Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • leviske

    veterán

    válasz ViZion #65443 üzenetére

    Neeem, nem próbálgatom egyszerre. :DDD A dolog ott kezdődött, hogy a fesz piszkálgatása nélkül fellöktem a szorzót 21-re és IBT alatt dobott egy kékhalált. 4GHz-en kékhalál nem, de kifagyás volt. Ezt követően beállítottam 1,3V-ra a feszt a 4GHz mellé és észrevettem, hogy 1,18V-ot ír a hwinfo, miközben maga a hőmérséklet felszáguld 60 fölé. Ekkor szedtem elő a a Pschek-et, amiben láttam, hogy ugyancsak 1,18V-ot ír. Ekkor jött az összes energiatakarékossági mód kilövése, majd mikor még mindig ugyanazt tapasztaltam, írtam ide.

    Miután írtam, gyorsan felraktam az overdrive-ot is és kipróbáltam, hogy mi történik ha azzal bizdergálom és annak az eredményét említettem meg.

    Azóta most nyomtam egy default-ot az uefi-ben és elkezdtem apró léptekben előre haladni (LLC-k beállítása > ellenőrzés; APM kikapcsolása > ellenőrzés; most jön majd a célfeszültség beállítása, majd ellenőrzése), mert valószínűleg túl sok lépést tettem egyszerre és ez vihetett el.

    Most egyelőre a gondom annyi, hogy miért engedi el ennyire a hőmérsékletet a Macho IBT alatt. Mert stabil 1,2V mellett, IBT very high futtatása közben 55fokig felmegy (ha be vannak kapcsolva az energia takarékossági cuccok + nincs beállítva az LLC, akkor 50 alatt marad), 1,25-1,3V esetén meg egyenesen tovaszalad 66-ig is akár. Továbbá azt sem értem, hogy miért jutott el korábban a fesz 1,3-ig a beállított 1,248-ról IBT alatt, de ezt majd most ellenőrzöm.

    Mindenesetre én azt hittem, hogy a Macho-tól azért egy 1,3V / 59°C párost esetleg elvárhatok IBT alatt. Vagy ez irreális elvárás?

    u.i.: Tudom, hogy a Vento kimondottan egy zárt, rossz szellőzésű ház. Valószínűleg, ha megleszek minden tönkrement cuccom cseréjével, akkor átadja a helyét valami jobb szellőzésű háznak. Addig viszont most az oldalának a levételével próbálom kompenzálni a dolgot.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák