Nagyobb telepet kaphat a Galaxy S9

Egyre biztosabb, hogy komolyabb újítások helyett jövőre a Samsung a Galaxy S8 és az S8+ receptjét tökéletesítgeti, új generációs hardverrel és íriszleolvasóval, jobb helyre került ujjlenyomat-olvasóval és a nagyobbik modell esetében a Note8-hoz hasonló, dupla hátlapi kamerarendszerrel. Az állítólag hiteles forrásból kiszivárgott CAD vázlatok szerint tehát nem fog megegyezni a két S9 specifikációja: a kisebbik marad egyetlen kameránál a hátoldalon, és a minap kiszivárgott, szinten eredetinek mondott hátlap is ugyanerre céloz.

Az állítólagos Galaxy S9 hátlap
Az állítólagos Galaxy S9 hátlap (forrás: TechTastic) [+]

Bár a fenti alapján akár két lencse is odaférhetne a LED villanó és a pulzusmérő mellé, ahogy a Galaxy A8 (2018) mai premierje is mutatja: egyetlen optikával is megnyúlhat a kivágás az üveglapon, ha a kamera alá kerül az arrafelé egyébként sokkal könnyebben elérhető ujjlenyomat-olvasó. A szemtől és az ujjaktól el lesz zárva egy másik változás: a SamMobile úgy tudja, a kisebbik modell 3000-ről 3200 mAh-sra növeli a telepméretet, míg valamekkora kapacitásbővülésre a Galaxy S9+ is számíthat. Ez talán összefüggésben van az idén már többször emlegetett, L-alakú akkumulátorokkal, melyek elhelyezését a kompaktabbá vált alaplapok tehetik lehetővé a szűkös készülékházon belül. Az üzemidőt emellett a fejlettebb 10 nm-es gyártástechnológia is növelheti, ebbe viszont a megnövekedett teljesítmény is beleszólhat.

Előzmények

  • Bemutatkozott a Galaxy A8 és az A8+ (2018)

    Dupla előlapi kamera, Infinity Display, Super AMOLED kijelző, IP68-védettség és Samsung Pay-kompatibilitás, ezek az új modellpáros legfőbb hívószavai.

  • 3D-s rendereken a Galaxy S9

    A CAD fájlokból megalkotott virtuális modelleken sokkal jobb helyen van az ujjlenyomat-olvasó. A Samsung esetében is szétválhat a szimpla és dupla kamerás modell.

  • Samsung Galaxy Note 8 - hass, alkoss, gyarapíts!

    Visszaül a trónra a produktív mobilok királya és dupla hátlapi kamerával kattintgat. Az árazás viszont olyan erősre sikeredett, hogy az S Pen színaranyból is lehetne.

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

Hirdetés