slim 3G), amivel elégedett voltam pár évig, és a jelenlegi tulajánál mindmáig működik. Azóta tablet-hiányom lett és most találtam rá indokot, hogy újra költekezzek.Android-párti vagyok, 4.4 vagy afölötti verziószám, amivel mindene működik (bár ha frissebb CM van rá és csak a kamera nem működik vele, az nem gond). Esetleg DualBoot Windows-zal is érdekelne (ekkor a belső tárhely 32GB-os legyen).
Töltést meg tudom oldani, van powerbank-em, de 4-5 órát önmagában is ki lehessen hozni belőle.
RAM/operatív tárja 2 GB-nál ne legyen kevesebb, belső tárhelye 8 GB-nál több és kártyával bővíthető legyen, a töltő-csatlakozóján kívül legyen 1 olyan portja, amihez pendrive-ot/vezetékes külső billentyűzetet, egeret tudok csatlakoztatni (akár OTG-kábellel is).
Szerintem 8" kevés lenne, inkább 10"-os kijelzőset keresnék, nem lenne hátrány, ha erősebb napsütésben is olvasható maradna, a felbontása mindegy.
Ha nem sokkal drágább (10 ezer forint alatti) a 3G/hazai 4G-képes, amivel headsettel még telefonálni is lehet esetleg, akkor az előny.
Szintén előny, ha van valami saját/dokkolható billentyűzete, amiket notebook-ként összezárva védi a kijelzőt is (ha hátizsákban/motor csomagtartójában cipelném). Az ASUS Transformer első sorozatának szimpatikus megoldása, hogy szétválasztható a billentyűzete és az alsó dokkolós részt töltőre dughatom, míg a tabletet önmagában használom attól távolabb, majd amikor merül, akkor a feltöltött billentyűzetes dokkolóról feltöltöm.Szeretek felkészült lenni a problémákra, ezért előnyt jelentenek az alábbiak:
- nagy felhasználói tábor, egyrészt több visszajelzést és tesztet tudok olvasni róla vásárlás előtt, másrészt több infót kapok a hibáiról, elhárításaikról, harmadrészt ha a gyártó nem frissíti tovább az operációs rendszerét és még van benne bug, nagyobb eséllyel kapunk egy lelkes programozóbb beállítású személytől valami megoldást
- ne csak fűrésszel lehessen szétszedni (bár gondolom levehető hátlapos és cserélhető aksis nem nagyon van mostanában, azért szét lehessen szedni szívópumpa nélkül) és lehessen hozzá rendelni eBay-ről hozzá akkumulátort, külön LCD-kijelzőt és külön digitizer-t (ha már minden kötél szakad), viszonylag olcsón.
- több évig szeretném használni, nem komolyabb játékra, csak színes ábrákkal diszített diákat, PDF-eket olvasni, olykor jegyzeteni, netezgetni, olykor youtube és offline videózni, notebook kiváltásáraSajnos egy SONY telefonomban nagyon csalódtam, így ezt a márkát kihagynám. Azon kívül bármi más szóba jöhet, a jelenlegi legszimpatikusabb az LG.
Használt esetében 60 ezer forintnál többet nem szeretnék kiadni rá, még érvényes magyarországi garanciával (ismertebb, nagyobb bolthoz szólóan, pl. eDigital, MediaMarkt, ALDI), de szívesebben költenék rá egy tizessel kevesebbet csak, ha a fentieket az is megugorja. Újra csak valami bevált, kifutó bestbuy modell esetében ruháznék be, ebben az esetben 1-2 évvel meghosszabbított garanciabővítéssel sem szívesen fizetnék 80 ezer forintnál többet érte (a kicsi GSM-boltoktól, szürke importoktól távol maradnék).
Ha találtok ezeknek a feltételeknek megfelelő tableteket, hálás lennék, ha válaszba írnátok márka- és típusnevet (esetleg típusszámot, évjáratot). A többit megoldom Google és prohardver-segítséggel.
Köszönöm! -
felegyhazig
csendes tag
Üdv itt, mindenkinek!
Nemrég kezembe akadt majd' elfelejtett tabletem, egy Huawei Ideos S7 Slim. Működik, az akksi is egész jól bírja, csak az android verzió régi annyira, hogy szinte semmi sem fut rajta. Egy egyszerű chrome-ot sem tudok rá telepíteni.
Van értelme foglalkozni vele (nem érte hozzá), vagy maradjon levélnehezék? Esetleg van itt valaki, aki tud rá frissebb androidot? -
Ferike81
senior tag
Szép Napot Mindenkinek!
Van nekem egy jóképű Huawei S7 slimem. Kb. már semmire nem jó a navigáláson kívül. Viszont elég strapabíró masina, a lányom játszik rajta alap játékokkal. Sajnos a 2.2 android miatt szinte semmit nem lehet már letölteni rá, ezért vennék egy másik tabletet. 7-8 collosra gondoltam, szép kijelzővel (nem kell fullhd, csak szép legyen), nem akarok telefonálni, így elég a wifis, GPS nem feltétel, de nem baj ha tudja. Újat szeretnék venni magyar garival, több éves használatra olyan 40 db ezresig. Köszönöm előre is a segítséget.
-
zolikaDB
veterán
válasz
tjb007
üzenetére
Koszonom, nagyon jokat irtal!! Szemely szerint a Cube-t vennem, de majd kitapogatom, h ez vagy inkabb 10".
Off: cirka 1 eve hasznalok Mipadot. A forrasokat nem adtak ki, uh hivatalosan MIUI van csak ra, ami olyan dolgokkal kuzd, h pl Instagram nem tamogatott... Youtube szaggat... Szoval a hw ellenere kozel sem smooth.
Az elmult honapokig a pumbaster altal keszitett (kikiserletezett) CM11 volt a legjobb ROM, de a memoriakezeles eleg rosszra sikeredett es melegedett, akar netezes (yt) kozben is.
Van par ujabb kiserlet, Slimkat, RemixOS, amik allitolag eleg jok, bar KK alapuak. CM12.1 meg egy rakat kaka, tobbnyire telefonos menukkel, es instabil. A Slimkatot kezdtem el tesztelni, hatha.
A Xioami magasrol tesz az egyetlen tabletjere. -
tjb007
nagyúr
válasz
Mezcal
üzenetére
Az ME572C frissebb, bővítő, és erősebb processzor is van benn (ami igaz x86-os), plusz a garancia is 2 év. A Nexus 7 meg ugyan nem bővíthető, a processzor is gyengébb és a garancia is csak egy éve, de olyan ROM-ot raksz rá amilyen csak akarsz, plusz van SlimPort is, ha esetleg rá szeretnéd kötni a tévére.
Mindkettő jó választás, csak el kell dönteni mi a fontosabb.
(#62662) ujtelefon
A másik kettő 3G-s, nem írtad, hogy szükséged lenne rá. Ezen kívül hardveresen a Lenovo a leggyengébb közülük.
A B1-830-ban meg van GPS.(#62663) vlevi
Visszatérve a frissítésre.
Ha a dual OS-es modelleket nézzük, akkor azért azoknál a szoktak frissítéseket kiadni az Androidra, a Windowsnál meg ez ugye adott. Persze azért továbbra is az új modelleken van a hangsúly, azokkal foglalkoznak inkább.(#62664) Simon04
ASUS Transformer Pad TF303CL, Lenovo Yoga Tablet 2 10" LTE, Samsung Galaxy Tab A SM-T555, bár utóbbinak az ár/érték aránya elég pocsék.
-
Meridius11
aktív tag
Koobe X8 Slim Nav&Call ajánlott típus 24k-ért, vagy inkább Lenovo A7-10? Böngészésre/ebookra kéne, fontos a gyors, gördülékeny rendszer és az elfogadható akkuidő.
-
tjb007
nagyúr
válasz
zaskar
üzenetére
Semennyire, pár kattintás az egész. Amikor megkérdezi a végén, hogy megmaradjanak-e a fájljaid és beállításaid, vagy tiszta telepítés szeretnél-e érdemes és ajánlott is utóbbit választani.
Nekem egyetlen egy gondom van vele, nem arra fogok a kép amerre a tablet. Driver gond, de már megoldottam a dolgot.(#62154) kovaripeti
A legeslegutolsó lehetőség a rendszer újratelepítése lenne, de az ehhez szükséges lenne a lemezképre, ami nem áll rendelkezésre, anélkül pedig nincs erre lehetőség.
(#62155) HunGredy
Manapság a gyártóknak nem szokása HDMI-t rakni az Androidos tabletekbe, főleg nem a 100000 forint alatti modellekbe, azok a 1,5-2 éves modellek meg, amiken van nem kaptak/fognak kapni Lollipopot.
A vezeték nélküli technológiákat részesítik manapság előnyben, főleg azért, mert pl. a Miracast után sem kell licencdíjat fizetni, nem úgy mint a HDMI esetében. Van még ugye az MHL és a SlimPort, mint HDMI helyettesítő, de lényegében ez is a felső kategória kiváltsága.Android TV ügyben passz, az NVIDIA oldalán és fórumain érdemes nézelődni, érdeklődni.
-
KTU
addikt
válasz
Voice24
üzenetére
Ha már S7 Slim
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Pár kép a kijelzőkről.
Fényerő és láthatóság volt a fő szempont.
És nem az hogy látom-e a pixeleket.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A képek nem biztos hogy visszaadják amit látok, egyrészt nem nagyon értek a fényképezéshez,
ill. a képek telefonnal készültek (ZTE v5), led izzók mellett
De talán...A tabletek természetesen maximum fényerőn, nem automatán.
Teszt alkalmazás LCD TestA sorrend a képeken balról jobbra, ill. fentről lefele.
A képek akár teljes méretbe letölthetők linkOp3n Dott Tablet
Huawei S7 Slim Tablet Ez lassan 4 éves modell
WayteQ-xTAB-7X-Quad-GPS-+-3G Tablet
ZTE v5 Red Bull (v9180)
Ez a kakuktojás, mert telefon
-
Voice24
őstag
Sziasztok!
Edigitalnál 0%-os THM-es akció van májusban, és ennek örömére leváltanám a Huawei Ideos S7 Slim tabletünket.
Igazából kettő között vacillálok, az LG G-Pad 8.0 és a Wayteq 8X Quad. Az árkülönbség a hitel miatt nem annyira számottevő, viszont az érdekelne, hogy átlagos használatra (kisebb, nem túl hardverigényes játékok, zene, youtube, böngészés) elég-e a wayteq, vagy a teljesítményt, megbízhatóságot, képminőséget nézve megéri-e az LG ártöbblete? -
KTU
addikt
ASUS Fonepad 7 ME372CL
Kijelző láthatósága, fényereje, szabadtéren kb. 0 zéro, mikor megjött a csomag egy BlackBerry Q5, BlackBerry Z10, ZTE V5 (V9180) volt mellette,
Az ASUS nagyon kiábrándító volt, megfordult a fejembe hogy visszaküldöm, de lehet ez lesz a sorsa.amúgy meg kijelző, 10-es skálán 2 (mert nem monochrome)

talán csak kicsivel rosszabb mint a WayteQ xTAB-7X Quad GPS + 3G 10/4
vagy a
WayteQ xTAB-8X Quad GPS + 3G, 10/3
akkor már leírom mi mellé raktam még,
Huawei IDEOS S7 Slim 10/5
OP3N DOTT - Tesco tablet 10/6
Nem tévedés az öreg Huawei fényereje nem kevéssel jobb,Mikrofon egyedül GSM híváskor teljesít jól,
VoIP hívások alatt rendesen rá kell erősíteni és jó néhány progi (VoIP) FC-vel elszáll,
videofelvételnél szintén nagyon halk, 3rd party alkalmazásokkal is.
Ezt az Intel rovására írom, kb. mint az OP3N DOTT.Kamera, gyenge kb. mint az OP3N DOTT.
Dobozból kivéve 4.3 (Jelly Bean) -el érkezik, jön vagy 5db frissítés és a végén KitKat 4.4.22,
ez valamit javít az összképen.
Ami mellette szól az LTE, csak dedikált adatkártya kerül bele. -
foxi69
tag
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék:
- hány hüvelykes legyen a kijelző? 7-8"
- új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? új
- itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció? itthonról
- mire szeretnéd majd leginkább használni? net, navi, film4 éve tolom egy Huawei IDEOS S7 Slimen, de most rászánnék egy komolyabb összeget egy modernebb cuccra. 3G fontos és minimum 2GB RAM az elképzelés. Sony Xperia Z3 Tablet Compact 4G SGP621-t néztem, ami 136e itt, de semmi infóm a boltról, az ismertebb helyeken meg 145e Ft körül látom csak. Mi lehet ennek az alternatívája illetve tudtok valamit a linkelt boltról? Bevállalható onnan is?
Köszönöm előre is a segítséget.

-
tjb007
nagyúr
A legjobb, amit itthon 40 ezer forint környékén megkaphatsz az ez, és ez.
Valamelyik kínai webshopból sem fogsz ennyi pénzért jobbat kapni úgy, hogy ebben a 40 ezer forintban benne van minden járulékos plusz költség (áfa, eljárási díj).(#59853) TOTAL LOKI
TeamViewer
Az Android alkalmazások topikban is rákérdezhetsz.(#59854) beloadjoker
Az ismerőseid elvárásai nincsenek összhangban a hazai kínálattal.
(#59859) MasterDeeJay
Ez ugyan a Nexus 7-hez kapcsolódik, de azért elolvashatod a menetét, szerintem ugyanilyen módon kivitelezhető az S7 Slimnél is: [link]
-
Hali Mindenkinek!
Kaptam egy Huawei Ideos S7 Slim 3G S7-201u tabletet.
Az a tünete hogy elindulás után egyből írja hogy akkumulátor kritikus majd kiírja hogy leállítás és kikapcsol.
A probléma az hogy tudom hogy az akkumulátora rossz (fel van puffadva) és CSAK töltőről szeretném használni aksi nélkül de arról is ugyan ezt írja. Tehát aksi nélkül is kikapcsol indulás után pár másodperccel.
A kérdésem az lenne hogy hogyan lehetne letiltani hogy NE kapcsoljon le ha nincs benne aksi? -
dev200
csendes tag
Sziasztok!
Van egy koobe x7 slim tabletem. Egy éve nem használtam és még mikor letettem elfelejtettem leszedni róla a feloldó kódot. Ezt már épp elégszer el is rontottam. Ami a furcsa, hogy a felregisztrált google accountot és jelszót se fogadja el.
Valaki tud valami tuti tippet, hogyan lehet rajta factory resetet csinálni? (+,-,power és reset gomb van rajta)
Válaszokat előre is köszönöm!
-
tjb007
nagyúr
válasz
csudri
üzenetére
Igen, léteznek olyan modellek, amik rendelkeznek MHL támogatással, de ASUS-ok közt egy ilyen sincs.
„az Asushoz lattam egy micro usb - hdmi atalakitot, akkor az kamu?”
Nem kamu, viszont az a SlimPort adapter csak az ME581CL-es MeMO Pad 8-cal kompatibilis, csak azzal használható, mivel ez az egyetlen (ha a Padfone-okat nem vesszük a tabletek közé) olyan ASUS tablet, ami SlimPort támogatással rendelkezik.
(#59278) Alien13
„Plusz a KitKat oprendszer nekem valamiért szimpatikusabb, mint a Jelly Beam, ami a legtöbben van.”
Nem tudom pontosan miket néztél, de a legtöbbön pont hogy nem Jelly Bean van, hanem KitKat.
(#59279) tepenzed
Ha semmire sem reagál, akkor nem. A leírtak alapján arra gyanakszom, hogy elszállt benne a NAND memória,
-
ClioRS
őstag
16:9
Wayteq 8Q, LG G Pad 7 vagy 8, Galaxy Tab 4 7.0, Lenovo Tab A84:3 (kisebb felbontás)
Alcor Zest Q813IS, ConCorde Tab AMAZON, Koobe X8 SlimHa nem fontos a játék, akkor Asus MeMoPad HD 7 ME176CX, Asus MeMoPad HD 8 ME181CX, mivel ezek Intes processzorosak, és játékoknál szokott gond lenni, illetve 1-2 programnál is előfordulhat.
-
melan
senior tag
Végül még néhány tesztet megnézve rábeszéltem magam az S 8.4-re. Ami a pro ellenében döntött végülis az a memória volt. Az S-en minden kilőve 1,7 Gb szabad RAM volt, ami ugye a 2 Gb-nyi Pro-s memből elenyésző maradna, mivel a rendszer ugyanaz. Ehhez még a biztonságosabb bolt és a garancia, nem beszélve a kijelzőről. Remélem nem bánom meg

Karácsonyra meg a gyerkőcnek kellene egy (7 éves) eddig a sokat ajánlott Wayteq 8Q a kiszemelt, de pár ezresel mehetne lejjebb az ára (az asszony sokallja a 32őt). A Concorde VIVO-ról van véleménye valakinek? AZ igazi egy Slim lenne, (az van a feleségnek) de azt már nem tudom beszerezni...
-
Milka 78
nagyúr
válasz
lilianakov
üzenetére
Talán az LG Gpad 8.3 megfelel erre a célra.SlimPort HDMI kaábel kell hozzá külön.
Esetleg szürke importos Tab Pro 8.4 de annak 1+1/1 év vagy Light Box garija van és ha jól rémlik ahhoz kell a HML adapter a tv-hez. -
dionaea
őstag
Sziasztok
S7 slimet 3g-s,szeretném lecserelni 7-8 colos 3g s táblára amit néztem a wayteq xquad illetve Asus memo pad7. 40 k ig tudok elmenni árban amire kell nevezés navi. Waze,és a 3 betűs torque zene hallgatás autóban illetve játék pl. Max payne imperium galactica...
No meg filmezés. Néha néha
Ezt a két gépet találtam,de más is jó lehet, nem vagyok márka függő akár használt is szóba jöhet. Ja ami fontos lenne a fenyero.
Ha tudtok segítsetek mit vegyek.
Köszi előre is -
melan
senior tag
válasz
HollywoodBoy
üzenetére
Hali!
Nekem Concorde T10-esem volt egy évig, ami egy az egyben ugyanaz,. mint a Q10, csak két maggal. Nem volt vele problémám, minden szépen (amit akartam, mondjuk hardcore gameval nem nyomultam) ment rajta. Sok pdf, net és némi játék, pl angry, heroes 3, the room ... Szép képe van, akksi megfelelő, erős wifi. Múlt héten adtam el, fájt is a szívem miatta, de még most kaptam érte némi pénzt, sajna sokat esett az ára (40-ért el tudtam adni 1 évesen). Szóval nekem bevált, gondoltam is rá, hogy meghagyom, mert mégiscsak 10"-os, meg elegáns kis cucc volt a fém borításával meg a billentyűzettel (amit felmatricáztam magyarrá, tutin nézett ki, mintha gyárilag lett volna olyan).
Ami negatívum talán (míg azt nem hiszik, hogy fizetett ömlengés), hogy az aksi csak 95 %-ot írt max (kivéve, ha wifin voltam töltéskor, akkor felment 100%ig) de persze maxra volt töltve ilyenkor is. Próbáltam root után kalibrálni, de hiába. Viszont ami a legjobban zavart, hogy nem volt szoftverfrissítés rajta az eltelt egy év alatt, még mindig a gyári 4.1.1 az egyetlen ROM hozzá. Ez elég gáz... Amúgy volt a Concorde-tól One először, most meg még van egy Slim is, minddel meg vagyok elégedve, a Slim (kopp-kopp) egy csoda, ahogy megy, pedig a gyerek meg az asszony 0-24-ben használják.
Szóval +1 javaslat rá. Annyit még, hogyha nem használod ki a billentyűzetet ( amit én annak ellenére, hogy kiváló cucc, nem használtam, mivel baromi nagy a 10"), szóval, ha nem használod ki, felesleges. Én épp most váltok 8"osra, mint a Slim. Az 2Gb Rammal eszméletlen gyors minden téren, és igaz, hogy kisebb a kijelző, de (nekem) elég. -
Rikseven
tag
Sziasztok!
Szeretném a közeljövőben lecserélni Huawei S7 Slim táblagépemet. Tudtok ajánlani jó Androidos gépet helyette?
Főként netezésre, rengeteg olvasásra és filmnézésre használnám. Fontos, hogy stereo hangszórói legyenek (lehetőleg az oldalán vagy az elején) a filmnézéshez. Wi-fis modellt keresek, nincs szükségem 3G-re.
Kijelző: 7-8" (inkább 8")
Ár: max. 50-55000FtSegítségeteket előre is köszönöm:
Zoltán -
melan
senior tag
Sziasztok! Concorde T10-esemet cserélném újabb hardverű tabra. Első körben 2 kiválasztottam van: LG G-PAD 8.3, illetve Asus MeMoPad HD 10 ME102A. Tudom, hogy a kijelző mérete eleve eltérő, de mégiscsak kellene ajánlás, hogy melyiket érdemesebb megvenni... A jelenlegi 10.esem szerettem a mérete miatt, de a feleségemnek Concorde Slimje van, ami 8-as, azzal is beérem, nem vészes a mérete (előtte 7-es volt, attól jóval nagyobb). Mindkettőről jókat olvastam, és hát az Asus mellett szól a mérete, persze mivel kisebb a felbontása, futhat rendesen rajta az android, az LG-nek viszont nagyobb a felbontása, és 2Gb Ram van benne... HDMI nem fontos, eddig sem nagyon használtam. Elsősorban erős wifi kell a munkahely miatt, és általános használatban lesz, néha játék.
Valakinek vélemény/ellenvélemény? -
Miamiquake
aktív tag
Huawei IDEOS S7 Slim használtan d eszép állapotban egészséges alternatíva lehet 15e Ftért vagy inkább mást nézzek?
15.000 a keret. -
Oldman2
nagyúr
Most találtam rá a Koobe X8 Slim Nav&Call tabletre, érdekelne van-e valakinek ilyen és mik a gyakorlati tapasztalatai vele?
A tesztek nagyon dicsérik, de a gyakorlatban lehetnek vele más jellegű észrevételek is.
:-) -
GZoli7
senior tag
-
Hyacinto
tag
Az én Huawei S7 Slimemmel is volt/van ugyanilyen probléma. Megoldás:
"Amennyiben az eszköz nem kapcsol be a töltőre való csatlakozást követően sem, akkor az alábbi
lépéseken érdemes végigmenni.1. Lépés: Vegyük le az eszköz hátlapját
2. Lépés: Vegyük ki az akkumulátort
3. Lépés: Csatlakoztassuk a töltő egységet az eszközhöz, akkumulátor nélkül!
4. Lépés: Nyomjuk meg a bekapcsoló gombot az eszközön.
5. Lépés: Miután elindult a tablet, tegyük vissza az akkumulátort és a hátlapot a helyére. Ezek után
érdemes megvárni,míg teljesen felölt az eszköz."Nem írtál típust, de hátha működik nálad is. Ha nem tudod kivenni az aksit akkor viszont passz...
-
djfantom
tag
Sziasztok.Szerintetek meik a jobb tablet? amiko tab7 vagy Koobe X7 Slim plus ? Mert minda kettőnél vannak erősségekés hátrányok ahogy az adatokat néztem.De az amiko tünik picit jobbnak.
-
bubumaci74
tag
Sziasztok!
Van nekem egy huawei ideos slim tabletem!Egy két programot letöröltem róla,hogy legyen elegendő helyem.Ezek után vettem észre később,hogy nem jön hang a hangszórókon.A fejhallgató csatin pedig van.Nem lett se leejtve,se ledobva.Tudom ilyen távolról nehéz megjavítani,de hátha valaki találkozott ilyen hibával.Mi lehet vele?
Köszi.
-
Vodar
senior tag
-
tjb007
nagyúr
Nem csak nagyrészt kell érinteni, hanem konkrétan le kell írni, hogy mit szeretnél. Helyetted nem dönthetünk mi. Ha bizonytalan vagy a kijelző átlóját illetően, akkor irány a Media Markt vagy az Euronics, ott ki van állítva egy csomó tablet, amiket kézbe vehetsz, így el tudod dönteni mi is lenne a legmegfelelőbb számodra.
(#49134) daniel2121
Nem érdemes itt vásárolni, mindenre csak 1 év bolti garanciát vállalnak.
(#49135) F.B.I.
Inkább a Nexus 7.
(#49136) spiritex
Akkor lenne értelme bevennie, ha 3G-s tablet kéne neki, de mivel nem írta, hogy kéne, ezért semmi értelme nem lenne egy alacsonyabb felbontású kijelzővel rendelkező modell választani.
(#49139) zolee06
Alcatel Tab 8 HD, Prestigio MultiPad 2 Pro Duo 7.0, esetleg még a NAVON Predator 7.
(#49141) fungeld
Ebbe a maximum 50e forintba a legnagyobb, ami belefér az a 8 hüvelyk. Ennyiért ezek ajánlottak: WayteQ xTAB-79qci, Prestigio MultiPad 4 Quantum 7.85, Nexus 7 32GB Refurbished, ASUS MeMO Pad HD 7
Viszont ha hozzárakunk még ehhez az 50e forinthoz 3e forintot, akkor annyiból már kijön a Prestigio MultiPad 4 Quantum 10.1.
(#49142) mulatosdj
SLIM, a 2GB RAM miatt.
Ezeken kívül ott van még a WayteQ xTAB-79qci, a Prestigio MultiPad 4 Quantum 7.85, 3G-sben pedig a WayteQ xTAB 7X, a ConCorde tab KRONOS IPS, és a Lenovo IdeaTab A3000.(#49146) cinemazealot
A gyári lejátszóval próbáltad ? Nézd meg azzal is, hátha nem lesz annál gond.
Amúgy nem kéne, hogy probléma legyen ezekkel a videókkal. A szintén RK3188-as WayteQ xTAB-79qci egy kivétellel gond nélkül lejátssza ezeket a videókat 4.2.2 és 4.4.2 alatt is az MX Playerrel és a gyári lejátszóval egyaránt. Az az egy kivétel az MPEG_1080i@6.5Mbps.ts, ez néha be-be akad egy pillanatra.(#49147) alitak
LG G Pad 8.3, ASUS MeMO Pad 10 (ME102A), Lenovo Yoga Tablet 8, ASUS MeMO Pad 8
-
mulatosdj
aktív tag
Sziasztok!
Ezt a két tabletet néztem ki: Alcor Zest Q813IX illetve ConCorde Tab Slim!
Melyik a jobb vétel! Illetve ilyen ármagasságba melyik ajánlott model szerintetek!
Amire lenne használva és kellene hogy legyen benne: filmnézés,netezés,kicsi játék! Jól fusson rajta minden,ne akadozzon! Ips kijelző,ami 7-9'. Minimum 2 magos proci,de ha van jobb 4be akkor az! HDMI kimenet! Ha lehet 3G! Ram min 1Gb,de még jobb lenne 2Gb!
Ha ezek nem teljesülnek olyan árba mint az említett kettő tablet,akkor melyik lenne az amikbe ez megtalálható!
Válaszokat köszönöm
-
bergely
újonc
Sziasztok!
Tabletvásárlás előtt vagyok és segítség kellene ahhoz, hogy az alábbi kettő közül melyik éri meg jobban ár-érték arányban. Alcor Zest Q813I ConCorde Tab SLIMKöszönöm!
-
hitmanus97
újonc
Sziasztok !
8" tabletet keresek max 45e.ft-ig , sok böngészésre , facebookra , kicsit kevesebb filmnézésre , játékra .
Amiket kinéztem :
Alcor Zest Q813IX 39e- ( + Akksi 5000mAh )
ConCorde Tab SLIM 40e- (+ 2/16gb )
WayteQ xTAB-79QCI 35e-
Prestigio MultiPad 4 Quantum 7.85 43e- ( + Akksi 4700mAh )Melyiket érdemes venni ??? ( terméktámogatás , üzemidő , gari stb )
-
tjb007
nagyúr
Ebben az árkategóriában a 8 hüvelykeseknél egyelőre még az 1024x768 a „sztenderd felbontás”.
Ezek az ajánlottak: WayteQ xTAB-79qci, Prestigio MultiPad 4 Quantum 7.85, ConCorde Tab SLIM
Retinás 9,7-es ebbe a keretbe már nem fér bele, ahhoz még egy picit hozzá kéne rakni.(#48627) majorgent
Ezt próbáld meg: [link]
(#48631) fityere
Attól függ mihez hasonlítjuk.
Maradjunk annyiban, hogy nem lesz gond a sebességgel.(#48632) Speeedfire
Ezek közül az erőt tekintve a Pipo a legjobb, kijelzőben viszont veri a WayteQ. Bluetooh viszont a három közül csak egyben, az Acerben van, ami a leggyengébb, és a kijelző sem IPS.
Ezeken kívül még a Vega Q7108-at és a Prestigio MultiPad 2 Pro Duo 7.0-t tudnám ajánlani, de sajnos egyikben sincs Bluetooth. -
eron009
tag
Sziasztok.
Tablet vásárlás előtt állok és egy kis segítség kéne. Jelenleg a WayteQ xTAB-79QCI és a ConCorde Tab SLIM között gondolkodok. Melyik lenne a jobb választás olvasásra-emailezésre-minimális filmnézésre? Illetve tudtok-e javasolni valami jobb választást? max 40-50e ig lehetőleg 8"(7,9") és ettől fölfele, mivel főleg olvasásra használnám az idő 90%-ban.
-
tomrRRR
senior tag
Szia egyik ismerősömnek van egy ilyen nagyon megvan elégedve vele: ConCorde Tab Slim.
Ezeket ajánlanám: http://www.220volt.hu/ConCorde+Tab+SLIM+feher
ASUS MeMO Pad 8 ME180A-1B015ADe személyes véleményem szerint Concorde Tab Slim-et vegyél 4 magos magonként 1.6ghz, 2GB Ram van benne. Szerintem bőven elég, valamint rettentően gyors.
-
pixelblondie
senior tag
Sziasztok.
Tablet vásárlás előtt állok. Tudom, nem sok, de max 25k-ig megyek el, mert nem a világot akarom megváltani vele, csak arra kell, hogy itthon tudjak netezni vele (wifin) meg filmeket nézni, ha épp nem szabad a tévé, vagy a desktop, vagy a ps4.
3G nem szükséges, mert ha utazok, a HTC-m leosztja majd neki a saját mobilnetjét wifin keresztül, szóval ez nem fontos, ami kell a szép kijelző és a gyors működés. Amiket eddig találtam:
Lenovo A3000
Pipo S1 Pro
Vodafone SmartTab 7" vagy 10" utóbbi zsír új
Overmax Quattor 7 (garis)
Huawei S7 Slim 3GHa van még ötlet, szívesen veszem. Max ár 25k.Köszi.

-
.mf
veterán
Előre is bocs a lámaságért, de átnéztem az utolsó pár oldalt és az elején sem találtam ajánlót, keretenkénti / fícsörönkénti best-buy listát...
Egy régi tabet (Huawei S7 Slim - egymagos Snapdragon, 7" 800×480, 512 MB.....) váltanék. Ágyból NASról filmnézés főleg HD-ben, időnként fHD-ben; néha erre-arra gyorsan előkapni megnézni neten valamit; játék kevésbé, tehát nem kell nyers erő.
- 8", esetleg nagyobb
- 1280×720 px, lehetőleg IPS
- 2-magos valszeg elég
- 1 GB RAM
- fHD ne legyen diavetítés (jelenlegivel már HD is az..)
- jó standby és filmezős üzemidő
- mSD bővíthetőség
- USB OTG, mHDMI preferált
- (GPS, 3G opcionális - ha nagyon megdobja az árat, nem ragaszkodok hozzá)
- bírjon ki pár év lájtos otthoni használatotBrand nem számít, jöhet Kínából, használt (ha garis) is lehet. Miket érdemes néznem, ill. mi az a minimum összeg, amiből ezt ki lehet hozni?
-
izomhod
őstag
sziasztok!
45 körül akartam venni tabletet, de elszúrtam, a concorde slimet tegnao óta nem átulja az edigital...
ma vennem kéne egyet ilyesmi árban, mi jöhet szóba még, ami nem gagyi?
7-8 col, játék film nem érdekes hogy menjen, netezésre kell nagyjából
Prestigio MultiPad 4 Quantum 7.85 elsőre, mit nézzek még meg?
köszi
-
discrate
aktív tag
sziasztok,
Alcor ZEST Q813I tabot néztem ki, de a sok meghibásodás miatt, amit olvastam, inkább lemondok róla.
helyette ezek közül mit ajánl, akinek van tapasztalata:
Asus MeMo Pad HD 7
Concorde tab Slim 7.85" 16GB
Lenovo IdeaTab A1000L
Prestigio-ból valamely típus?
egyéb?paraméterek:
- nekem a megbízhatóság a fontos
- átlagosnál jobb üzemidő,
- jó WIFI vétel
- minél hosszabb garancia
- max 8 col
- max ár: 45knem nagyon futtatnék rajta komoly játékokat, de nem ártana, ha 1 év múlva nem menne a kukába.
-
tjb007
nagyúr
válasz
GZoli7
üzenetére
Alcor Access D786M, Lenovo IdeaTab A1000, ConCorde tab KRONOS IPS
(#48281) Süvi
LG G Pad 8.3, de:
- HDMI kimenet csak akkor lesz, ha veszel egy SlimPort HDMI adaptert
- VGA projektor csak konverter közbeiktatásával fog működni (ez mindenre igaz, amin digitális csatlakozó van)A másik meg a presenter. A SlimPort adaptert a micro USB portba kell dugni, így ide már nem fogod tudni OTG adapter bedugni, amire a presenter vevőjét kell csatlakoztatni. Ezeken a SlimPort adaptereken általában szokott lenni egy micro USB port, de nem tudom, hogy az használható-e ilyen célra is, vagy csak tölteni lehet rajta keresztül a készüléket.
Ezek miatt mondhatnám, hogy akkor legyen Samsung Galaxy TabPRO 8.4, ami ugyan drágább, cserébe viszont nagyobb felbontású a kijelzője, de annál is ugyanez a helyzet azzal a különbséggel, hogy ahhoz nem SlimPort, hanem MHL adapter kell.
Alternatívaként két dolgot tudok javasolni:
1. Lemondasz a 8 hüvelykről és veszel inkább egy 10 hüvelykes ASUS MeMO Pad FHD 10-et, amin van külön HDMI kimenet, így a presenterrel sem lesz gond.
2. Veszel egy Bluetooth-os presentert, így maradhatsz a 8 hüvelykes kijelzőnél. -
Stafni
aktív tag
válasz
daniel2121
üzenetére
Nekem ez a kínai Concorde Slim lett, nincs összehasonlítási alapom, nekem nagyon tetszik. Olcsó és megkockáztattam, remélem nem megy tönkre. ASUS tabja biztos jobb ennél, de nekem ennél többet nem ér egy Tab.

-
tudodte
csendes tag
sziasztok!
elég nagy bajban vagyok, ugyanis tablet vásárlására adtam a fejem és nehezebb a döntés, mint képzeltem. ebben szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek.

először is leírnék pár paramétert, ami alapján nagyjából be tudjátok lőni, hogy milyen irányban keresgélek. alapvetően a 7.8 - 8 col környékén nézelődtem. első körben úgy gondoltam, hogy a 7 biztosan kicsi, de kézbe véve nem ez volt a tapasztalat, tehát ez a méret is szóba jöhet.
új készüléket szeretnék vásárolni, főleg a garancia miatt, de nem zárkózom el semmilyen használt bomba ajánlat elől sem.
ha lehetséges, az országból szeretnék hozzájutni, de jutányos külföldi opciók is szóba jöhetnek, de ebben az esetben a garanciát itthon szeretném érvényesíteni, amennyiben lehetséges.
a jelenlegi laptopomat szeretném tehermentesíteni az új szerkezettel, tehát filmet nézni, youtubeozni, facebookozni, netezni, játszani szeretnék. játékoknál nem feltétlenül fontos, hogy a legfaszább grafikájú játékok gond nélkül menjenek. leginkább itthon szaladgálnék vele, de nem szeretném, hogy 2-3 óra böngészés vagy filmezés után már a töltőt kelljen keresni, tehát egy 2-3 órás utazást bírjon ki minimum.
maximum 50 000 ft-ot szánok a készülékre, de ez már tényleg a teteje.nyilván tisztában vagyok vele, hogy ezért az összegért csodát nem lehet várni, de a lehetőségekhez mérten szeretném örömmel használni a kütyüt. 1 évre minimum tervezek vele. ez lesz az első tabletem, ezért is lőttem be ezt az árat.technikai paramétereit nézve 4 magnak örülnék 2 gb ram társaságában, de ha csak 1 van ramból azt is túlélem, lényeg, hogy vigye a szoftvert. wifis verziók érdekelnek és az sem árt, ha fogja a jelet kb 10-15 méterről is.
ki is néztem pár táblát, ezekről ha írnátok véleményt, vagy hogy szerintetek melyik a legjobb ezek közül, annak nagyon örülnék. természetesen elfogadok bármilyen más ajánlatot is, nyitott vagyok bármire.
nexus 7 2012 refurbished
acer iconia a1-810
concorde tab slim
prestigio multipad 4 quantum 7.85
wayteq xtab-79qci
asus memopad 7 hdköszönöm szépen előre is a válaszokat. további szép napot!
-
Stafni
aktív tag
válasz
attila199207
üzenetére
A slimbe több memo van 2 kamera es nagyobb a felbontas.ėn ezért a slimet vettem. Szerintem kb. egyforma, nagy elteres nincs.
-
attila199207
tag
Sziasztok ma szeretnék tabletet venni. Wayteq 79qci és a concorde slim a két kiszemelt utobbi akciós szóval mind a kettő 40k kérdésem melyiket vegyem?
Concorde 2GB ram
Wayteq 4.4 android
előnyeik, válaszokat köszönöm -
Stafni
aktív tag
válasz
royalnoire
üzenetére
A topicjában sokan panaszkodtak, de a wayteq fórumban is csak nyávogás megy. Én rendeltem egy Slimet 1 órája. 16GB-os, 2M Rammal, vagy bejön, vagy nem.

Ennyiért jó vételnek tűnik, aztán meglátjuk. Waytecq, meg a Pestigot is néztem, kb. az a minőség. Felszereltség tudás alapján ez tűnik ezek közül a legjobbnak.http://www.concorde.hu/forum/index.php?topic=432.0
Itt is olvasgathatsz.
-
royalnoire
csendes tag
Sziasztok !
Szerintetek megéri a Concorde Tab Slim 39.990.-ért , vagy van ennél jobb ennyiért ???
-
fastleslie
senior tag
Kisfiamnak van egy huawei s7 slim tabletje, 2.2 androiddal.
Érdekelne, újabb androidra frissíthető-e, és lesznek e mellékhatásai? (pl. a kamera nem működik)
Csinálja-e valaki ezt Debrecenben, és ha igen, mennyiért?
A gyári támogatás sajnos elég gyenge... Pedig lenne benne tartalék, akkor is, ha már 3 éves!
T-mobile-os, HSDPA modemes... -
kelzsoca
félisten
válasz
Bootyhunter
üzenetére
Inkább egy WayteQ xTAB-79qci, vagy ConCorde Tab SLIM (most Extreme Digital akcióban 40k az 50k helyett)
Ezekhez van normális support, és minőségben is rendben vannak.
A WayteQ-hez most jött ki a hivatalos 4.4.2-es KitKat frissítés.
-
energy4ever
addikt
Huawei S7 Slim-emet szeretnel lecserelni valami ettol erosebb tablara.
Specifikacioit tekintve ne legyen gyengebb. (kamera, kijelzo, hang, stb). Mindenfelekeppen 3G-s vagy 4G-s kellene, mivel telefonnak hasznalnam.
Minimum 2magos kellene valami szebb kijelzovel. 6-7colos kijelzo meretu kellene.
Jatekra nem lenne hasznalva(arra ottvan a nexus 7esem), igy a graffikai meghajtasert felelos alkatreszek lehetnek benne visszafogotabbak, de a processzor nem, hogy a bongeszo, hasitson.
Fogyasztasa nem erdekell, van kulso akksim.
Elony a kulon tolto aljzat, vekony, konnyu suly, de nem szamottevo szempontok.
Hasznalt aran 50ezer ft-nal ne nagyon legyen tobb.
Mit tudtok ajanlani?
-
izomhod
őstag
sziasztok!
még mindig nem tudom, hogy concorde slim 16 gb kiterjesztett 2éves garival 45ért, vagy samsung galaxy tab 3 alapból 2év garival 50ért
netezni kell, nem játékra és filmre, a belső memória sem érdekel.
szerintetek?
köszi
-
tjb007
nagyúr
válasz
Kowi84
üzenetére
WayteQ xTAB-79qci, ConCorde Tab SLIM
A Prestigio MultiPad 2 Pro Duo 7.0 amúgy most csak 26e forint, ha esetleg emellett döntenél. -
izomhod
őstag
sziasztok!
a samsung galaxy tab 3 mennyire lehet jó választás?
csak netezésre kell, semmi játék vagy filmnézés, lehet 8 gigás, az sem érdekes
vagy vannak 30 körül már 4magos nem olyan neves gyártóltól esélyesek 1 év garival, nem tudom a samsunggal mennyire konkurálhatnak.
nekem az is fontos, hogy a s-ra 2év gari van, gondolom ha baj van, rugalmasabbak is, jól gondolom? vagy inkább a 4magosak fele húzzak?
hoppá, a ConCorde Tab SLIM 16GB 39ért, elég baráti, nem?
köszi
-
jsk
senior tag
Az edigitalnál most 39 900 a ConCorde Tab SLIM 16GB tablet.
-
dionaea
őstag
Köszi
És ezt csak rom tudja mert most huawei s7 slim van az autóba, viszont ha jól menne a megosztás elgondolkodnék egy nagyobb táblagépen. Ezt mondjuk még magammal is le kell harcolnom mert lehet az már túl nagy. Viszont akár az is elég lenne hogy egy zene lejátszó alap funkciói megjelenjenek a kijelzőn.
Aztán lehet hülyeség az egész. Az igazi királyság az lenne ha valahogy tolató kamerát össze lehetne hozni egy táblagéppel. Láttam valami hóka móka táblagépet ami elvileg tudja de annyira nem győzött meg -
donjohnson
addikt
válasz
mikersz1
üzenetére
max 50k-ért ezek vannak még:
asus memo pad hd7, alcor zest q813i, concorde tab slim -
s.s.j.goku
tag
Érdeklődnék a Concorde Tab Slim -ről milyen tapasztalatok vannak.
Hardver eléggé korrektnek tűnik: 2Gb ram,16Gb háttér,IPS,4 mag.
40-50K között ez lehet jo választás? Azt olvastam 4 órát bir folyamatos video-max fényerőn+wifivel használva.
Ez átleg felhasználás mellet kb. mennyi lehet? Kis netezés és játék mellett. -
tjb007
nagyúr
válasz
MrCsiT
üzenetére
Vakok között félszemű a király.
Abban meg nem tudom mi a fura, hogy egy jó IPS kijelzővel rendelkező modell játékra kevésbé ajánlott a nem túl erős processzora miatt. Egy tableten csak játszani lehet, vagy mi ?50e forintért meg nincsen jelentősen jobb alternatíva a 8 hüvelykes kategóriában. Ebbe a keretbe a Prestigio MultiPad 4 Quantum 7.85, az Alcor Zest Q813i, és a ConCorde Tab SLIM fér még bele, amiknél ugyanúgy van panasz a wifire.
Műanyagházas/műanyag burkolatú modellt kell venni, annál nem lesz Wi-Fi probléma. -
akos727
senior tag
Mit ajánlotok a használtan 40, ujonnan talán 50 ezres kategoriában?
Átlagos használat, méret 8 inch és nagyobbak.
Én a Concorde Tab Slimet találtam eddig, ami jónak tűnik.
Köszi! -
tjb007
nagyúr
válasz
atibuc
üzenetére
Attól függ, hogy ki mennyit szán rá. Gyakorlatilag leírtam már többször is itt azokat, amik részemről ajánlottak.
(#46974) sarkanyolo2
WayteQ xTAB-100qcr, Prestigio MultiPad 4 Quantum 10.1, Alcor Zest Q933R
Az eBay-t passzolom.(#46976) asuspc96
Mennyit szánnál rá ?
(#46977) gebro
Ha fontos a kér év garancia, akkor az Alcor Zest Q813IX, ha nem, akkor pedig a WayteQ xTAB-79qci.
(#46978) HewlettP
(#46980) bendi007
Szebb és jobb nincsen, ha viszont Bluetooth is kell, akkor WayteQ xTAB-79qci vagy ConCorde Tab SLIM.
(#46981) karcsio
Igen, felismeri.
-
tjb007
nagyúr
válasz
RomiJosy
üzenetére
Egyszerűbb lenne, ha te magad néznél körül a neten, összegyűjtenél pár olyat, ami szerinted megfelelne, és mi vagy rábólintunk, vagy lebeszélünk róla.
Azért nem megy máshogy, mert nincs itt senki olyan, aki napi szinten követné a használt piac alakulását.(#46767) Bdanyy
Nexus 7 (2012 & 2013), WayteQ xTAB-79qci, ConCorde Tab SLIM,
-
-
akos727
senior tag
Nexus 7 2012 (hasznalt) vagy Concorde Tab Slim?
Felhasználás átlagos lenne, net, youtube, skype, stb...
Vagy egyéb jó ajánlat van esetleg 40 max 50 ezer forintért?
Köszi! -
tjb007
nagyúr
válasz
l.skywalker
üzenetére
Ennyire szegényes ott a felhozatal ?
Na mindegy, ami nem ajánlott azt áthúztam.60ezres kategória:
WAYTEQ xTAB-100QCR 9,7"AKAI TAB-9897 Quad Core 9,7"
ACER A1-810 8"50ezerért:
Ausus Memo Pad HD 7" (ez az egyik amelyik versenyben van nálam)Samsung Galaxy Tab 3 7" (ezt csak a márka miatt raktam be, de fogalmam sincs, hogy jó-e)
ConCorde Tab SLIMWhite ~8" (ez csak külsőre tetszett)40ezer körüliek:
ConCorde Kronos Tab Wifi+3G+GPS 7" (nem ismerem)Navon Raptor 8 8" (ilyet nem mernék venni)AKAI TAB-1088 Dual Core 10.1" (nem ismerem)ACER Iconia B1-710 7" (nem ismerem)Lenovo IdeaTab A1000 7" (nem ismerem)
WAYTEQ xTAB.79QCI 7,9" (eddig ez a favorit, jó kritikát kapott)BEEX Mini Bee Quad Core 7,85" (életemben nem hallottam róla)MYAUDIO 816QC 8" (valahogy nagyon tartózkodok ettől a márkától, vagy nem kéne?)
PRESTIGO MultiPad 8.0 Pro Duo 8" (semmi infót nem találtam)30ezresek:
WAYTEQ xTAB-700QCI Quad Core 7"BEEX S4 Quad Core 7"Az ASUS MeMO Pad HD 7 azért lett áthúzva, mert nem OTG-s, a Samsung Galaxy Tab 3 7.0 meg szimplán csak azért, mert nem ér annyit.
-
l.skywalker
titán
Sziasztok,
a segítségeteket szeretném kérni. Úgy alakult, hogy lehetőségem akadt tabletet vásárolni maximum 60ezer forint értékben, de csak és kizárólag a Media Markt üzleteiben vagy webshopjában.Eddig soha az életben nem volt tabletem és bevallom mivel elég megfelelő telefonom van (Sony Xperia SP) így nem is nagyon gondolkoztam eddig, hogy beruházzak egybe, de a véletlenek egybevágása okán, mégis elindultam a tabletvásárlás útján. A befolyásoló tényezők a következőek voltak:
- A feleségem netbookja kezdi felmondani a szolgálatot és a fenének sincs kedve megint egy min. 70ezres Winfosos gépet venni, amin szinte csak netezget és fényképeket valamint dokumentumokat tölt le.
- A munkáltatóm jóvoltából tavaly év végén Media Markt ajándékkártyát kaptam a jó munkám jutalmakéntÉn inkább mobilos vagy phablet fronton vagyok ismerős, ezért első blikkre a Media Markt kínálatából nem is tudnék választani, ezért inkább leírom, milyen paraméterekkel és milyen felhasználási szokások mellett szeretnék tabletet használni:
Tervezett felhasználási módok:
- Főként itthoni WiFi-re kapcsolt mód, semmi 3G, még a GPS sem fontos.
- Több felhasználót szolgálna ki (Apa, Anya, Gyerekek) tehát adott, hogy min. 4.2.2 elérhető legyen hozzá
- Mivel egy notebook-ot váltana ki, amiben merevlemez van, mindenképp olyan terméket keresek, ami OTG-n keresztül képes magába foglalni egy külső merevlemezt vagy egy nagyobb pendrive-ot. Amennyiben az tablet ára nem üti ki az 60k-s keretet, akkor szintén a Media Markt-ban tudok venni egy 8GB-os hibrid pendrive-ot (USB+Micro USB), de azért a külső vinyó lenne a legütősebb.Technikai feltételek:
- Örülnék, ha min. 4 magos lenne és minimum 1GB RAM, de azért ha kettő akkor dupla jó
- Kijelző mérete: a kereten belül minél nagyobb, főként itthoni használatra lesz szánva
- Mindenképpen új készülék és ahogy már említettem csakis a Media Markt kínálatából
- Itthon azaz a magyar Media Markt üzletekből tudom csak megvenni/megrendelni
- Leginkább internetezés, filmnézés, játék (de lehetőleg a jobb játékok) és olvasás
- Ahogy már említettem, maximum 60.000 magyar buznyák ál rendelkezésemre Media Markt ajándékkártyánA Media Markt jelenlegi kínálata:
60ezres kategória:
WAYTEQ xTAB-100QCR 9,7"
AKAI TAB-9897 Quad Core 9,7"
ACER A1-810 8"50ezerért:
Ausus Memo Pad HD 7" (ez az egyik amelyik versenyben van nálam)
Samsung Galaxy Tab 3 7" (ezt csak a márka miatt raktam be, de fogalmam sincs, hogy jó-e)
ConCorde Tab SLIM White ~8" (ez csak külsőre tetszett)40ezer körüliek:
ConCorde Kronos Tab Wifi+3G+GPS 7" (nem ismerem)
Navon Raptor 8 8" (ilyet nem mernék venni)
AKAI TAB-1088 Dual Core 10.1" (nem ismerem)
ACER Iconia B1-710 7" (nem ismerem)
Lenovo IdeaTab A1000 7" (nem ismerem)
WAYTEQ xTAB.79QCI 7,9" (eddig ez a favorit, jó kritikát kapott)
BEEX Mini Bee Quad Core 7,85" (életemben nem hallottam róla)
MYAUDIO 816QC 8" (valahogy nagyon tartózkodok ettől a márkától, vagy nem kéne?)
PRESTIGO MultiPad 8.0 Pro Duo 8" (semmi infót nem találtam)30ezresek:
WAYTEQ xTAB-700QCI Quad Core 7"
BEEX S4 Quad Core 7"Segítségeteket előre is köszönöm, bevallom nagyon nem ismerem a tabletek világát. Persze ha lenne elég pénzem, rendelnék egy ASUS Padfone Minit magamnak vagy egy 10-es Nexust a családnak, de sajnos ez a maximum, amit költeni tudok rá és még azt sem tudom, hogy valóban megéri-e ezért tabletet venni!
-
scream
veterán
válasz
donjohnson
üzenetére
Köszönöm, de ha már ennyiért /80k/ akkor inkább az új 2013-as Nexust veszem + egy slimportos HDMI átalakítót.
-
Cartman023
aktív tag
Sziasztok!
Tabletet szeretnék venni, ezt a két típust néztem ki : Concorde Tab Slim és Alcor Zest Q813i.
Szinte mindenben egyezik a két tablet, az Alcor javára azt írnám, hogy jobb az aksija és 2 év garancia van hozzá, viszont elég sok rosszat olvasni róla, ami egy kicsit eltántorítana a vásárlástól. A Slim meg most olcsóbb lenne 3-4 ezer Ft-al.
Egyébként aki tabletet akar nézzen szét az e-digital oldalán, mert néhány tabletet leáraztak (igaz, nem fogott vastagon a ceruza).
-
tjb007
nagyúr
válasz
scream
üzenetére
Lehetni lehet, de azoknak nem olyan Nexus szintű a szoftveres támogatottsága mint amilyet te szeretnél.
Ez lenne amúgy a felhozatal: WayteQ xTAB-79qci, Prestigio MultiPad 4 Diamond 7.85, Prestigio MultiPad 4 Quantum 10.1. Prestigio MultiPad 4 Quantum 7.85, Alcor Zest Q813i, ConCorde Tab SLIM -
keszo
őstag
válasz
troland26
üzenetére
Kicsit tovább olvastam ezeket, nem éri meg csak a vesződség lenne velük.
Koobe Slimbook-nak villágítós-e kijelzője? -
Traianus
tag
Sziasztok! Egy Concorde Tab SLIM éri meg jobban, vagy egy refurbished nexus 7 (2012-es). A nexus sokkal megbízhatóbbnak tűnik, a concorde kicsit nagyobb kijelzője viszont előnyösebb lenne nekem, + a vas is erősebb benne és én azért néha játszogatnék akár komolyabb játékokkal is. Előre is köszi a válaszokat!
-
tjb007
nagyúr
Nagyon leegyszerűsítve azt takarja, hogy a rendszerből hiányoznak a Google tulajdonában lévő alkalmazások és API-k, azaz nincs se GMail, se Chrome, se Play, se Drive, és még sorolhatnám. Ezeket amúgy nem hivatalos úton fel lehet rá erőszakolni, de ez már egy másik történet.
Gyakorlatilag a Fire OS egy Google herélt Android az Amazon ökoszisztémájához igazítva mind szolgáltatásaiban, mind megjelenésében/kinézetében.
Mass storage mód van, szóval saját tartalmat is tudsz rá másolni, és apk-t is tudsz külső forrásból telepíteni.(#45778) Alextras
WayteQ xTAB-79qci, Alcor Zest Q813i, Prestigio MultiPad 4 Diamond 7.85, Prestigio MultiPad 4 Quantum 7.85, Acer Iconia Tab A1-810, ConCorde Tab SLIM
(#45779) tvamos
Az még a jobbik eset, ha a pendrive megy tönkre. Könnyen lehet pótolni, csak a rajta lévő adatokról legyen biztonsági mentés.
-
tjb007
nagyúr
válasz
laceszgamer
üzenetére
Szerviz.
(#45735) F-ECT$
Acer Iconia Tab A1-810, Samsung Galaxy Tab 3 7.0, Lenovo IdeaTab A3000, WayteQ xTAB-79qci, Prestigio MultiPad 4 Diamond 7.85, Prestigio MultiPad 4 Quantum 7.85, ConCorde Tab SLIM, Asus MeMoPad HD 7
-
T0mBd1gg3R
veterán
Koobe X8 Slim Quadrum frissítést próbáltatok már? ADFU timeout-tal kidob.
-
JJJ
csendes tag
válasz
tjb007
üzenetére
Egy utolsó kérdést szeretnék még feltenni:
(És természetesen tudatában vagyok annak, hogy valószínűleg nincs egyértelműen legjobb választás)Akkor ha jól értem és eltekintünk a gyári garancia mértékétől (mert felárért van lehetőség a viszonteladónál garancia kiterjesztés),akkor a wayteq 79QCI a Concorede TAB SLIM illetve a Prestigio Diamond/Quantum is beletartozik az általad ajánlott típusok közé?
Mert ahogyan Te is említetted mind tudásban, mind minőségben körülbelül egy színvonalat képviselnek, így nyugodtan dönthetek szimpátia alapján az üzletben, nem fogok egyikkel sem mellé nyúlni? -
monti0222w
addikt
válasz
tjb007
üzenetére
Szia tjb007 lenne egy kérdésem hozzád, mert te vagy a szakértő és hajt engem a kiváncsiság! a Concord tab slimmet miért nem szoktátok ajánlani hiszen a specc alapján jobbnak tünik a wayteq, Prestigió, Alcor triónál? + van itthon szerviz, kap droid frissítést stb.
Beast007 szerintem Nexust vedd kiforottabb, jobb tablet+ a játékok is jobban mennek rajta, még egy évig kap újabb droid versiot!
-
JJJ
csendes tag
válasz
tjb007
üzenetére
Köszönöm gyors válaszod, ezek szerint sikerült a megfelelő készülékek között keresgélnem.
Lenne még néhány technikai jellegű kérdésem:
-Érdemes-e a 4 magos irányba nézelődni, vagy pusztán marketingfogás a dolog, és teljesítményre semmi pozitív hatása nincs a 2 magosokhoz képest?-Mi a különbség a Prestigio Quantum és Diamond között?
A háttértár mérete egyértelmű (8 vs 16) és az is, hogy a Diamond fém hátlapot kapott. Ezen felül esetleg van valami más?-A WayteQ xTAB-79qci és a ConCorde Tab SLIM-ról is találtam pozitív eredményű teszteket.
Ennek ellenére azt mondjátok, hogy a Prestigio Diamond a jobb választás?
Anyaghasználatban mindenképp, de teljesítményben is felveszi a versenyt az előbb említett 2 konkurenssel? -
JJJ
csendes tag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni, hogy milyen tabletet tudnátok ajánlani a piacon lévőkből.
Amik az igényem lennének:
-kijelző 7"-10" IPS (talán a 8" arany középút lenne a legpraktikusabb)
-újat, Mo.-i forrásból szeretnék vásárolni
-Android rendszerűt
-lehetőség szerint minél nagyobb akku kapacitás és garancia
-keret 50eA felhasználása 90%-ban internet böngészés lenne. De szeretnék valami erős hardverrel szerelt, időtállóbb darabot (ha lehet informatika terén ilyet mondani)
Az én avatatlan szemeim a következőkön akadtak meg:
Alcor Zest Q813IX tablet, fekete (Android)
WayteQ xTAB-79qci tablet, fehér (Android)
Prestigio MultiPad 4 Quantum 7.85 (PMP5785C_QUAD)
Alcor Zest Q813i tablet, fekete (Android)
ConCorde Tab SLIM 16GB tablet, White (Android)
Prestigio MultiPad 4 Diamond 7.85 (PMP7079D_BK_QUAD)Segítsetek legyetek szívesek, melyik lenne a legjobb választás?
Köszönöm előre is!
J -
benike123
tag
na hello! ismét én!

kis keresgélés után az alábbi készülékek vannak versenyben, ezek közül kérdezném, hogy melyiket érné meg a legjobban megvenni! árba kb ugyanott van, így a hardver, gyorsaság, mennyire optimalizált, mennyire gördülékenyen mennek a dolgok rajta, ezek játszanak fő szempontot.
Tehát a versenyzők:
- ASUS MeMO Pad HD 7
- WayteQ xTAB-100is
- WayteQ xTAB-70qci (na ez jóval olcsóbb, de egész gyorsnak tűnik ez is )
- ConCorde Tab SLIM
- ConCorde tab Q10
- ACER ICONIA A1
na ők lennének azok!!
ezek közül kéne a legjobb!
előre is köszönöm a választ! Több ember is megírhatja a véleményét, több szem többet lát alapon!

-
tjb007
nagyúr
Mondhatni ez a legjobb az olcsóbb kategóriában: [link]
(#45238) torik
Semmit sem szükséges külön beállítani.
Amúgy ez általános, vagy csak egyszeri eset volt ?(#45240) ronati
Igen, van benne GPS.
Sok helyen valóban Z3770 van írva, de igazából Z3740 van benne. A kettő között amúgy csak a processzormagok órajelében van különbség, minden másban egyeznek.(#45241) itamragy
Igazából az A3000 is 50e forint felett kezdődik, szóval ha ennyiért hozzá tudsz jutni ne is keress tovább.
Amúgy nincs is nagyon mit keresni, az összes négymagos/IPS kijelzős/3G-s modell 50e forint felett kezdődik.(#45244) thomeef
Közel sem hasonló a hardver

Az ASUS-ban lévő SoC közel kétszer olyan erős, mint a 700qci-ben lévő. Na meg ugye a MediaTek processzoros modellek egy kicsit más történet is.(#45245) Andyka0908
Pontosan melyik modell is van szó ?
(#45246) benike123
7": ASUS MeMO Pad HD 7, Nexus 7 (refurbished, 32GB)
------------------------------------------------------
8": WayteQ xTAB-79qci, Prestigio MultiPad 4 Quantum 7.85, Prestigio MultiPad 4 Diamond 7.85, Alcor Zest Q813i, ConCorde Tab SLIM
-----------------------------------------------
10": [link] Itt ez az egyedüli, ami ebbe a max. 50e forintba belefér.(#45247) Fancy-boy
Ennyiért valóban jónak tűnik.
(#45248) Atesz 666
Nem mindegyikhez jár tok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- 131 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060 (ELKELT)
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Kivitelezhető valahogyan?Köszönöm a válaszokat!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Dr.NX