Hirdetés

Négymillió Pixel mobilt szállíthatnak le még idén

Hol van már a Nexus 4 és a trendekkel szembemenő árazása – az olcsó mobil, komoly specifikációval témakörben ma az olyan kínai gyártók szórják ki portékáikat, mint a Meizu, a Xiaomi, a LeEco, esetleg a Vernee, míg az 5 hüvelykes Pixel az eurozónában 760 eurón nyit (232 ezer forint), az 5,5 hüvelykes Pixel XL pedig 870-en (265 ezer forint). Ez már az edge és iKészülékek árszintje, olyan különlegességek nélkül, mint a nyomásérzékeny vagy ívelt kijelző, a komolyabb por-és vízállóság, az optikai képstabilizátor, a dupla kamera, esetleg az S Pen.

A Google Pixel
A Google Pixel [+]

Mit történt a Google-lal? – kérdezték sokan fórumunkon. A karakteres megjelenés helyett az iPhone-féle fősodorba került küllemmel talán a nagyközönség felé kívánnak nyitni, a Nexus mobilok ugyanis kedvezőbb árukkal sem váltak tömegtermékekké. A Pixelek éppen ezért kompromisszum nélkül kívánják a Google-t a prémium kategóriában képviselni, csak éppen hardveres extrafunkciók helyett olyan (egyelőre) exkluzív tartalmakkal, mint a gépi tanulásra és a mesterséges intelligenciára épülő Google Assistant és a Pixel Launcher, illetve a Daydream VR és a View headset támogatása. Bár nyilván az Assistanté a céges jövő, ez önmagában még mindig nem indokolná a döbbenetes árazást, hiszen a LeEcónak is komplett ökoszisztémája van, mégis sokkal olcsóbban kínálja Snapdragon 821-es mobilját.

A Google Pixel XL
A Google Pixel XL [+]

A Pixel mobilcsalád inkább olyan erődemonstráció lehet, mint amilyen a bivalyerős Chromebook Pixel volt pár éve. A DigiTimes Research pedig működő stratégiát lát a háttérben: a HTC által gyártott mobilokból a kutatócég szerint 3-4 milliót is leszállíthat a Google, és bár ez nem egyenlő ennyi készülék eladásával, általában elég jól felmérik a gyártók, hogy hol és mennyi darabra lehet szükség. Szintén kapcsolódó hír, hogy a Pixelek az IP53 minősítésen átmentek, úgyhogy a portól részben, a fröccsenő víztől pedig 60 fokot bezáró szögig elvileg védettek. Ám, mint mindig, a hivatalos termékútmutatót kell követni, ott pedig nincs szó az ilyesfajta ellenálló képességről. Kíváncsiak vagyunk, hogy az egyébként tényleg remekül sikerült mobilok mekkora közönségre találnak majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés